biomecanoid Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Ouf το έχετε σκίσει το θέμα Setup χωρίς PCOptical Disks3D Blueray player + HDMI + 3D TV + γυαλια = 3D ταινία Files A3D Media Player + HDMI + 3D TV + γυαλια = 3D ταινία B Pseudo 3D (Red/Blue) Any Media Player + HDMI, DSUB/VGA,RCA + Any TV + γυαλια (Red/Blue) = Pseudo 3D ταινία Setup Με PCOptical DisksΟποιαδήποτε Blueray Drive + Πρόγραμμα αναπαραγωγής Blueray + HDMI + 3D TV + γυαλια = 3D ταινία FilesAοποιοδήποτε πρόγραμμα + HDMI η DSUB/VGA + 3D TV + γυαλια = 3D ταινία B Pseudo 3D (Red/Blue)οποιοδήποτε πρόγραμμα + HDMI η DSUB/VGA + Any TV + γυαλια (Red/Blue) = Pseudo 3D ταινία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cabdik Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 ρε παιδια, συγκεντρωθειτε λιγο. λοιπον, η απαντηση ειναι απλη. ΝΑΙ, μπορειτε να παιξετε οποιοδηποτε 3d υλικο απο το πισι σας!!! αρκει να ειναι συγχρονο και οχι 7-8-10 ετων, φυσικα..!!! το θεμα δεν ειναι στο πισι, αλλα οπως σωστα ειπωθηκε πιο πανω στην συσκευη που θα απεικονισει το υλικο, δλδ την οθονη. αυτη πρεπει να ειναι 3D, ωστε να μπορεσει να αποδωσει το 3D υλικο!! αυτη ουσιαστικα θα συνδεσει τις δυο εικονες που παιζουν -κυριως SideBySide, αλλα και πανω-κατω..!) περιληπτικα, χρειαζεστε: 1 ενα πισι με bluray player και καρτα γραφικων τελευταιων γενιων κυριως, γιατι εκει γινεται η αποκωδικοποιηση των βιντεο, πλεον..!!! 2 οθονη-μονιτορ που να ειναι 3D, και 3 συνδεση HDMI 1.3 -1.4 αααα, να μην ξεχασω...! εχω δοκιμασει και τον VLC, και τον MPC με 3D υλικο SBS, παιζουν αψογα!!! edit: μια διευκρινηση-προσθηκη σε αυτα που λεει ο φιλος biomecanoid. καλυτερα να χρησιμοποιειτε τα γυαλια που προτεινονται για την εκαστοτε τηλεοραση. παθητικα η ενεργητικα, και οχι τα κοκκινα-μπλε. εγω που τα δοκιμασα, τουλαχιστον, ζαλιστηκα!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
biomecanoid Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Για ακόμα μια φορα μπερδεύεστε Yπάρχουν 2 είδη 3D:- Tο 3D με 2 εικόνες μια για κάθε μάτι (πανω-κατω / αριστερα-δεξια)- και το πιο παλιό Stereoscopic 3D που στο original video φαίνονται κόκκινα μπλε είδωλα είναι δυο διαφορετικές τεχνολογίεςτο καινούργιο 3D θέλει καινούργια TV με γυαλια active η μη το παλιό 3D δουλεύει παντού χωρις περιορισμους με τα χαρτινα γυαλια με μπλε/κοκκινους φακους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pedrojay Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Μου αρέσει που όλοι λέτε μπερδεύεστε,συγκεντρωθείτε κτλ και τελικά κανένας δεν έχει καταλάβει τί ρωτάει ο φίλος και απαντάτε λάθος.Ομολογώ ότι ήταν κακή η αρχική διατύπωση της ερώτησης αλλά μετά ξεκαθάρισε πολύ καλά τί ψάχνει. μια χαρά καταλαβαίνω τι ρωτάω, αφού έχω κατεβάσει ταινία 3d και την έχω δει σε 3d tv κανονικά δεν καταλαβαίνω που χρειάζεται το 3d bluray, δηλαδή το blu ray που δεν είναι 3d δεν παίζει τα 3d δισκάκια? προσπαθώ να μάθω σε τι συνεισφέρει ο 3d bluray player. Λοιπόν,υπάρχουν όντως 2 είδη 3D (ή 3 αν εσείς θεωρείτε και το στερεοσκοπικό τέτοιο). 1.Το frame-packed 3D που είναι το φορμάτ που χρησιμοποιείται στα original Bluray δισκάκια(αυτά των videoclub δηλαδή) και σε αρχεία .iso,και είναι το καλύτερο σε ποιότητα και ανάλυση.Είναι FullHD 3D.Επίσης δεν χρειάζεται να κάνεις καμία ρύθμιση στην 3D TV σου,το αναγνωρίζει αυτόματα. 2.Τα side by side(SBS) και over/under(O/U).Είναι αυτά που χρησιμοποιούνται στα αρχεία .mkv-mp4 που βρίσκονται στο διαδίκτυο.Έχουν την μισή ανάλυση από το frame-packed γι αυτό και συχνά θα τα δείτε να αναφέρονται σαν half SBS για παράδειγμα.Χρειάζεται ρύθμιση στην TV για να τα δείξει σωστά. Τώρα για να απαντήσω στον tagima.Η δουλειά των 3D bluray player είναι να παίζουν τα δισκάκια της περίπτωσης 1.Ένα απλό bluray player ΔΕΝ θα τα παίξει,θα παίζει μόνο τα δισκάκια που περιέχουν 2D ταινίες. Τα αρχεία της περίπτωσης 2 τα παίζουν όλα τα pc,media players κτλ .Τέτοια περίπτωση προφανώς ήταν και η ταινία που είδες. Και εννοείται φυσικά ότι η TV πρέπει να είναι σε όλες τις περιπτώσεις 3D. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
biomecanoid Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι, αργεί να ξημερώσει "Και εννοείται φυσικά ότι η TV πρέπει να είναι σε όλες τις περιπτώσεις 3D" το stereoscopic 3D παίζει παντου δεν χρειαζετε ουτε ειδικό εξοπλισμό ούτε ειδικό media play, pc, tv δεν έχει κανένα requirement. οι φέτες/deck 3d blue-ray play είναι blue-ray player που διαβάζουν το δισκάκι πιο γρήγορα και έχουν καλύτερο embedded υπολογιστή πάνω για να κάνουν decoding την ανώτερη ποιότητας 3D εικόνα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pedrojay Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 "Και εννοείται φυσικά ότι η TV πρέπει να είναι σε όλες τις περιπτώσεις 3D" Αυτό το έγραψα για τις περιπτώσεις που ανέλυσα στο ποστ μου,και φυσικά ισχύει.Αυτό που λες εσύ στερεοσκοπικό (ο σωστός όρος είναι anaglyph) έχει σχεδόν εξαφανιστεί,βλέπεις εσύ το 2013 δηλαδή ταινίες με μπλε/κόκκινα γυαλιά? οι φέτες/deck 3d blue-ray play είναι blue-ray player που διαβάζουν το δισκάκι πιο γρήγορα και έχουν καλύτερο embedded υπολογιστή πάνω για να κάνουν decoding την ανώτερη ποιότητας 3D εικόνα Αυτή είναι περίπου η απάντηση που έψαχνε ο φίλος.Αν και περισσότερο είναι θέμα firmware η διαφορά και όχι απαραίτητα καλύτερου processor.Επίσης αυτό που περιγράφεις ως ανώτερης ποιότητα 3D εικόνα,είναι το frame-packed που έγραψα παραπάνω και δεν είδα να το αναφέρεις προηγουμένως,για αυτό απάντησα κι εγώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
biomecanoid Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 το stereoscopic 3D αξίζει να ειπωθεί γιατί είναι απόλυτος συμβατό με ότι έχουμε όλοι στα σπίτια μας τώρα αυτή την στιγμή χωρίς καμια αλλαγή.Στην ουσία είναι το poor man's 3D και υπάρχουν και διαφορα προγράμματα που σου κάνουν convert το frame-packed η sbs 3D σε stereoscopic anaglyph. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pedrojay Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Ναι είναι συμβατό με ότι έχουμε σπίτια μας,ακριβώς γιατί ΔΕΝ είναι 3D,είναι ψευδο-3D.Γι αυτό δεν έχει απαιτήσεις σε εξοπλισμό. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό,ας μην ξεφεύγουμε.Ενώ η ερώτηση ήταν τελικά απλή και αφορούσε επιτραπέζια bluray players,μετά μπλέξατε στις απαντήσεις σας pc,media players,software κτλ και μπερδεύτηκαν όλα χωρίς κανένας να αναφέρει το frame-packed 3D. Η τελική σαφής απάντηση ειναι ότι έγραψα και στο ποστ #19. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
biomecanoid Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Eπίσης ποιο είδος 3D είναι "αληθινό" είναι υποκειμενικό γιατί υπάρχουν πολλά, και αλλα που δεν έχουμε αναφέρει εδώ. μερικά θέλουν 3D TV, αλλα θέλουν απλός monitor με πολλά Hz, αλλα θέλουν διπλούς projectors etc.Το θέμα είναι πως από θέμα marketing το Frame-Packed και το SBS έχουν πιάσει και έχουν γίνει πρότυπα αυτό όμως δεν πάει να πει πως είναι και τα καλύτερα. Τώρα ποια απάντηση είναι σωστή το κρίνουν οι υπόλοιποι για να μην ευλογούμε και τα γενιά μας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pedrojay Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Γινόμαστε κουραστικοί,αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί τραβάς το θέμα σε μονοπάτια που δεν αφορούν κανένα.Εννοείται μιλάμε για οικιακή χρήση,αυτή δεν αφορά η ερώτηση?Απαντήσεις κατα παράγραφο παρακάτω 1.Δεν είναι υποκειμενικό,είναι ψευδο-3D το anaglyph.Έτσι το αναφέρεις κι εσύ στο ποστ σου άλλωστε,το ξέχασες?Αφού δεν υπάρχει η έξτρα πληροφορία στην πηγή αλλά δημιουργείται "κοροιδεύοντας" τα μάτια μας.Τώρα κάτι για οθόνες με πολλά Hz και διπλούς προτζέκτορες που λες,δεν θα ασχοληθώ καν,όποιος θέλει γκουγκλάρει. 2.Δεν είναι θέμα marketing,είναι τα standard που έχουν θεσπιστεί από τους ανάλογους οργανισμούς.Και ναι,το frame-packed είναι το καλύτερο για οικιακή χρήση.Το οποίο παρεμπιπτόντως,μιας και δεν το ανέφερες στα είδη 3D προηγουμένως,θεωρώ ότι δεν το γνώριζες. 3.Μα δεν απάντησες ποτέ ποιά είναι η διαφορά των απλών bluray players με τα 3D.Μία και μόνη είναι και αυτή είναι το frame-packed.Εσύ πήγες μέσω Βρυξελλών,μπλέκοντας pc,είδη 3D και ποτέ τελικά δεν απάντησες. Για να κλείνουμε,η ερώτηση αφού ξεκαθαρίστηκε ήταν αυτή tagima, on 24 Apr 2013 - 9:13 PM, said: μια χαρά καταλαβαίνω τι ρωτάω, αφού έχω κατεβάσει ταινία 3d και την έχω δει σε 3d tv κανονικά δεν καταλαβαίνω που χρειάζεται το 3d bluray, δηλαδή το blu ray που δεν είναι 3d δεν παίζει τα 3d δισκάκια? προσπαθώ να μάθω σε τι συνεισφέρει ο 3d bluray player. Και η απάντηση είναι ότι η δουλειά του επιτραπέζιου 3D bluray player είναι να παίζει/αποκωδικοποιεί τα original bluray 3D τα οποία χρησιμοποιούν την μέθοδο frame packing.Αν έχεις bluray drive σε pc,αυτή τη δουλειά την αναλαμβάνει το software και η gpu,οπότε δεν σε απασχολεί. edit:Και βασικά τώρα που τα ξαναδιαβάζω,το πιο σωστό ποστ είναι του GiOrGoSk21.Ας μπεί ο tagima να μας τα ξεκαθαρίσει γιατί τζάμπα "μαλώνουμε". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
biomecanoid Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 1. όλες ανεξαιρέτως οι 3D τεχνικές δεν είναι αληθινές όλες παίζουν και ξεγελούν τα ματια μας γιατί πάντα η εικόνα αποτυπώνεται σε μια διδιάστατη επιφάνεια είτε αυτή είναι TV είτε Πανί/Cinema.Τα ατικείμενα που φαίνονται με τις 3D τεχνικές μπορεί να έχουν την illusion του βάθους αλλα είναι μετρήσιμα μονο στον X/Y άξονα στο Z βάθος είναι flat. Άρα όλα είναι ένα κόλπο. οι αληθινές 3D απεικόνισης βρίσκονται στη σφαίρα του Star Trek και στο Holodeck, aρα ξεφεύγουμε 2. Η θεσπιση προτυπων δεν είναι διαφανείς διαδικασία είναι μαζί με αλλα και θέμα marketing και δεν κερδιζει πάντα ο καλύτερος, υπάρχουν πολλές καλές τεχνολογίες που απλός έχουν θαφτεί.Τώρα άμα ξέρω η όχι το Framed Packed το SBS η οτιδήποτε άλλο αποδεικνύεται από το γεγονός πως έχω ασχοληθεί επαγγεματικα και έχω πληρωθεί για να στήσω Home cinema σε διαφορα project. ouφ πολύ κοκορομαχία, και δεν θα απαντούσα άμα δεν αναφερόσουν προσωπικά σε μένα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
man of steel Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 Απλά πράγματα.Κατεβάζετε μία ταινία side by sideΤην βάζετε σε οποιοδήποτε player θέλετε bsplayer vlc mpc potplayer κ.α και πατάτε το 3d στο χειριστήριο της τηλεόρασης.Η τηλεόραση κάνει την δουλειά ούτε ο player ούτε το pc, φυσικά το τελευταίο εννοείτε πως είναι σύγχρονο.Αυτά τα παραπάνω ισχύουν σίγουρα με κάρτα nvidia μιας και αυτήν έχω δουλέψει όσο για την tv έχω μια LG 42".Ελπίζω να βοήθησα.Τώρα αν κάψετε την ταινία σε δισκάκι προφανώς και χρειάζεται bluray player 3d όπως και δισκάκι bluray αν όμως αναπαράγεται απευθείας από τον υπολογιστή ισχύει ότι έγραψα πιο πάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgosfrat Δημοσ. 18 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2013 με το CyberLink PowerDVD Ultra 3D v13.0.2720.57 Retail και με γιαλια κοκκινο μπλε βλεπεις 3d χωρις αλον εξοπλισμο 3d Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Universal Soldier Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Αυτο ειναι Stereoscopic anaglyph 3D και δεν είναι το πρότυπο που έχουν οι σύγχρονες τηλεόρασης 3D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Marley Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 καλησπερα. επαναφερω το θεμα απ τον αλλο κοσμο εχω 3d τηλεοραση αλλα δεν εχω 3d player. αν κατεβασω μια 3d ταινια σε στικακι και το βαλω στην τηλεοραση θα μπορω να δω 3d ταινια? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα