fotisnafplion Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Καλησπέρα. Θα ήθελα να φτιάξω ένα προγραμματάκι στη visual basic for applications το οποίο να το ενσωματώσω στο autocad. Το πρόγραμμα αυτό θέλω να ξεκινάει δίνοντάς μου 3 επιλογές (με παράμετρο το ύψος ενός οδηγού αυτοκινήτου)και ανάλογα με την επιλογή του χρήστη να δίνει τις διαφορετικές θέσεις του καθίσματος και τη διαφορετική στάση του ανθρωπίνου σώματος μέχρι τα πεντάλ. Βέβαια χρειάζεται να φτιάξω στο autocad τα ανάλογα σχέδια. Έχω κατεβάσει το visual basic for dummies για να με βοηθήσει. Επειδή δεν έχω πολύ χρόνο, παρά μόνο μερικές εβδομάδες, για να τελειώσω αυτή την εργασία θα ήθελα να μου πείτε κάποιες συμβουλές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Επίσης αν έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο που θα με βοηθήσει πείτε μου! Ευχαριστώ!
nspyrou Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Καλησπέρα. Θα ήθελα να φτιάξω ένα προγραμματάκι στη visual basic for applications το οποίο να το ενσωματώσω στο autocad. Το πρόγραμμα αυτό θέλω να ξεκινάει δίνοντάς μου 3 επιλογές (με παράμετρο το ύψος ενός οδηγού αυτοκινήτου)και ανάλογα με την επιλογή του χρήστη να δίνει τις διαφορετικές θέσεις του καθίσματος και τη διαφορετική στάση του ανθρωπίνου σώματος μέχρι τα πεντάλ. Βέβαια χρειάζεται να φτιάξω στο autocad τα ανάλογα σχέδια. Έχω κατεβάσει το visual basic for dummies για να με βοηθήσει. Επειδή δεν έχω πολύ χρόνο, παρά μόνο μερικές εβδομάδες, για να τελειώσω αυτή την εργασία θα ήθελα να μου πείτε κάποιες συμβουλές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Επίσης αν έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο που θα με βοηθήσει πείτε μου! Ευχαριστώ! Φίλε Φώτη,, νομίζω οτι το εγχείρημά σου είναι λίγο φιλόδοξο! Ιδιαίτερα σε VBA (Visual Basic for Applications) θα σου βγάλει τη πίστη γενικά, και εκτός των άλλων μπαίνεις σε βαθειά νερά. Αυτό σημαίνει οτι για να δουλέψεις με το Autocad θα πρέπει σε επίπεδο project να κάνεις Reference τα COM objects που εξάγει το Autocad ώστε να μπορέσεις να προχωρήσεις στη παραμετροποίηση του σχεδίου σου εντός του περιβάλλοντος του Autocad. Αρα υπό τις παρούσες συνθήκες, αν αναφέρεσαι σε VBA μιλάς για Visual Basic μέσα από το Office?! Και γιατί όχι Microsoft Visual Studio? Επίσης θα πρέπει να διαβάσεις και να αναλύσεις τις λειτουργίες του Autocad πως πραγματοποιούνται μέσω των βιβλιοθηκών του. Δηλαδή τα References που έχεις προσθέσει στο VB πρόγραμμά σου, πώς υλοποιούν τις λειτουργίες του περιβάλλοντος του Autocad. Για παράδειγμα: (Αν και δεν ξέρω Autocad λέμε τώρα!), Ποιά COM objects και ποιές μέθοδοι αυτών, χρειάζονται για να ορίσεις τις γωνίες φωτισμού, θέση κάμερας κλπ κλπ, ώστε να πραγματοποιηθεί το Rendering! Εχει δουλίτσα αρκετή ... ;-)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα