Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η απορία που έχω είναι αυτό που γράφω και στον τίτλο!

Έχω προσέξει πως τα γκαζάκια της campingaz κοστίζουν 1,55Ε απο την στιμγή που τα απλά με ετικέτα του εκάστοτε super marker κοστίζουν κάτω απο τα μισά στα 0,7Ε περίπου.

Υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά που να δικαιολογεί τη διαφορά στην τιμή;

Δημοσ.

Σιγουρα υπαρχει διαφορα, αλλα νομιζω οτι ειδες τη μεγαλυτεη στην αγορα, σε σχεση με τη μικροτερη.

Διοτι μονο με μια ματια στο ιντερνετ, τη βρισκω στα 1,19 με προσφορα απο το μασουτη στα 0,70, ενω μια αλλη ας πουμε Span Gas την εχει καποιο αλλο site στα 0,80.

Δημοσ.

Συγκεκριμένα τα φιαλάκια της campingaz σε 2 super market τα βρήκα 1,55Ε, τα no name τα αγοράζω στα 0,75Ε να πούμε 0,8Ε πάλι είναι διπλή τιμή! Αυτές τις μέρες έχει το lidl προσφορά στα 0,55Ε!

Το σκέφτηκα και εγώ αυτό για την ποιότητα του αερίου αλλά δεν νομίζω να ισχύει!

Κάποιος χημικός δεν παρακολουθεί;

Δημοσ.

μιας και το θίξαμε κεινο κει το ελ γκρεκο παει γυρω στα 5€. οκ ειναι το μεγάλο αυτο και παίρνει την βανα την αυτόματη,στην οποία βεβαια το τσαφ που κανει για να αναψει μου εχει χαλασει και την αναβω με αναπτηρα. και δεν ειναι να πεις οτι της αλλαξα τα φωτα.

Δημοσ.

όποιος θέλει να κάνει οικονομία στους δύσκολους αυτούς καιρούς μπορεί να ψάξει για λίγο μεγαλύτερη

εστία η οποία βιδώνει σε 2κιλη ή 3κιλη φιάλη η οποία ξαναγεμίζει.

Το κόστος είναι πολύ μικρότερο από τα γκαζάκια των 140 γραμμαρίων.

Δημοσ.

Σημερα εγω την πατησα και πηρα ενα τετοιο στην τιμη των 1,56 ευρω..ενω ηταν σε θεση των απλων που ειχαν 0,70..το καταλαβα οταν πηγα στο σπιτι και για κακη μου τυει τελειωσε και το γκαζακι και το χρησιμοποιησα..

Δημοσ.

Δεν είναι λίγο... βόμβα τα 3 κιλά βουτάνιο; :fear:

Πάντως σε όλη την Ελλάδα που έχουν τις μεγάλες φιάλες πετρογκάζ δεν έχει γίνει τίποτα..

Και τα 50+ λίτρα βενζίνης στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου το ίδιο δεν είναι ;

Δημοσ.

Πάντως σε όλη την Ελλάδα που έχουν τις μεγάλες φιάλες πετρογκάζ δεν έχει γίνει τίποτα..

Πέστα ρε φίλε 50άρα δεξαμενή έχω στο αυτοκίνητο και είναι πιό ασφαλής από τη βενζίνη.

Για να γίνει βόμβα πρέπει να εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες ώστε να χάσει το μέταλλο την αντοχή του.

Να ξέρετε πως όσο βγάζει φλόγα με ένταση μια φιάλη που καίγεται δεν υπάρχει κίνδυνος,όταν αρχίσει να αδειάζει και ρουφήξει τη φλόγα μέσα τότε μπαμ!

Βυτιοφόρο με υγραέριο σαν αυτό που ανατινάχθηκε στα Καμένα Βούρλα απαιτεί απόσταση ασφαλείας 500m.

δείτε και ένα Βουλγάρικο αυτοκίνητο τι έπαθε αφού πήρε φωτιά

car21.jpg

οι επιβάτες πρόλαβαν να βγουν,διαφορετικά θα ήταν νεκροί πριν από την έκρηξη.

Uploaded with ImageShack.us

Δημοσ.

Όχι, όπως δεν είναι το ίδιο και το LPG στο αυτοκίνητο. Εκεί δεν υπάρχει πηγή ανάφλεξης δίπλα στη δεξαμενή ούτε πιθανότητα για «κακή χρήση», δεν παίζεις με το καύσιμο, το αυτοκίνητο το κάνει.

Στο γκαζάκι πάντα είναι πιθανό να κάνω μα**κία. Υπάρχει φλόγα, την οποία εγώ ανάβω. Εγώ παίζω με τη στρόφιγγα.

Και δε μιλάω καν για έκρηξη, πάρε μια διαρροή μόνο. Προτιμάς 140gr ή 3kg βουτάνιο στο χώρο σου; :mrgreen:

Δημοσ.

Δεν θα συνιστουσα 3κιλη φιαλη στο σπιτι.Ενταξει οι πιθανοτητες να συμβει κατι ειναι ελαχιστες αλλα οπως και να το κανουμε μιλαμε για πολλα κιλα.Νομιζω εχει δικαιο ο Haldol.

Δημοσ.

Δεν θα συνιστουσα 3κιλη φιαλη στο σπιτι.Ενταξει οι πιθανοτητες να συμβει κατι ειναι ελαχιστες αλλα οπως και να το κανουμε μιλαμε για πολλα κιλα.Νομιζω εχει δικαιο ο Haldol.

Αν είχες μεγαλώσει σε χωριό θα είχες 15κιλη φιάλη για μαγείρεμα (η γιαγιά μου ζωή νά'χει ακόμα χρησιμοποιεί),όλα τα καλά εστιατόρια και πολλά σουβλατζίδικα επίσης χρησιμοποιούν φιάλες υγραερίου και 25κιλες για το μαγείρεμα (ποιότητα στο φαγητό),επίσης καφετέριες για θέρμανση τα γνωστά "μανιτάρια" ή κεντρικές εγκαταστάσεις που τροφοδοτούνται από 25κιλες φιάλες.

Αν τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας κανένα πρόβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...