Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά θα ήθελα τα φώτα σας για ακόμη μια φορά για το λάπτοπ που ψάχνω να αγοράσω! Τα χρήματα που είμαι διατεθειμένος να δώσω είναι γύρω στα 600 άντε το πολύ μέχρι 700 γιουρο :blink:

Η χρήση του θα είναι κυρίως για τα βασικά...δηλαδή ίντερνετ, εργασίες, ταινίες κλπ! Όσον αφορά για gaming τρώω κατα καιρούς κάποια κολλήματα κυρίως με football manager και wow οπότε όσο πιο υψηλά settings (ειδικότερα στο απαιτητικό wow)τόσο το καλύτερο :wub:

Μετά από μια έρευνα που έκανα βρήκα τα εξείς "μοντελακια":

1) http://www.msystems.gr/index.php?category=1138&product=12271 (βλέπω ότι το dellaki το προτείνουν αρκετοί λόγω value για την τιμή του και 2ετής εγγύησης!)

2) http://www.skroutz.gr/s/388579/HP-Pavilion-dv6-6b06-ev-sv-A4-3310MX-4GB-500GB.html#specs_container (AMD και ATI??? δεν ξέρω, δεν είχα ποτέ μου...)

3) http://www.syncom.gr/pegasus/products01/show00.php?code=3001395&pcode=SHOW_PROD3001395 (αρκετά καλή κάρτα γραφικών αλλά κατασκευαστικά για την ACER δεν έχω ακούσει τα καλύτερα!)

4) http://www.mgmanager.gr/product/26185/asus-x53sv-sx345v-i7-2630-6gb-156-gt540-2gb-dvdrw-w7hp.html (επεξεργαστής, κάρτα γραφικών και μνήμη ram ολα κομπλέ κ με το παραπάνω...η τιμή όμως ξεφεύγει αρκετά!)

Είμαι έτοιμος να ακούσω τις απόψεις σας guys! ποιό από τα πάνω προτείνετε με βάση τιμή και απόδοση? η μήπως κάποιο άλλο? ;)

P.S. 1- ώς πρώην κάτοχος hp pavilion dv6000 δεν θα ήθελα να έχω τον θόρυβο που είχα παλίοτερα και στο νέο μου laptop!

P.S. 2- αλήθεια ποιά η διαφορά 7200rpm με 5400rpm στον σκληρό? :huh:

Δημοσ.

Η διαφορα αναμεσα στους δισκους ειναι οτι αυτος στις 7200 στροφες ειναι πιο γρηγορος= λιγοτερα κολληματα,

πιο γρηγορα ανταποκριση σε οτι κανεις.

Αυτο ειναι το θετικο ενος τετοιου δισκου..

Το αρνητικο ομως του δισκου αυτου ειναι οτι ανεβαζει πιο ευκολα θερμοκρασιες = ακουγεται

περισσοτερο ο ανεμιστηρας.

Τα dell εχουν ουτως ή αλλως ενα θεματακι με τον θορυβο (τουλαχιστον οι περισσοτεροι που ειχαμε/εχουν dell εχουν θεμα με τον θορυβο). Και ενας δισκος στις 7200 στροφες τα κανει πιο.. δυσκολα τα πραγματα ως προς τον θορυβο.

Δημοσ.

Η διαφορα αναμεσα στους δισκους ειναι οτι αυτος στις 7200 στροφες ειναι πιο γρηγορος= λιγοτερα κολληματα,

πιο γρηγορα ανταποκριση σε οτι κανεις.

Αυτο ειναι το θετικο ενος τετοιου δισκου..

Το αρνητικο ομως του δισκου αυτου ειναι οτι ανεβαζει πιο ευκολα θερμοκρασιες = ακουγεται

περισσοτερο ο ανεμιστηρας.

Τα dell εχουν ουτως ή αλλως ενα θεματακι με τον θορυβο (τουλαχιστον οι περισσοτεροι που ειχαμε/εχουν dell εχουν θεμα με τον θορυβο). Και ενας δισκος στις 7200 στροφες τα κανει πιο.. δυσκολα τα πραγματα ως προς τον θορυβο.

Ωραία κάπως τα έχω ξεχωρίσει τωρά! thx για τις πληροφορίες :-D έχεις να με προτείνεις μήπως κάποιο απο αυτά τα μοντέλα? κάποιο προβάδισμα? :rolleyes:

Δημοσ.

Η καλυτερη (και πιο ισορροπημενη) επιλογη απο τα παραπανω ειναι μακραν το Dell.

Ο μοναδικος ενδοιασμος που εχω, ειναι ως προς τον θορυβο.

Δημοσ.

Η καλυτερη (και πιο ισορροπημενη) επιλογη απο τα παραπανω ειναι μακραν το Dell.

Ο μοναδικος ενδοιασμος που εχω, ειναι ως προς τον θορυβο.

Είχα την εντύπωση ότι τα laptop είναι κοντά το ένα με το άλλο! Για πιο λόγο καλύτερο μακράν το Dell? Σε sites που έχω δει βρήκα ότι π.χ. σε επεξεργαστή και κάρτα γραφικών το acer κ το asus είναι καλύτερο!

Δημοσ.

Αν ποτέ σου χρειαστεί το service της Dell είναι μακράν η καλύτερη αλλα ως εκεί .... τα κριτήρια επιλογής είναι δικά σου.

Δημοσ.

Είχα την εντύπωση ότι τα laptop είναι κοντά το ένα με το άλλο! Για πιο λόγο καλύτερο μακράν το Dell? Σε sites που έχω δει βρήκα ότι π.χ. σε επεξεργαστή και κάρτα γραφικών το acer κ το asus είναι καλύτερο!

Μιλησα για ισορροπημενη επιλογη ως προς τα χαρακτηριστικα αλλα και την τιμη.

Πχ, ναι το asus εχει καλυτερα χαρακτηριστικα. Εχει ομως και 80ευρω παραπανω.. Και 1 ετος εγγυηση.

Ναι, το acer εχει καλη τιμη, αλλα και αυτο εχει 1 ετος εγγυηση και οχι αξιοπιστο service.

Δεν ξερω αν πιανεις το σκεπτικο μου.

Ειναι αναλογως τι θελεις περισσοτερο. Θελεις καλυτερο επεξεργαστη και δεν σε ενδιαφερει η εγγυηση (1 ετος);

Πας στο asus.

Θελεις πολυ καλα χαρακτηριστικα και 2 χρονια σουπερ εγγυησης; Πας στο dell.

Θελεις ενα καλο λαπτοπ, αλλα αν σου βγαλει προβλημα να κανεις τον σταυρο σου για το ποτε θα το φτιαξουν

στην αντιπροσωπεια; Πας στο acer.

Δες τι προτεραιοτητες εχεις εσυ και επελεξε.

Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας! Έχω καταλήξει τελικά στο Dell! Σήμερα όμως βρήκα απο τρία άλλα μαγαζιά το παραπάνω dell με κάποιες διαφοροποιήσεις:

1)http://www.info-world.gr/pegasus/products01/show00.php?code=38499&pcode=SHOW_PROD38499

2)http://www.play247.gr/index.php?referrer=skroutz&main_page=product_info&products_id=36959

3)http://www.msystems.gr/index.php?category=1138&product=12944

Οκ η αλήθεια είναι ότι ξεφευγουν λίγο στην τιμή αλλά θέλω να ρωτήσω αν αξίζουν! μήπως μου δημιούργησουν αυτές οι αναβαθμίσεις προβλήματα υπερθερμανσης ξέρει κανείς?

Α και κάτι τελευταιο επειδή μένω μακριά απο Αθήνα (όπου βρίσκονται τα παραπάνω μαγαζία), θα ήθελα να μάθω αν αυτό μου δημιουργήσει πρόβλημα στην 2ετή εγγυησή? π.χ σε περίπτωση βλάβης θα πρέπει να πάω το λάπτοπ στο μαγαζί στην αθήνα ή θα απευθυνθώ κατευθείαν στη dell, η οποία και θα στείλει κάποιον εκπρόσωπο?

Δημοσ.

Τηλεφωνεις στη dell και ερχεται τεχνικος σπιτι σου ή το χειροτερο ερχεται κουριερ παραλαμβανει τον φορητο και στον φερνει παλι σπιτι σου.

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι χρειάζεσαι 4 πυρήνες σε φορητό; ΟΚ, είναι Sandy Bridge επεξεργαστής που έχει άριστη θερμική συμπεριφορά, αλλά το σασί του Inspiron δεν είναι και κάτι το φοβερό. Έχει έναν ανεμιστήρα και το καλοκαίρι μπορεί να βγάζει καπνούς όπως είπε και ο παραπάνω.

Μέχρι i5 διπύρηνο θα πήγαινα σε κάτι τέτοιο. i7 σε μηχάνημα με ανεξάρτητο ανεμιστήρα για κάρτα γραφικών - επεξεργαστή. Τώρα δική σου η απόφαση, αλλά ψάξε για κανένα review καλού - κακού.

Δημοσ.

Θα εχεις προβλημα υπερθερμανσης με το ντελλ το εχω.

Φίλε τον ι7 επεξεργαστή έχεις στο dell σου? τι θερμοκρασίες ανεβάζεις περίπου κ πως το αντιμετοπίζεις?

Είσαι σίγουρος ότι χρειάζεσαι 4 πυρήνες σε φορητό; ΟΚ, είναι Sandy Bridge επεξεργαστής που έχει άριστη θερμική συμπεριφορά, αλλά το σασί του Inspiron δεν είναι και κάτι το φοβερό. Έχει έναν ανεμιστήρα και το καλοκαίρι μπορεί να βγάζει καπνούς όπως είπε και ο παραπάνω.

Μέχρι i5 διπύρηνο θα πήγαινα σε κάτι τέτοιο. i7 σε μηχάνημα με ανεξάρτητο ανεμιστήρα για κάρτα γραφικών - επεξεργαστή. Τώρα δική σου η απόφαση, αλλά ψάξε για κανένα review καλού - κακού.

Η αλήθεια είναι ότι δεν νομίζω να μου είναι επιτακτική ανάγκη ο επεξεργαστής, απλά το βλέπω καθαρά απο την άποψη ότι θα είναι πιο κοντά στα χαρακτηριστικά με τα περισσότερα λάπτοπ που θα βγαίνουν και ταυτόχρονα είναι και value για την τιμή του. Με ένα cooling pad το καλόκαιρι θα μπορούσε να αντιμετοπιστεί το πρόβλμημα? τα περισσότερα review που βρήκα αναφέρονταν σε i5 επεξεργαστή όπου και εκεί υπήρχαν προβλήματα με τις θερμοκρασίες.

Δημοσ.

1 προτιμω το DELL λογω εγγυησης και σερβις

2 μην παρεις 4πυρηνο με 5400 δισκο, δεν εχει κανενα νοημα + τις ανεβασμενες θερμοκρασιες!!

η πρωτη επιλογη DELL ειναι η πιο ισορροπημενη για τις δουλειες που το θες!

κρυος-γρηγορος επεξεργαστης, γρηγορο δισκο 7200, 4gb ram, δυνατη καρτα για τις αναλυσεις του μονιτορ, καλη εγγυηση και πολυ καλο σερβις!! τις θερμοκρασιες του δισκου δεν τις λαμβανω καν υποψη, εκτος και ξεπερνανε τους 50β!!

με τον 5400 δισκο, οσο και γρηγορο επεξεργαστη να εχεις, σε καθυστερει πολυ. σε σημειο που οταν θες να κανεις 2-3 πραγματα ταυτοχρονα, να σου σπαει τα νευρα. το εχω νοιωσει με ενα λαπτοπ ASUS με i3-380M-4GB-RAM-6470..!!

Δημοσ.

Φίλε τον ι7 επεξεργαστή έχεις στο dell σου? τι θερμοκρασίες ανεβάζεις περίπου κ πως το αντιμετοπίζεις?

Εχω τον i5. Δεν θα προτεινα i7 εκτος και αν δε τον θελεις για gaming. Εμενα εκανε throttle ο επεξεργαστης οταν επαιζα παιχνιδια μεχρι και 1ghz πηγαινε επειδη ανεβαζε πολυ θερμοκρασια. Ξεπερνουσα τους 80. Μεχρι που εκανα install custom BIOS που κανει undervolt την καρτα γραφικων και τωρα ειμαι μια χαρα αλλα και παλι οριακα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...