Προς το περιεχόμενο

AMD HD7xxx series

John-lamia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

και δεν έχει CUDA και Physx. Αν τη βγάλουν σε αυτή τη τιμή δεν θα πουλήσει.

Η χαμηλή τιμή των ati, νομίζω, αντιστοιχούσε σε υποδεέστερους οδηγούς από την

nvidia και έλλειψη κάποιων τεχνολογιών. Δηλαδή τώρα, την 680

η nvidia πόσο πρέπει να τη πουλήσει; Επίσης με φαίνεται ότι η ati

"παίζει" περισσότερο σε υψηλά ρολόγια και μνήμες ενώ η nvidia κοιτάει και άλλα

πράματα. Εντάξει τώρα η 7970 είναι κορυφή αλλά για να δούμε και τον ανταγωνισμό (ο οποίος

μάλλον θα αργήσει).

Ας ελπίσουμε να ΜΗΝ πουλήσει η 7970, να πέσει η τιμή της, να πέσει και η

τιμή της 580 και να πάρουμε μια 580 :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Η απάντηση της nvidia θα είναι 780 απο την οποία διέρρευσαν specs.

υγ : cuda & psysx είναι καθαρά της nvidia, πώς περιμένεις να τις χρησιμοποιήσει η amd?

υγ : cuda & psysx είναι καθαρά της nvidia, πώς περιμένεις να τις χρησιμοποιήσει η amd?

Εννοείς 680, η οποία αποκλείεται να κάνει λιγότερα από 500 ευρό και αν βγει 690 γύρω στο 600άρικο, τιμολογιακά μην περιμένετε να αλλάξουν οι ισορροπίες AMD/Nvidia. Όσο για το cuda η ΑΜΔ έχει αντίστοιχη τεχνολογία , ενώ το ότι δεν υποστιρίζει physx είναι επιλογή της AMD και όχι της Nvidia καθώς η δεύτερη είχε κάνει αντίστοιχη πρόταση στην ΑΤΙ (ποτέ δεν κατάλαβα γιατί αρνήθηκε) Γενικά δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται τόσος ντόρος για κάρτα που δεν κυκλοφόρησε ακόμα, στο κάτω κάτω καλό είναι να βγαίνουν καινούρια μοντέλα και ας είναι ακριβά στην αρχή, οι μόνοι που έχουν κάποιο λόγο να ανησυχούν είναι οι κάτοχοι των HD6xxx γιατί κάτι μου λέει πως τα μοντέλα τους θα σταματήσουν να βελτιώνονται από τους επόμενους driver. (To κάνει αυτό η AMD σε κάθε νέα σειρά προσπαθεί να απαξιώσει τις προηγούμενες.)

Όχι, 780, απ' ότι φένεται θα "πηδήξει" τη σειρά 6xx η nvidia.

Σαν χρήστης και fan (fan, όχι fanboy) της AMD, συμφωνώ πως είναι τσουχτερή η τιμή, αλλά το αν την ρίξει κλπ, είναι δικό της θέμα και αμφιβάλλω αν μπορεί κάποιος να το αλλάξει αυτό.

Ούτε το cuda με καίει, ούτε το physx, εγώ απλά θέλω να παίζω τα παιχνίδια μου σε 1080p (και μέχρι τώρα, όλα καλά).

υγ : τις απαξιώνει..? αντιθέτως όταν βγήκε η σειρά 5, με τους νέους drivers η σειρά 4 είχε κάπου 40% performance boost, τώρα τι παίχτηκε μετά, δεν γνωρίζω

Μα δεν είπα ότι περιμένω να τα χρησιμοποιήσει. Απλά είναι κάτι που λείπει

και πρέπει να φαίνεται και στη τιμή αυτό. (αν και η ati έχει το stream, το ξέχασα)

Το Physx καλό θα ήταν να υπάρχει, δεν το ήξερα ότι η amd αρνήθηκε συνεργασία

Μπορεί όμως να γίνει και αυτό!

Δεν λείπει, αλλά "λείπει", είναι τελιώς προεραιτικά τα PhysX.

Είδα στο Madness Returns τι "τεράστια" διαφορά είχε, το αίμα και τα μαλλιά της είχαν πιο φυσική κίνηση και το πρώτο έμενε και στο πάτωμα..

Η AMD έχει το stream, αλλά η nvidia τα σκάει για να υποστηρίζουν τα περισσότερα παιχνίδια τις τεχνολογίες της..

Αν σε καίει τόσο πολύ το PhysX και δεν θέλεις να πάρεις nvidia (???) θα κάνεις αυτό (θα πάρεις nvidia για dedicated physx).

Νταξ, καλό και χρυσό το physx αλλά δεν αξίζει να αγοράσεις 2η κάρτα αποκλειστικά για αυτό... πολλά τα μειονεκτήματα λίγα τα παιχνίδια που το χρησιμοποιούν.

Εντάξει δε με καίει κιόλας, κουβέντα να γίνεται. Η τιμή της ati είναι που έχω

τις ενστάσεις μου. Γι' αυτό μέχρι τώρα είχα και ati. Φτηνά άλογα :mrgreen:

Ούτως ή άλλως από ό,τι είδα τώρα, δεν δουλεύει πια αυτό το κόλπο (με τις δυο κάρτες).

Το "κλείδωσε" η nvidia και από μια μεριά καλά έκανε...

@ailoyros: δεν ξέρω για σένα αλλά εγώ μετοχές σε κάποια απ'τις 2 δεν έχω, ούτε σχέση επαγγελματική ή αλλη, απλή λογική έχω, και κάποια γνώση στοιχειώδους αριθμητικής για να μπορώ να διακρίνω αν με δουλεύει κάποια εταιρεία - λαμόγιο του χώρου ή όχι. Και τα 2 λένε, για να το δώσω μασημένο, ότι δεν μπορεί να χρεώνεις παραπάνω απ'ότι προσφέρεις, κοινώς δεν ζητάς πχ 45 % πάνω σε τιμή όταν δίνεις στην καλύτεροτερη 20% πάνω σε επιδόσεις, και κυρίως να το κάνεις σε βάθος χρόνου. Κάποια στιγμή θα ξυπνήσεις και τον άλλο και σε αγορά - μονοπώλιο θα κάνει τα ίδια, τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις απ'αυτο? Στις προηγούμενες γενιές η ατι υστερούσε σε επιδόσεις και τιμολογούσε ανάλογα, τώρα αποφάσισε head on, είναι ταχύτερη απ'ότι κυκλοφορεί, ξέρει ότι ο αντίπαλος δεν θα τιμολογήσει φθηνότερα γιατί δεν το έκανε ακόμη και όταν υστερούσε (hello, 9700), και πράττει ανάλογα. Μας κακοφαίνεται? σίγουρα, γιατί είχαμε βολευτει με το τρελό vfm της ατι. Είναι παράλογο? όχι, το παράλογο είναι να έχεις το καλύτερο προιον και να το πουλάς φθηνότερα.

Ούτε κατά διάνοια δεν υπάρχει μονοπώλιο στην αγορά GPU όταν υπάρχουν τουλάχιστον για desktop & HPC όχι 2 αλλά 3 ανταγωνιστές. Γιατί μπορεί η Ιntel να μην παράγει κάτι πάνω από low end λύσεις για desktop (και Larabee aka Knight's Corner για HPC), αλλά το συνολικό ποσοστό της σε μονάδες είναι τρομακτικό.

Για να έχεις πραγματικά το αντικειμενικά καλύτερο προιόν θα πρέπει να είσαι πάρα πολύ σίγουρος ότι έφτιαξες κάτι ανάλογο με το R300 και ο ανταγωνισμός παλεύει εις μάτην με ένα NV30. Mέχρι λοιπόν να ξεκαθαρίσει το συνολικό πεδίο οποιοδήποτε συμπέρασμα σε αυτή την κατεύθυνση είναι πρόωρο.

Προς το παρών: http://www.fudzilla.com/graphics/item/25334-amd-radeon-hd-7970-to-be-in-healthy-supply ...με άλλα λόγια θα υπάρχει "υγιής" διαθεσιμότητα ισχυρίζονται οι vendors αλλά θα εξαρτηθεί και από την ζήτηση. ΄Οσο χαμηλότερη η ζήτηση τόσο "καλύτερη" η διαθεσιμότητα.

Τώρα για τον άλλο πιο πάνω με το σχόλιο περί σαβούρας κλπ, για μένα σαβούρα είναι κάρτα που αλλάζε driver κάθε βδομάδα, που σε ανάγκαζε να αλλάζεις driver κάθε βδομάδα λόγω bugs, που οι νέοι drivers είχαν bugs με παλιά games, και έπρεπε ξανα μανά να δοκιμάζεις ποιά έκδοση δούλευε με τα games που έτρεχες, και σίγουρα σαβούρα δεν ήταν κάρτα που έτρεχε πχ 20 % πιο αργά αλλά κόστιζε τα μισά, μάλλον vfm θα την έλεγα, αλλά εσύ προφανώς έχεις άλλη άποψη.

Να χαρείς απάντα στα σχόλια αυτών που ουσιαστικά τα γράφουν. Προφανώς δεν είμαι υπεύθυνος για τα σχόλια άλλων.

Μάλλον την ίδια με τα μπεεε που προτιμούσαν για χρόνια τον πανάκριβο, παραπληγικό pentium 4 με τα κούφια mhz, από τον athlon. Δεν μου κάνει εντύπωση λοιπόν που η nvidia συνεχίζει να αρμέγει, αφού της κάθονται, γιατί όχι. Ούτε που και η ατι άρχισε το ίδιο βιολί. Πανάκριβες κάρτες δεν αγοράζουμε όλα αυτά τα χρόνια για παιχνιδάκια-χασομέρια? Δεν μας έκανε η kyro 2 στα 40 χιλιάρικα, δίναμε 75 για tnt, ok σου λένε, ότι πει ο πελάτης, ακριβό θέλει, ακριβό θα πάρει, business as usual, και παμε παρακάτω..

Βγαίνουμε πάρα πολύ εκτός θέματος, αλλά μιας και το πήγες τόσο μακριά θα σου έλεγα να αναρωτηθείς γιατί η Imagination Technologies/PowerVR άραγε άλλαξε ρότα μετά το KYRΟ, ασχολήθηκε με την αγορά smartphones/tablets και τροφοδοτεί σήμερα την πλειοψηφία αυτών με GPU, video IP και από εταιρειούλα αξίας ούτε 100 εκατομυρίων δολαρίων σήμερα τιμάται κοντά στα 2 δις $. Τρισχειρότερα το γεγονός ότι εταιρεία όπως η NVIDIA αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με την αγορά αυτήν ως κατασκευαστής SoC με σχετικά περιορισμένη επιτυχία ως τώρα.

Μακροχρόνια το μέλλον είναι σε αυτές τις αγορές γιατί θα δούνε γιγαντίαιες αυξήσεις ενώ αγορές όπως το desktop gaming και οι κονσόλες αν δεν συρρικνωθούν θα έχουν μόνο χλιαρή άνοδο.

Δεν είναι ενότητα άλλωστε ούτε για NV ούτε για κινητά. Πολύ φοβάμαι ωστόσο ότι αν αυτό που ακούγεται στο περιθώριο προς το παρών ανταποκρίνεται στην αλήθεια, φοβάμαι ότι η AMD έκανε ίσως μια πολύ λανθασμένη στρατηγική κίνηση με το υψηλό MSRP.

Εγώ δεν βλέπω να πέφτουν οι τιμές στην προηγούμενη γενιά καρτών , κρίμα και έλεγα να χτυπήσω μια 580 σε λογική τιμή ,κανα 300αρι δηλαδή , γιατί 500αρικο για κάρτα γραφικών δεν λέει. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη....

Το ζήτημα δεν είναι αν η amd ανέβασε την τιμή εκκίνησης για να καλύψει τα σπασμένα από τους επεξεργαστές ή για να φτιάξει αποθεματικό για δωράκια αγίου Βαλεντίνου στους εργαζομένους της.Το ζήτημα είναι ότι με αυτή την τιμολογιακή πολιτική αφήνει στην nv το περιθώριο να παίξει μπάλα με ψηλές τιμές με τις νέες τις κάρτες.Αν η 760/770 πχ βγει με +-10% επιδόσεις για ποιό λόγο να μην την πλασάρει σε αντίστοιχη τιμή με την 7970;Φανταστείτε μετά την τιμή μιας 780...Προσωπικά πάντως το θεωρώ αρκετά πιθανό σενάριο και απογοητεύομαι.Μάθαμε χάρη στην amd διαφορετικά τα τελευταία χρόνια, αλλα δυστυχώς σε αυτή τη γενιά, για αρχή τουλάχιστον, δε φαίνεται πως θα μας κάνουν το χατίρι.

Αν δεν επανέλθουν στην προηγούμενή τους τιμολογιακή πολιτική τότε απλά

θα στείλουν κόσμο στην nvidia. Για να δούμε, θα το καταλάβουν;

Ελπίζω να διαβάζουν την αντίδραση του κόσμου στα φόρουμ και να έχουν μια πρώτη εικόνα...

Τα πράγματα είναι απλά. Όσο η 7970 είναι η ταχύτερη single card λύση και η 580 παραμένει στην τωρινή της τιμή, η τιμή της 7970 δεν θα αλλάξει. Όποιος μπορεί να διαθέσει 300 ευρώ, αγοράζει 6970. Αυτός που μπορεί να δώσει παραπάνω παίρνει 7950 και αν αντέχει η τσέπη, την 7970. Παίζει με λίγο o/c και έχει καρτούλα κοντά στα fps των 6990/590.

Η 580 3gb είναι πλέον irrelevant στην τρέχουσα τιμή της. Απο εκεί και πέρα, σχόλιο περί οικονιμικής κρίσης κ.ο.κ είναι άτοπα. Ευτυχώς ή δυστυχώς οι vga δεν τρώγονται και οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν χωρίς 28nm. Όποιος δεν έχει τα χρήματα απλά δεν ψωνίζει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...