zeniath Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Λοιπόν έχουμε και λέμε, έχω ένα scooter Honda SH 300i το οποίο επειδή μπαίνει αυτόματα ο συναγερμός (και να μην θέλω δλδ θα μπει) και μετά από 15 μέρες ακινησίας λόγω νοσοκομείου (άρα χρησιμοποίηση αμαξιού) τελείωσε η μπαταρία. Πήγα σε συνεργείο και μου το φόρτισε, μου είπε όλα καλά η μπαταρία είναι τζετ απλά είχε ξεφορτίσει και επειδή μετά πάλι πριν προλάβω να το κάνω καμποσα χιλιόμετρα να έρθει στα φουλ του, είχα πάλι νοσοκομείο (εγώ αυτή την φορά) γυρνάω και πάααααλι άδεια... Όχι εντελώς ανοίγοντάς την αναβουν φώτα κλπ απλά δεν παίρνει ρεύμα η μίζα και πάλι πρέπει να τρέχω και δεν έχω όρεξη αυτό να γίνεται συνεχώς οπότε αποφάσισα να πάρω ένα φορτιστή μπαταρίας για scooter/μοτοσυκλέτα. Έχει κάποιος να προτείνει κάτι; Γιατί τώρα να σέρνω το μοτό για φόρτιση κάθε φορά που θα είμαι εκτός πόλης για καιρό δεν γίνεται (είναι και 5 στενά ανηφόρας χώρια ότι δε γουστάρω τα συνεργεία). Μιλάμε για κανένα φτηνό που να κάνει την δουλειά του. Δεν θέλω να είναι κ για αμάξι δε με νοιάζει γιατί σε τέτοιες καταστάσεις βάζουμε τα καλώδια τα γνωστά και όλα μέλι γάλα. Θέλω έναν απλό φτηνό φορτιστή μπαταρίας μοτοσυκλέτας. Έψαξα στο net γενικά και είδα και θα πάω πιο μετά στο Praktiker μπας και βρω κανένα αλλά αν έχει κάποιος να προτείνει κάποιον καλό θα ήταν να έχω καμιά πρόταση από τεσταρισμένους.
Alxnks Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 μεχρι και το lidl βγαζει κατα καιρους στις προσφορες του ενα ηλεκτρονικο τετοιου στυλ: εγω εχω εναν τετοιο αλλα κι εναν πιο βαρβατο οταν θελω να φορτισω πιο σοβαρα (ο ηλεκτρονικος ας πουμε δεν σου δινει επιλογη για extra φορτιση, για πιο πολλα αμπερ κτλ κτλ). αλλα και αυτος του lidl για τη δουλεια που τον θες ειναι μια χαρα και φθηνος. να και κατι που αλιευσα απο φορουμ μηχανων, στην προσπαθεια να βρω φωτο του: http://www.tdmhellas.gr/smf/index.php?topic=14276.0
_BASSstarlet_ Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Στο link, είναι λάθος αυτός που λέει, πως κάνει για gel μπαταρίες. Για agm είναι κατάλληλος. Τώρα, αν δεν έχουν πρόβλημα οι gel, είναι άλλο θέμα. Αυτό το φορτιστάκι είναι περισσότερο για συντήρηση.
zeniath Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 http://www.praktiker.gr/Product/fortistis-einhell-afen-10-7527 Αυτό πήρα, αλλά ακόμα δεν τον έβαλα γιατί επειδή τελικά την καστάνια την άφησα στο νησί δε μπορούσα να βγάλω το παράλληλο προστατευτικό από την μπαταρία να την ανεβάσω πάνω να την φορτίσω, θα το κάνω αύριο. Είναι κλειστού τύπου η δικιά μου η μπαταρία 10-11 Α/h 12V και αυτός ο φορτιστής είναι μόνο για κλειστού τύπου (από 5~200Α) οπότε κάνει. Για να την φορτίσω θα αποσυνδέσω τα +/- από το scooter και θα κοτσάρω τα κροκοδειλάκια πάνω. Δε νομίζω να υπάρχει κανά θέμα που δε θα την βγάλω εντελώς από το μηχανάκι αφού δεν θα είναι συνδεδεμένη με το μοτό.
leftermann Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 καλό είναι να βγάζεις τους πόλους της μπαταρίας αν σκοπεύεις να μην το χρησιμοποιήσεις για καιρό. Αν αποφορτιστεί πλήρως 4-5 φορές θα χαλάσει και δεν θα κρατάει καθόλου.
zeniath Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Ε ναι αλλά τα νοσοκομεία ήταν έκτακτα (στο ένα πήρε μέρος κ το εν λόγω μηχανάκι, αυτό έφυγε αλώβητο, ο αναβάτης του όμως με 6 πλευρά σπασμένα )
zeniath Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Μία ωρίτσα κ κάτι και το έβαλα μπρος και πήγα και την βολτίτσα μου να έρθει στα ίσα του. Μια χαρά ο φορτιστής λοιπόν.
lary7 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Από τις οδηγίες για το δικό μου μηχανάκι η φόρτιση είναι καλό να γίνεται στα 0.5-0. 8 A για 5-8 ώρες. Αυτά για να μην φθείρεται η μπαταρία. Αν ο δικός σου δίνει πολλά αμπερ, καλό ένα να μην τον βάζεις συχνά η να κάνεις πατέντα να ρίξεις τα αμπερ.
zeniath Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Στο 1amper/hour είναι, δεν είπα ότι την φόρτισα τίγκα στο φουλ, απλά μια ώρα να πάρει μπρος η μπαταρία για να γίνει η υπόλοιπη φόρτιση όση χρειάζεται μέσω της κίνησης του scooter
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα