Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να αγοράσω τον παρακάτω επεξεργαστή:

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=22011&cat=2&sub=319&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined

Π

οια όμως είναι η διαφορά του με αυτόν που είναι 3 ευρώ φθηνότερος:

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=21462&cat=2&sub=319&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined

Ο ένας είναι black box edition ο άλλος όχι. Τι προσφέρει το black box παραπάνω?

Δημοσ.

Ο black edition εχει ξεκλειδωτο πολλαπλασιαστη δηλαδη ειναι πολυ ευκολο να οτυ ανεβασεις τις επιδοσεις μιας και πας στο bios κανεις 1-2-3 κλικ και ανεβαζεις τον πολλαπλασιαστη και δουλευεις σε παραπανω συχνοτητα.

Φυσικα και να προτιμησεις τον black edition και ας μην κανεις overclock.

Δημοσ.

Ο ίδιος επεξεργαστής είναι, πιθανότητα διαφορετική παρτίδα γι' αυτό και το vidionstudio τον έχει δύο φορές καταχωρημένο με διαφορά στην τιμή. Ο Phenom II X6 1075T είναι Black edition δεν υπάρχει μη Black edition εκδοχή του 1075Τ.

Δημοσ.

Ο ίδιος επεξεργαστής είναι, πιθανότητα διαφορετική παρτίδα γι' αυτό και το vidionstudio τον έχει δύο φορές καταχωρημένο με διαφορά στην τιμή. Ο Phenom II X6 1075T είναι Black edition δεν υπάρχει μη Black edition εκδοχή του 1075Τ.

Και όμως εδώ υπάρχει: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559614

Δημοσ.

Μάλλον έκανα λάθος, έχεις δίκιο, το αντίθετο πρέπει να συμβαίνει κανένας 1075 δεν είναι black edition σύμφωνα με την AMD

http://www.amd.com/us/products/desktop/processors/phenom-ii/Pages/phenom-ii-model-number-comparison.aspx

αυτοί που στο παραπάνω link έχουν (*) δίπλα στο όνομα του μοντέλου είναι οι Black Edition οι υπόλοιποι είναι απλοί.

Δημοσ.

Μάλλον έκανα λάθος, έχεις δίκιο, το αντίθετο πρέπει να συμβαίνει κανένας 1075 δεν είναι black edition σύμφωνα με την AMD

http://www.amd.com/us/products/desktop/processors/phenom-ii/Pages/phenom-ii-model-number-comparison.aspx

αυτοί που στο παραπάνω link έχουν (*) δίπλα στο όνομα του μοντέλου είναι οι Black Edition οι υπόλοιποι είναι απλοί.

Ναι αλλά στο vision studio υπάρχει και μάλιστα είναι άμεσα διαθέσιμος... λέτε να παίζεται τίποτε ύποπτο?

Δημοσ.

Φίλε μου είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ να καταλάβεις τους ΒΕ. Οι απλοί Phenom είναι σε γαλάζιο-μωβ κουτί:

AMD-1055TPHX6.jpg

Οι ΒΕ είναι σε... μαύρο:

AMD_Phenom_II_X6_1090T_Black_Edition_3_2_GHz.jpg

Οπότε όταν πας να τον πάρεις, βλέπεις το κουτί B) (οι φωτο που δείχνει το Vision είναι και οι 2 από ΒΕ)

Επίσης τσεκάρεις το part-number. Σύμφωνα με αυτό, το part-number που δίνει το Vision για τον ΒΕ είναι σωστό. Τσέκαρε και αυτό όταν θα πας να τον παραλάβεις

O απλός ο 1075t (όπως και οι άλλοι μικρότεροι Thuban) έχουν το multiplier ξεκλείδωτο, αλλά μόνο προς τα κάτω. Έτσι ανεβάζεις λίγο το FSB, ρίχνεις το multi και πας εκεί που θέλεις.

Δημοσ.

Φίλε μου είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ να καταλάβεις τους ΒΕ. Οι απλοί Phenom είναι σε γαλάζιο-μωβ κουτί:

AMD-1055TPHX6.jpg

Οι ΒΕ είναι σε... μαύρο:

AMD_Phenom_II_X6_1090T_Black_Edition_3_2_GHz.jpg

Οπότε όταν πας να τον πάρεις, βλέπεις το κουτί B) (οι φωτο που δείχνει το Vision είναι και οι 2 από ΒΕ)

Επίσης τσεκάρεις το part-number. Σύμφωνα με αυτό, το part-number που δίνει το Vision για τον ΒΕ είναι σωστό. Τσέκαρε και αυτό όταν θα πας να τον παραλάβεις

O απλός ο 1075t (όπως και οι άλλοι μικρότεροι Thuban) έχουν το multiplier ξεκλείδωτο, αλλά μόνο προς τα κάτω. Έτσι ανεβάζεις λίγο το FSB, ρίχνεις το multi και πας εκεί που θέλεις.

Άρα δηλαδή πάω για black edition. Ευχαριστώ guys! :rolleyes:

Να ρωτήσω κάτι ακόμα... Επειδή είμαι λίγο άσχετος περι hardware και θέλω να σιγουρευτώ. Έχω την motherboard GA-MA78GM-UD2H. Από ότι βλέπω σε αυτό το site η μητρική μου τον υποστηρίζει τον επεξεργαστή έτσι?

Δημοσ.

Άρα δηλαδή πάω για black edition. Ευχαριστώ guys! :rolleyes:

Να ρωτήσω κάτι ακόμα... Επειδή είμαι λίγο άσχετος περι hardware και θέλω να σιγουρευτώ. Έχω την motherboard GA-MA78GM-UD2H. Από ότι βλέπω σε αυτό το site η μητρική μου τον υποστηρίζει τον επεξεργαστή έτσι?

Όπως λέει και το link που έβαλες, πρέπει να έχεις το F9b BIOS (και μεγαλύτερο) για να τον δει. Πάντως δεν είναι και ότι καλύτερο. Είναι ΑΜ2+ socket και απ' ότι βλέπω το τελευταίο είναι όντως το F9b, το οποίο είναι beta και έχει βγει τον Οκτ-2010 και από τότε τίποτα...

Δημοσ.

Δηλαδή πρέπει να κατεβάσω και να εγκαταστήσω το πρώτο από εδώ? Και πάλι υπάρχει περίπτωση να μην παίζει? ξέρουμε πότε περίπου τελειώνει η beta?

Δημοσ.

Προσωπικα εγω επειδη εχω μια ga-ma69gm s2h της gigabyte,και της εχω περασει το τελευταιο bios (οπως το δικο σου το beta ειναι και αυτο) θα σου ελεγα οτι με το συστημα της τροφοδοσιας που εχει η μητρικη σου,να περιοριστεις καλυτερα σε εναν τετραπυρηνο και οχι 6πυρηνο.Και οσον αφορα το Overclock,και εκει να μην την πας στα τερματα.

Για το bios,μαλλον beta θα μεινει.(τοσα χρονια εμενα εκει ειναι τουλαχιστον).

Η καλυτερη λυση για εσενα θα ηταν ενας X4 955.

Δημοσ.

Προσωπικα εγω επειδη εχω μια ga-ma69gm s2h της gigabyte,και της εχω περασει το τελευταιο bios (οπως το δικο σου το beta ειναι και αυτο) θα σου ελεγα οτι με το συστημα της τροφοδοσιας που εχει η μητρικη σου,να περιοριστεις καλυτερα σε εναν τετραπυρηνο και οχι 6πυρηνο.Και οσον αφορα το Overclock,και εκει να μην την πας στα τερματα.

Για το bios,μαλλον beta θα μεινει.(τοσα χρονια εμενα εκει ειναι τουλαχιστον).

Η καλυτερη λυση για εσενα θα ηταν ενας X4 955.

Να μην πάρω το χ4 965 που έχει 2 ευρώ παραπάνω και ζητάει και αυτό bios F8? http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=17485&cat=2&sub=319&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined

Δημοσ.

Οχι,δεν αξιζει να δωσεις 130 euros πλεον για τον 965 και φυσικα δεν θα δωσεις 128 euros στο vision για τον 955 που ειναι και το παλιο revision.

Κοιτα απο εδω απο που μπορεις να τον παρεις Skroutz και προσεξε να ειναι ο κωδικος του αυτος HDZ955FBGMBOX

Ενδεικτικα AMD Phenom II X4 955 3.2 104,90 €

Δημοσ.

Οχι,δεν αξιζει να δωσεις 130 euros πλεον για τον 965 και φυσικα δεν θα δωσεις 128 euros στο vision για τον 955 που ειναι και το παλιο revision.

Κοιτα απο εδω απο που μπορεις να τον παρεις Skroutz και προσεξε να ειναι ο κωδικος του αυτος HDZ955FBGMBOX

Ενδεικτικα AMD Phenom II X4 955 3.2 104,90 €

Ναι αλλά θα προτιμούσα να το πάρω από ένα γνωστό κατάστημα. Να ρωτήσω κάτι. Μιας και είμαι gamer θα μπορέσει αυτός ο επεξεργαστής να με καλύψει πλήρως? Η αξίζει να πάρω μια καινούργια μητρική και έναν intel core i5?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...