Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους, θέλω να με βοηθήσετε σε κάτι πληροφορίες που χρειαζομε.Τωρα χτίζω 2 σπίτια πάνω κ κάτω από το ήδη υπάρχων σπιτι μου. έχουμε λοιπόν τα εξής : Υπόγειο(τώρα μπαίνει ο ηλεκτρολόγος-1 όροφος που υπάρχει ήδη το σπίτι κ χτίζουμε κ από πάνω. θέλω και τα 3 σπίτια με το καλό να έχουν το ίδιο τηλέφωνο κ με ένα τηλεφωνικό κέντρο να επιλέγουν με ποιο θα μιλήσουν.Τι πρέπει να πω του ηλεκτρολόγου να μου φτιαχει τώρα στο σπίτι που χτίζετε?και τα 3 σπίτια θα παίρνουν ίντερνετ από το δικό μου(το μεσαίο) θέλω να υπάρχουν βάσεις ώστε κάποια στιγμή να βάλω συναγερμό +cameres+nova.Αν τα εχω σκεφτεί καλά, πείτε μου αν κάνω κάπου λάθος.

1)σε κάθε δωμάτιο να μπει 2πλα καλώδια UTP cat5-6 δεν ξέρω ακόμα θα δω ανάλογα κ το κόστος.

2) Μπριζ ες σε αρκετά σημεία + εξωτερικές

3) καλώδιο Nova στο σαλόνι δίπλα στην πρίζα της κεραίας,στα 2 υπνοδωμάτια.

4) Αναμονές για το aircodition όταν θα το χρειαστώ.

Στη συνέχεια πρέπει να πω του ηλεκτρολόγου να μου πάει ολα τα καλώδια utp σε ενα σημείο στο οποίο πάει κ η γραμμή τηλεφώνου,κ εκεί θα βάλω 1 patch panel 24+1 switch 24+to rack+το καταγραφικό +το ράφι.

ΤΟ ειδη υπάρχων netmode+router είναι στο δωμάτιο μου(στο υπάρχων σπίτι)που λογικά αυτά πρέπει να τα κατεβάσω στο rack k apo εκεί με κάποιο τρόπο να τραβήξω utp καλώδιο στο σπίτι κ επειδή δεν υπάρχει δομημένη καλωδίωση στο συγκεκριμένο σπίτι με ένα switchaki θα κάνω δουλειά πιστεύω.

Όσο αφορά για την αναμονή για τον συναγερμό θα του ορίσω εγώ τα σημεία για τις επαφές αν δεν κάνω λάθος

Όταν με το καλό χτίσω κ το από πάνω σπίτι πρέπει να πω στον ηλεκτρολόγο πάλι,(πέρα από ότι χρειάζομαι όπως στο υπόγειο 2πλες utp καλώδια νοβα κτλ)να μου κατεβαση όλα τα καλώδια πάλι κάτω στο υπόγειο στο rack σωστά?

Είναι επείγων γτ από ώρα σε ώρα περιμένω τον ηλεκτρολόγο να κάνει τις τρύπες σήμερα κ από αύριο ο σουβατζης. όποιος γνωρίζει ας με ενημερώσει λίγο σύντομα παρακαλώ.

ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Δημοσ.

Aυτά δεν γίνονται με την λογική "άντρα θέλω τώρα τον θέλω" θέλουν χρόνο, σοβαρή on-site μελέτη και σχέδια.

Ο ηλεκτρολόγος δεν είναι και ο πιο σωστός άνθρωπος για δίκτυα και satelite tv (Nova). Μπορεί να τα ξέρει βεβαια εμπειρικά επειδή του έχουν τύχη άλλες 100φορες αλλα ο σωστός άνθρωπος είναι κάποιος από τον κλάδο τις πληροφορικής και αυτός σε συνεργασία με τον ηλεκτρολόγο θα σου κάνουν το δίκτυο.

Τώρα η Nova είναι άλλη ιστορία, γιατί νόμιμα μπορεί να μπει μονο σε ένα σημείο του σπιτιού, μετά θέλει κόλπα.

Δημοσ.

•  
  • ethernet Μπριζες στους τοίχους - ίσως μερικά ethernet και στο ταβάνι για κανένα Access Point,
  • Η Nova όπως ηπα θέλει σκεψει , πως θα την μοιράσεις αλλιώς, δουλεύει μονο σε ένα σημείο και άμα θες αλλου πας βόλτα τον δεκτη που είναι βλακεία.
  • Αυτοματισμούς δεν βλέπω να θες γιατί θα το είχες πει.
  • Επίσης όπου προορίζεις να βάλεις UPS μεγάλο για κανένα σοβαρό pc πρέπει να μπει σωστή με χονδρο 2.5 καλώδιο ώστε να σηκώνει load και μεγάλη ασφάλεια στον πινακα
  • Ίσως θες ηχεια στο ταβάνι - τότε πρέπει να πρόβλεψης τα ανάλογα καλώδια
  • Άμα θες να βάλεις projector στο ταβάνι επίσης πρέπει να περάσεις τα καλώδια του

etc etc η λίστα είναι μεγάλη :P

Δημοσ.

Οκ ευχαριστω.ολες οι αποψεις ειναι δεκτες!οπως το σπιτι το κατω θα παει για τους γονεις μου.εγω θα κρατησω το ετοιμο κ οι αδερφη μου θα τελιοσει το πανω σπιτι που εκει θα μπουνε και περισσοτερα πραγματα.

Δημοσ.

τωρα που μιλησα με τον ηλεκτρολογο(ειναι απο κατω κ φτιαχνει μου ειπε οτι το νοβα καλωδιο θα ειναι το ιδιο κ στο υπνοδωματιο κ στο σαλονι,λογικα με καποιο τροπο θα το μοιρασω μετα εγω.ξερει κανεις για τις επαφες για το συναγερμο πως παει?

Εμενα μου λεει θα μου περασει επαφες αλλα καταλαβα οτι δεν χερει να τις συνδεσει κατι τετοιο...

Δημοσ.

usb στους τοιχους.

WP152-3xUSB.jpg

οχι, δεν κανω πλακα, ηδη πολλες συσκευες λειτουργουνε με τροφοδοσια απο usb, θελω να βαλω και εγω στο υπνοδωματιο.

Δημοσ.

Μόλις τελειώσαμε το σημαδευμα κ έχω να σας πω τα εξεις.το νοβα θα πάει κ αυτό στο rack?

Αν μπορείτε να με βοηθήσετε για τιμές κ παραγγελία στα εξής πράγματα:

1)1 ράφι 2U

2)1 switch 24 10/100 (me kali timi 10/100/1000)

3)1 wire manager(για τα καλώδια)

4)2 patch panel 24ari (1 τώρα κ ένα για μεθαύριο)

5)+2 ράφια για τηλεφωνικό κέντρο + καταγραφικό.

6)1 rack 12U

Ευχαριστώ κ περιμένω απαντήσεις :)

Δημοσ.

usb στους τοιχους.

WP152-3xUSB.jpg

οχι, δεν κανω πλακα, ηδη πολλες συσκευες λειτουργουνε με τροφοδοσια απο usb, θελω να βαλω και εγω στο υπνοδωματιο.

αμα κανει το ρευμα 220v σε 5v για να φόρτιση usb συσκευές είναι super, άμα είναι μια απλή γέφυρα είναι άκυρο

Δημοσ.

usb στους τοιχους.

WP152-3xUSB.jpg

πεταμενα λεφτα

παιρνεις ενα απλο ανταπτορακι και το χεις.

ποσες φορες θα φορτιζεις usb?

Δημοσ.

Καλημερα παιδια.θα ηθελα ακομα αν γινετε να με βοηθησετε στην επιλογη τηλεφωνικου κεντρου το οποιο θελω να μπει μεσα στο rack και να εχω την δυνατοτητα με 1 τηλεφωνικη γραμμη να εχοθμε 3 σπιτια το ιδιο τηλεφωνο κ με ηχογραφημενο μηνυμα να πατας και να διαλεγεις ποια οικογενια θες να μιλησεις.πιστευω να με καταλαβατε

Δημοσ.

Μόλις τελειώσαμε το σημαδευμα κ έχω να σας πω τα εξεις.το νοβα θα πάει κ αυτό στο rack?

Αν μπορείτε να με βοηθήσετε για τιμές κ παραγγελία στα εξής πράγματα:

1)1 ράφι 2U

2)1 switch 24 10/100 (me kali timi 10/100/1000)----http://www.skroutz.gr/s/313515/TP-LINK-24-Port-Gigabit-Desktop-Rackmount-Switch.html 110E agorastike.

3)1 wire manager(για τα καλώδια)

4)2 patch panel 24ari (1 τώρα κ ένα για μεθαύριο)

5)+2 ράφια για τηλεφωνικό κέντρο + καταγραφικό.

6)1 rack 12U

Ευχαριστώ κ περιμένω απαντήσεις :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...