Eniac Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Λοιπον η ασκηση ζηταει να γραφει ενα προγραμμα C το οποιο θα ειναι ενα παιχνιδι τριλιζας για 2 παικτες.Το κανα βημα βημα και τωρα ειμαι στο βημα που ο παικτης Χ γραφει εναν αριθμο ο οποιος αντιπροσωπευει ενα απο τα 9 κουτακια της τριλιζας.Το προβλημα ειναι οτι ο μεταφραστης μου βγαζει invalid conversion from const char to char , μπορειτε να μου δειξετε τι εχω κανει λαθος ?Ο κωδικας: #include <stdio.h> #include <stdlib.h> int i, x; char triliza[][12] = { " | | ", "---+---+---", " | | ", "---+---+---", " | | " }; int main() { for(i=0; i < 5; i++) { printf("%s \n", triliza); } printf("Player X: \n"); scanf("%d", &x); if(x = 1) triliza[1][2]="x"; if(x = 2) triliza[1][6] = "X"; if(x = 3) triliza[1][10] = "X"; if(x = 4) triliza[3][2] = "X"; if(x = 5) triliza[3][6] = "X"; if(x = 6) triliza[3][10] = "X"; if(x = 7) triliza[5][2] = "X"; if(x = 8) triliza[5][6] = "X"; if(x = 9) triliza[5][10] = "X"; for(i=0; i < 5; i++) { printf("%s \n", triliza); } return 0; }
V.I.Smirnov Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Έχει ξανασυζηθεί αυτό το θέμα και μάλιστα έχουν δοθεί πλήρεις κώδικες. Δες εδώ : http://www.insomnia.gr/topic/403494-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bb%ce%ae%cf%82-%cf%84%cf%81%ce%af%ce%bb%ce%b9%ce%b6%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%b5-c/ -
bnvdarklord Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 @V.I.Smirnov Μπορει να θελει να το φτιάξει μονος του και όχι να παρει απλα ετοιμο κώδικα. @Eniac Εχεις δύο λαθη: 1) στα if πρεπει να βάλεις == αντι για = για να κάνεις ελεγχο τιμής. 2) Αντι για " πρεπει να βάλεις ' γιατι πρόκειται για char δηλαδή έναν χαρακτήρα. τα " είναι για συμβολοσειρές.
V.I.Smirnov Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Είμαι βεβαιος ότι, παρά την διόρθωση που έδειξες, ο φίλος δεν κατάλαβε που οφείλεται το λάθος... -
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα