xpapias Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Γειά χαρά. Σκοπεύω να πάω στη Γενεύη για δουλειά, με συμβόλαιο από Ιούνιο του 12. Έχω ακούσει ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για να βρει κανείς σπίτι (τεράστια ζήτηση - μικρή προσφορά κλπ). Επιπλέον σκεφτόμουν να εγκατασταθώ 3-4 μήνες νωρίτερα που κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα - γιατί όταν θα ψάχνω για σπίτι δεν θα έχω ισχύον συμβόλαιο. Έχει κανείς καμιά ιδέα πως είναι εκεί η κατάσταση; Εχω ξεκινήσει σιγά-σιγά να ψάχνω σε διάφορα sites και έχω βάλει μια δική μου αγγελία για υπενοικίαση τουλάχιστον στην αρχή αλλά ακόμα δεν έχω βρει τίποτα... Οποιαδήποτε πρόταση ή βοήθεια δεκτή!
margaritagr Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 γεια σου! Λοιπον Γενευη μενει εδω και καποια χρονια η ξαδερφη μου οποτε να σου πω πως ειναι τα πραγματα.. Το να βρεις σπιτι ειναι ΟΝΤΩΣ δυσκολο. Τα περισσοτερα που νοικιαζονται ειναι παλιας κατασκευης και για να στο δωσουν σε ρωτανε ενα καρο πραγματα. Μου λεγε η ξαδερφη μου οτι οταν κοιταγαν για το δικο τους, τη μερα που πηγαν να τον δουν ηταν αλλοι 3 υποψηφιοι ενοικιαστες μεσα. Τους αφησε λιγη ωρα, και αυτο ηταν. Μετα περιμεναν το τηλεφωνο του ιδιοκτητη κι εφαγαν πορτα σ αρκετες περιπτωσεις λογω του παιδιου που εχουν. Το πρωτο τους σπιτι ηταν σε πολυ καλη περιοχη, διπλα στη λιμνη, στο eux-vives. Ηταν σχετικα μικρο, πολυ παλιο κτηριο και το χρυσοπληρωναν. Μετακομισαν πριν λιγους μηνες σ ενα που ειναι πιο μεγαλο, αλλα πιο φθηνο, λογω μεγαλυτερης αποστασης απο τη λιμνη. Επισης πρεπει να ξερεις οτι τα διαμερισματα εκει σπανιως εχουν μπαλκονια, κι αν βρεις καποιο με μικρουλι, θα σαι πολυ τυχερος! Το καλυτερο που εχεις να κανεις, ειναι αν μπορεσεις να πας εκει ο διος και να ψαξεις. Δυσκολα θα βρεις μεσω ιντερνετ.
Xdanger Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 ψάξε και στα κοντινά γαλλικά χωριά, αν και είναι δύσκολο να βρεις και εκεί.
xpapias Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Έχω επιστρατεύσει και γνωστούς που είναι εκεί (πχ αν ακούσουν για σπίτι να αδειάζει) αλλά απ΄ότι φάινεται είναι δύσκολο! Γαλλία έχω ακούσει ότι μένουν πολλοί. Δοκίμασα με google maps και μου βγάζει τουλάχιστον 40 λεπτά διαδρομή!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα