Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διαθέτω μια συσκευή USB Audio/Video Grabber (για εισαγωγή εικόνας και ήχου από s-video & composite) και θέλω να χρησιμοποιήσω τη λειτουργία "Καταγραφή από συσκευή βίντεο" του Windows Movie Maker για να καταγράψω το βίντεο. Το πρόβλημα είναι ότι παρά το γεγονός ότι υπάρχουν οι σχετικές ρυθμίσεις βίντεο (ανάλυση, καρέ κτλ):

38873880.png

... ένα στάδιο πριν την εγγραφή βλέπω το ακόλουθο:

(δείτε το πλαίσιο "Λεπτομέρειες ρύθμισης")

12777004.png

... και αν πατήσω και την άλλη επιλογή έχει default ρυθμίσεις πολύ χαμηλής ποιότητας:

43671955.png

Πως μπορώ να αλλάξω τις ρυθμίσεις ώστε πχ να καταγράψω βίντεο με άνω από 2,1Mbps και 30 ή 60fps;

Δεν μπορώ να καταλάβω που χρησιμεύουν οι ρυθμίσεις που σας παρέθεσα στην πρώτη εικόνα, από τη στιγμή που ένα βήμα πριν την εγγραφή σου έχει δικές του προεπιλεγμένες ρυθμίσεις...

Δημοσ.

Μια πρώτη απάντηση, κατά την άποψή μου, είναι ότι στην πρώτη καρτέλα έχεις επιλέξει PAL με 30 fps (αντί του σωστού 25 fps) και στη δεύτερη καρτέλα σου υποδεικνύει το σωστό. Στην τρίτη καρτέλα σου δίνει άλλες δυνατότητες, για την περίπτωση που δεν θέλεις τη σωστή.

Δημοσ.

Μια πρώτη απάντηση, κατά την άποψή μου, είναι ότι στην πρώτη καρτέλα έχεις επιλέξει PAL με 30 fps (αντί του σωστού 25 fps) και στη δεύτερη καρτέλα σου υποδεικνύει το σωστό. Στην τρίτη καρτέλα σου δίνει άλλες δυνατότητες, για την περίπτωση που δεν θέλεις τη σωστή.

Δεν όρισα εγώ τα 30fps, τα είχε από μόνο του και το άφησα όπως είναι. Τελικά βρήκα τη λύση, δημιούργησα ένα δικό μου profile ρυθμίσεων με το Windows Media Encoder, το έβαλα στον φάκελο C:\Program Files\Movie Maker\Shared\Profiles και πλέον το βλέπω στη λίστα!

Μια άλλη ερώτηση για να μην ανοίγω νέο topic. Μπορεί κάποιος να μου πει έναν αριθμό Mbps ή Kbps, ικανοποιητικό από την άποψη του να μην χαθεί η παραμικρή δυνατή ποιότητα, σε ένα αρχείο *wmv ανάλυσης 720x576; Θα καταγράψω από VHS και θέλω την καλύτερη απόδοση.

Δημοσ.

Η ποιότητα δεν ορίζεται από το μέγεθος αυτού που θα βγάλεις αλλά από άλλους παράγοντες, όπως πχ τύπο κωδικοποίησης (Mpeg2, mpeg4), bitrate κ.α.

Δημοσ.

Μια άλλη ερώτηση για να μην ανοίγω νέο topic. Μπορεί κάποιος να μου πει έναν αριθμό Mbps ή Kbps, ικανοποιητικό από την άποψη του να μην χαθεί η παραμικρή δυνατή ποιότητα, σε ένα αρχείο *wmv ανάλυσης 720x576; Θα καταγράψω από VHS και θέλω την καλύτερη απόδοση.

Καλησπέρα. Την καλύτερη απόδοση θα την έχεις με τεχνικές που, αν και παλιές, ακόμη και σήμερα στη βάση τους εξακολουθούν να είναι σωστές. Αναφέρομαι σε αρχική σύλληψη με κάποιον lossless ή ελάχιστα lossy codec που θα οδηγήσει σε πολύ μεγάλου μεγέθους ενδιάμεσα αρχεία και κωδικοποίηση των ενδιάμεσων αρχείων στο τελικό video format που επιθυμείς σε δεύτερο χρόνο, με κωδικοποίηση διπλού περάσματος (2pass) αν ενδιαφέρεσαι και για προβλέψιμο/ρυθμίσιμο filesize.

Για να πάρεις μια ιδέα, χρησιμοποίησε την εξελιγμένη αναζήτηση του forum, ψάξε για μηνύματά μου που περιέχουν τους όρους "huffyuv" και/ή "mjpeg" και διάβασε στα σχετικά topics τα μηνύματά μου και των άλλων μελών που συμμετείχαν σε αυτά τα topics.

Δημοσ.

Ευχαριστώ parsifal, θα ψάξω το βράδυ που θα έχω χρόνο, με τα κριτήρια αναζήτησης που πρότεινες και αν έχω απορίες θα ποστάρω!

Μέχρι τότε, παραθέτω άλλο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Συγκεκριμένα - μάλλον η συσκευή και όχι το πρόγραμμα εγγραφής- εκπέμπει και μία σταθερή μπλε γραμμή-περίγραμμα στα δεξιά του βίντεο. Σας παραθέτω ένα screenshot από τον media player (φαίνεται το πλαίσιο του βίντεο, έχει πιο ανοιχτό μαύρο).

93327821.png

Σε τι οφείλεται αυτό; Αν τελικά δεν καταφέρω να αποτρέψω την εμφάνιση αυτής της γραμμής, είναι εύκολο με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο να την αφαιρέσω χωρίς να μου αλλοιωθεί το υπόλοιπο βίντεο;

Να σημειώσω ότι η μπλε γραμμή εμφανίζεται όταν η συσκευή είναι ρυθμισμένη να δίνει έξοδο, ανάλυση 640x480 ή 720x576. Αν τη ρυθμίσω σε ανάλυση 320x240 ή 352x288, δεν εμφανίζεται η γραμμή...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...