Προς το περιεχόμενο

"Κοντέρ" ποδηλάτου. Πως να το φτιάξω;

capthookb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρόσφατα αγόρασα ένα προπονητήριο για ποδήλατο, με σκοπό να ρίχνω καμιά πεταλιά εντός των θυρών, λόγω χειμώνα και περίεργων ωρών διαθέσιμων για ποδήλατο.

Το ποδήλατο έχει ένα κοντεράκι απλό, μετράει ταχύτητα, μέγιστη, μέση, διάρκεια, απόσταση κτλ. Επίσης πρόσφατα πήρα άλλο ένα που περιλαμβάνει και μέτρηση παλμών καρδιάς. Από παραδρομή όμως, και ενώ νόμιζα πως περιελάμβανε μέτρηση cadence (στροφών ανά λεπτό που κάνουν τα πόδια) το νέο κοντέρ δεν έχει.

Για να μην τα πολυλογώ, σκέφτηκα να περάσω όλες τις ενδείξεις στον υπολογιστή σε πραγματικό χρόνο με κάτι custom φτιαγμένο από εμένα. Μετά από λίγο ψάξιμο είδα πως αυτό μπορώ να το επιτύχω με 2 μαγνητικούς διακόπτες, που θα αντικαταστήσουν τα κουμπιά (δεξί και αριστερό) ενός ποντικιού. Επομένως π.χ. 10 περιστροφές του τροχού θα αντιστοιχούν σε 10 κλικ ποντικιού στον υπολογιστή σε δεδομένο χρόνο. Τώρα στις ερωτήσεις μου:

1) Θα έχω ακρίβεια με κάτι τέτοιο, ή π.χ. αν το σύστημα έχει μεγάλο Load θα μου βγάζει άλλα αντί άλλων λόγω καθυστέρησης;

2) Προγραμματικά, με τι γλώσσα θα μπορούσα να φτιάξω κάποιο utility, ώστε να μετατρέπω τους παλμούς σε ταχύτητα κτλ; Θα μπορώ να έχω 2 ποντίκια συνδεδεμένα χωρίς πρόβλημα; Και θα μπορούσα να κλειδώσω το ποντίκι που θα δουλεύει αποκλειστικά για αυτό το σκοπό ώστε να λαμβάνει παλμούς ακόμα και αν φύγει από το προσκήνιο το συγκεκριμένο πρόγραμμα;

3) Κάποια άλλη πρόταση για να περάσω την πληροφορία που δίνουν οι μαγνητικοί διακόπτες στον υπολογιστή; φθηνή και να κάτσω να ασχοληθώ μόνος μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε λάθος topic ψάχνεις απάντηση. Anyway, το καλύτερο είναι να δίνεις τις τιμές σε ένα arduino και το arduino να στέλνει τα δεδομένα στον υπολογιστή. Στο arduino προγραμματίζεις σε ένα framework c και θα παίζει το ρόλο του client, μετά στο PC θα έχεις ένα άλλο πρόγραμμα που θα δέχεται τις τιμές και θα το διαχειρίζεται όπως θες εσύ και σε ότι γλώσσα σε βολεύει. Γενικά μπορεί να γίνε με διάφορους τρόπους.

καλή χακιά φαίνεται. ^_^

κατάφερες να χτυπάει κλικ ενώ κάνεις ποδήλατο;

αν ναι, κοίτα αυτό οπωσδήποτε.

ή κάτι απλό σε python π.χ. με pygame και mouse events.

αλλιώς +1 στο arduino που λέει ο miza.

Σε λάθος topic ψάχνεις απάντηση. Anyway, το καλύτερο είναι να δίνεις τις τιμές σε ένα arduino και το arduino να στέλνει τα δεδομένα στον υπολογιστή. Στο arduino προγραμματίζεις σε ένα framework c και θα παίζει το ρόλο του client, μετά στο PC θα έχεις ένα άλλο πρόγραμμα που θα δέχεται τις τιμές και θα το διαχειρίζεται όπως θες εσύ και σε ότι γλώσσα σε βολεύει. Γενικά μπορεί να γίνε με διάφορους τρόπους.

Ποιο είναι το σωστό μέρος να ρωτήσω;

Το arduino φαίνεται καλή περίπτωση. Δεν είχα ιδέα οτι υπάρχει κάτι τέτοιο.

Αν πάρω αυτό: http://www.mindstormsnxt.gr/product/id/48 είμαι κομπλέ;

Συνδέω τους διακόπτες σε κάποιες αναλογικές εισόδους του και προγραμματίζω σε arduino και pc;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...