Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες έχω μερικές ερωτήσεις πριν κάνω κάποια αγορά και τελικά αγοράσω τίποτα άσχετο.

Έχω ένα SONY VAIO VGN-FZ38M που φοράει έναv SATA Fujitsu MHY2200BH 200GB.

Λογικά είναι SATA και όχι SATA 2.

Οι ερωτήσεις που έχω είναι :

1. Είναι σίγουρα 2.5'' ή θα πρέπει να το τσεκάρω καλύτερα μήπως είναι 1.8'' ;

2. Σκέφτομαι για τον OCZ VERTEX 2 των 120gb. Τι γνώμες έχετε για αυτόν; Διάβασα σε ένα θέμα του forum ότι αυτός μαζί με τον Intel Postville και τον Crucial M4 είναι σχετικά αξιόπιστοι.

3. Το πιο σημαντικό είναι πως θα κάνω την εγκατάσταση των windows στον δίσκο; Σκέφτομαι να το κάνω με το Acronis True Image με την επιλογή Clone Drive για να μην μπλέξω με εγκατάσταση windows από την αρχή μιας και ούτε cd με windows έχω. Μόνο τα recovery disks που έφτιαξα μόλις πήρα το laptop.

4. Γιατί στο everest μου εμφανίζει τον δίσκο σαν ATA και όχι σαν SATA ; :whistle:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

1. ναι ειναι σιγουρα 2,5"

2. θα προτινα crusial.

3. οπως σε βολευει καντο,αν και για clone δεν ξερω.

4. θα στο δειχνει serial ata device σωστα? searial ATA (SATA)

Δημοσ.

1. ναι ειναι σιγουρα 2,5"

2. θα προτινα crusial.

3. οπως σε βολευει καντο,αν και για clone δεν ξερω.

4. θα στο δειχνει serial ata device σωστα? searial ATA (SATA)

Βασικά μόλις το ξαναέτρεξα και τώρα δεν τον εμφανίζει στο storage αν είναι sata ή ata. Δεν ξέρω γιατί. Αλλά τον έβγαλα από μέσα και είδα με τα μάτια μου ότι είναι sata. Δεν τίθεται θέμα δηλαδή.

Θα πρότεινες crucial λόγω του ότι είναι πιο αξιόπιστοι ή διότι υπάρχει μεγάλη διαφορά από τον OCZ ;

Δημοσ.

πιστευω ο vertex 2 ειναι μια καλη επιλογη και σε καλα λεφτα.

προτεινω καθαρη εγκατασταση και να ψαξεις σε αναλογα θεματα εδω στο φορουμ τι να ενεργοποιησεις-απενεργοποιησεις στα win7 (αν χρησιμοποιεις αυτα-καλυτερα) για να εχεις τις βελτιστες επιδοσεις και υγεια του δισκου.

Δημοσ.

πιστευω ο vertex 2 ειναι μια καλη επιλογη και σε καλα λεφτα.

προτεινω καθαρη εγκατασταση και να ψαξεις σε αναλογα θεματα εδω στο φορουμ τι να ενεργοποιησεις-απενεργοποιησεις στα win7 (αν χρησιμοποιεις αυτα-καλυτερα) για να εχεις τις βελτιστες επιδοσεις και υγεια του δισκου.

Τελικώς παρήγγειλα τον Vertex2 . Ήταν καλύτερη η τιμή του σε σχέση με τον Crucial, ο οποίος υποστήριζε SATA-3 που για εμένα δεν ήταν απαραίτητο. Για αυτό ήταν και πιο ακριβός.

Καθαρή εγκατάσταση για να κάνω θα πρέπει να βρω windows cd με vista oem για να το κάνω. Για αυτό με βλέπω γαι clone από το Acronis.

Ελπίζω να μην παίζει κανένα πρόβλημα με τα vista και τον ssd. :unsure:

Δημοσ.

Παίδες το laptop με vista το αγόρασα. Στην sony λέει ότι και καλά δεν είναι κατάλληλο για 7. Σαφώς και μπαίνουν αλλά όπως λέει και ο φίλος δεν έχω 7.

Δεν είμαι τώρα για να αγόραζω ούτε να μπλέκω με πειρατικά και άμα γίνει κάτι να τρέχω για εγκατάσταση από την αρχή.

Αυτός είναι βασικά ο λόγος που δεν βάζω τα 7. Αν τα είχα original θα τα έβαζα επί τόπου.

Δημοσ.

δεν ηερω, τα vista υποστηριζουν trim? αλλιως θα πεσει η αποδοση του δια

σκου σου μετα απο καποιο καιρο

Μόλις το έψαξα στο google και δεν υποστηρίζουν. Οπότε κάποια στιγμή θα πρέπει να βρω windows 7.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Έχω και γω το laptop SONY VAIO VGN-FZ38M και θέλω να αλλάξω το σκληρό δίσκο και να του βάλω έναν SSD.

Τί θα πρέπει να προσέξω σχετικά με τον SSD;

Έχει κανείς συγκεκριμένη πρόταση;

Δημοσ.
Έχω και γω το laptop SONY VAIO VGN-FZ38M και θέλω να αλλάξω το σκληρό δίσκο και να του βάλω έναν SSD.

Τί θα πρέπει να προσέξω σχετικά με τον SSD;

Έχει κανείς συγκεκριμένη πρόταση;

καλό είναι να είναι πάνω απο 60gb για να μην τον δείς και γεμίζει γρήγορα.

π.χLink.png Site: http://www.skroutz.gr/s/2506637/Samsung-840-Series-120GB-2-5-inch-SSD.html">Samsung 840

τον hdd θα τον κάνεις εξωτερικό;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...