Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η συνθεση ειναι για ενα φιλο και ειπα να βοηθησω λιγο. Θα χρειαστουμε μονο κουτι διοτι ολα τα αλλα υπαρχουν.

Οθονη εχει την Samsung FX2490 HD

Το pc προοριζεται για office, internet και gaming(οχι κατι σοβαρο).

Μπορει να διαθεσει 500 με 550 max!

Για αγορα σκεφτομουνα το vision αλλα με προβληματιζουν οι τιμες του τον τελευταιο καιρο.

Εγω εκανα δυο συνθεσεις (οι οποιες διαφερουν οπως θα δειτε) πειτε μου αν ειμαστε σε καλο δρομο!H συνθεση μου δεν περιεχει σκληρο διοτι οι τιμες εχουν ξεφυγει και σκεφτεται να χρησιμοποιησει ενα παλιο δικο του!

post-159108-0-11810600-1321700258_thumb.png

post-159108-0-06704500-1321701713_thumb.png

Δημοσ.

Και γιατί να μην πάρει τον 960Τ που είναι πολύ καλύτερος απο το χρέπι FX-4100? Ακόμα και στα 4,8 GHz ο/ced o FX αυτός είναι 10-20% κάτω απο έναν στοκ 965.fear.png Κρίμα είναι να σκάει κανείς λεφτά για νέο PC και να βάζει τόσο χάλια CPU

Δημοσ.

Μπορεί,επειδή η συγκεκριμένη CPU (FX-4100) ούτε 80 ευρώ δεν αξίζει...είναι τραγικά πιο αργή απο τον 960Τ και ελαχιστα ακριβότερη απο πάνω. Οπότε 0 λόγοι να την προτιμήσει κάποιος όταν υπάρχουν οι : 955,960Τ & ι3 2100 που την πατάνε κάτω σε απόδοση/τιμή. Τώρα αν εσύ με βρίσκεις απόλυτο και βρίσκεις λόγους να την αγοράσεις,καν'το ελευθερα δεν θα σου πάω κόντρα cool.png

Δημοσ.

Όπως είπε και ο Θάνος είσαι πολύ απόλυτος για κάτι που μάλλον δεν γνωρίζεις καλά (όχι ότι εμείς τα γνωρίζουμε όλα ). ;)

Οι καινούριοι επεξεργαστές που έχει βγάλει η amd είναι ''μερικά χρόνια μπροστά'' για ποιον λόγο το λέω ; ο πρώτος και ο κυριότερος είναι οτι μιλάμε για μια απολυτός καινούρια αρχιτεκτονική και καινούριες δυνατότητες που αυτήν την στιγμή δεν υποστηρίζονται από software μεριά άλλα μόνο απο hardware ,περιμένουμε λίγο καιρό μέχρι να ωριμάσει και αυτήν η αρχιτεκτονική και να βγουν και οι καινούριοι version των επεξεργαστών με βελτιώσεις .Επίσης κάτι παρόμοιο είχε γίνει πριν μερικά χρόνια με τους phenom οπου γινόταν σχεδόν πάλι το ιδιο.Δεν λέω οτι δεν έχουν και τα κακά τους βλέπε κατανάλωση σε σχέση με της intel στα μεγάλα μοντέλα π.χ.

Εγώ πάντως νομίζω οτι τα ίδια προβλήματα θα υπάρχουν και στην καινούρια αρχιτεκτονική που έρχεται από την intel αν και σε μικρότερο βαθμό .

B)

Δημοσ.

Όπως είπε και ο Θάνος είσαι πολύ απόλυτος για κάτι που μάλλον δεν γνωρίζεις καλά (όχι ότι εμείς τα γνωρίζουμε όλα ). ;)

Οι καινούριοι επεξεργαστές που έχει βγάλει η amd είναι ''μερικά χρόνια μπροστά'' για ποιον λόγο το λέω ; ο πρώτος και ο κυριότερος είναι οτι μιλάμε για μια απολυτός καινούρια αρχιτεκτονική και καινούριες δυνατότητες που αυτήν την στιγμή δεν υποστηρίζονται από software μεριά άλλα μόνο απο hardware ,περιμένουμε λίγο καιρό μέχρι να ωριμάσει και αυτήν η αρχιτεκτονική και να βγουν και οι καινούριοι version των επεξεργαστών με βελτιώσεις .Επίσης κάτι παρόμοιο είχε γίνει πριν μερικά χρόνια με τους phenom οπου γινόταν σχεδόν πάλι το ιδιο.Δεν λέω οτι δεν έχουν και τα κακά τους βλέπε κατανάλωση σε σχέση με της intel στα μεγάλα μοντέλα π.χ.

Εγώ πάντως νομίζω οτι τα ίδια προβλήματα θα υπάρχουν και στην καινούρια αρχιτεκτονική που έρχεται από την intel αν και σε μικρότερο βαθμό .

B)

Πρώτον το πόσα γνωρίζει ο καθένας καλό θα ηταν να το αφήνουμε εκτός κουβέντας γιατί η κουβέντα θα πέσει σε "no u" επίπεδο. Έχω διαβάσει αρκετά σαν καταναλωτής και απο χόμπι και για την αρχιτεκτονική και για τις επιδόσεις των FX,και απο software optimizations μην περιμένεις πάνω απο 2-3% performance gain. Κανένας επεξεργαστής δεν ξεκίνησε απο βάτραχος να γίνει πρίγκηπας μόνο απο software optimizations.

Απο εκεί και πέρα ευτυχώς υπάρχουν αρκετά review για τον FX-4100 και όλα καταλήγουν στο ότι είναι αποτυχημένος γιατί είναι πολύ κατώτερος του 965/960T και ακριβότερος. Στην προκειμένη η AMD κανιβαλίζει τον εαυτό της μέχρι να αποσυρθουν εντελώς οι Thuban/Deneb απο την αγορά.

Σχετικα με την τελευταία σου πρόταση,oi i7 & oι Sandy Bridge νέα αρχιτεκτονική ήταν αλλα τέτοια προβλήματα δεν είχαν. Άλλο πράγμα η ωριμανση του software με τον χρόνο ωστέ να υποστηρίζει καλύτερα τα νεα instructions/architecture/whatever και άλλο να κάνει έναν τόσο χρέπι επεξεργαστή σε καλό(Στον 4100 αναφέρομαι μόνο.Ο 6πύρηνος & 8πύρηνος έχουν τουλάχιστον παραπάνω αριθμο threads να σώζει την κατάσταση σε ορισμένες περιπτώσεις). Δεν γίνονται θαυματα.

Δημοσ.

Ευχαριστω για την βοηθεια.

Οπου και να διαβασα για τους fx δεν βρηκα καλα σχολια και αληθεια δεν ξερω αν αξιζει η αγορα τους αυτην την στιγμη. Ισως οταν βγει η καινουρια σειρα να αξιζει αλλα μεχρι τοτε δεν πιστευω να δουμε θαυματα.

Καταληξαμε σε μια συνθεση με αλλα υπαρχει ενα μικρο θεμα. Δεν θα αγορασει σκληρο μεχρι η αγορα να βρει το ρυθμο της και για αυτο το λογο θα χρησιμοποιησει εναν ide (320gb wd) με ανταπτορα σε sata. Θα υπαρχει καποιο θεμα περα απο το μπουκαλι? Θα πεσει τραγικα η αποδοση?

Η συνθεση ειναι αυτη:

post-159108-0-41324900-1321777819_thumb.png

Πεστε μου αν βλεπεται κατι που δεν αξιζει για τα λεφτα του σου σε σχεση με την αποδοση του και αν υπαρχει θεμα συμβατοτητας.

Ευχαριστω ολους! :)

Δημοσ.

Πρώτον το πόσα γνωρίζει ο καθένας καλό θα ηταν να το αφήνουμε εκτός κουβέντας γιατί η κουβέντα θα πέσει σε "no u" επίπεδο. Έχω διαβάσει αρκετά σαν καταναλωτής και απο χόμπι και για την αρχιτεκτονική και για τις επιδόσεις των FX,και απο software optimizations μην περιμένεις πάνω απο 2-3% performance gain. Κανένας επεξεργαστής δεν ξεκίνησε απο βάτραχος να γίνει πρίγκηπας μόνο απο software optimizations.

Απο εκεί και πέρα ευτυχώς υπάρχουν αρκετά review για τον FX-4100 και όλα καταλήγουν στο ότι είναι αποτυχημένος γιατί είναι πολύ κατώτερος του 965/960T και ακριβότερος. Στην προκειμένη η AMD κανιβαλίζει τον εαυτό της μέχρι να αποσυρθουν εντελώς οι Thuban/Deneb απο την αγορά.

Σχετικα με την τελευταία σου πρόταση,oi i7 & oι Sandy Bridge νέα αρχιτεκτονική ήταν αλλα τέτοια προβλήματα δεν είχαν. Άλλο πράγμα η ωριμανση του software με τον χρόνο ωστέ να υποστηρίζει καλύτερα τα νεα instructions/architecture/whatever και άλλο να κάνει έναν τόσο χρέπι επεξεργαστή σε καλό(Στον 4100 αναφέρομαι μόνο.Ο 6πύρηνος & 8πύρηνος έχουν τουλάχιστον παραπάνω αριθμο threads να σώζει την κατάσταση σε ορισμένες περιπτώσεις). Δεν γίνονται θαυματα.

Εγώ είπα ότι είσαι πολύ απόλυτος άλλα όπως είπες ας το αφήσουμε στην άκρη αυτό :).Το θέμα είναι ότι δεν ξέρουμε εαν είναι βάτραχος η όχι αφου τα λειτουργικά συστήματα και τα προγράμματα δεν μπορούν να διαχειριστούν της καινούριες δυνατότητες .Είναι σαν να λες ότι ένα σύστημα χωρείς drivers και χωρίς υποστήριξη των προγραμμάτων θα έχει της ίδιες επιδόσεις με ενα σύστημα με drivers και υποστήριξη δεν είναι το ιδιο.Δεν μιλαω για τους Sandy Bridge άλλα για την καινούρια αρχιτεκτονική που θα βγάλει

Ευχαριστω για την βοηθεια.

Οπου και να διαβασα για τους fx δεν βρηκα καλα σχολια και αληθεια δεν ξερω αν αξιζει η αγορα τους αυτην την στιγμη. Ισως οταν βγει η καινουρια σειρα να αξιζει αλλα μεχρι τοτε δεν πιστευω να δουμε θαυματα.

Καταληξαμε σε μια συνθεση με αλλα υπαρχει ενα μικρο θεμα. Δεν θα αγορασει σκληρο μεχρι η αγορα να βρει το ρυθμο της και για αυτο το λογο θα χρησιμοποιησει εναν ide (320gb wd) με ανταπτορα σε sata. Θα υπαρχει καποιο θεμα περα απο το μπουκαλι? Θα πεσει τραγικα η αποδοση?

Η συνθεση ειναι αυτη:

post-159108-0-41324900-1321777819_thumb.png

Πεστε μου αν βλεπεται κατι που δεν αξιζει για τα λεφτα του σου σε σχεση με την αποδοση του και αν υπαρχει θεμα συμβατοτητας.

Ευχαριστω ολους! :)

Θα έχεις μπούκωμα σίγουρα αλλα αυτήν την στιγμή δεν μπορεί να κάνει κάτι αφού η τιμές είναι πολύ μεγάλες έκτος και εαν δει κατι σε μεταχειρισμένο η και ssd .Για το σύστημα άλλαξε τότε μόνο τον επεξεργαστή που σου έβαλα στην σύνθεση μου με έναν 955 η 960Τ

Δημοσ.

B)

Θα διαφωνήσω.

Μπορεί να είναι «σχεδιασμένοι για το μέλλον» αλλά για το τώρα είναι σίγουρα μάπα ο 4100. Και μάλλον ήταν άκυρο από την AMD να βγάλει προϊόν που δεν μπορεί να συναγωνιστεί στη τιμή του τα παλαιότερα μοντέλα της και αυτό γιατί κάνει κακό τουλάχιστον στη φήμη της.

Δημοσ.

Θα διαφωνήσω.

Μπορεί να είναι «σχεδιασμένοι για το μέλλον» αλλά για το τώρα είναι σίγουρα μάπα ο 4100. Και μάλλον ήταν άκυρο από την AMD να βγάλει προϊόν που δεν μπορεί να συναγωνιστεί στη τιμή του τα παλαιότερα μοντέλα της και αυτό γιατί κάνει κακό τουλάχιστον στη φήμη της.

Εδω δεν μπορώ να διαφωνήσω μαζί σου B) .Πάντως σε κάποια καινούρια πράγματα που έβαλε η amd υπάρχουν βελτιώσεις

Για αυτό μάλλον θα βγουν και οι καινούριες version

Δημοσ.

Για τη χρήση που τον θέλει ο φίλος σου είναι όλοι υπερβολικοί. Αλλά για να κρατήσει αρκετά πάρε τον 960T που άμα λάχει γίνεται και Χ5 ή Χ6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...