Προς το περιεχόμενο

αναλυση στο boot


mitsosbmx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εψαξα λιγο στο google αλλα δεν βρηκα κατι.οταν πρωτοεκανα την εγκατασταση με το livecd τους το splash που γραφει ubuntu τελειτσες κτλπ.φαινοταν πολυ ομορφο και σε αναλυση μου φαινεται προσεγγιζε την native 1920x1080 της οθονης.ενω μετα την εγκατασταση φαινεται χαλια μαλλον 640χ480 ενω ακομα και με μερικα tweaks στο startup manager δειχνει χαλια.πηγα να βαλω την αναλυση 1920χ1080 στο /etc/default/grub και δεν εδειχνε τιποτα η οθονη μεχρι που bootarε τα linux αυτοματα μετα απο 10".εχει κανεις καμια ιδεα πως φτιαχνετε αυτο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνέβει μετά την εγκατάσταση των οδηγών για την κάρτα γραφικών Nvidia ή AMD; Είναι φυσιολογικό γιατί οι οδηγοί αυτοί δεν υποστηρίζουν μια νέα τεχνολογία του πυρήνα linux (KMS). Αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει με κάποια ρύθμιση. 'Η θα χρησιμοποιείς τους οδηγούς που έρχονται με τον πυρήνα (ανοικτού λογισμικού, KMS, όμορφο boot screen, φτωχή/μέτρια υποστήρξη 3D/video) ή τους οδηγούς της NVidia ή AMD (κλειστού κώδικα, όχι KMS, καλή υποστήριξη 3D/video).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τους εβαλα στο καπακι μετα την εγκατασταση και δεν παρατηρησα οτι αυτο εφταιγε.γνωριζεις αν υπαρχει καποιος beta(nvidia)που να το διορθωνει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω αν γίνεται να το διορθώσει, γιατί λογικά ο driver φορτώνεται μετά το loading screen, οπότε μέχρι το login είσαι με ελλιπή γραφικά. Δεν φταίει κάτι στον συγκεκριμένο driver δηλαδή, και με την ati γίνεται. Απλά ο open source driver (nouveau) υποστηρίζει kms, άρα λειτουργεί με το που φορτωθεί ο kernel, άρα λειτουργεί από την αρχή του boot.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...