Pinball1 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Τον τελευταίο καιρό αντιμετωπιζω το εξής πρόβλημα: Όταν αφήνω το PC ανοιχτό για λίγα λεπτά χωρίς να το χρησιμοποιώ και πάω να το ξαναχρησιμοποιήσω κολλάει και πάει εξαιρετικά αργά ακόμα κι αν είναι μόνο ο Firefox ανοιχτός. Αυτό μπορεί να διαρκέσει από 3 έως 5 λεπτά και μετά επανέρχεται αλλά κατά διαστήματα οι καθυστερήσεις συνεχίζονται και πρέπει να κάνω επανεκκίνηση. Όσο διαρκεί αυτό δεν ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος από τον σκληρό ούτε και αναβοσβήνει το λαμπάκι του πράγμα που σημαίνει ότι δεν εμπλέκεται στο πρόβλημα. Έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει;
micos000 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Άνοιξε την διαχείριση Εργασιών και δες πια διεργασία χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή. Πιστεύω ότι μπορεί να φταίει το av που κάνει scan όταν ο υπολογιστής είναι idle αν και το ότι δεν αναβοσβήνει το λαμπάκι του δίσκου είναι περίεργο.
Pinball1 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Άνοιξε την διαχείριση Εργασιών και δες πια διεργασία χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή. Πιστεύω ότι μπορεί να φταίει το av που κάνει scan όταν ο υπολογιστής είναι idle αν και το ότι δεν αναβοσβήνει το λαμπάκι του δίσκου είναι περίεργο. Πιστεύω πως δεν είναι θέμα av γιατί πάντα χρησιμοποιούσα το avast χωρίς να υπάρχει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Υπάρχει περίπτωση να είναι θέμα Ram; Eίχα προσθέσει Ram πριν κάποιο καιρό, μπορεί κάποια από τις πλακέτες να ήταν πρόβληματική και να το προκαλεί αυτό;
Pinball1 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Αν βοηθάει να προσθέσω και το εξης: το πρόβλημα φαίνεται να συμβαίνει σε μεγαλύτερη έκταση όταν κάποιο από τα παράθυρα που μένουν ανοιχτά είναι στο youtube και η καθυστέρηση είναι ίδιας φύσεως με αυτήν που συμβαίνει όταν ο firefox τρέχει κάποιο script* που τον κάνει να λαγκάρει. Ούτε δουλεύει ο σκληρός ούτε τίποτα, απλά καθυστερεί τρομερά ο firefox, γι' αυτό και πιθανολογώ ότι είναι θέμα διαχείρησης μνήμης Ram... *"A script firefox to run slowly. If it continues to run, your computer may become unresponsive. Do you want to abort the script?"
micos000 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Ποιά έκδοση ff έχεις; Δοκίμασες να απενεργοποιήσεις όλα τα addons; Ιδίως τίποτα script blocking, adblockers, video downloaders κτλ.
Pinball1 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Η έκδοση είναι η τελευταία (8.0). Από πρόσθετα έχω μόνο το noscript και ένα λεξικό, θα δοκιμάσω να τα απενεργοποιήσω αν και δεν νομίζω να φταίνε αυτά γιατί το πρόβλημα δεν συνέπεσε χρονικά με την εγκατάστασή τους.
ss13 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Η έκδοση είναι η τελευταία (8.0). Από πρόσθετα έχω μόνο το noscript και ένα λεξικό, θα δοκιμάσω να τα απενεργοποιήσω αν και δεν νομίζω να φταίνε αυτά γιατί το πρόβλημα δεν συνέπεσε χρονικά με την εγκατάστασή τους. Βάλε τον chrome , το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ με τον firefox 7 και 8 , τώρα με chrome είναι καλύτερα , μ!@#$%^&ο μετά την 6 έκδοση όλο κόλπα κάνει !!
Xvipes Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Ε ναι λογικά κάτι με την διαχείριση μνήμης είναι.Ο firefox πάντα είχε θεματάκια με αυτό τον τομέα. Δε λέω ότι 100% φταίει ο firefox αλλά για να μπορείς να το τσεκάρεις αν όντως αυτό ευθύνεται βάλε ένα chrome και κάνε τα τεστ σου να δεις τι παίζει.
micos000 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Εγώ υποψιάζομαι θέμα συμβατότητας του noscript με το 8άρι, γι' αυτό και το πρώτο στην λίστα που είπα παραπάνω είναι το script blicking.
Pinball1 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Βάλε τον chrome , το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ με τον firefox 7 και 8 , τώρα με chrome είναι καλύτερα , μ!@#$%^&ο μετά την 6 έκδοση Κι εμένα από την 7 και μετά μου άρχισε το πρόβλημα, αντί να το βελτιώνουνε το κάνουνε χειρότερο. Δε λέω ότι 100% φταίει ο firefox αλλά για να μπορείς να το τσεκάρεις αν όντως αυτό ευθύνεται βάλε ένα chrome και κάνε τα τεστ σου να δεις τι παίζει. Το έχω σκευτεί αλλά είμαι διστακτικός να αλλάξω για να αποφύγω την διαδικασία με σελιδοδείκτες, κωδικούς κτλ. Αν συνεχίσει βέβαια αυτή η κατάσταση δεν έχω άλλη επιλογή. Εγώ υποψιάζομαι θέμα συμβατότητας του noscript με το 8άρι, γι' αυτό και το πρώτο στην λίστα που είπα παραπάνω είναι το script blicking. Θα το απενεργοποιήσω τελείως για να δω αν όντως οφείλεται εκεί, μακάρι να είναι τόσο απλό το θέμα.
Pinball1 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Τελικά μπορώ να πω με σιγουριά ότι τo πρόβλημα σχετίζεται με το Youtube. Τις τελευταίες μέρες έχω απενεργοποιήσει to Noscript και η κατάσταση έχει βελτιωθεί, όταν όμως αφήσω για λίγο τον υπολογιστή και κάποια καρτέλα του Firefox είναι στο Youtube επαναλαμβάνεται το γνωστό κόλλημα. Πιθανολογώ πλέον ότι πηγή του προβλήματος είναι το flash που με κάποιο τρόπο δημιουργεί πρόβλημα στην διαχείρηση μνήμης Ram του firefox...
Pinball1 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Έβαλα τελικά Chrome αλλά όταν βλέπω κάποιο βίντεο μετά από περίπου 5 λεπτά αρχίζει και πάλι να lagαρει και να παγώνει η εικόνα! Το πρόβλημα δηλαδή δεν ήταν του Firefox. Να δοκίμαζα μία-μία τις πλακέτες της Ram μήπως έχει πρόβλημα κάποια από αυτές ή λέτε να μην σχετίζεται με το hardware;
Xvipes Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Πόσο page file έχεις και έχεις κάνει ένα clear cache?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα