Προς το περιεχόμενο

google webmaster tools και robots.txt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα.

προσθεσα στο webmaster tolls μια νεα ιστοσελιδα η οποια ειναι δημιουργημένη στο wordpress. αυτο το αναφέρω μιας και 2 αλλες παλαιοτερες που εχω, δημιουργιμενες σε dreamweaver δεν εχουν κανενα προβλημα.

εκει μου λεει λοιπον οτι η ιστοσελιδα εχει αποκλειστει λογο του robots.txt

και ερωτω μιας και δεν εχω ιδεα:

- το robots.txt ποιος το εχει βαλει στην σελιδα και μαλιστα να μην επιτρέπει την ανίχνευση? προσθεσα 2 plugin (Google Analytics, Meta Tag Manager) μηπως μπήκε με 1 απο αυτα τα 2 plugin ?

- μεσα απο το webmaster μου δινει την δυνατότητα να φτιαξω ενα αρχειο το οποιο να επιτρέπει την ανίχνευση. αυτο το αρχειο πως ανεβαζω στην σελιδα ????

περιμενω τα φωτα σας...

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να υποθέσω ότι η σελίδα σου δεν εμφανίζεται για αυτό το λόγο και στο ευρετήριο της Google σωστά; :devil:

Μάλλον έχεις αποκλείσει τις μηχανές αναζήτησης μέσα από το backend του wordpress. Μπες στη διαχείριση του wordpress, στο μενού Settings>Privacy και θα δεις μετά στο κυρίως παράθυρο δύο επιλογές.

I would like my site to be visible to everyone, including search engines (like Google, Bing, Technorati) and archivers

I would like to block search engines, but allow normal visitors

Εάν έχεις επιλεγμένη τη δεύτερη, τότε έχεις επιλέξει να μπλοκάρεις τις μηχανές αναζήτησης (όπως το Google). Επέλεξε την πρώτη και θα είσαι οκ :shifty:

Δημοσ.

αρχικα ευχαριστω πολυ για την απαντηση,

στο θεμα μας τωρα.

ναι η σελιδα δεν εμφανιζεται στο ευρετηριο της google.

στις ρυθμίσεις του wordpress πραγματικα ηταν επιλεγμενο το δευτερο, ο αποκλεισμος δηλαδη, κατι που το αλλαξα στην πρωτη επιλογη, το να επιτρεπει στις μηχανες αναζητησεις...

-ερωτηση: αυτο μετα απο ποση ωρα θα αρχισει να λειτουργει ?

το λεω αυτο γιατι μετα απο ενα 10λεπτο, στο webmaster συνεχίζει να λεει οτι υπαρχει προβλημα στην ιστοσελιδα και συνεχιζει να λεει οτι υπαρχει το Googlebot Αποκλεισμένο έως τη σειρά 2: Disallow: /

Ανιχνεύθηκε ως κατάλογος. Συγκεκριμένα αρχεία ίσως έχουν διαφορετικούς περιορισμούς

στη σελιδα. μηπως πρεπει να αλλαξει και αυτο ? πως βρεθηκε εκει?

η περα απο αυτο ειναι κατι που θα πρεπει να περιμενω ???

Δημοσ.

Μην ανησυχείς μετά από μερικές ώρες ή μέρες το Google bot θα ξαναδιαβάσει τη σελίδα σου και δεν θα στο εμφανίζει. Μην περιμένεις σε 10 λεπτά μόνο να δεις αλλαγές. Θέλει ώρες ή μέρες για να αλλάξει.

Το site σου μπορεί να εμφανιστεί από μερικές ώρες, μέχρι και 2 εβδομάδες. Μην ανησυχείς, αφού άλλαξες τις ρυθμίσεις στο wordpress σε μερικό το Google Bot θα διαβάζει την ιστοσελίδα σου και θα καταχωρεί τις σελίδες και τις δημοσιεύσεις άμεσα. :mrgreen:

Εάν θέλεις να επιταχύνεις τη διαδικασία αυτή, μπορείς να κάνεις κάποια bookmarkings ή blog comments.

Ρίξε μια ματιά στα blog μου πχ.:

Λίστα με ελληνικά dofollow blogs

Λίστα με ελληνικά bookmarking sites

Δημοσ.

βασικα δεν βιάζομαι, απλος κανοντας ξανα ελεγχο μετα την αλλαγη που μου ειπες στο wordpress, δεν ηξερα εαν βλεπει μια "παλια" κατασταση η εβλεπε την κατασταση μετα την αλλαγη.

και βεβαια θα περιμενω οσο χρειαζετε μεχρι να....

μικρη η εμπειρία μου αλλα το εχω δει με αλλα 2 site (οπως ειπα παραπανω) απλος με το wordpress δεν ειχα ασχοληθεί ξανα στο παρελθον και δεν ηξερα.

εαν αναμονη λοιπον. σε ευχαριστω πολυ.

θα ριξω και μια ματια στα λινκ που εδωσες

Δημοσ.

λόγω του μεγάλου όγκου πληροφοριών που επεξεργάζεται η Google, είναι αδύνατο να γίνονται οι αλλαγές σε real time (τουλάχιστον όχι ακόμη). Ότι άλλο χρειαστείς εδώ είμαστε :rolleyes:

Δημοσ.

Προφανώς υπάρχει disallow στο robots.txt και δεν πρόκειται να σε βγάλει στο google (ασχετα που ακόμη και να ήταν εντάξει το robots.txt πάλι θα έκανε κάποιες μέρες μέχρι και εβδομάδες).

Εσύ αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πας στο πρώτο φάκελο που είναι ανεβασμένο το site (συνήθως public_html ή www) μέσω ftp ή του file manager του c-panel σου ή ότι άλλο εχεις και να κανεις edit το robots txt βγάζοντας το disallow.

Η σύνταξη είναι αρκετά απλή αλλιώς δες στο google πχ εδω

Επίσης να ξέρεις οτι αν δημιουργήθηκε από κάποιο plugin, ίσως το ίδιο plugin να ξανά προσθέσει το ίδιο disallow στο μέλλον, αν και τα δυο που αναφέρεις δεν νομίζω να το κάνουν, δεν είμαι και σίγουρος.

Δημοσ.

@inexhale

ο geioannou είχε επιλέξει από το wordpress privacy το I would like to block search engines, but allow normal visitors

αυτό δημιουργεί αυτόματα ένα disallow στο root του wordpress, για αυτό και του το εμφανίζουν έτσι στα webmaster tools. Τώρα που το άλλαξε στην επιλογή I would like my site to be visible to everyone, including search engines (like Google, Bing, Technorati) and archivers, δεν θα έχει πρόβλημα και δεν χρειάζεται να κάνει κάτι άλλο :-D .

Δημοσ.

και επανω που ειχα ηρεμησει μου εβαλες παλι φωτιες.

αρχικα να σου οτι δυστυχως δεν εχω προσβαση στο public_html αλλα ουτε και στο c panel του server. εαν ειχα το πρωτο πραγμα που θα εκανα θα ηταν να ψαξω για ενα τετοιο αρχειο.

επισης εαν αυτο το κανει καποιο απο τα plugin (η σελιδα διαθετει αλλα 3), δεν θα υπαρχει καποια ρυθμίσει ουτος ωστε να ελέγχεται απο εκει και οχι απο το root του server ?

σε ιστιοτοπο οπου ειναι κατασκευασμενος στο dreamweaver δεν προκειπτει απο μονο του τετοιο αρχειο

δεν θα έχει πρόβλημα και δεν χρειάζεται να κάνει κάτι άλλο :-D .

ελπιζω σε αυτο και περιμενω....

Δημοσ.

Σωστός ο alex, υπάρχουν και τα privacy settings, μάλλον από εκεί θα ήταν. Άμα το άλλαξες θα πρέπει και τα webmaster tools να σου λένε οτι δεν υπάρχει πρόβλημα. Sorry μου διέφυγε το κομμάτι που το ανέφερες

Δημοσ.

οπως αναφαιρω και παραπανω στην κουβεντα με τον alex, ενω εχει γινει η αλλαγη το webmaster tools συνεχιζει να μου το βγαζει με προβλημα.

ειπε ο alex οτι θα χρειαστει να περιμενω καποιο χρονικο διαστημα για να γινει η ενημερωση.

εκανα ομως το εξης για να μπορεσω να δω εαν εχει γινει η αρση του robots.txt

μιας και το disallow μου το εδιχνε στην πρωτη σελιδα (www.selidamou.gr/robots.txt), την ανοιξα σε ενα browser και την ειδα σε html μορφη μπας και μπορεσω να εντοπισω το αρχειο. δεν βρηκα καμια εγγραφη σχετικα με robots. τωρα η αυτο σημάνει οτι εχει γινει η αρση και οταν αυτο συμβαινει δεν υπαρχει στην σελιδα καθολου η δεν ξερω τι αλλο.

γενικοτερα αναμενω τις εξελίξεις....

σαν τα οικονομικα τις ελλαδας ενα πραγμα

Δημοσ.

λοιπον μετα απο 15 ωρες το προβλημα οπου εβγαζε η σελιδα σε σχεση με το robots.txt ξεπεραστηκε.

ηταν ετσι οπως το ελεγε ο alex. με την αλλαγη στο μενου settings/privacy και λιγη υπομονή λύθηκε το προβλημα.

εχω μια ερωτηση ομως παλορ' αυτα,

η συγκεκριμενη ρύθμιση, το να ειναι ορατο στο webmaster tools εχει να κανει και με το SEO ?

και εννοω το εξής. πριν 2 ημερες εβαλα στο site τα 2 παρακατω plugin, Meta Tag Manager, All in One SEO Pack, οπου και περασα τα keyword's οπου με ενδιέφεραν. αυτα προφανώς δεν ηταν ορατα λογο του παραπανω προβληματος με το robots.txt.

απο την στιγμη που λυθηκε το προβλημα (με το robots.txt) δεν θα επρεπε να λειτουργουν και τα keyword's ?

το λεω μιας και ετσι και google-αρω το ονομα του site δεν βγαζει κανενα αποτελεσμα.

θα πρεπει να περιμενω παραπανω για να διαβαστουν τα keyword's απο τις μηχανες η συμβαίνει κατι αλλο ??

Δημοσ.

Είναι απαραίτητο να περιμένεις μερικές ώρες ή ακόμη και μέρες μέχρι το Google να εμφανίσει και να αναλύσει τη σελίδα σου. Αυτό γίνεται επειδή χρειάζεται μερικό χρόνο ο indexer να αναλύσει τα δεδομένα που του δίνουν οι spiders και crawlers. Με λίγα λόγια ήρθαν οι spiders και οι crawlers στη σελίδα σου, αλλά οι indexers δεν έχουν προλάβει να την αναλύσουν ακόμη.

Περίμενε μερικές μέρες και όλα θα κυλήσουν ομαλά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας :mrgreen:

Δημοσ.

Με λίγα λόγια ήρθαν οι spiders και οι crawlers στη σελίδα σου, αλλά οι indexers δεν έχουν προλάβει να την αναλύσουν ακόμη.

Περίμενε μερικές μέρες και όλα θα κυλήσουν ομαλά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας :mrgreen:

μα και αυτοι οι indexer, ασυνεπεις βρε παιδι μου. δεν κοιτανε απο τους αλλους να παραδειγματιστούν.... χε χε χε.

κανενα προβλημα με την αναμονη. απλος ρωτω για να προλαβω πιθανον καποια παραλυψη απο μερους μου οπου θα μπλοκαρε την ολη διαδικασια.

μην ξεχνας οτι εαν δεν ανακάλυπτα το webmaster tools το οποιο μου εβγαλε το παραπανω προβλημα (το οποιο και ρωτησα για την επιλυση του) θα περιμενα καμια 10ετια χωρις αποτελεσμα....

ευχαριστω και παλι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...