Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φοβαμαι οτι 45μ2 δεν θα τα "πιασει", ετοιμασου και για μυρωδιες. Αναμα και ειδηκοτερα σβησιμο καλυτερα εξω. Το καλο ειναι οτι φτανει γρηγορα στην μεγιστη αποδοση.

και για μαυρίλα σε όλους τους τοίχους , ειδικά εκεί που είναι τοποθετημένη, μετά από λίγο καιρό..

αν σε νοιάζει βέβαια..

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επειδή τα έχω δοκιμάσει - μετρήσει και τα δύο το κόστος για θέρμανση με air condition καλής απόδοσης είναι αρκετά κάτω από το μισό του καλοριφέρ. Βασική προϋπόθεση όμως για να μπορεί να δουλέψει αποδοτικά είναι να μην είναι υπερβολικά χαμηλή η εξωτερική θερμοκρασία (<0οC)

To kerosun ζεσταίνει αρκετά αλλά το βρίσκω πολύ απαιτητικό σε καύσιμο.

Πολύ καλή λύση σε απόδοση, σε οικονομία και σε πρακτικότητα φαίνεται να είναι η σόμπα με pellets

Δημοσ.

Πέρυσι την είχα βγάλει το μισό χειμώνα με καλοριφέρ και τον άλλο μισό με αερόθερμο, το οποίο έκανε μεν καλή δουλειά αλλά καίει αρκετό ρεύμα. Φέτος είπα να χρησιμοποιήσω το air condition γιατί απ' οτι μου είπαν συμφέρει καλύτερα. Βέβαια το ένα από τα δύο που έχω ενώ δουλευει μια χαρά στο κρύο, στο ζεστό δεν βγάζει καθολου αέρα. Τί μπορεί να φταίει?

Δημοσ.

Πέρυσι την είχα βγάλει το μισό χειμώνα με καλοριφέρ και τον άλλο μισό με αερόθερμο, το οποίο έκανε μεν καλή δουλειά αλλά καίει αρκετό ρεύμα. Φέτος είπα να χρησιμοποιήσω το air condition γιατί απ' οτι μου είπαν συμφέρει καλύτερα. Βέβαια το ένα από τα δύο που έχω ενώ δουλευει μια χαρά στο κρύο, στο ζεστό δεν βγάζει καθολου αέρα. Τί μπορεί να φταίει?

Το αφηνεις να λειτουργησει για καμποση ωρα; Για να βγαλει ζεστο συνηθως θελει καμποση ωρα να λειτουργησει μονο η απ' εξω μοναδα, και μετα ξεκιναει το μεσα. Επισης, σε θερμοκρασιες κατω των 5 βαθμων, δεν προκειται να δεις αποδοση.

Δημοσ.

Επισης, σε θερμοκρασιες κατω των 5 βαθμων, δεν προκειται να δεις αποδοση.

αυτό ισχύει και για ένα καλό ακριβό ινβέρτερ; Ένα μιτσουμπίσι πχ, που θεωρούνται από τα καλύτερα;

Δημοσ.

αυτό ισχύει και για ένα καλό ακριβό ινβέρτερ; Ένα μιτσουμπίσι πχ, που θεωρούνται από τα καλύτερα;

Μμμ, να σου πω την αληθεια δεν το εχω ψαξει, οτι ηξερα απο πιο παλια, θα ρωτησω να δω (αν και ξερεις πως παει, ολοι οι τεχνικοι θα παινεψουν τα δικα τους οτι δουλευει και στην Αλασκα και τετοια :rolleyes: )

Δημοσ.

ψάχνομαι για ένα καλό ινβέρτερ, και μάλλον καταλήγω σε μιτσουμπίσι. Στα σπεκς του γράφει "εγγυημένο εύρος λειτουργίας για θέρμανση (εξωτερική θερμοκρασία) -10 ως +24". Δεν λέει βέβαια τι απόδοση θα έχει στους -10...

Δημοσ.

Ξέρω σίγουρα ότι τα daikin δουλεύουν.

Για άλλα δεν ξέρω.

Δημοσ.

Τόσο τα Daikin όσα και τα Mitsubishi είναι κορυφαία. Τα Daikin νομίζω υπερτερούν ένα κλικ στην ποιότητα του αέρα που βγάζουν. Κατά τα άλλα πάρε όποια μάρκα αγαπάς ή σηκώνει η τσέπη σου, είναι και οι δύο top.

Δημοσ.

το θέμα είναι αν με 0 ή -5 βαθμούς έξω (παρακάτω δεν νομίζω να πάει ποτέ στην Σαλλλονίκη) ένα καλό ινβέρτερ μπορεί να ζεστάνει χώρο.

Δημοσ.

Το αφηνεις να λειτουργησει για καμποση ωρα; Για να βγαλει ζεστο συνηθως θελει καμποση ωρα να λειτουργησει μονο η απ' εξω μοναδα, και μετα ξεκιναει το μεσα. Επισης, σε θερμοκρασιες κατω των 5 βαθμων, δεν προκειται να δεις αποδοση.

Το έχω αφήσει έως και μία ώρα και τίποτα. Οι θερμοκρασίες είναι +10 βαθμούς. Κάπου άκουσα ότι υπάρχει ενα σπρέι που και καλά καθαρίζει το κλιματιστικό, ισχύει κάτι τέτοιο;

Δημοσ.

το θέμα είναι αν με 0 ή -5 βαθμούς έξω (παρακάτω δεν νομίζω να πάει ποτέ στην Σαλλλονίκη) ένα καλό ινβέρτερ μπορεί να ζεστάνει χώρο.

Μια χαρά ζεσταίνει,ζω σε διαμέρισμα 70τμ στη Δράμα και πέρυσι το χειμώνα την έβγαλα με ένα toyotomi akira 18000 btu,το ίδιο θα κάνω και εφέτος,υπολογίζω με 550 ευρώ το πολύ σε ρεύμα να ξεχειμωνιάσω.

Ο προσανατολισμός της οικοδομής είναι νότιος (με βλέπει ήλιος όλη μέρα) και είμαι στον 3ο όροφο οικοδομή 2005.

Δημοσ.

Το πετρογκαζ σε μπουκαλες συμφερει αφανταστα. Με 17 ευρω (για τη μπουκαλα) τη βγαζεις ενα μηνα τουλαχιστον με πολλες ωρες λειτουργειας. Στα συν, η αοσμη λειτουργια (τουλαχιστον στις συγχρονες καταλυτικες), μεγαλη αποδοση και γρηγορη διαχυση θερμοτητας μεσω ακτινοβολιας και θερμου αερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...