MIKELTHEDRUMMER Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Καλησπερα παιδες,,ολις εβαλα ιντερνετ στο σπιτι μου (στη βουλγαρια) και ψαχνω ενα router!Καθως ο παροχεας δεν δινει!Δεν εχω ομως adsl γραμμη αλλα καλωδιακη!Δηλαδη ερχεται σπιτι μου Ενα ethernet καλωδιο (utp)...Τι router μου προτεινετε? Ευχαριστω εκ των προτερων!
bele Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Γεια σου φιλε μου. Τυχαινει να σπουδαζω στη βουλγαρια( σοφια ) και εχω και εγω γραμμη internet που καταληγει σε ethernet. Ηθελα και εγω ενα ρουτερ για να δωσω σημα wifi στο σπιτι και πηγα στα multirama και πηρα ενα ρουτερ level one. Συνδεσα το καλωδιο στην ethernet υποδοχη του ρουτερ, εδωσα στις ρυθμισεις του ρουτερ username και password που μου εδωσε ο παροχος (SpectrumNet) και στη συνεχεια συνδεομαι με το laptop στο ρουτερ, δινω εντολη να συνδεθει στο ιντερνετ και ειμαι ετοιμος.Το προβλημα ομως που εχω ειναι οτι μονο ενας μπορει να συνδεθει στο ιντερνετ γιατι πρεπει να δωσεις ονομα και κωδικο.Αν δηλαδη συνδεθει ενας δευτερος χρηστης πεταει εξω τον πρωτο.Ξερει καποιος ποιες πρεπει να ειναι ακριβως οι ρυθμισεις στο ρουτερ ωστε να αποφυγω κατι τετοιο;
poulinos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Καλησπερα παιδες,,ολις εβαλα ιντερνετ στο σπιτι μου (στη βουλγαρια) και ψαχνω ενα router!Καθως ο παροχεας δεν δινει!Δεν εχω ομως adsl γραμμη αλλα καλωδιακη!Δηλαδη ερχεται σπιτι μου Ενα ethernet καλωδιο (utp)...Τι router μου προτεινετε? Ευχαριστω εκ των προτερων! α.αν κουμπωνεις το Utp απευθειας στο pc σου και παιζει το ιντερνετ εκει μπορεις να κανεις πολλα. το ενα ειναι να παρεις απλα ενα ρουτερ πχ linksys wrt που με custom firmware κανουν διαφορα ενω η δευτερη λυση ειναι ενα adsl router αμα σου περισσευει να το κανεις access point Γεια σου φιλε μου. Τυχαινει να σπουδαζω στη βουλγαρια( σοφια ) και εχω και εγω γραμμη internet που καταληγει σε ethernet. Ηθελα και εγω ενα ρουτερ για να δωσω σημα wifi στο σπιτι και πηγα στα multirama και πηρα ενα ρουτερ level one. Συνδεσα το καλωδιο στην ethernet υποδοχη του ρουτερ, εδωσα στις ρυθμισεις του ρουτερ username και password που μου εδωσε ο παροχος (SpectrumNet) και στη συνεχεια συνδεομαι με το laptop στο ρουτερ, δινω εντολη να συνδεθει στο ιντερνετ και ειμαι ετοιμος.Το προβλημα ομως που εχω ειναι οτι μονο ενας μπορει να συνδεθει στο ιντερνετ γιατι πρεπει να δωσεις ονομα και κωδικο.Αν δηλαδη συνδεθει ενας δευτερος χρηστης πεταει εξω τον πρωτο.Ξερει καποιος ποιες πρεπει να ειναι ακριβως οι ρυθμισεις στο ρουτερ ωστε να αποφυγω κατι τετοιο; εδω κατι με παραξενευει.αν σου δινουν σε ethernet κανεις κληση Pppoe και συνδεεσαι με εικονιδιο απο το Pc?γιατι το ρουτερ αμα κανει Ppooe κληση παλι μπορει να δωσει ιντερνετ μετα ασυρματα.
bele Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 εδω κατι με παραξενευει.αν σου δινουν σε ethernet κανεις κληση Pppoe και συνδεεσαι με εικονιδιο απο το Pc?γιατι το ρουτερ αμα κανει Ppooe κληση παλι μπορει να δωσει ιντερνετ μετα ασυρματα. Ναι, οντως. Κανω κληση απο το pc. To θεμα ειναι οτι εχω βαλει και στο ρουτερ wan conection type: pppOe (adsl) και εχω δωσει το username και το pass. Ετσι, με το λαπτοπ συνδεομαι στο ρουτερ δινοντας το wpa κλειδι και στη συνεχεια κανω κληση ωστε να εχω ιντερνετ. Μηπως πρεπει να βαλω καποιο αλλο τυπο συνδεσης? (Το ρουτερ εχει επισης τις επιλογες static(fixed ip), csble/dynamic ip(dhcp), pptp, l2tp). Το προβλημα επομενως ειναι οτι για να εχω ιντερνετ πρεπει να συνδεθω στο ρουτερ και επειτα να κανω κληση με τα username/password.Για να συνδεθει ενας αλλος πρεπει παλι να συνδεθει στο ρουτερ και ομοιως να κανει και αυτος κληση, οποτε πεταει εξω τον πρωτο. Το μοντελο του ρουτερ μου ειναι το http://uk.level1.com/product_d.php?id=997 . Ευχαριστω!
MIKELTHEDRUMMER Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 α.αν κουμπωνεις το Utp απευθειας στο pc σου και παιζει το ιντερνετ εκει μπορεις να κανεις πολλα. το ενα ειναι να παρεις απλα ενα ρουτερ πχ linksys wrt που με custom firmware κανουν διαφορα ενω η δευτερη λυση ειναι ενα adsl router αμα σου περισσευει να το κανεις access point Ναι εχω ενα περισιο tg585 απο την φορθνετ!Πως μπορω να το εκμεταλευτω? Ναι κουμπονω το ethernet επανω στο λαπτοπ η το pc και αφου βαλω τις απαραιτητες ip dns μασκες κ.τ.λ. εχω προσβαση στο ιντερνετ κανονικα!
poulinos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Ναι, οντως. Κανω κληση απο το pc. To θεμα ειναι οτι εχω βαλει και στο ρουτερ wan conection type: pppOe (adsl) και εχω δωσει το username και το pass. Ετσι, με το λαπτοπ συνδεομαι στο ρουτερ δινοντας το wpa κλειδι και στη συνεχεια κανω κληση ωστε να εχω ιντερνετ. Μηπως πρεπει να βαλω καποιο αλλο τυπο συνδεσης? (Το ρουτερ εχει επισης τις επιλογες static(fixed ip), csble/dynamic ip(dhcp), pptp, l2tp). Το προβλημα επομενως ειναι οτι για να εχω ιντερνετ πρεπει να συνδεθω στο ρουτερ και επειτα να κανω κληση με τα username/password.Για να συνδεθει ενας αλλος πρεπει παλι να συνδεθει στο ρουτερ και ομοιως να κανει και αυτος κληση, οποτε πεταει εξω τον πρωτο. Το μοντελο του ρουτερ μου ειναι το http://uk.level1.com...ct_d.php?id=997 . Ευχαριστω! κανονικα αμα κανει το ρουτερ Pppoe κληση θα πρεπει να συνδεθει αυτο και να μην χρειαστει καθολου να κανεις κληση εσυ γιατι θα ειναι σαν να κανεις διπλη κληση.οποτε η του ρουτερ δεν γινεται διοτι θα πρεπει να παρει αυτος Ip η του pc σου η κληση δεν χρειαζεται.δεν εχει νοημα 2 pppoe Κλησεις. Ναι εχω ενα περισιο tg585 απο την φορθνετ!Πως μπορω να το εκμεταλευτω? Ναι κουμπονω το ethernet επανω στο λαπτοπ η το pc και αφου βαλω τις απαραιτητες ip dns μασκες κ.τ.λ. εχω προσβαση στο ιντερνετ κανονικα! αυτα που βαζεις στο Pc τα δινεις στον ρουτερ.και απλα θες μια δευτερη ip για σενα αμα μπορεις να εχεις και δευτερη ip στο ιδιο καλωδιο ethernet Που σου δινουν.αλλιως μετα θες ρουτερ για να εχει wan και να δινει αλλες ip εσωτερικα.
MIKELTHEDRUMMER Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 αυτα που βαζεις στο Pc τα δινεις στον ρουτερ.και απλα θες μια δευτερη ip για σενα αμα μπορεις να εχεις και δευτερη ip στο ιδιο καλωδιο ethernet Που σου δινουν.αλλιως μετα θες ρουτερ για να εχει wan και να δινει αλλες ip εσωτερικα. Τι ρουτερ μου προτεινεις?
bele Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Ευχαριστω poulinos.Το προβλημα λυθηκε. Εκανα ενα τραγικο λαθος και ειχα συνδεσει το καλωδιο εισοδου στη θυρα lan.Μολις το εβαλα στη wan παιζει κανονικα καθως τωρα το ρουτερ κανει την κληση.
poulinos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Τι ρουτερ μου προτεινεις? με το 585 δεν παιζει οπως σου ειπα?? αλλιως μετα linksys wrt μια λυση. air live που εχει επισης ρουτερ δευτερη λυση. τριτη λυση καποιο Netgear.αξιολογες μαρκες ολες.απλα το Linksys Παιρνει πολυ customia σε firmware.τωρα αν θες μοντελα να σου γραψω κιολας.αλλα δοκιμασε για αρχη με το 585.ολα θα κανουν την δουλεια τους.επισης λογικα θα μπορεις να βρεις και σε vigor κατι που σαν μαρκα ειναι απλα top.απλα λιγο πιο ακριβα. Ευχαριστω poulinos.Το προβλημα λυθηκε. Εκανα ενα τραγικο λαθος και ειχα συνδεσει το καλωδιο εισοδου στη θυρα lan.Μολις το εβαλα στη wan παιζει κανονικα καθως τωρα το ρουτερ κανει την κληση. Οπως καταλαβες αν το ειχες βαλει στο Lan τοτε πολυ απλα το pc σου εκανε την κληση τοσο καιρο και οχι το ρουτερ.του ρουτερ απλα πηγαινε στο κενο για αυτο επρεπε να κανει το Pc σου για να μπει.ενω τωρα κανει μονο ο ρουτερ σου.αψογος.well done.να χαρεις το ιντερνετ.
MIKELTHEDRUMMER Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 με το 585 δεν παιζει οπως σου ειπα?? αλλιως μετα linksys wrt μια λυση. air live που εχει επισης ρουτερ δευτερη λυση. τριτη λυση καποιο Netgear.αξιολογες μαρκες ολες.απλα το Linksys Παιρνει πολυ customia σε firmware.τωρα αν θες μοντελα να σου γραψω κιολας.αλλα δοκιμασε για αρχη με το 585.ολα θα κανουν την δουλεια τους.επισης λογικα θα μπορεις να βρεις και σε vigor κατι που σαν μαρκα ειναι απλα top δεν καταλαβα πως ακριβως να το κανω με το tg585! Γιατι εχει μονο adsl εισοδο απο οτι βλεπω! Πως ακριβως μπορω να το σεταρω? Τα vigor τα εβλεπα αλλα δεν βρηκα καποιο με wan! Εχεις καποιο υποψην σου?
MIKELTHEDRUMMER Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Απο ταχυτητες πετανε...19.5 down και 6.5 up.Τεσταρισμενα και τα δυο..
poulinos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 δεν καταλαβα πως ακριβως να το κανω με το tg585! Γιατι εχει μονο adsl εισοδο απο οτι βλεπω! Πως ακριβως μπορω να το σεταρω? Τα vigor τα εβλεπα αλλα δεν βρηκα καποιο με wan! Εχεις καποιο υποψην σου? otan συνδεεις το λαπτοπ σου λογικα το εχεις αυτοματα με dhcp και παιρνεις μια Ip πχ 192.168.1.200 subnet 255.255.255.0 kai gateway 192.168.1.1 πχ δεν κανεις κληση με καποιο εικονιδιο η κατι αλλο σωστα?απλα βαζεις ethernet και παιζεις.εγω ελεγα να παρεις το Thomson να του βαλεις σαν Lan ip την ip που παιρνεις οταν συνδεεις το pc σου και να του κλεισεις τον dhcp.μετα θα το συνδεσεις με το ethernet Πανω σε μια απο τις 4 lan. αν ολα πανε καλως θα πρεπει ο dhcp απο το ρουτερ που εισαι εκει(οχι το Thomson) να σου δωσει εσενα μια δευτερη ip οποτε θα παιζεις μια χαρα.αν δεν πιασει αυτο τοτε θες κατι με wan για vigor Πχ το 2820 ειναι και adsl router και wan.οποτε δεν παει και χαμενο αν το χρειαστεις καποτε σαν adsl δες αυτο http://www.draytek.co.uk/products/vigor2820.html Off Topic... Απο ταχυτητες πως ειναι? Απο ταχυτητες πετανε...19.5 down και 6.5 up.Τεσταρισμενα και τα δυο.. ενω στην villabaxo ακομα τριβουν.
MIKELTHEDRUMMER Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Οχι δεν κανω κληση.μου εχουν δωσει μια στανταρ ip dns gw κτλ και μολις τα βαλω εχω ιντερνετ...σορρυ κιολας επειδη ειμαι κ ψιλο ασχετος,το εθερνετ π μου δινουν θ το βαλω σε μια απο τις 4 λαν?αυτες μονο εξοδοι δεν ειναι?πως μπορουν να χρησιμοποιηθουν σαν εισοδοι? Ξανα λεω σορρυ αλλα ειμαι ασχετος με τα δικτυα.
poulinos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Οχι δεν κανω κληση.μου εχουν δωσει μια στανταρ ip dns gw κτλ και μολις τα βαλω εχω ιντερνετ...σορρυ κιολας επειδη ειμαι κ ψιλο ασχετος,το εθερνετ π μου δινουν θ το βαλω σε μια απο τις 4 λαν?αυτες μονο εξοδοι δεν ειναι?πως μπορουν να χρησιμοποιηθουν σαν εισοδοι? Ξανα λεω σορρυ αλλα ειμαι ασχετος με τα δικτυα. ειναι και εισοδοι και εξοδοι.β.εφοσον οπως λες σου εχουν δωσει standard ip (ειπες την μαγικη λεξη)τοτε δεν γινεται με το Thomson.οποτε θες router για να κανεις δευτερο nat και να παιρνεις αλλο δικτυο ip's για να παιξει. επισης σε vigor ειδα και αυτο http://www.draytek.co.uk/products/ap700.html το site Εχειδιαφορα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα