Fan Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Ξέρει κανένας τί συμφέρει περισσότερα να χρησιμοποιείς για θέρμανση το καλοριφέρ ή το aircondition. Νομίζω ότι συμφέρει το δεύτερο, απλώς μόλις το σβήσεις χάνεται η θερμότητα αμέσως.
Anubis13 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Νομιζω η διαφορα ειναι μεγαλη σε τιμη ειδικα αν εχεις και inverter. Βεβαια ποσο παει το πετρελαιο φετος? Μου χαν πει 91 λεπτα πριν καμια 10αρια μερες τωρα με το πετρελαιο στα 100$ ποσο παει? Οσο για την θερμοτητα αυτο που λες ισχυει.
ikaruga24 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Απλα το Air-condition θα πρεπει να το εχεις ανοιχτο για οσες ωρες εισαι μεσα στο σπιτι. Δεν κραταει καθολου θερμοκρασια. Παρα αυτα βγαινει πολυ φθηνοτερα απο οτι το καλοριφερ πλεον. Περυσι μπορουσα με 300 ευρω γεμισμα να τη βγαλω (σαν εργενης) ολοκληρο το χειμωνα με λιγο κρατη. Φετος με 300 δεν γεμιζω ουτε το μισο οποτε χρησιμοποιω A/C.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Συμφέρει σαφώς όταν είσαι μόνο σε 1 δωμάτιο να ανάψεις A/C αντί για καλοριφέρ σε όλο το σπίτι.
Basilhs23___ Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Για τις ίδιες ώρες λειτουργίας το κλιματιστικό συμφέρει έναντι της κεντρικής θέρμανσης με πετρέλαιο, μιλάμε πάντα για το ίδιο θερμαντικό φορτίο και στο κλιματιστικό όσο και στο καλοριφέρ. Σίγουρα υπάρχει θέμα με το γεγονός οτι μόλις το κλιματισιτκό σταματήσει την λειτουργία του τότε η θερμότητα του χώρου χάνεται πολύ γρήγορα έναντι του καλοριφέρ, αυτό συμβαίνει διότι το νερό διαθέτει πολύ μεγαλύτερη θερμοχωρητικότητα από οτι ο αέρας και έτσι το ζεστό νερό του θερμαντικού σώματος έχει την δυνατότητα να προσδίδει θερμότητα στον χώρο για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από οτι ο αέρας του κλιματιστικού. Πάντως οι περισσότερες έρευνες που έχουνε γίνει επιβεβαιώνουν οτι το κλιματιστικό ακόμα και συμβατικού τύπου είναι οικονομικότερα.
arxaggelos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Αν έχεις καλά κουφώματα και δεν έχεις απώλειες θερμότητας, και στις δύο περιπτώσεις η απόδοση αυξάνεται κατακόρυφα. Αν λείπεις πολλές ώρες, και δεν ζεις σε πολύ ορεινή/βόρεια περιοχή, θεωρώ ότι ένα καλό air condition είναι γενικά πιο οικονομικό.
Liverpool89 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Εχε υποψιν οτι το κλιματιστικο ζεσταινει μονο τον αερα μεσα στον χωρο γι' αυτο χανεται και γρηγορα η θερμοτητα.. Τα καλοριφερ μεταδιδουν θερμοτητα με ακτινοβολια και με αγωγη.. Τωρα υπαρχουν πολλες εναλλακτικες ..Να αλλαξεις λεβητα και να ξεφυγεις απο το δεσμα του πετρελαιου..Ακουσα οτι τωρα στις γιορτες που παιρνουμε κατι παραπανω θα παει 1 ευρω..Τωρα στην Κοζανη εχει 0,97/λιτρο και αυτο ισχυει για τα 1000 λιτρα αγορας που δεν σε χρεωνουν τα μετφορικα , 1 με 2 λεπτα το λιτρο..
imr Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δεν μπορεις να πεις οτι συμφερει κατι σιγουρα ειναι και στις αναγκες. Πχ εγω μενω μονος μου και μενω λιγες ωρες σπιτι. Τις λιγες αυτες ωρες ειμαι παντα σε ενα δωματιο, και εχω 2 aircodition inverter , οποτε απλα το ανοιγω για 2-3 ωρες, το βραδυ οταν κοιμιθω το βαζω με να κλεισει μετα απο λιγο και ειμαι αρχοντας. Ουτε εχω κρυωσει ουτε πληρωνω πολλα ΔΕΗ, το ρευμα δεν ειναι σχεδον τιποτα απο κοστος. Τωρα ομως αν μιλαμε για οικογενια, να χρειαζετε να ειναι πολλες ωρες αναμενα, να μην υπαρχουν ac και να πρεπει να αγοραστουν δεν ειμαι τοσο σιγουρος τι θα ειναι καλυτερο.
Tenshi Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Η λύση της Kerosun τι λέει απο θέμα κόστος/απόδοση σε σχέση με AC-κεντρική θέρμανση-καλοριφέρ; Μιλάμε πάντα για εργένικο σπίτι.
pant13 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Η λύση της Kerosun τι λέει απο θέμα κόστος/απόδοση σε σχέση με AC-κεντρική θέρμανση-καλοριφέρ; Μιλάμε πάντα για εργένικο σπίτι. Η μεγαλη που εχω δοκιμασει 30000ΒTU ζεσταινει καλα αλλα θελει ταισμα συνεχεια. και το λιτρο σε αυτες βγαινει ακριβα
Tenshi Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Η μεγαλη που εχω δοκιμασει 30000ΒTU ζεσταινει καλα αλλα θελει ταισμα συνεχεια. και το λιτρο σε αυτες βγαινει ακριβα Σκεφτόμουν κάτι πιο μικρό,σάν αυτό . Για 43cm2 σπίτι δύο χώρων μου φαίνεται ιδανική,στα χαρτιά τουλάχιστον,αφού δέν δύναται να έχει τήν ίδια κατανάλωση σε όλες τις σκάλες (low-high).Αν ισχύει όμως μπορείς να καλύψεις τον χώρο για ένα 24ωρο με ~6 euro
pant13 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Σκεφτόμουν κάτι πιο μικρό,σάν αυτό . Για 43cm2 σπίτι δύο χώρων μου φαίνεται ιδανική,στα χαρτιά τουλάχιστον,αφού δέν δύναται να έχει τήν ίδια κατανάλωση σε όλες τις σκάλες (low-high).Αν ισχύει όμως μπορείς να καλύψεις τον χώρο για ένα 24ωρο με ~6 euro Φοβαμαι οτι 45μ2 δεν θα τα "πιασει", ετοιμασου και για μυρωδιες. Αναμα και ειδηκοτερα σβησιμο καλυτερα εξω. Το καλο ειναι οτι φτανει γρηγορα στην μεγιστη αποδοση.
Tenshi Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Φοβαμαι οτι 45μ2 δεν θα τα "πιασει", ετοιμασου και για μυρωδιες. Αναμα και ειδηκοτερα σβησιμο καλυτερα εξω. Το καλο ειναι οτι φτανει γρηγορα στην μεγιστη αποδοση. Το φοβόμουν αυτό,αν και επόμενο/λογικό... Θενκ γιού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα