Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε ολους,θελω να αγορασω εναν καινουριο υπολογιστη και πιστευω πως ειναι καλυτερα να διαλεξω τα κομματια απο το να παρω εναν ετοιμο,αλλα οι γνωσεις μου δεν ειναι αρκετες για να διαλεξω για αυτο και θα ηθελα την βοηθεια σας!

1.Το κοστος το υπολογιζω κοντα στα 1000 ευρω (κουτι μονο)

2.Τον υπολογιστη τον θελω κυριως για gaming.Ακομα για σερφαρισμα,ταινιες,μουσικη και να κανω εργασιες αλλα νομιζω πως αμα ειναι καλος για gaming θα ειναι καλος και για τα υπολοιπα.

3.Οθονη εχω αυτην νομιζω http://www.skroutz.gr/s/330359/Samsung-T24A350.html#specs_container , λεω νομιζω γιατι ειδα κατι μοντελα που μοιαζουν, παντως ειναι 24" led

4.Ποντικι ,πληκτρολογιο και ηχεια προτεινετε μου αλλα ειναι εκτος τιμης

5.Λεω να το παρω απο το multirama ή το plaisio γιατι με βολευει, και να μου το φτιαξουν αυτοι για να εχει και εγγυηση

6.Λειτουργικο συστημα θα βαλω τα windows 7 64bit

7.Τα μονα εξαρτηματα που μαλλον εχω καταληξει ειναι επεξεργαστης i5 2500K και απο καρτες δεν μπορω να διαλεξω μεταξυ radeon kai gtx

Δημοσ.

1.Να φανταστω θες ολο το πακετο του κουτιου ;

2.για game τι ακριβως θα παιζης ;

3.Η οθονη αν ειναι αυτη ειναι πολυ καλη !

4.Θες ασυρματα ενσυρματα ; για μουσικη θες "μεγάλα" ηχεια ;

5.Δεν θα το συνθεσης εσυ των υπολογιστη δεν ειναι δυσκολο ;

6.ΟΚey !

7.ΟΚey ! θα βρουμε και μητρικη !

Δημοσ.

Asrock-Z68-Pro3-Gen3 115.84 €

Intel-Core-i5-2500K 191.50 €

ENERMAX ETS-T40-TB €35.00

Corsair-Vengeance-8GB-DDR3-1600-Kit 46.00 €

LiteOn-iHAS122 18.01 €

Asus-Radeon-HD-6950-2GB 236.10 €

Corsair-Enthusiast-Series-TX650-V2 82.00

Thermaltake-V3-Black-Edition 35.00 €

Crucial-M4-128GB-2-5-Solid-State-Drive 191.88 €

HITACHI HDD 3,5" 500GB 16MB SATA 70.00€

1021,33 Δεν ειναι απο πλαισιο και θα πρεπει να το συναρμολογησεις,αλλα κατα τη γνωμη μου αξιζει γιατι ειναι πολυ καλη συνθεση..Υπολογισε και τα εξοδα αποστολης γιατι ειναι απο διαφορετικα μαγαζια

Δημοσ.

1.Να φανταστω θες ολο το πακετο του κουτιου ;

2.για game τι ακριβως θα παιζης ;

3.Η οθονη αν ειναι αυτη ειναι πολυ καλη !

4.Θες ασυρματα ενσυρματα ; για μουσικη θες "μεγάλα" ηχεια ;

5.Δεν θα το συνθεσης εσυ των υπολογιστη δεν ειναι δυσκολο ;

6.ΟΚey !

7.ΟΚey ! θα βρουμε και μητρικη !

1.Ναι ολο το πακετο

2.μου αρεσουν τα mmo-rpg πιο πολυ αλλα θελω να μπορω να τα παιζω ολα δλδ και first person και τετοια

3.Ναι ετσι νομιζω και εγω :)

4.νομιζω πως τα ενσυρματα αποδιδουν καλυτερα,και ηχεια σκεφτομουν κατι σε 2.1(2 ηχεια και woofer αν δεν κανω λαθος)

5.Δεν εχω ιδεα απο συνθεση και το φοβαμαι λιγο ^^

Asrock-Z68-Pro3-Gen3 115.84 €

Intel-Core-i5-2500K 191.50 €

ENERMAX ETS-T40-TB €35.00

Corsair-Vengeance-8GB-DDR3-1600-Kit 46.00 €

LiteOn-iHAS122 18.01 €

Asus-Radeon-HD-6950-2GB 236.10 €

Corsair-Enthusiast-Series-TX650-V2 82.00

Thermaltake-V3-Black-Edition 35.00 €

Crucial-M4-128GB-2-5-Solid-State-Drive 191.88 €

HITACHI HDD 3,5" 500GB 16MB SATA 70.00€

1021,33 Δεν ειναι απο πλαισιο και θα πρεπει να το συναρμολογησεις,αλλα κατα τη γνωμη μου αξιζει γιατι ειναι πολυ καλη συνθεση..Υπολογισε και τα εξοδα αποστολης γιατι ειναι απο διαφορετικα μαγαζια

Επειδη δεν γνωριζω και πολλα δεν μπορω να κρινω την συνθεση αλλα εχω μερικες αποριες:

1.Πολλοι προτεινουν στις ram kingston,παιζει ρολο?

2.Η καρτα γραφικων μου φαινεται πολυ καλη αλλα πια ειναι η διαφορα τελικα μεταξυ radeon και gtx (αυτες που κυμαινονται στις ιδιες τιμες)

3.Τροφοδοτικο και κουτι διαβασα σε αλλα posts οτι μπορεις να τα χρησιμοποιησεις και στους επομενους υπολογιστες οποτε μηπως θα επρεπε να δωσω παραπανω λεφτα εκει? πχ 750w και full tower?

4.Πια ακριβως ειναι η λειτουργια των ssd και γιατι ειναι τοσο ακριβοι? Για hdd ειναι αρκετα 500GB? Σκεφτομουν 1ΤΒ

Οπως ειπα εχετε δικιο οτι αν παρω απο διαφορετικα μαγαζια τα πραγματα μαλλον θα εξοικονομησω μερικα χρηματα απλως δεν ξερω να συναρμολογω και θα ηθελα να εχω το service και την εγγυηση

Δημοσ.

1.Πολλοι προτεινουν στις ram kingston,παιζει ρολο?

Οι μνημες ιδιας συχνοτητας και Timings εχουν ιδιες επιδοσεις αν δεν τις πειραξεις,το μονο που πρεπει να προσεξεις ειναι η ταση λειτουργιας και συμβατοτητα με τη μητρικη σου.Kingstone kai Corsair ειναι 2 απο τις καλυτερες μαρκες.

2.Η καρτα γραφικων μου φαινεται πολυ καλη αλλα πια ειναι η διαφορα τελικα μεταξυ radeon και gtx (αυτες που κυμαινονται στις ιδιες τιμες)

Ειναι διαφορετικοι κατασκευαστες αλλα οι επιδοσεις ειναι πανω κατω ιδιες για μοντελα της ιδιας κατηγοριας.Με τις nvidia exeis Cuda+PhysX ενω οι Radeon Eyefinity.

3.Τροφοδοτικο και κουτι διαβασα σε αλλα posts οτι μπορεις να τα χρησιμοποιησεις και στους επομενους υπολογιστες οποτε μηπως θα επρεπε να δωσω παραπανω λεφτα εκει? πχ 750w και full tower?

Αυτο το τροφοδοτικο ειναι κορυφαιο,μην μετρας τη ποιοτητα του τροφοδοτικου βαση των watt το σημαντικο ειναι ποσα αμπερ δινουν συνεχομενα στα 12 βολτ.Το κουτι ειναι καλλουτσικο,δεν εβαλα καποιο ακριβοτερο γιατι δεν ηθελα να ανεβω πολυ στη τιμη

4.Πια ακριβως ειναι η λειτουργια των ssd και γιατι ειναι τοσο ακριβοι? Για hdd ειναι αρκετα 500GB? Σκεφτομουν 1ΤΒ

Οι ssd ειναι δισκοι χωρις μηχανικα μερη που εχουν πολυ μεγαλη ταχυτητα και οχι μονο,το κυριο πλεονεκτημα ειναι οτι εχουν μηδαμινo seek time μιας και δεν χρειαζεται να γυρισει το πιατο για να διαβασει η κεφαλη τα δεδομενα.Βαζοντας το λειτουργικο σου και τις εφαρμογες σε αυτον θα ανοιγουν αστραπιαια,σου εβαλα 120αρι που ειναι πολυ ακριβος αλλα απο την αλλη δεν θα τον πεταξεις μολις θα σου ειναι μικρη η χωρητικοτητα του,επισης εχοντας ολα τα παιχνιδια στον ssd εχεις τη μεγιστη δυνατη αποδοση.Για τον Hdd θα σου ελεγα να βαλεις 1 η και 2 τεραμπαιτ,αλλα με τις τιμες σημερα ειναι απλησιαστοι αν μπορεις να βολευτεις μονο με 120γιγα για κανα 2-3 μηνες θα σου ελεγα να βαλεις προσωρινα μονο τον ssd και να προσθεσεις εναν wd caviar blue η Samsung μολις πεσουν οι τιμες

[edit] Βαλε και 2-3 Ανεμιστηρια για να εχεις καλη ροη αερα στο κουτι,ακομα και η καλυτερη ψυκτρα δεν αποδιδει αν το εσωτερικο του κουτιου ειναι φουρνακι.Φροντισε να εχεις περιπου τα ιδια CFM αερα να μπαινει οσο και να βγαινει με λιγο περισοτερο αυτα της εισοδου ωστε να εχειελαφρα θετικη πιεση στο κουτι

Δημοσ.

Εμενα μονο η μητρικη δεν μου πολυ αρεσε για ολα τα αλλα Οκ αλλα και λιγο για των ssd

η μητρική αυτή ,αλλά κ ο ssd για τα χρήματα αυτά είναι ότι καλύτερο.

Δημοσ.

η μητρική αυτή ,αλλά κ ο ssd για τα χρήματα αυτά είναι ότι καλύτερο.

καλα ειναι για τα λεφτα του αλλα θα αξειζη ;

Δημοσ.

1.το μονο που πρεπει να προσεξεις ειναι η ταση λειτουργιας και συμβατοτητα με τη μητρικη σου

Πως το ελεγχω αυτο?

2.Με τις nvidia exeis Cuda+PhysX ενω οι Radeon Eyefinity.

Για το PhysX ειχα ακουσει βασικα εγω αλλα δεν ξερω τι ειναι αυτα (και τα 3) , πιο ρεαλιστικα γραφικα?

3.το σημαντικο ειναι ποσα αμπερ δινουν συνεχομενα στα 12 βολτ.

οκ , που το βλεπω αυτο? διαλεξε και ενα αλλο κουτι πιο καλο σε περιπτωση που φτασουν τα λεφτα

4.Γιατι ετσι? Αλλαξε η τεχνολογια τους και ανεβηκε τοσο η τιμη?

[edit] Βαλε και 2-3 Ανεμιστηρια για να εχεις καλη ροη αερα στο κουτι,ακομα και η καλυτερη ψυκτρα δεν αποδιδει αν το εσωτερικο του κουτιου ειναι φουρνακι.Φροντισε να εχεις περιπου τα ιδια CFM αερα να μπαινει οσο και να βγαινει με λιγο περισοτερο αυτα της εισοδου ωστε να εχειελαφρα θετικη πιεση στο κουτι

Αμα τους το πω θα το καταλαβουν ελπιζω :) Εχει ανεμιστηρακια το κουτι ή ολα ειναι extra? Αν καταλαβα καλα υπαρχουν ανεμιστηρακια - ψυκτρες και ανεμιστηρακια για να διωχνουν τον αερα απο το κουτι, να βοηθανε στην ανανεωση του δηλαδη?

Υ.Γ Συγνωμη που ρωταω τοσα πολα και σε κουραζω αλλα τωρα ξεκινισα να ασχολουμαι με υπολογιστες και προσπαθω να μαθω :D

Δημητρη πια μητρικη θα προτεινες? και πιο ssd, οντως φαινεται πολυ ακριβος

Δημοσ.

2. οι nvidia εχουν μεγαλο πλεονεκτημα στους προσωμιωτες.επισης για οποιον ασχολιτε επαγγελματικα με επεξργσια video ειναι επισης μια καλη επιλογη.

παντως (γνωμη μου παντα) αυτη η μιτρηκη δεν λεω απο επιδωσεις αλλα απο σχεδιασμο χαλια ειναι...ιδικα τα sata ετσι οπως ειναι δεν θα βολευουν καποιον που εχει 3+ σκληρους.

Δημοσ.

2. οι nvidia εχουν μεγαλο πλεονεκτημα στους προσωμιωτες.επισης για οποιον ασχολιτε επαγγελματικα με επεξργσια video ειναι επισης μια καλη επιλογη.

παντως (γνωμη μου παντα) αυτη η μιτρηκη δεν λεω απο επιδωσεις αλλα απο σχεδιασμο χαλια ειναι...ιδικα τα sata ετσι οπως ειναι δεν θα βολευουν καποιον που εχει 3+ σκληρους.

Αρα μαλλον το PhysX δεν μου χρειαζεται αφου ουτε παιχνιδια με προσομοιωτες παιζω (ετσι νομιζω τουλαχιστον) ουτε ασχολουμαι επαγγελματικα με τα video :/

Ποια μητρικη θα προτεινες?

Δημοσ.

1) Απλα αγορασε μνημες που λειτουργουν με 1.5Βολτ για τον Ι5-2500Κ

2) οι nvidia εχουν μεγαλο πλεονεκτημα στους προσωμιωτες.επισης για οποιον ασχολιτε επαγγελματικα με επεξργσια video ειναι επισης μια καλη επιλογη. Αυτο που λεει ο Overpower

3)Το γραφει σε ενα αυτοκολητο στο πλαι του τροφοδοτικου η στην ιστοσελιδα του κατασκευαστη,προσοχη μερικα τροφοδοτικα εχουν περισοτερες της μιας γραμμης 12Βολτ,τοτε γραφει ξεχωριστα η καθε μια γραμμη ποσο σηκωνει αλλα δινει και ποσα αμπερ αντεχουν ταυτοχρονα οταν ζοριζονται ολες μαζι

4)Τα Φουρφουρια (ανεμιστηρακια)γραφουν συνηθως ποσες στροφες πιανουν τον ηχο που παραγουν και το πιο σημαντικο ποσο αερα μπορουν να μεταφερουν ανα μοναδα χρονου(CFM). Απλα προσθεσε τα ανεμιστηρια που βαζουν αερα στο κουτι και αφαιρεσε τα CFM αυτων που βγαζουν αερα απο το κουτι,αυτο πρεπει να βγαζει θετικο νουμερο.Μινιμουμ πρεπει να εχεις ενα φουρφουρι μπροστα απο τους δισκους και ενα στο πισω πανω μερος να βγαζει το ζεστο αερα που μαζευεται εκει,εγω θα ελεγα αλλο ενα στο πλαι να φυσαει πανω στη καρτα γραφικων,βεβαια εξαρταται πολυ απο το κουτι.

Δημοσ.

Χμμμ οκ , εχεις κανα αλλο κουτι υποψην σου? για να δω για τα ανεμιστηρακια πως θα μπουν

Link 15 ευρω ακριβοτερη αλλα βολευουν ετσι τα sata. και ουτε απο αποδοσεις χανεις.

οκ για να το λες εσυ κατι θα ξερεις :) εχεις να προτεινεις καποια ενναλακτικη συνθεση?

Δημοσ.

απλα βαλε ατην την μητρικη,βγαλε τον σκληρο και βαλε κανα αλλο κουτι γνωμη μου.500gb με 70 ευρω ειναι πολλα. αμα μπορεις με κανα εξωτερικο ή κανα παλιο για αποθηκευση μεχρι να πεσουν οι τιμες παλι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...