Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλοι insomniacs

Βασικά..... μπέρδεμα..... :-p

Όπως για κάθε έναν που δεν είναι η δουλειά του να ασχοληθεί με κάτι όταν το κάνει μπλέκεται, έτσι και εγώ αποφάσισα να κάνω αναβάθμιση στο PC και τώρα έχω μπλεχτεί ως προς τις επιλογές μου! Ενημερωτικά το PC το θέλω για καθημερινή χρήση, λίγο gaming, video editing, και αραιά και που 3D animation (τελείως ερασιτεχνικά, rhinoceros κλπ) δεν έχω ιδιαίτερες βλέψεις για over clocking μια και δεν έχω ασχοληθεί και με το άθλημα και δεν θέλω να κάνω ζημιά... :-p

Ξεκινώντας... Να πάω σε p67 ή z68 chipset δεδομένου ότι ούτως ή άλλως θα βάλω κάρτα γραφικών στο καινούργιο μηχάνημα αυτή που είχα από πριν μια Asus 8800 Gts 512mb και για αρχή τουλάχιστον δε είμαι σίγουρος αν θα βάλω SSD. Απο p67 είχα στο μυαλό μου να βάλω την Asus Sabertooth αλλα τελευταία το ψιλοσκέφτομαι για την maximum iv extreme, έχετε κάποια πρόταση άλλη ως προς το p67 και ποια προτείνεται απο z68?

Για κουτί υπολογιστη έχω καταλήξει στο Silverstone Raven 03 αν και περισσότερο με εντυπωσιάζει το Raven 01 αλλα από ότι έχω καταλάβει το πρώτο είναι καλύτερο απο θέμα θερμοκρασιών!

Επεξεργαστή μάλλον δεν αλλάζω γνώμη μια και σκέφτομαι τον i7 2600k αλλα ακόμα και σ αυτό θέλω την δική σας άποψη.

Τροφοδοτικό θέλω κάποιο καλό απο γνωστή μάρκα αξιόπιστο και όχι πάνω απο 120 ευρω νομίζω τα 700w είναι αρκετά, επιπλέον έχω για προστασία και πολύπριζο ασφαλείας και ups. Εδώ θα ήθελα μια επεξήγηση του τι σημαίνει modular τροφοδοτικό!

Τέλος απο μνήμη CORSAIR XMS3 2 X 4 GΒ DDR3-2000 PC3-16000 CL9 ή Corsair Dominator GT 2x2GB DDR3 CL9 1866MHz και αν τελικά αποφασίσω να πάρω ssd τον Corsair SSD 120GB SATA III ή Corsair SSD 60GB SATA III και οι ερωτήσεις λοιπόν είναι αν έχει σημασία να φτάσω 2000 και επίσης τι ισχύει για την διάρκεια ζωής των ssd!

Αααααα και για να μην το ξεχάσω τι να χρησιμοποιήσω για ψύξη της CPU όχι κάποια ακριβή πρόταση max μέχρι 40 ευρώ!

Κλείνοντας να σας ευχαριστήσω όλους όσους θα ασχοληθείτε και ίσως καθυστερήσω να μπω να δω τις απαντήσεις γιατί πλέον μόνο όπου βρίσκω ασύρματο μπορώ! :-(

Δημοσ.

Καλησπέρα. Καλύτερα να πας στο i5 2500 και με τα λεφτά που περισσεύουν να βάλεις μια καλή κάρτα γραφικών. Ο συνδυασμός i5 με την καινούρια κάρτα (6950 ή 560 ή ότι θέλεις) θα είναι ανώτερος από το i7 και 8800.

Ssd θα πάρεις αναγκαστικά καθώς οι συμβατικοί είναι πανάκριβοι. Δεν χρειάζεσαι ψύχτρα για τον επεξεργαστή εφόσον δεν θα κάνεις oc.

Άλλοι φίλοι θα στα πουν καλύτερα και πιο αναλυτικά. Χαίρε.

Δημοσ.

Βασικά σκέφτομαι να μείνω στον i7 και αργότερα να αλλάξω κα GPU, thnx πάντως! :-) καμία άλλη σκέψη έχουμε... Μεγαλύτερος μου προβληματισμός p67 vs z68!!!

Δημοσ.

modular είναι τα τροφοδοτικά που έχουν αποσπώμενα καλώδια ώστε να μην φορτώνεις το εσωτερικό του pc και να βελτιώνεις την ροή του αέρα.Στο θέμα της ψύκτρας κανε μια αναζήτηση στο ίντερνετ για μαγαζιά που φέρνουν thermalright.από όσο ξέρω,έχουν πολύ καλές θερμοκρασίες.επίσης είμαι της άποψης του i5,μιας καλύτερης κάρτας γραφικών και ότι λεφτά σκόπευες να χαλάσεις στον i7 πάρε περιφερειακά.Δεν έχω λυπηθεί ούτε τα 60 ευρω του razer deathadder ούτε τα 70 του naga!!

Δημοσ.

βα σικα πες κι ενα μπατζετ για ξερουμε που θα κινηθουμε!!

μητρικη, το Ζ68 ειναι το καλυτερο και νεοτερο chipset για την 1155 πλατφορμα!

CPU o I5-2500K ειναι η πιο ισορροπημενα δυνατη λυση για ενα συστημα! αν σου επιτρεπει το μπατσετ για 2600Κ, κανενα προβλημα!!

RAM, με τις τιμες που εχουν τωρα, σιγουρα 2χ4GB. μην την πατησεις οπως με τους δισκους..!!

HARD DRIVE, με την ανηφορα των HDD, σκεψου πολυ καλα την αγορα ενος SSD! θα δεις και τρομερες διαφορες στις επιδοσεις!!

PSU, αν δεν ενδιαφερεσαι για 2-3 καρτες γραφικων, ενα καλο 500-600W ειναι υπεραρκετο για το συστημα σου!!

Δημοσ.

... Μεγαλύτερος μου προβληματισμός p67 vs z68!!!

Z68 δίχως δεύτερη σκέψη. Το P67 είναι η κουτσουρεμένη/ ημιτελής έκδοσή του (no graphics, no Virtu,no Smart Response,κλπ )

Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση! :-) διαθετω μέχρι 1000 με προτίμηση να κινηθώ κοντά στα 800! Απο z68 ποια λύση προτείνετε;; Θεωρείτε τόσο λάθος να προτιμησω p67 γιατί η αλήθεια είναι οτι εκεί είχα ψιλοκαταληξει! :-p οθόνη εχω samsung syncmaster t240 και syncmaster t220 τις βάζω και τις 2! Είναι πολύ απίθανο να βάλω δεύτερη κάρτα γραφικών αν παω σε καινούργια και μάλλον σκέφτομαι να βάλω την Asus gtx560. Cabdik τι εννοείς μην την πατησω με τους σκληρούς... Σ αυτή την φάση δεν αγοράζω μηχανικό hdd εχω ήδη wd raptor 150 για το λειτουργικό και wd 1,5tb οπότε μόνο ssd αν πάρω! Ποιον προτείνεις αλήθεια;

Α και να αναφέρω οτι εχω ήδη πληκτρολόγιο ποντίκι κ ηχεία (ολα logitech) και λειτουργικό που θα χρησιμοποιείται ειναι τα windows 7! Επίσης δεν εχω πρόβλημα αν είναι απο διαφορετικά μαγαζιά τα προϊόντα και το pc θα το "στησω" μόνος μου. Ευχαριστώ κ πάλι!! :-)

Δημοσ.

εννοω οτι οποιος ηθελε δισκο και δισταζε να παρει μεχρι πριν ενα μηνα, τωρα θα τον πληρωσει τριπλασια τιμη!!

οπως πχ αυτον http://www.skroutz.gr/s/93955/Samsung-Spinpoint-F3-1TB.html

που μεχρι πριν 1 μηνα ειχε 50-55€ και τωρα 140 + ανω!!

Δημοσ.

Α μάλιστα... Δεν το είχα υπόψη αυτό cabdik, αλήθεια προτείνεις κάποιον ssd σκέφτομαι να τον ενσωματωσω στο πακέτο! Επίσης κάποιος να μου προτείνει z68 που να την έχει δει να δουλεύει? ;-)

Άσχετο.... Ξέρουμε που οφείλεται αυτή η άνοδος στις τιμές των hdd γιατί δεν το παρακολούθησα!

Δημοσ.

Φιλε εγω εχει 4 μερες που εστησα το συστημα μου με asus p8z68-v gen3,i5-2500k και ssd crucial 128gb m4 και ειμαι υπερευχαριστημενος.

Δημοσ.

Φιλε εγω εχει 4 μερες που εστησα το συστημα μου με asus p8z68-v gen3,i5-2500k και ssd crucial 128gb m4 και ειμαι υπερευχαριστημενος.

180€ για μητρική... λογικό να είσαι "υπερευχαριστημένος" φίλε μου!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...