sixlibixlis Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Καλησπέρα σε όλους! Έχω κάποια μικρά προβληματάκια με το iMac μου που τρέχει το Lion! Όταν πηγαίνω στο system preferences-->desktop & screensaver και προσπαθώ να επιλέξω για desktop μία εικόνα από το iPhoto library βγάζει αυτό το σπαστικό πολύχρωμο τροχό και κολλάει... οπότε force quit και όλα ok! Παρατήρησα ότι μου το κάνει όταν πατάω σε ένα album που είχα δημιουργήσει πριν καιρό στον υπολογιστή το οποίο τώρα δεν υπάρχει όταν ανοίγω το iPhoto, αλλά μου το δείχνει στο system preferences! Επίσης κάποια στιγμή είχα κάνει συγχρονισμό των επαφών μου από το gmail με το address book. Από τότε κάθε φορά που πάω να επιλέξω την αντίστοιχη επιλογή από τα preferences του address book πάλι κολλάει (πολύχρωμος τροχός και... γκρρρρρρ!!!). Έπίσης έχει εμφανιστέι ένα εικονίδιο συγχρονισμού στην task bar και παρόλο που πλέον δεν συγχρονίζω τις επαφές μου, το εικονίδιο υπάρχει και καμιά φορά κάνει συχγρονισμό (στριφογυρνάει) ποιός ξέρει τι; Γενικά πάει λίγο πιο αργά το σύστημα και συχνά-πυκνά βγάζει αυτόν τον πολύχρομο τροχό... ψιλοκολλάει για λίγα δευτερόλεπτα (2-3) και μετά όλα ok. Η ελεύθερη μνήμη όπως τη βλέπω στο istat παίζει από 300 mb ως 2 gb και πολλές φορές το flash player addon του safari απάσχολεί πολύ (100%) την cpu! Έκανα repair permissions και disk verification αλλά τα ίδια!!! Αν γνωρίζει κάποιος τι φταίει και τι μπορώ να κάνω θα με βοηθούσε πολύ!!! Ευχαριστώ!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skiabox Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Έχεις κάνει clean install? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sixlibixlis Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Έχεις κάνει clean install? Έκανα update από Snow Leopard!!! Τόσο καιρό τώρα δεν είχα κάποιο πρόβλημα όμως!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Κανε Clean Install. Ειναι πιο σωστο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
epp1783 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 και εγω τρωω καποια κολληματα με το lion αργει να ανοιξει προγραμματα κολλαει σε καποια. να κανω και εγω clean install? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ozelot Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Προτού προχωρήσετε σε clean install, δείτε αυτές τις σελίδες : 1, 2 και 3. Και κάτι άλλο· αν το μηχάνημα έχει 2 GB RAM, τα κολλήματα είναι δεδομένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skiabox Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Η διαφορά μεταξύ update από snow leopard και clean install είναι πολύ πιο σημαντική από ότι θα νόμιζε κανείς. Σας μιλάω από προσωπική εμπειρία αλλά και από εμπειρίες άλλων. Αξίζει τον κόπο το clean install. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ozelot Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Η διαφορά μεταξύ update από snow leopard και clean install είναι πολύ πιο σημαντική από ότι θα νόμιζε κανείς. Σας μιλάω από προσωπική εμπειρία αλλά και από εμπειρίες άλλων. Αξίζει τον κόπο το clean install. Σίγουρα επιβάλεται η επανεγκατάσταση, αλλά μόνο όταν έχει αλλοιωθεί το OS X ή κάποια προεγκατεστημένη του εφαρμογή. Όμως γιατί να μπει κανείς σ' όλη αυτή την χρονοβόρα διαδικασία, αν τελικά το πρόβλημα προκαλείται από έλλειψη χώρου στον δίσκο, ή από antivirus software, ή από κάποιο plugin, οπότε δεν θα λυθεί αφού και μετά την επανεγκατάσταση όλα αυτά θα παραμείνουν στην θέση τους ;. Νομίζω ότι για τους φίλους που έχουν πρόβλημα, καλύτερα θα ήταν να δοκιμάσουν πρώτα αυτά που προτείνονται στα άρθρα και σε αποτυχία ας εγκαταστήσουν ξανά το Lion. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sixlibixlis Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Τελικά έκανα repair permissions και repair disk αλλά εκκινώντας το iMac πατώντας cmd & r... οπότε απο το disk utility εκεί έκανα ότι χρειαζόταν! Στη συνέχεια έτρεξα surface scan με το tech tool και κάποιες εργασίες συντήρησης με το onyx (παρεπιπτόντως... τρομερό πρόγραμμα) και τα πράγματα είναι πολύ πολύ καλύτερα! Μου φαίνετε περίεργο να έχει κάποιο πρόβλημα ο δίσκος σαν hardware... πώς μπορεί να χάλασε από μόνος του στα καλά καθούμενα (Εφόσον δεν είναι φορητός υπολογιστής οπότε μπορεί από κραδασμούς κτλ να δημιουργηθεί πρόβλημα - Αναφέρομαι στις σελίδες που προαναφέρθηκαν και μιλάνε για πιθανό hardware failure). Πάντως ευχαριστώ! Μπορεί κάποιος να μου πει πως θα σβήσω αυτό το album που είχα δημιουργήσει στο iPhoto παλιά και τώρα μου κρασάρει το system preferences (όπως προανέφερα στο αρχικό post); Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ozelot Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) @ sixlibixlis Πηγαίνεις στο iPhoto, επιλέγεις την φωτογραφία και από το menu Photos > Move to Trash. Πηγαίνεις iPhoto > Empty iPhoto Trash. Κλείνεις/ανοίγεις τα System Preferences, επιλέγεις ένα άλλο wallpaper και ξεφορτώθηκες το παλιό. Για το iSync, κάνε search στο Spotlight. Μήπως το αναγνωρίζει σαν alias ;. Υ.Γ. Όσο αφορά στον δίσκο, μπορεί να παρουσιάσει βλάβη στα καλά του καθουμένου. Δεν απαιτείται δηλαδή κατ' ανάγκη κραδασμός ή πέσιμο, αλλά απλά και μόνο μια αστοχία υλικού ή ενδεχόμενα να έχει "έχει φάει τα ψωμιά του". Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2011 από ozelot Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sixlibixlis Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 @ sixlibixlis Πηγαίνεις στο iPhoto, επιλέγεις την φωτογραφία και από το menu Photos > Move to Trash. Πηγαίνεις iPhoto > Empty iPhoto Trash. Κλείνεις/ανοίγεις τα System Preferences, επιλέγεις ένα άλλο wallpaper και ξεφορτώθηκες το παλιό. Για το iSync, κάνε search στο Spotlight. Μήπως το αναγνωρίζει σαν alias ;. Υ.Γ. Όσο αφορά στον δίσκο, μπορεί να παρουσιάσει βλάβη στα καλά του καθουμένου. Δεν απαιτείται δηλαδή κατ' ανάγκη κραδασμός ή πέσιμο, αλλά απλά και μόνο μια αστοχία υλικού ή ενδεχόμενα να έχει "έχει φάει τα ψωμιά του". Φίλε μου στο iPhoto δεν υπάρχει καν σαν album. Το είχα διαγράψει εδώ και πολύ καιρό! απλά το βλέπω στο sys preferences και μου κρασάρει το sys κάθε φορά που το επιλέγω για να το διαγράψω (Θα μου πείς μην το επιλέγεις... άστο εκεί...). Για το sync icon το έψαξα στο spotlight αλλά τίποτα! Όσο για το δίσκο... τι να πώ; Έκανα όλα τα test με το disk utility, techtool, onyx και δεν μου βγάζει τίποτα! Επίσης το iMac συνεπώς και ο δίσκος είναι 1,5 χρόνων... λίγο δύσκολο να έφαγε τα ψωμιά του (Δεν έχω γνώση και παρόμοια εμπειρία, απλά το λέω). Σε ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές σου!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ozelot Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Για το sync icon το έψαξα στο spotlight αλλά τίποτα! Το iSync καταργήθηκε με την άφιξη του Lion. Στο σύστημα σου πιθανόν να "ξεχάστηκε" κατά το upgrade σε Lion το preference file του iSync com.apple.isync.plist (ίσως και κάτι άλλο ?) που μπορεί να προκαλούν όλη αυτή την ιστορία. Μπορείς να το αφαιρέσεις ακολουθώντας την διαδρομή : Πήγαινε στη menu bar του Finder /Go και πάτησε το πλήκτρο Alt. Click την Library, πήγαινε στον φάκελο Preferences, αναζήτησε το και σύρε το στο desktop. Restart το Mac, οπότε λογικά το πρόβλημα πρέπει να εκλείψει. Διαφορετικά πηγαίνεις ξανά στον φάκελο και κοιτάς αν το .plist υπάρχει εκεί κάτι που σημαίνει ότι το σύστημα το αναδημιούργησε επειδή το χρειάζεται. Αν δεν υπάρχει και το πρόβλημα παραμείνει, σύρεις το .plist πίσω στην θέση του και βλέπουμε τι μπορεί να γίνει πλέον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα