Προς το περιεχόμενο

Boot menu!

tiraklakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά!φτιαχνω ένα παλιο μηχάνημα και θα ήθελα να δοκιμάσω να βάλω 2 λειτουργικά και συγκεκριμένα windows 8 και pclinuxos!έχω 2 δίσκους IDE και θα βάλω ένα σε κάθε έναν με master/slave.πως μπορω να έχω boot menu κι όταν ξεκινάει το μηχανημα να μου δίνει επιλογή να διαλέξω;

Δημοσ.

έστω δίσκος Α πρώτος στη σειρά και δίσκος Β ο δεύτερος.

1. αποσυνδέεις τον δίσκο Α (με κλειστό το pc)

2. εγκαθιστάς τo windows στον δίσκο Β

3. συνδέεις τον δίσκο Α (με κλειστό το pc)

4. εγκαθιστάς οποιοδήποτε linux στο δίσκο A.

το windows θα βάλει στην αρχή του δίσκου Β ένα προγραμματάκι που θα αναλαμβάνει να φορτώνει windows.

το linux θα βάλει στην αρχή του δίσκου Α ένα προγραμματάκι που θα παρουσιάζει ένα μενού κατά την εκκίνηση

για να διαλέγεις.

Αν πάθει κάτι ο Α, το windows θα φορτώνει απροβλημάτιστα γιατί το προγραμματάκι φόρτωσης θα βρίσκεται στον B.

(αρκεί να αλλάξεις τη σειρά των δίσκων ή να αφαιρέσεις τον A)

Αντίστοιχα αν πάθει κάτι ο B, το linux θα φορτώνει απροβλημάτιστα.

φυσικά: το κατά πόσο θα γίνει η εγκατάσταση των, σε παλιό μηχάνημα, απροβλημάτιστα, είναι άλλο θέμα. :-D

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έκανα πρώτα εγκατάσταση των windows και μετα Linux.εκει μου ζήτησε να ρυθμισω το grubmenu όπου δεν εμφανιζόταν τα windows και τα πρόσθεσα μόνος!!οταν ανοίγει το pc και διαλέξω τα windows δεν τρέχουν βγάζει ένα μήνυμα λάθους και επιστρέφει στο grubmenu!τι να διορθωσω και πως;τ windows ειναι σε master σκληρο δίσκο IDE και τα λινουξ σε slave ide

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...