Bimmermeister Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Σκοπεύω να κάνω υδρόψυκτο το μηχάνημα της υπογραφής μου,μπορεί καταρχήν να γίνει καλή υδρόψυξη με 200-250ευρώ?Θα δω μεγάλη διαφορά στη θερμοκρασία σε σχέση με την αερόψυκτρα που έχω τώρα,Coolermaster V10? Αν ναι,θέλω αν έχετε το χρόνο να μου φτιάξετε ένα κιτ υδρόψυξης,να μου πείτε αναλυτικά τι και τι να πάρω..π.χ. ποιο ψυγείο,block,αντλία τι τιμή έχει και από πού. Επίσης αν κάτι αξίζει πολύ και θα κάνει την διαφορά αν δώσω 50 ευρώ παραπάνω να το αναφέρετε. Θα με διευκολύνετε πάρα πολύ.
karmen1983 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Με την υδρόψυξη κερδίζεις πολλά. Καταρχήν έχεις το κεφάλη σου ήσυχο σε θέμα θερμοκρασίων. Απλά εξαρτάται από τις απαιτήσεις που έχεις. Αν ασχολήσε με o/c. Εγώ προσωπικά την V10 θα την είχα σουτάρει προ πολλού μέσα από το case Μου όπως έκανα με τη Noctua. Δε ξέρω τι κάνεις όταν πχ θες να βγάλεις μία μνήμη Από την άλλη η υδρόψυξη πέρα από την προσοχή στο στήσιμο θα θέλει και μια συντήρηση. Αν είσαι διατεθειμένος να μπεις στο τρυπάκι τότε από εμένα κάνε το. Ενα πχ αρκετά καλό κιτάκι υδρόψυξης είναι αυτό. Με block που αν αλλάξεις socket δε θα ψάχνεσαι. Με τριπλό rad καλή αντλία και έχεις την προοπτική να βάλεις και την κάρτα μέσα. https://www.aquatuning.de/shopping_cart.php/bkey/7bdc6d6c6214ebe05fb031a1a1043fad
Bimmermeister Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Εντάξει δεν περίμενα ΠΟΤΕ γυναίκα να είναι τόσο τζιμάνι σε αυτό τον τομέα!!!Έχεις απόλυτο δίκιο για την V10 πιάνει όλο το κουτί και από απόδοση είναι πολύ μάπα... Σ'ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διέθεσες να με βοηθήσεις...φαίνεται αρκετά καλό κιτάκι!Μια απορία...παίζει μεγάλο βαθμό το υγρό που θα βάλεις?π.χ. μερικά κοστίζουν 7,50 το λίτρο και άλλα κοστίζουν 16 ευρώ το λίτρο.Θα δεις ακόμη χαμηλότερη θερμοκρασία με το ακριβότερο???
karmen1983 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 To συγκεκριμένο είναι δοκιμασμένο από ένα Master του είδους. Για να το προτείνει συνέχεια κάτι θα ξέρει Απλά λογικά το πόσο ακριβό θα βάλεις είναι τα διάφορα που του ρίχνουν μέσα να μην πιάνει βρύα και λιχίνες Αν θες να δεις πως φαίνεται το block και το tank σου με την αντλία πάτα στην υπογραφη μου
Bimmermeister Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Φοβερόοοοοο είναι που είναι κουτάρα το 800D το έκανες ακόμη πιο όμορφο εσύ!!!!!!Τι κιτ υδρόψυξης έχεις???Και πόσο σου κόστισε μόνο για την CPU,δηλαδή χωρίς τα block για τις κάρτες γραφικών...?
karmen1983 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 οσο και εσένα και λίγο παραπάνω επειδή διαλέξαμε πιο ακριβά ρακόρ
Bimmermeister Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Παίζουν πολύ ρόλο τα ρακόρ?Πόσο παραπάνω σου βγήκε?Και από τι είναι φτιαγμένα τα ρακόρ που έβαλες?
karmen1983 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Στο δικό μου μπήκαν αυτά http://www.aquatuning.de/product_info.php/info/p11745_Alphacool-angled-adaptor-45----revolvable---G1-4-outer-thread-to-G1-4-inner-thread---Deep-Black.html http://www.aquatuning.de/product_info.php/info/p11749_Alphacool-10mm--3-8---barbed-fitting-90--revolvable-G1-4-with-O-Ring---deep-black.html http://www.aquatuning.de/product_info.php/info/p11777_Alphacool-double-nipple-G1-4---outer-thread-to-G1-4---outer-thread-revolvable---deep-black.html Με σφιγκτηρακια http://www.aquatuning.de/product_info.php/info/p12273_Phobya-Hose-clamp-hexagonal-socket-13---14-3mm-black.html Απο τι είναι φτιαγμένα ακριβώς δεν ξέρω να σου απαντήσω. edit: Και για να μη ξεχαστώ τα ρακορ είναι ενδεικτικά που σου έβαλα. Αυτά θα τα υπολογίσεις εσύ με το κουτί σου. Περίμενε και άλλες προτάσεις βέβαια
Bimmermeister Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Η μόνη διαφορά δηλαδή από το κιτάκι που μου πρότεινες,είναι τα ρακόρ που είναι κατα 2 ευρώ ακριβότερα???
sotiris123 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 επειδη κ εγω θελω να ξεκινησω με υδροψυξη οταν λες συντηρηση τι εννοεις??? κ απο αυτο το μαγαζι που εδειξες ειναι αξιοπιστο? (επειδη ειδα οτι ειναι απο εξωτερικο... με μεταφορικα τι παιζει? κ σε ποσο καιρο εχεισ τα πραγματα??? οσο για τη συντηρηση κ κανα προχειρο αρθρο αμα εχεισ να μ δειξεις (αγγλικα ελληνικα) θα με διευκολινεις..
evoluti0n Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 https://www.aquatuning.de/shopping_cart.php/showkey/63798317e64af76f1f2e6fa341d20505 Συντηρηση ανα καποιο χρονικο διαστημα (εγω προσωπικα καθε 3 μηνες) αδιαζεις το κυκλωμα βγαζεις τα παντα καθαριζεις τα block και βαζεις καινουριο υγρο Το καταστημα ειναι αξιοπιστο μεταφορικα εχει γυρω στα 20 ευρω - εγω προσωπικα οτι θελω κανονιζω με τον Koπριτη Που κανει συχνα παραγγελιες
Navu Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 επειδη κ εγω θελω να ξεκινησω με υδροψυξη οταν λες συντηρηση τι εννοεις??? κ απο αυτο το μαγαζι που εδειξες ειναι αξιοπιστο? (επειδη ειδα οτι ειναι απο εξωτερικο... με μεταφορικα τι παιζει? κ σε ποσο καιρο εχεισ τα πραγματα??? οσο για τη συντηρηση κ κανα προχειρο αρθρο αμα εχεισ να μ δειξεις (αγγλικα ελληνικα) θα με διευκολινεις.. Κατά διαστήματα (6μηνο/έτος), αλλαγή του ψυκτικού υγρού και καθαρισμό των μπλκ από ενδεχόμενες επικαθίσεις. Ξαναμοντάρισμα, φουλάρισμα με ψυκτικό, εξαέρωση, έτοιμος (). Το μαγαζί είναι πολύ αξιόπιστο, τα μεταφορικά πάνε ανάλογα με το βάρος (δε θα έλεγα ότι είναι και φτηνά πάντως...), η αποστολή διαρκεί από μεριμές εργάσιμες μέχρι 1-2 εβδομάδες (αναλόγως με τα κέφια των ΕΛΤΑ). ΥΓ. 200-250€ είναι τραγικά υψηλό ποσό για να ψύξεις μόνο τη CPU. Τσίμπα μία κλειτού κυκλώματος πχ Η100 και άλλαξε απλώς τα φουρφούρια, αν τα θεωρείς θορυβώδη. 0 (μηδέν) πολυπλοκότητα, 0 (μηδέν) συντήρηση.
sotiris123 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 αν αποφασισω να ξεκινησω κατι εγω θα ξεκινησω σιγα σιγα λογο ποσου αλλα θα το προεκτεινω σε ολο... απλα δεν εχω ιδεα καθολου κ δεν ξερω τι πρεπει να προσεξω... για παραδειγμα... με το κουτι επειδη ειναι κ λιγο μικρο θα εχω προβλημα??? κ ποσο ευκολο ειναι να τη συναρμολογισεις??? οσο για το μαγαζι ειδα οτι τα περισσοτερα τα εχει κ το eworld σε παρομοιες τιμες...
evoluti0n Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Κατά διαστήματα (6μηνο/έτος), αλλαγή του ψυκτικού υγρού και καθαρισμό των μπλκ από ενδεχόμενες επικαθίσεις. Ξαναμοντάρισμα, φουλάρισμα με ψυκτικό, εξαέρωση, έτοιμος (). Το μαγαζί είναι πολύ αξιόπιστο, τα μεταφορικά πάνε ανάλογα με το βάρος (δε θα έλεγα ότι είναι και φτηνά πάντως...), η αποστολή διαρκεί από μεριμές εργάσιμες μέχρι 1-2 εβδομάδες (αναλόγως με τα κέφια των ΕΛΤΑ). ΥΓ. 200-250€ είναι τραγικά υψηλό ποσό για να ψύξεις μόνο τη CPU. Τσίμπα μία κλειτού κυκλώματος πχ Η100 και άλλαξε απλώς τα φουρφούρια, αν τα θεωρείς θορυβώδη. 0 (μηδέν) πολυπλοκότητα, 0 (μηδέν) συντήρηση. Tα μεταφορικα μερχι τα 20 κιλα ειναι γυρω στο 20αρικο αναλογα τον τροπο πληρωμης στα 35 κιλα ξεκιναει απο 28 μερχι 38 αναλογα παλι τον τροπο πληρωμης 1 φορα που παραγγειλα μονος δεν εκανε πανω απο βδομαδα μεταφορικα 20 ευρω απο γερμανια ειναι καλουτσικα πιστευω αν αποφασισω να ξεκινησω κατι εγω θα ξεκινησω σιγα σιγα λογο ποσου αλλα θα το προεκτεινω σε ολο... απλα δεν εχω ιδεα καθολου κ δεν ξερω τι πρεπει να προσεξω... για παραδειγμα... με το κουτι επειδη ειναι κ λιγο μικρο θα εχω προβλημα??? κ ποσο ευκολο ειναι να τη συναρμολογισεις??? οσο για το μαγαζι ειδα οτι τα περισσοτερα τα εχει κ το eworld σε παρομοιες τιμες... Το κουτι σου δεν νομιζω να σε βολεψει για υδροψυξη ισως καταφερεις να χωρεσεις 2 μονο ψυγεια χωρις πολλες μοντες για διπλο θελει αρκετουτσικο κοψιμο Η συναργμολογιση δεν εχει κατι τραφικα δυσκολο
Bimmermeister Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Κατά διαστήματα (6μηνο/έτος), αλλαγή του ψυκτικού υγρού και καθαρισμό των μπλκ από ενδεχόμενες επικαθίσεις. Ξαναμοντάρισμα, φουλάρισμα με ψυκτικό, εξαέρωση, έτοιμος (). Το μαγαζί είναι πολύ αξιόπιστο, τα μεταφορικά πάνε ανάλογα με το βάρος (δε θα έλεγα ότι είναι και φτηνά πάντως...), η αποστολή διαρκεί από μεριμές εργάσιμες μέχρι 1-2 εβδομάδες (αναλόγως με τα κέφια των ΕΛΤΑ). ΥΓ. 200-250€ είναι τραγικά υψηλό ποσό για να ψύξεις μόνο τη CPU. Τσίμπα μία κλειτού κυκλώματος πχ Η100 και άλλαξε απλώς τα φουρφούρια, αν τα θεωρείς θορυβώδη. 0 (μηδέν) πολυπλοκότητα, 0 (μηδέν) συντήρηση. Δεν νομίζω όμως να συγκρίνεται η απόδοση μιας H100 έναντι του κιτ που έφτιαξε η Karmen.Αυτή τη στιγμή με την V10 έχω και τους 6 πυρήνες του 1090t στα 3,85GHZ Full Stable σε Prime 95 με θερμοκρασία 65c λόγο του ότι έχει και ζέστη στο δωμάτιο.Αν μου έλεγε κάποιος ότι αν έπαιρνα την H100 από 65 βαθμούς θα έβλεπα 50,τότε ναι θα την έπαιρνα,αλλά δεν νομίζω να μπορεί να ψύξει τόσο καλά μια λύση κλειστού κυκλώματος,με μικρότερο ψυγείο,υποδεέστερο μπλοκ και υποδεέστερα ρακόρ σε σχέση με το Custom Kit της Karmen.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα