Haldol Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Σήμερα το απόγευμα μάψεζα αυτόν εδώ το σκυλάκο: (το μπουκάλι είναι για να καταλάβετε το μέγεθος) Θα τον κρατήσω για κάποιες μέρες και κατά πάσα πιθανότητα θα ψάξω για άτομο που να τον θέλει για παρέα. Αλλά δεν έχω εμπειρία απο σκυλάκια και δε ξέρω τι να τον κάνω. Πόσο είναι ηλικιακά; Τι τρώει; Μπορώ να τον μπανιάρω ή θα κρυώσει επειδή είναι μικρός; Πως θα τον κάνω να κάτσει μόνος του; Όποτε πήγα να τον αφήσω αρχίζει και κάνει «ουυυυ-ουυυυ» μέχρι να τον πάρω αγκαλιά. Γενικά όποια συμβουλή ή πληροφορία μου δώσετε, καλό θα του κάνει. Μια ζωή είχα γατιά, από σκυλάκια δεν έχω ιδέα. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2011 από Haldol
Chrisxxx Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Μπισκοτακια σκύλου δωστου να φαει. Ποσο μηνων ειναι θα στο πει ο κτηνιατρος, όπως και πόσο θα μεγαλώσει. Οι σκύλοι τρώνε τα παντα (απο λαιμαργία μονο και μονο). Μπανιαρε τον και μετα στεγνωσε τον με μια πετσετα.
evabb Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 μην το αφηνεις μονο του, εχει θεμα με την εγκαταλειψη το καημενο :cry: :cry: κι ειναι τοσο ομορφο
slygeo87 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Μια ζωή είχα γατιά, από σκυλάκια δεν έχω ιδέα. Εντάξει μη φοβάσαι, αντι για "ψιτ ψιτ" θα του κάνεις "σμουτς σμουτς".
spyroskonst Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 αυτά που σου γράφω είναι καθαρά γνώμη μου, απο την εμπειρία που έχω έως τώρα με τα σκυλιά! Τον βλέπω μεγαλούτσικο, άρα μόνο γάλα δεν θα του αρκεί. Αν δεις πως έχει δοντάκια (που σίγουρα θα έχει στο μέγεθος που είναι) δίνε του φαγητό. Δηλαδή έχε ένα μπολάκι νερό, ένα φαγητό που θα το βάζεις 2-3 φορές την μέρα & φυσικά γάλα που θα του δίνεις όποτε νομίζεις εσύ. Απο φαγητό πρόσεξε μόνο ΜΗΝ του δώσεις μπούτι κοτόπουλο γιατί έχουν ένα κόκαλο που δεν μπορούν να το χωνέψουν/επεξεργαστούν & ίσως του κάνει κακό στο στομάχι. Το γαλατάκι να περιμένεις πως ίσως του προκαλεί μαλακά κακάκια, αλλά... κουτάβι είναι, χαλάλι. Μην περιμένεις σε μικρό χρονικό διάστημα να μάθει τον χώρο του & τον χώρο που επιτρέπεται να κάνει τις ανάγκες του, άρα αν τον έχεις έστω και λίγο λάσκα, ετοιμάσου για τσίσα όπου μπορείς να φανταστείς- κυρίως στα χαλιά. Καλό είναι να του βάλεις μια εφημερίδα στο πάτωμα (αν μπορείς όχι πολύ κοντά στο φαγητό του) και προσπάθησε να βάζεις την μυτούλα του εκεί ώστε να μάθει ότι σε αυτόν τον χώρο που μυρίζει έτσι, επιτρέπεται να κάνει τις ανάγκες του. Επίσης βάλε κουρελού ή πρόχειρες μπλούζες στο πάτωμα ώστε να ξέρει ότι εκεί μπορεί να κοιμάται & να κάθεται, και βάζε τον εκεί συνέχεια έως εξοικιωθεί με αυτό. Επίσης δεν έχει νόημα να τον βαράς με το χέρι/ξύλο/εφημερίδα αν σε νευριάσει (πχ κάνει τσίσα εκεί που δεν πρέπει) γιατί δεν θα το καταλάβει. Είναι κουτάβι, δηλαδή μωρό ακόμα. Μπορείς με το που κάνει κάτι τέτοιο να τον αρπάζεις απο το σβέρκο απαλά & να τον βάζεις στο μέρος που θα έπρεπε να το είχε κάνει & να τον κρατάς εκεί για 30-60δευτ, ώστε να του μείνει. Περίμενε να ακούς πολύ κλάμα, γιατί είναι μικρό & κρυώνει, πεινάει, ψάχνει να βρει "μαμά" κλπ. Ειδικά για 2-3 μέρες θα το'χεις αυτό. Αν μπορείς & το αντέχεις οικονομικά θα σου πρότεινα να τον πας σε κτηνίατρο, έστω να τον τσεκάρει πρόχειρα. Αν δεν τον βλέπεις καλά στις μέρες που θα τον κρατήσεις, πήγαινέ τον. Μου έχει τύχει περίπτωση αδέσποτο κουτάβι να μολυνθεί στο αίμα απο τσιμπούρι, ήταν χάλια απο την μέρα που τον πήρα & ο κτηνίατρος μου έδωσε κάτι χάπια ως θεραπεία, που κόστιζαν μόνο 4ευρώ. Στο λέω γιατί είναι κρίμα για κάτι απλό να χαθεί το σκυλάκι. Το σκυλάκι είναι γλύκας & μακάρι να μπορούσα να το πάρω εγώ, αλλά ανάθεμα η δουλειά που κάνω. Και πάλι σου λέω πως όλα αυτά είναι γνώμη μου απο εμπειρία & τίποτα περισσότερο.
scullyist Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Αχουτο, πόσο να είναι ο μπόμπιρας, άντε κανα 2-2.5 μηνών, αλλά στάνταρ θα στο πει ο κτηνίατρος (και τι μέγεθος θα γίνει) Και εντάξει, ως κουτάβι θέλει συνέχεια αγκαλιές/θέλει τη 'μαμά' του, αλλά ίσα-ίσα που πρέπει να μην του κάνεις το χατίρι συνέχεια γιατί την έβαψες, δεν θα μάθει ποτέ να κάθεται μόνος και θα τον έχεις κακομάθει. Δεν πειράζει που παραπονιέται, σιγά σιγά θα μάθει ότι αυτό δεν έχει αποτέλεσμα (να τον αρπάζεις αμέσως αγκαλιά) και θα το κόψει. Ας είναι στον ίδιο χώρο με σένα να σε βλέπει να μην νιώθει μόνος, αλλά όχι όλο αγκαλιες. Κάνε το 'σπιτάκι' του λίγο πιο cozy, βάλτου κάποιου είδους κουβερτούλα κι αν έχεις κανένα κουκλάκι(τhe bigger the better) βάλτο να κουρνιάζει μαζί του, θα το βλέπει σαν τα αδελφάκια του που κοιμούνται όλα πακέτο και θα παίζει/απασχολείται και μαζί του να ξεχνιέται και να μην σε ζητάει συνέχεια. Μπανάκι κανονικά (νορμάλ ζεστό νερό, όχι καυτό), καλό σκούπισμα κι μετά χώστον στην κουβερτούλα του, δεν θα κρυώσει. Ότι θα πιάνεις συνέχεια σφουγγαρίστρα μέχρι να μάθει, εννοείται (βλ. συμβουλές Σπύρου), οπότε προετοιμάσου, σας έχουν κακομάθει οι γάτες Επιβάλλεται και μια πρώτη επίσκεψη στον κτηνίατρο φυσικά.
Bimmermeister Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Φίλε γαμάτο το σκυλί...πραγματικά!!!!
xri_ni Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Βαλ'το σε αγγελια στο adespoto.gr ,σιγουρα καποιος θα θελει αυτον τον γλυκα.Προς το παρον πηγαινε παρ'του ξηρα τροφη για κουταβια. Μπραβο σου για την πραξη,που δε το αφησες μονο του και το μαζεψες!
KilliK Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 η δωστο σε κανα κινεζο.μην ψοφησει και παει χαμενο..
Ntinaras Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 beagle πρεπει να ειναι ειναι ιδιο με το δικο μου στη μυτονγκα!
Haldol Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Κυριακή απόγευμα είναι, οπότε κροκέτες και μπισκότα δε μπορώ να βρω. Θα του κάνω ρυζάκι μόλις ξυπνήσει, τώρα έχει κουλουριαστεί με μια παλιά μπλούζα μου και τον έχει γλυκοπάρει. Beagle ή γενικά ράτσας δε το κόβω, ποιος θα το παράταγε; Κόπρος θα είναι.
_hopelesscase_ Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Έχε υπόψη σου ότι θ' αρχίσει να μασουλάει πράγματα, οπότε μπορεί να σου φάει κάτι που δεν θες ή να καταπιεί αντικείμενα και να πάθει ζημιά. Τακτοποίησε ανάλογα τους χώρους που μπαίνει. Πάρε του ένα μικρό σκυλοπαιχνιδάκι να'χει να δαγκώνει. Προσοχή όχι πολύ μικρό, μην το καταπιεί, και όχι από υλικό που θα το καταπιεί αν το σπάσει. Εύγε κι από μένα για τη φιλοζωική πράξη.
Toufas Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Haldol μια φιλη μου πηγαινε καπου με τον δικο της προς πατρα. Ειδε αμαξια να κανουν κατι περιεργες στροφες σαν να αποφευγουν κατι και τελικα ηταν ενα κουταβι στην μεση του δρομου στην εθνικη. Πηγε σε κατι σπιτια εκει κοντα να ρωτησει μηπως ειναι κανενος, δεν ανοιξε κανεις. Το πηρε τελικα, και πηγε σε κτηνιατρο να το κοιταξουν και ο γιατρος της ειπε πως ηταν ελληνικος ποιμενικος και οτι ειναι σχετικα σπανια ρατσα. Για αυτο ποτε μην λες ποτε.
xri_ni Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Μπα ουτε γω το κοβω για καποιας ρατσας,ισως να ειναι διασταυρωση με μπιγκλ.Αλλα δεν εχει σημασια αυτο!
nrkmaiden Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Σε ποια πολη εισαι;;Δε ψαχνεις σε καποια κοντινη φιλοζωικη μηπως στο προωθησουν??(Να το κρατησουν δυσκολο εως αδυνατο θα σου πουν οτι ειναι γεματοι κτλ κτλ)Αααα επισης μπορεις να απευθυνθεις σε διαφορα κυνοφιλικα φορουμ οπως ourdogs kaidogforum. Απο ρατσα παιδια μη το ψαχνεται μπορει να ειναι μπιγκλ με αλλες 100000....0 αναμιξεις(για μενα καλυτερα γιατι τα ημιαιμα σκυλια τεινουν εχουν λιγοτερες κληρονομικες παθησεις). Αμα πρεπει να φυγεις απο το σπιτι και να μεινει μονο του ασε ραδιο ή τηλεοραση ανοιχτο για να αισθανεται συντροφια και να μη κλαιει(πρεπει να σεβομαστε και τους γειτονες) μαζι με μια φορεμενη παλια σου μπλουζα ωστε να υπαρχει εκει κοντα η μυρωδια σου Αν το πας κτηνιατρο ετοιμασε πανω κατω ενα 50αρικο για κανα εμβολιακι επισκεψη και αποπαρασιτωση. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΟΜΟΝΗ ΟΣΟ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ γιατι τα κουταβια λερωνουν αρκετα οταν ειναι μικρα edit:Καλα αμα πατε μια βολτα σε ενα καταφυγιο ζωων η μπειτε σε καποιο site τους θα μεινετε εκπλικτοι με το ποσα καθαροαιμα ζωα εχουν παρατησει μερικοι "ανθρωποι" επειδη απλα δεν μπορουσαν να ζησουν συνεχεια στο μπαλκονι μεσα στο π!@#κρυο ή γιατι εκλαιγαν ασταματητα επειδη ηταν κλεισμενα μεσα σε ενα σπιτι χωρις κανενας να δινει σημασια κτλ....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα