Super Moderators Snoob Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Παρενθετικά, αυτό που σας προτρέπει ο -nick- να κάνετε είναι, πλέον, παράνομο. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναγράφεται στην πίσω όψη των εισιτηρίων: Η παραχώρηση και αποδοχή επικυρωμένου εισιτηρίου, καθώς και η προτροπή παραχώρησης, απαγορεύεται και τιμωρείται από το νόμο. (Π.Κ. ΑΡΘ. 186.2 & 392) Το αναφέρω προς ενημέρωση όσων συμμετέχουν και διαβάζουν το νήμα, τίποτε περισσότερο.
viper2005 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Θυμαμαι σκηνικο στην εισοδο του μετρο. Εχω το εισητηριο στο χερι, παω να το επικυρωσω και οπως παω στα μηχανηματα, μου πιανει το χερι καποιος και νομιζα εγω η χαζη πως τον ηξερα και δεν τον θυμομουν. Σπαω το κεφαλι μου να θυμηθω ποιος ειναι, τον χαιρεταω, μου χαμογελαει, και μου δινει στο χερι το εισητηριο του και μου λεει ΄για να μη πληρωσεις΄. Τον ευχαριστω και φευγω... παραλιγο ρομπα
tolis_01 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Να φανταστώ ότι όλοι οι επαναστάτες κατά της τιμής του εισιτηρίου εδώ μέσα πηγαίνετε και δίνετε μετέπιπτα 5 ευρώ για έναν καφέ και ντύνεστε με ακριβές και επώνυμες μάκρες ρούχων κτλπ αλά το 1.20 και το 1.40 σας ενοχλεί μόνο; Πάντα. Εγώ πχ που μπήκα με μισή ώρα ληγμένο εισητήριο στο μετρό την προηγούμενη βδομάδα (απλά έτυχε και καθυστέρησα, το βρίσκω γελοίο να κόβω με το ρολόι εισητήρια), όταν βγήκα πήγα και αγόρασα iphone 4S. Είμαι apple hater, αλλά έπρεπε
Pablo_Hasan Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Παρενθετικά, αυτό που σας προτρέπει ο -nick- να κάνετε είναι, πλέον, παράνομο. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναγράφεται στην πίσω όψη των εισιτηρίων: Η παραχώρηση και αποδοχή επικυρωμένου εισιτηρίου, καθώς και η προτροπή παραχώρησης, απαγορεύεται και τιμωρείται από το νόμο. (Π.Κ. ΑΡΘ. 186.2 & 392) Το αναφέρω προς ενημέρωση όσων συμμετέχουν και διαβάζουν το νήμα, τίποτε περισσότερο. τι ακριβώς γράφει το άρθρο; Γίνομαι λίγο δυσπιστος όταν βλέπω αναφορές σε νόμους χωρίς να φαινεται το κειμενο του νόμου...
pournaras Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 τι ακριβώς γράφει το άρθρο; Γίνομαι λίγο δυσπιστος όταν βλέπω αναφορές σε νόμους χωρίς να φαινεται το κειμενο του νόμου... Άρθρο 186 - Πρόκληση και προσφορά για την εκτέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος1. Όποιος προκαλεί ή παροτρύνει με οποιονδήποτε τρόπο κάποιον να διαπράξει ορισμένο κακούργημα, καθώς και όποιος προσφέρεται ή αποδέχεται τέτοια πρόκληση ή προσφορά, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. 2. Όποιος προκαλεί ή παροτρύνει με οποιονδήποτε τρόπο κάποιον να διαπράξει ορισμένο πλημμέλημα, καθώς και όποιος προσφέρεται γι' αυτό και όποιος αποδέχεται τέτοια πρόκληση ή προσφορά, τιμωρείται με την ποινή που προβλέπεται για το σχεδιαζόμενο πλημμέλημα ελαττωμένη κατά το άρθρο 83. Για την ποινική δίωξη του αδικήματος αυτού, απαιτείται έγκληση του προσώπου κατά του οποίου σχεδιαζόταν η τέλεση του πλημμελήματος, αν το υπό εκτέλεση πλημμέλημα διώκεται κατ' έγκληση. 3. Οι ποινές των προηγούμενων παραγράφων επιβάλλονται αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη. Άρθρο 392 - Δόλια αποδοχή παροχών 1. Όποιος με την πρόθεση να μην καταβάλλει αντίτιμο παίρνει για άμεση κατανάλωση τρόφιμα ή ποτά ή δέχεται την παροχή καταλύματος ή υπηρεσιών, των οποίων το αντίτιμο είναι άμεσα πληρωτέο κατά τις συνήθειες των συναλλαγών, τιμωρείται με χρηματική ποινή ή με φυλάκιση μέχρι τριών μηνών. 2. Η ποινική δίωξη ασκείται μόνο ύστερα από έγκληση. Το άρθρο 186.2 αφορά αυτόν που προσφέρει το εισιτήριο, ενώ το άρθρο 392 αυτόν που δέχεται να χρησιμοποιήσει επικυρωμένο εισιτήριο.
Σούπαφλαϊ Τζίμμι Σνούκα Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 κι εμείς κάναμε μαλακίες και μαγκιές πιτσιρικάδες αλλά δεν προσπαθούσαμε να τις δικαιολογήσουμε με ανυπόστατες ηθικολογίες.
Moderators Malthador Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Παρενθετικά, αυτό που σας προτρέπει ο -nick- να κάνετε είναι, πλέον, παράνομο. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναγράφεται στην πίσω όψη των εισιτηρίων: Η παραχώρηση και αποδοχή επικυρωμένου εισιτηρίου, καθώς και η προτροπή παραχώρησης, απαγορεύεται και τιμωρείται από το νόμο. (Π.Κ. ΑΡΘ. 186.2 & 392) Το αναφέρω προς ενημέρωση όσων συμμετέχουν και διαβάζουν το νήμα, τίποτε περισσότερο. Τα άρθρα των νόμων που αναφέρονται πάνω στο εισιτήριο δεν λένε κάτι τέτοιο. Η ΜΕΤΡΟ ερμηνεύει τους νόμους όπως τη βολεύουν μου φαίνεται. Και βασικά, τώρα που στο σκέφτομαι, δεν είναι παράνομο να ψεύδεται μία εταιρεία προκειμένου να τρομοκρατήσει τον κόσμο να μην προβεί σε μία καθ' όλα νόμιμη πράξη που θίγει τα συμφέροντά της;
Super Moderators Snoob Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Σε παραπέμπω στο προηγούμενο μήνυμα του pournaras.
Moderators Malthador Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Όταν αγοράζει κάποιος ένα εισιτήριο, ουσιαστικά αγοράζει το δικαίωμα να κάνει χρήση των υπηρεσιών των ΜΜΕ για 90 λεπτά. Το ότι χρησιμοποιώ το εισιτήριό μου για 15 λεπτά π.χ. δεν σημαίνει ότι χάνω το δικαίωμα να το χρησιμοποιήσω για τα υπόλοιπα 75. Αυτά τα 75 λεπτά γιατί να μην μπορώ να τα διαθέσω σε κάποιο τρίτο άτομο; Με την ίδια λογική είναι παράνομο να αγοράζω εισιτήριο για κάποιον γνωστό μου. Αν η ΜΕΤΡΟ θέλει να εφαρμόσει τέτοιο σύστημα, ας μην τους προσάπτει χρονικό όριο, αλλά πλήθος διαδρομών.
antonl Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 [...] Με την ίδια λογική είναι παράνομο να αγοράζω εισιτήριο για κάποιον γνωστό μου. [...] Σ αυτή την περίπτωση δεν παρέχονται υπηρεσίες σε σένα. Οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
capten- Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Λίγο από αυτό το νήμα να διαβάσει κανεις καταλαβαίνει γιατί η Ελλάδα πάει εκεί... που πάει. Δεν πειράζει παίδες! H μονη λύση είναι ότι φταίνε πάντα οι άλλοι για τα άσχημα. Λίγη αυτοκριτική δεν βλάπτει βρε.Το μονο που θα ήθελα να γράψω ότι δεν θέλετε ...κατάσταση με εφορία. Ο μικρός ο βάζελος που άνοιξε το νήμα να πάει να πληρώσει.
Σούπαφλαϊ Τζίμμι Σνούκα Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Αν η ΜΕΤΡΟ θέλει να εφαρμόσει τέτοιο σύστημα, ας μην τους προσάπτει χρονικό όριο, αλλά πλήθος διαδρομών. (δεν ζω στην Αθήνα αλλά) δηλαδή θέλεις να γίνει το σύστημα ακριβότερο για τον επιβάτη και λιγότερο ευέλικτο απ' ότι είναι τώρα
Porg Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Το τραγικό είναι ότι αυτοί που δεν κόβουν εισιτήριο ή το πασάρουν σε άλλον όταν κατέβουν, μας πρήζουν τα @@ όταν έρθει η ώρα να πει η εταιρία πως πρέπει να κάνει αυξήσεις γιατί δεν βγαίνει οικονομικά. Φυσικά τη ίδια στιγμή θέλουν η εταιρία να κάνει αύξηση στους μισθούς πείνας των εργαζομένων. Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2011 από Porg
Moderators Malthador Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 (δεν ζω στην Αθήνα αλλά) δηλαδή θέλεις να γίνει το σύστημα ακριβότερο για τον επιβάτη και λιγότερο ευέλικτο απ' ότι είναι τώρα Ούτε εγώ μένω στην Αθήνα και όσες φορές χρησιμοποιώ ΜΜΕ πληρώνω κανονικά το εισιτήριό μου για της υπηρεσίες που μου παρέχονται. Και όχι δεν θέλω κάτι τέτοιο. Εδώ όμως η ΜΕΤΡΟ κάνει ότι γουστάρει προκειμένου να επιβληθεί. Έχει μια διαφορά, δε βρίσκεις;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα