leukonas Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Sorry, I don't buy it. Όχι από εσένα (αλίμονο δεν αντιπαρατίθεμαι με εσένα) αλλά γενικά ως δικαιολογία. Ακόμη κι αν δεχτώ ότι υπήρχε ανεξόφλητος λογαριασμός από το 2009, είναι λάθος της Cosmote που δεν τον αναζήτησε μέχρι τα τέλη του 2011, όχι δικό μου. Προσωπικά ουδέποτε οχλήθηκα για τη συγκεκριμένη οφειλή. Οπότε δεν είμαι εγώ ο "κακός" πελάτης αλλά η Cosmote έχει κακό λογιστήριο. Ας καταπιούν το "λάθος", ιδίως όταν ο πελάτης δέχεται χωρίς καμία αντίρρηση (κακώς!) να πληρώσει έναν λογαριασμό που εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά του. Για να μη σου πω ότι θα έπρεπε να "φάνε" τον λογαριασμό αν είχαν καλό marketing dept. Αλλά ας μην το φτάσω ως εκεί... Λάθος της Cosmote που δεν πλήρωσες εσύ????Μάλλον κάτι έχεις μπερδέψει, εσύ ωφείλεις να πληρώσεις αυτά που πρέπει και αυτοί με τη σειρά τους αν δεν τα πλήρωσες θα στα ζητήσουν όποτε θέλουν, απο κει και πέρα είναι δική σου επιλογή και πάλι αν θα πληρώσεις. Τώρα για το λογιστήριο τους δεν ξέρω, μπορεί να μην δουλεύει καλά, αλλα μάλλον για να στα ζητήσανε, καλά θα δουλεύει, όσο για το marketing δεν νομίζω η cosmote να ασχολείτε με τα 50-100ε ενός ιδιώτη όταν έχει πελάτες μεγάλες επιχειρήσεις.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Λάθος της Cosmote που δεν πλήρωσες εσύ????Μάλλον κάτι έχεις μπερδέψει, εσύ ωφείλεις να πληρώσεις αυτά που πρέπει [...] Μάλλον δεν γίνομαι κατανοητός: Για να πληρώσω κάτι, πρέπει να ειδοποιηθώ πρώτα, δεν θα μυρίσω τα νύχια μου μήπως και οφείλω κάτι σε μία εταιρεία. Σου επαναλαμβάνω, λοιπόν, ότι ουδέποτε ειδοποιήθηκα για αυτή την οφειλή μου. Και σημειώνω ότι από τη στιγμή που αυτή η οφειλή δημιουργήθηκε μέχρι την αποχώρησή μου από την Cosmote, παρήλθαν 2,5 χρόνια. Μέσα σε αυτά τα χρόνια δεν ήρθε ούτε ένα τιμολόγιο, ούτε μία όχληση. Πώς λοιπόν οφείλω να πληρώσω μία οφειλή της οποίας δεν γνωρίζω ούτε την ύπαρξη ούτε το ύψος; [...] και αυτοί με τη σειρά τους αν δεν τα πλήρωσες θα στα ζητήσουν όποτε θέλουν, απο κει και πέρα είναι δική σου επιλογή και πάλι αν θα πληρώσεις. Μάλλον κάτι έχεις μπερδέψει: δεν μπορούν να μου τα ζητήσουν όποτε θέλουν. Υπάρχει και η παραγραφή των οφειλών. [...] όσο για το marketing δεν νομίζω η cosmote να ασχολείτε με τα 50-100ε ενός ιδιώτη όταν έχει πελάτες μεγάλες επιχειρήσεις. ΟΚ, ό,τι πεις.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 To λάθος του paredwse είναι ότι πλήρωσε εκείνο το λογαριασμό που προέκυψε ξαφνικά μετά από μια διετία, χωρίς να διασταυρώσει περί τίνος επρόκειτο. Πιθανολογώ πως το χρέος πράγματι είχε προκύψει από κάπου (δηλαδή δεν είναι εφεύρημα της εταιρίας), όμως είναι λάθος χειρισμός της Cosmote πέρα για πέρα -τόσο στην καθυστέρηση αναζήτησης του οφειλέτη, εφόσον υπήρχε τέτοια οφειλή, όσο και στο πώς κινήθηκε όταν ο paredwse επιχείρησε να μάθει γιατί του ζητούν εγγύηση.
tigergreg Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Μάλλον κάτι έχεις μπερδέψει: δεν μπορούν να μου τα ζητήσουν όποτε θέλουν. Υπάρχει και η παραγραφή των οφειλών. Μεταξυ ιδιωτων, εταιριων κλπ δεν υπαρχει παραγραφη συμφωνα με τον νομο. Μονο στο δημοσιο. Οταν τους χρωστας ισχυει η 20ετια υπο πρυποθεσεις και οταν σου χρωστανε η 3ετια!
nikoskon Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Το χασαμε. Δε μας νοιαζει τι λεει ο νομος στην περιπτωση που χρωστας. Εδω ο paredwse απλα(και κακως) αποδεχτηκε να πληρωσει την οφειλη, αρα αποδεχτηκε την ιδια την οφειλη. Το θεμα πως παρολο που χωρις δευτερη σκεψη πληρωσε την οφειλη, ερχονται και του ζητανε εγγυησεις. Ειναι περα για περα παραλογο. paredwse αν μπορεις εστω και τωρα να μαθεις επακριβως τι οφειλη ηταν αυτη, κανε το. leykonas για αυτο εχει σκιστει στις διαφημισεις(αρα και σε εξοδα) whats'up και internet on the go. Γιατι δεν εχει αναγκη τους ιδιωτες. Τις επιχειρησεις θελει να ψησει να παρουν whats'up. Ελεος! Αν δεν ξερουμε ας μη ποσταρουμε. Ε; ΥΓ: Μην παρεξηγηθεις!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 To λάθος του paredwse είναι ότι πλήρωσε εκείνο το λογαριασμό που προέκυψε ξαφνικά μετά από μια διετία, χωρίς να διασταυρώσει περί τίνος επρόκειτο. Πιθανολογώ πως το χρέος πράγματι είχε προκύψει από κάπου (δηλαδή δεν είναι εφεύρημα της εταιρίας), όμως είναι λάθος χειρισμός της Cosmote πέρα για πέρα -τόσο στην καθυστέρηση αναζήτησης του οφειλέτη, εφόσον υπήρχε τέτοια οφειλή, όσο και στο πώς κινήθηκε όταν ο paredwse επιχείρησε να μάθει γιατί του ζητούν εγγύηση. Το χασαμε. Δε μας νοιαζει τι λεει ο νομος στην περιπτωση που χρωστας. Εδω ο paredwse απλα(και κακως) αποδεχτηκε να πληρωσει την οφειλη, αρα αποδεχτηκε την ιδια την οφειλη. Το θεμα πως παρολο που χωρις δευτερη σκεψη πληρωσε την οφειλη, ερχονται και του ζητανε εγγυησεις. Ειναι περα για περα παραλογο. paredwse αν μπορεις εστω και τωρα να μαθεις επακριβως τι οφειλη ηταν αυτη, κανε το. [...] Έχετε δίκιο αμφότεροι: Είναι πλέον προφανές ότι ήταν λάθος μου να πληρώσω άνευ ετέρου την ξεχασμένη αυτή οφειλή. Γιατί κανένα παραστατικό δεν εκδόθηκε ούτε μου προσκομίστηκε για την οφειλή αυτή, από το οποίο να φαίνεται τόσο η προέλευσή της όσο και το ύψος της. Από την άλλη, δείχνει πόσο "κακός" πελάτης είμαι... ... ... ... Όσο για τα νομικά: [...] Μεταξυ ιδιωτων, εταιριων κλπ δεν υπαρχει παραγραφη συμφωνα με τον νομο. Μονο στο δημοσιο. Οταν τους χρωστας ισχυει η 20ετια υπο πρυποθεσεις και οταν σου χρωστανε η 3ετια! - Εκ του νόμου υπάρχει 5ετης και 20ετής παραγραφή (άρθρα 249 και 250 του Αστικού Κώδικα) για τις μεταξύ των ιδιωτών οφειλές. Δεν γνωρίζω λοιπόν πού αναφέρεσαι όταν λες ότι δεν υπάρχει παραγραφή σύμφωνα με το νόμο. Ποιόν νόμο; - Για τα χρέη προς το Δημόσιο, η παραγραφή είναι, κατά περίπτωση, 5ετής (άρθρο 86 ΚΕΔΕ, άρθρο 84 Ν.2238/1994 και άρθρο 57 Ν.2859/2000) ή 15ετής (άρθρο 84 του ν. 2238/94 και άρθρο 57 του ν.2859/2000) ή και μεγαλύτερη, όταν παρατείνεται ο χρόνος παραγραφής βεβαιωμένων χρεών (ενδεικτικά αναφέρω το άρθρο 4 παρ.5 του Ν.3808/2009).
firewalker Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Μήπως να ζητούσες να σου επιστραφούν και τα χρήματα που έδωσες από την στιγμή που δεν υπάρχει κάτι που να διευκρινίζει τον λόγο οφειλής;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Μήπως να ζητούσες να σου επιστραφούν και τα χρήματα που έδωσες από την στιγμή που δεν υπάρχει κάτι που να διευκρινίζει τον λόγο οφειλής; Σύμφωνοι αλλά δεν πάω μέχρι εκεί γιατί δυστυχώς, από τη στιγμή που τα κατέβαλα, άντε να στραφείς εναντίον της εταιρείας για να τα διεκδικήσεις. Αντιλαμβάνεσαι ότι δεν με συμφέρει (από καθαρά οικονομική άποψη). Εδώ δεν μου λένε γιατί μου ζητάνε εγγύηση, τα χρήματα θα επιστρέψουν; Δυστυχώς, ενώ είχα την καλύτερη άποψη για την Cosmote, έφτασα να έχω τη χειρότερη...
firewalker Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Να μην το τραβήξεις. Απλά να έστελνες καμιά επιστολή. Μήπως φιλοτιμηθούν...
gs20309 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) . Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2011 από gs20309
Super Moderators paredwse Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 [...] Οταν εν τέλη πήρες έγκριση μέσω του ελέγχου προφανώς βρήκαν παλιό ανεξόφλητο (συνήθως είναι ο τελευταίος λογαριασμός που όλοι παραπετάμε όταν μεταβαίνουμε σε άλλο δίκτυο ή νομίζουμε ότι έχουμε ξοφλίσει τον τελευταίο αλλά μας έρχεται κ ο τελευταίος εκκαθαριστικός ο οποίος για χ,ψ,ω λόγω δεν έφτασε ποτέ στα χέρια σου) Η cosmote δεν ξαναστέλνει το τελευταίο εκκαθαριστικό ούτε ενημερώνει για την οφειλή τον συνδρομητή ξανά. Απλά αν τυχόν θέλεις με το αφμ σου να ξαναμπείς στο δίκτυο θα σου εμφανίσει τις οφειλές. Εμ, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Τον τελευταίο "εκκαθαριστικό" λογαριασμό της Cosmote τον εξόφλησα λίγο μετά την αποχώρησή μου από το δίκτυο της εταιρείας. Δεν είχε μείνει καθόλου ξεχασμένος. Και, σε διαβεβαιώ, οι υπάλληλοι τις Cosmote με ενημέρωσαν για τον εκκαθαριστικό λογαριασμό και τηλεφωνικά. Πριν τον λάβω στα χέρια μου. Έσπευσα λοιπόν να τον εξοφλήσω. Ίσως δεν διάβασες καλά τα όσα έγραψα παραπάνω: οι υπάλληλοι από την Cosmote μου ξεκαθάρισαν ότι η συγκεκριμένη οφειλή προέρχεται από ένα τιμολόγιο του... 2009. Το οποίο προφανώς είχε ξεχάσει και η ίδια η Cosmote, το οποίο δεν έχω στα χέρια μου και το οποίο δεν ξέρω από πού προέρχεται. Κι όμως, το εξόφλησα. Κάκιστα, όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων. [...] Οσον αφορά την εγγύηση υπάρχουν 2 λόγοι. Είτε είναι λόγω πιστολιπτικού (όταν έχεις δάνεια στο ονομά σου κ φαίνεσαι βεβαρυμένος σε σχέση με το εισόδημά σου κ ίσως κ να χρωστάς) είτε λόγω εμπορικής πολιτικής - αψυχολόγιτο ακόμα δεν το έχω καταλάβει (η cosmote θέλει συνδρομητές να πληρώνουν κ δεν την νοιάζει δυστυχώς το αν εσύ θέλεις ή όχι να μπεις στο δίκτυο, σε κάποιους το βγάζει σε κάποιους όχι, αντίθετα με vodafone-wind που βγάζουν συνδέσεις ακόμα κ στα πιο μαυρισμένα αφμ κ από την πίσσα.)Υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί ανάλογα με την στήριξη που έχει ο υπάλληλος από πίσω του μόνο η δεύτερη περίπτωση.. Κανένα δάνειο δεν έχω πουθενά. Οπότε το ΑΦΜ μου δεν είναι ούτε "μαυρισμένο" ούτε "γκριζαρισμένο" ούτε τίποτα. Τώρα αν η εμπορική πολιτική της Cosmote είναι κάκιστη, αυτό δεν είναι πρόβλημα δικό μου, είναι πρόβλημα της Cosmote. Σε καμία περίπτωση δεν φταίει το παιδί στο κατάστημα Γερμανός. Εν μέρει φταις εσύ και περισσότερο η πολιτική της cosmote. Δεν έγραψα πουθενά ότι φταίει ο υπάλληλος του καταστήματος "Γερμανός". Αδυνατώ βέβαια να αντιληφθώ πού ακριβώς φταίω εγώ. Τα χρήματα της εγγύησης σε περίπτωση που διακόψεις μετά τη λήξη της δέσμευσης σου σου επιστρέφονται όπότε μη φοβάσαι να τα δώσεις. Δεν με απασχολεί καθόλου αυτό ούτε "φοβάμαι" να τα δώσω. Θέλω όμως να μάθω γιατί πρέπει να καταβάλω εγγύηση. Ναι δεν λέγεται παζάρι αλλά αν δεις έναν καλοστεκούμενο άνθρωπο που όντως θέλει να μπει στο δίκτυο μπορείς να το παλέψεις αλλά αν είναι κανένα αλλοδαπό ταμ ταμ γαβ γαβ δεν μπαίνεις στον κόπο γιατί κ ο υπάλληλος αν ο πελάτης βγει σκάρτος θα φανεί μαλάκας στους ανωτέρους του. Δεν είδα κανέναν να "παλεύει" ιδιαίτερα για το θέμα μου. Ούτε ο υπάλληλος του καταστήματος "Γερμανός", ούτε κάποιος υπάλληλος της Cosmote. Εφ' όσον λοιπόν η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται να με έχει πελάτη, δεν ενδιαφέρομαι να είμαι πελάτης της εταιρείας. [...] Πες μας paredwse τι ποσό ήταν.. κάνα 20-30ευρώ..άντε το πολύ 60? συνήθως δεν ενημερώνουν 2η φορά για μικρά ποσά.. Το αναφέρω λίγο πιο πάνω: το ποσό της "ξεχασμένης" οφειλής από το 2009 ήταν 119 ευρώ.
Physics_Rulez Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Μετά από 9 χρόνια έφυγα και εγώ από την cosmote λόγω της αδιαφορίας τους. Στη wind δεν έχω τέτοια προβλήματα. Παρόλ' αυτά η cosmote είναι η μόνη που έχει διατηρήσει την ελάχιστη χρέωση στα 45 δευτερόλεπτα, ενώ οι άλλοι 2 την έχουν πάει στο 1 λεπτό.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Μετά από 9 χρόνια έφυγα και εγώ από την cosmote λόγω της αδιαφορίας τους. Στη wind δεν έχω τέτοια προβλήματα. Παρόλ' αυτά η cosmote είναι η μόνη που έχει διατηρήσει την ελάχιστη χρέωση στα 45 δευτερόλεπτα, ενώ οι άλλοι 2 την έχουν πάει στο 1 λεπτό. Γενικά στα 12 χρόνια με την Cosmote ήμουν υπερευχαριστημένος και από τις υπηρεσίες και από την εξυπηρέτηση πελατών (όσο την χρειάστηκα - ελάχιστα) και από το σήμα γενικώς. Απλώς, στο σπίτι μου δεν είχε καθόλου σήμα. Η μόνη που είχε σήμα ήταν (και είναι) η Wind. Έτσι, αποφάσισα να μεταφερθώ στη Wind. Η Wind μου "έβγαλε" κάποια άλλα ψιλοπροβλήματα. Είχα σήμα στο σπίτι μου αλλά σε μερικά άλλα μέρη ήταν απλώς ανύπαρκτο (και δη το 3G). Είχε σοβαρότατο πρόβλημα να ενεργοποιήσει και το roaming (παρ' όλο που είχα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες) και το 3G στο εξωτερικό. Για παράδειγμα Στο Βερολίνο που πήγα για την IFA 2011 και στις Βρυξέλλες που πήγα αμέσως μετά, δεν είχα καθόλου 3G παρά τις συνεχείς επικοινωνίες μου με την Εξυπηρέτηση Πελατών. Κι επειδή ταξιδεύω στο εξωτερικό και επειδή χρειάζομαι λόγω δουλειάς το 3G, δεν με ικανοποίησαν οι υπηρεσίες της Wind. Γι'αυτό αποφάσισα να αποχωρήσω από την Wind...
haHa Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 paredwse, για το θεμα του σηματος στο σπιτι σου, αφου πηγες στην vodafone, παρε το vodafone full σημα για να εχεις σημα στο σπιτι σου μεσω adsl. Θα εχεις και μικροτερη εκπομπη ακτινοβολιας. Παρομοια υπηρεσια εχει και η cosmote εδω και 1 μηνα, την λεει cosmote τελειο σημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα