Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατά τη διάρκεια αναπαραγωγής βίντεο (ανεξαρτήτως μεγέθους αρχέιου και ποιότητας εικόνας) εμφανίζεται μια διαγώνια γραμμή (και σε full screen και σε minimized window) που κόβει την εικόνα ακριβώς στη μέση. Ξέρει κάποιος τι μπορεί να είναι?

Δημοσ.

Ναι.

Αφού εγκατέστησα το τελευταίο, η γραμμή παρέμεινε αλλά δημιουργήθηκε πρόβλημα και με τους υπότιτλους. Στις επιλογές δεν μου βγάζει καθόλο iso και ansi κι έτσι αναγκάζομαι να αποθηκεύω κάθε ξεχωριστώ υπότιτλο σαν utf.

Δημοσ.

Δοκίμασες να «καθαρίσεις» τις ρυθμίσεις/προφίλ του VLC, ώστε να ξεκινήσεις εκ νέου; Αν θυμάμαι καλά, όταν κάνεις απεγκατάσταση (ή μήπως εγκατάσταση; ), υπάρχει η δυνατότητα να ορίσεις με ένα «τικ» αν θέλεις να κρατήσεις τις παλιές ρυθμίσεις ή όχι. Για δοκίμασε να μην τις κρατήσεις.

Ίσως να γίνεται και με διαγραφή του φακέλου %APPDATA%\vlc, αλλά δεν ξέρω αν κρατιούνται κάποιες ρυθμίσεις και στη Registry του συστήματος. Δεν αποκλείεται. Οπότε, ο σίγουρος τρόπος είναι αυτός στην πρώτη παράγραφο...

Δημοσ.

Ναι.

Αφού εγκατέστησα το τελευταίο, η γραμμή παρέμεινε αλλά δημιουργήθηκε πρόβλημα και με τους υπότιτλους. Στις επιλογές δεν μου βγάζει καθόλο iso και ansi κι έτσι αναγκάζομαι να αποθηκεύω κάθε ξεχωριστώ υπότιτλο σαν utf.

Όσον αφορά τους υπότιτλους, η τελευταία έκδοση του vlc δεν αναγνωρίζει αυτόματα τα Ελληνικά γιατί έχει default το code page 1252.

Δεν χρειάζεται να σώζεις όλους τους υπότιτλους σε utf, πήγαινε στις Εργαλεία->Προτιμήσεις->Υπότιτλοι και άλλαξε την κωδικοποίηση σε Ελληνική windows 1253 ή Ελληνική ISO 8859-7 (πρώτα το 1ο).

Δημοσ.

parsifal kai micos ευχαριστώ για τις απαντήσεις, το πρόβλημα με τους υπότιτλους λύθηκε. Όσο για τη γραμμή... εκτιμώ πώς είναι θέμα κάρτας γραφικών. Με το καινούριο πισι θα λυθεί πιστεύω.

Δημοσ.

Γιατί δεν δοκιμάζεις και κάποιον άλλο Player να δεις αν φταίει το Pc ή όχι.

Προτείνω mpc-hc και kmplayer. Στο 2ο πρόσεχε λίγο στην εγκατάσταση και στις ρυθμίσεις να αφαιρέσεις το toolbar και την αλλαγή αρχικής σελίδας που θα σου έχει επιλεγμένα. Το 1ο δεν έχει τίποτα τέτοιο.

Δημοσ.

Με το κμ δεν βγάζει την γραμμή, αλλά εκεί υπάρχουν άλλα προβλήματα. Όταν τρέχω 720p στο vlc, τρώει τα κολληματάκια του αλλά τουλάχιστον τα τρώει με πιο watchable τρόπο. Η εικόνα και ο ήχος κολλάνε μαζί. Στο km η εικόνα συνεχίζει απρόσκοπτα και ο ήχος πάει άλλα ντ άλλα της παρασκευής το γάλα. Έχω ένα riva tuner κατεβασμένο. Αν πειράξω τα ρολόγια της κάρτας θα μπορέσω να αποφύγω τα κολλήματα;

Δημοσ.

Δυστυχώς, δεν έχεις κάρτα γραφικών που να μπορεί να αναλάβει την αποκωδικοποίηση H.264 video, οπότε το βάρος πέφτει στον επεξεργαστή. Και ο επεξεργαστής σου είναι οριακός για 720p, σε κάποια θα επαρκεί και σε κάποια άλλα πολύ απαιτητικά (μεγάλο bitrate, CABAC, πολλά reference frames) θα έχεις ούτως ή άλλως σπαστή κίνηση, χαμένα frames και/ή αποσυγχρονισμό εικόνας-ήχου. Για 1080p δε, δεν το συζητάμε καν...

Δημοσ.

Με παρόμοιο σύστημα (p4 2.4 / msi mobo / fx 5200) είχα προβλήματα με τα mkv και τα hd qt αρχεία.

Κομμένες οθόνες και σε κάποιες περιπτώσεις πράσινη οθόνη χωρίς βίντεο, σπασμένη κίνηση κτλ.

Μην περιμένεις να δεις φως έτσι, πάρε μια κάρτα γραφικών να σωθείς.

Η μητρική σου παίρνει αν δεν κάνω λάθος agp κάρτες, οπότε ψάξε σε ebay για καμιά ati hd3650 agp (ή μια hd4670 αλλά αυτές βγαίνουν ακριβές για παλιό μηχάνημα).

Δες μερικές:

http://www.cosmodata.gr/product/14315/karta-gb-hd4650-1gb-ddr2-agp

http://www.antoniou24.gr/p.KARTA-GRAFIKON-SAPPHIRE-ATI-3650-512MB-DDRII-AGP-64BIT.336437.html

ή στο ebay

http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=ati+hd3650+agp&_sacat=0&LH_BIN=1&LH_ItemCondition=11&_odkw=ati+%CE%B7%CE%B43650+agp&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313

Δημοσ.

Ευχαριστώ αλλά δεν σκοπεύω να βάλω λεφτά σε αυτό το μηχάνημα καθώς πάει για αλλαγή. Απλά θέλω να το κρατήσω ενεργό να κάνει καμια δουλίτσα.

Με μια geforce 3 ti200 θα είμαι εντάξει?

Δημοσ.

Με μια geforce 3 ti200 θα είμαι εντάξει?

Όχι. Διαφορά θα δεις μόνο με NVIDIA GeForce 8x000 και άνω ή AMD/ATI Radeon HD 2x00 και άνω ή Intel x4500 και άνω. Με οτιδήποτε παλιότερο, το βάρος το σηκώνει ο κεντρικός επεξεργαστής αναγκαστικά...

Δημοσ.

H gf3 είναι δύο γενιές πίσω (gf4, gf fx).

Το pc σου είναι μια χαρά όμως για να το παροπλίσεις. Θα μπορούσες να το κάνεις media center με το xbmc (http://xbmc.org/) και μια κάρτα της ati με 50€. Η nvidia έχει αγνοήσει το agp εδώ και πολύ καιρο, νομίζω η τελευταία ήταν η σειρά 6000.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...