Προς το περιεχόμενο

AMD HD7xxx series

John-lamia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τελικά το παλιό έγγραφο της Sapphire δεν ήταν μούφα. Sapphire 7970 με 6GB μνήμη και 1200Μhz πυρήνα ή παραπάνω !!! B)

http://vr-zone.com/articles/sapphire-demos-6gb-radeon-hd-7970-card-at-cebit-might-be-the-next-toxic-card/15149.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και οι 2 που εχει το πλαισιο εινια οι OC editions, αμα φερει την 7850 την απλη θα εχει 260 λογικα. Η 7870 εχει ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΤΣΙΜΠΗΜΕΝΗ ΤΙΜΗ, ελεος 390;;;;;;;; ΟΚ ειναι η OC αλλα...... 390;;;; πλακα κανεται;; Υποτιθεται οτι εχει 300 η απλη, και η OC εχει 390;;; 320-330 επρεπε να εχει. Λογικα θα κετεβει ην τιμη, αλλιος οχι μονο vfm δεν θα ειναι, πολυ ακριβη θα ειναι, με 420 παιρνεις 7950...

OC Κανει οποιοςδηποτε με 2-3 κουμπια...... τι να πω, 390;;

Τελοσπαντον, ουτος η αλλος ειχα καταληξει στην 7850, ειναι σχετικα καλη τιμη, θα την παρω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

279 ενοεις :)

350 η προτεινόμενη της 7870..

Οταν η Ati/AMD είχε βγάλει τις πρώτες dx11 οι τιμές τις ηταν απόλυτα λογικές εως και συμφέρουσες μαζί και με την πολύ χαμηλή κατανάλωση για την εποχή.

Σήμερα οι τιμές είναι τουλάχιστον 100€ με 150€ πιο πάνω στις μονοπύρηνες.Και μπορεί αυτη την στιγμή η AMD να παίζει και πάλι μόνη της στα 28nm αλλά αυτη την φορά οι τιμές τις εχουν ξεφύγει.

εγω αγορασα την sapphire 7950 oc...μεχρι ποσο ταση να δινω απο trixx?να μην με περνουν τα αυτια οι ανεμιστηρες ομως..να περασω και την 7970 ομως σε στοκ!

Οταν η Ati/AMD είχε βγάλει τις πρώτες dx11 οι τιμές τις ηταν απόλυτα λογικές εως και συμφέρουσες μαζί και με την πολύ χαμηλή κατανάλωση για την εποχή.

Σήμερα οι τιμές είναι τουλάχιστον 100€ με 150€ πιο πάνω στις μονοπύρηνες.Και μπορεί αυτη την στιγμή η AMD να παίζει και πάλι μόνη της στα 28nm αλλά αυτη την φορά οι τιμές τις εχουν ξεφύγει.

το θέμα είναι ότι οι καρτεσ που έχουμε σήμερα είναι αρκετά καλέσ σε όλα τα παιχνίδια. ακόμα και η 5850 η ακόμα μια 4870/4890 παίζουν μια χαρά όλα τα παιχνίδια. και πιστεύω ότι οι τιμεσ είναι μια χαρά όσο αναφορά την τιμη ανα καρε του κάθε μοντέλου. μην περνούν αέρα τα μυαλα σασ κάθε φορά που βλέπετε να αλλάζει ο πρωτοσ αριθμός. σιγά μην δούμε από τώρα την 7970 στα 320 και την 7870 στα 230. εδώ καλα καλα δεν έχουν ξεπουλήσει ακόμα απ την σειρά 6 η οποία είναι παρά πολύ καλή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1050/1575post-202127-0-42538100-1331472180_thumb.png ταση εδωσα πολυ!θερμοκρασιες καλες..τα min fps μου φαινονται λιγα..

1150/1600post-202127-0-20851500-1331473331_thumb.png πως τα πηγε? :P

1200/1600post-202127-0-07541500-1331474269_thumb.png η θερμοκρασια ανεβηκε..και τα φαν εφτασαν να δουλεουν 65%..

1220/1600post-202127-0-28146200-1331482208_thumb.png τα φαν φτασαν για πολυ λιγο χρονικο διαστημα να δουλευουν στο 66%

Εχω δωσει απο ccc/tdp +20% επισης απο afterburner εχω επιλεξει enable automatic fan control σε ολα τα benchmarks

Επεξ/σία από Michaels_V2

το θέμα είναι ότι οι καρτεσ που έχουμε σήμερα είναι αρκετά καλέσ σε όλα τα παιχνίδια. ακόμα και η 5850 η ακόμα μια 4870/4890 παίζουν μια χαρά όλα τα παιχνίδια.

το αν είναι καλές-αρκετές για σήμερα σηκώνει κουβέντα, έχω στο 2ο πσ την 4870 που λες σαν παράδειγμα με διπύρηνο sb, αλλά έχω δοκιμάσει και τον 2600k απ΄το 1ο. Στα πρόσφατα rpg-fps-mmo σε 1080p δεν τραβάει, βγάζω φίλτρα και ρίχνω λεπτομέρεια, και πάλι μιλάμε για 15-30 fps, ούτε λόγος για παραπάνω.

και πιστεύω ότι οι τιμεσ είναι μια χαρά όσο αναφορά την τιμη ανα καρε του κάθε μοντέλου. μην περνούν αέρα τα μυαλα σασ κάθε φορά που βλέπετε να αλλάζει ο πρωτοσ αριθμός. σιγά μην δούμε από τώρα την 7970 στα 320 και την 7870 στα 230.

Φυσικά δεν πρόκειται να δεις σύντομα την 7970 στα 320 και την 7870 στα 230, για την ακρίβεια δεν πρόκειται να τις δεις ποτέ, μιας και πλέον η ατι-amd άλλαξε τροπάρι. Και σίγουρα όχι όσο κρατά και η nvidia στ'ανεμοδαρμένα ύψη τις τιμές της. Σκέψου ότι το '08 η ατι έβγαλε τα αντίστοιχα τοπ μονοπύρηνα μοντέλα της, την 4870 στα 300 ευρώ και την 4850 στα 200. Το '09 πήρα όταν βγήκε την 5870 ,τοπ πάλι, στα 329 ευρώ από πλαίσιο, πριν κάνει την αύξηση στα 390 η ατι. Τώρα για την top της (7970) ζητά 540, που ακριβώς βλέπεις την "μια χαρά τιμή"?. Άσχετα αν από εμπορικής άποψης ουδέν μεμπτόν γιατί παίζει με τους κανόνες της αγοράς, όσο η nvidia δεν γουστάρει να μπει σε πόλεμο τιμών.

Δεν υπάρχει καθαρότερο παράδειγμα χειραγώγησης της αγοράς και από τους 2, τα έχουμε ξαναπεί, με 2 μόνο παίχτες στο ταμπλό, χαϊρι δεν βλέπουμε, ξύπνησε και η ατι και βαράει και αυτή πλέον το τουμπερλέκι και εμείς χορεύουμε σαν αρκούδια..

εδώ καλα καλα δεν έχουν ξεπουλήσει ακόμα απ την σειρά 6 η οποία είναι παρά πολύ καλή.

οι 69χχ έχουν εξαφανιστεί απ΄την αγορά εδώ και 1+ μήνα..

το αν είναι καλές-αρκετές για σήμερα σηκώνει κουβέντα, έχω στο 2ο πσ την 4870 που λες σαν παράδειγμα με διπύρηνο sb, αλλά έχω δοκιμάσει και τον 2600k απ΄το 1ο. Στα πρόσφατα rpg-fps-mmo σε 1080p δεν τραβάει, βγάζω φίλτρα και ρίχνω λεπτομέρεια, και πάλι μιλάμε για 15-30 fps, ούτε λόγος για παραπάνω.

στο 2ο pc που εχω (2χ2gb ram, cpu Q9550 ) και το δουλευει ο αδερφος μου εχω την 4870 1024ΜΒ και παιζει μαι χαρα τα παντα μεχρι 1600*1200. το οτι χρειάζεται να κανει υποχωρήσεις σε μερικά παιχνιδια οσο αναφορα τα εφε και κυρίως το Α/Α ειναι λογικο. οχι ομως οτι δεν παιζει τα παιχνιδια. μια χαρα τα παιζει ολα !!! γιαυτο ειπα οτι εχουμε καλο μαθει και τα θελουμε ολα στα τέρματα !!! φιλος μου με net cafe εχει ακομα τις HD3870 και οτι παιχνιδι περναει το παιζει μια χαρα στα 1280*1024.

Φυσικά δεν πρόκειται να δεις σύντομα την 7970 στα 320 και την 7870 στα 230, για την ακρίβεια δεν πρόκειται να τις δεις ποτέ, μιας και πλέον η ατι-amd άλλαξε τροπάρι. Και σίγουρα όχι όσο κρατά και η nvidia στ'ανεμοδαρμένα ύψη τις τιμές της. Σκέψου ότι το '08 η ατι έβγαλε τα αντίστοιχα τοπ μονοπύρηνα μοντέλα της, την 4870 στα 300 ευρώ και την 4850 στα 200. Το '09 πήρα όταν βγήκε την 5870 ,τοπ πάλι, στα 329 ευρώ από πλαίσιο, πριν κάνει την αύξηση στα 390 η ατι. Τώρα για την top της (7970) ζητά 540, που ακριβώς βλέπεις την "μια χαρά τιμή"?. Άσχετα αν από εμπορικής άποψης ουδέν μεμπτόν γιατί παίζει με τους κανόνες της αγοράς, όσο η nvidia δεν γουστάρει να μπει σε πόλεμο τιμών.

οι τιμες που λες ειναι λιγο ακυρες. εγω πηρα την 4870 με 1024ΜΒ μνημη τον πρωτο μηνα που βγηκε στα 236,91€ απ το e-shop.http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=567&pid=179&psn=&lid=1&leg=0

με το που βγικε η 6870 και την εφερε το e-shop την πηρα με το που ειδα οτι την ειχε στο site. μου χαλασε η 4890 που ειχα σε cf με την 4870 και μου έδωσε πιστωτικό το e-shop κάπου στα 220€ και έβαλα κάνα 20αριο και γω και πηρα την 6870 !!!! τραβιομουνα καμια 15αρια μερες με αυτο το θεμα αλλα μου βγήκε σε καλο !!!

οι 69χχ έχουν εξαφανιστεί απ΄την αγορά εδώ και 1+ μήνα..

γενικα δεν υπαρχουν stock καρτες στα μαγαζιά γιατι δεν υπάρχει χρήμα για να γεμίσουν τα ράφια !!! οικονομική κρίση αδερφε !!!

θυμαμαι το 2008 που ειχα παει στην στουρναρη στο πλαισιο για να παρω τον Q9550 σε συσκευασια tray ειχε ενα ραφι με πολλες εκδωσεις απο μεγαλες καρτες γραφικων !!! τωρα τα περισσότερα μαγαζιά ετσι δουλεύουν. ( κατόπιν παραγγελιάς σε χ μέρες )

ουτε η σειρα HD6xxx παλιοσε αλλα ουτε η nividia 5xx !! απλα δεν υπάρχουν στα ράφια σε ποσότητα λογο οικονομικού !!!

στο 2ο pc που εχω (2χ2gb ram, cpu Q9550 ) και το δουλευει ο αδερφος μου εχω την 4870 1024ΜΒ και παιζει μαι χαρα τα παντα μεχρι 1600*1200. το οτι χρειάζεται να κανει υποχωρήσεις σε μερικά παιχνιδια οσο αναφορα τα εφε και κυρίως το Α/Α ειναι λογικο. οχι ομως οτι δεν παιζει τα παιχνιδια. μια χαρα τα παιζει ολα !!! γιαυτο ειπα οτι εχουμε καλο μαθει και τα θελουμε ολα στα τέρματα !!! φιλος μου με net cafe εχει ακομα τις HD3870 και οτι παιχνιδι περναει το παιζει μια χαρα στα 1280*1024.

για σένα μια χαρά μπορεί να σημαίνει να τρέχεις το crysis 2 σε pentium 4, για μένα πχ θα ήταν ελεεινό, το τι ανοχές έχεις προσωπικά είναι δικό σου θέμα και δεν έχει νόημα να γενικεύεις..

οι τιμες που λες ειναι λιγο ακυρες. εγω πηρα την 4870 με 1024ΜΒ μνημη τον πρωτο μηνα που βγηκε στα 236,91€ απ το e-shop.http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=567&pid=179&psn=&lid=1&leg=0

με το που βγικε η 6870 και την εφερε το e-shop την πηρα με το που ειδα οτι την ειχε στο site. μου χαλασε η 4890 που ειχα σε cf με την 4870 και μου έδωσε πιστωτικό το e-shop κάπου στα 220€ και έβαλα κάνα 20αριο και γω και πηρα την 6870 !!!! τραβιομουνα καμια 15αρια μερες με αυτο το θεμα αλλα μου βγήκε σε καλο !!!

εδώ το έχασες τελείως το θέμα, διάβασε λίγο πιο προσεκτικά τι λέω, το νόημα του ποστ μου ήταν ότι δεν βλέπουμε αναλογικά τις τιμές που βλέπαμε πριν λίγα χρόνια για τις κορυφαίες amd αλλά φουσκωμενες κατά 200+ ευρώ, κοινώς η amd μας πιάνει τον λοκό, όπως ακριβώς κάνει και η nvidia εδώ και χρόνια..

γενικα δεν υπαρχουν stock καρτες στα μαγαζιά γιατι δεν υπάρχει χρήμα για να γεμίσουν τα ράφια !!! οικονομική κρίση αδερφε !!!

θυμαμαι το 2008 που ειχα παει στην στουρναρη στο πλαισιο για να παρω τον Q9550 σε συσκευασια tray ειχε ενα ραφι με πολλες εκδωσεις απο μεγαλες καρτες γραφικων !!! τωρα τα περισσότερα μαγαζιά ετσι δουλεύουν. ( κατόπιν παραγγελιάς σε χ μέρες )

ουτε η σειρα HD6xxx παλιοσε αλλα ουτε η nividia 5xx !! απλα δεν υπάρχουν στα ράφια σε ποσότητα λογο οικονομικού !!!

ρε φίλε, χωρίς ειρωνική διάθεση, την ψάχνεις καθόλου ή πετάς ό'τι να'ναι? μια χαρά στοκ είχαν οι "μεγάλοι" από 69ρες μέχρι που τις εξαφάνισε ΠΡΙΝ ακόμη φορτώσει την αγορά με τις 79χχ, μιλάω για μεγάλα μαγαζιά όχι για σκρουτζομάγαζα που δεν στοκάρουν ούτε μαντηλάκια οθόνης, δεν υπήρχαν 69ρες ούτε για παραγγελία, στέγνωσε την αγορά λέμε, στις προηγούμενες χρονιές συνέπιπταν οι 2 σειρές για λίγες βδομάδες, εδώ ψέκασε με εξαφανιζόλ για να μην δει ο άλλος 320 την παλιά TOP (6970) και 550 την νέα (7970) και πάθει εγκεφαλικό. Πως θα σου φαινόταν να πήγαινες να πάρεις το punto καινούργιο και να έβλεπες στον μαντρά το προηγούμενο μοντέλο ολοκαίνουργιο-κουτάτο στα 10 χιλιάρικα και το νέο στα 15?

για σένα μια χαρά μπορεί να σημαίνει να τρέχεις το crysis 2 σε pentium 4, για μένα πχ θα ήταν ελεεινό, το τι ανοχές έχεις προσωπικά είναι δικό σου θέμα και δεν έχει νόημα να γενικεύεις..

αυτο ειναι τελείως παρατραβηγμένο που λες !!! τέτοιο είδους πισακια ειναι πλεον για κατεβαστιρια. ειναι ομως παρα πολυ οι χρήστες που εχουν q6600 και athlon x4 (πχ) !!

και επίσης ειναι παρα πολυ χρηστες που δεν εχουν οθονες 22αρες+ led και 1080p+ ανάλυση για να χρειαστούν μεγαλες καρτες.

αμα κανουμε ενα γκαλοπ ποσοι παιζουν παιχνιδια με τερμα τα γραφικά και μεγάλες αναλύσεις και ποσοι ειναι αυτοι που κανουν υποχωρήσεις σε αυτα η ζυγαρια θα γερνει σε αυτους που κάνουν τις υποχωρήσεις στα παιχνίδια.εγω γενικα μιλαω εσυ θέτεις μεγαλα στάνταρ με κύριο γνώμονα τις προσωπικές σου απαιτήσεις. δεν σε αδικώ καθόλου ομως γιατι καπως ετσι σκέφτομαι και γω. εχω 6870 και θελω να πάρω την 7870 αλλα η τιμης εχει αγκάθια επάνω !!

εδώ το έχασες τελείως το θέμα, διάβασε λίγο πιο προσεκτικά τι λέω, το νόημα του ποστ μου ήταν ότι δεν βλέπουμε αναλογικά τις τιμές που βλέπαμε πριν λίγα χρόνια για τις κορυφαίες amd αλλά φουσκωμενες κατά 200+ ευρώ, κοινώς η amd μας πιάνει τον λοκό, όπως ακριβώς κάνει και η nvidia εδώ και χρόνια..

καταλαβα τι θες να πεις. σκεψου ομως οτι μεχρι την σειρα 4χχχ ειχαμε ξαναζεσταμένο φαγητό. αυτο ισχύει και για την nvidia. οταν την 8800 την εκαναν 9800gs, 9800gt, 9800gtx, 9800gtx+ plus, μετα την ξανα βάφτισαν στην κολυμπήθρα και την ειπαν 260 με 192sp και μετα την ξανα εβγαλαν με 213sp. και δεν φτανει μονο αυτο τις εκαναν και χ2 εκδωσεις για να βγάλουν ναυαρχίδες. γιαυτο και δεν ειχαμε καρτες με μεγαλες τιμες,

στην καινουρια σειρα 7χχχ βλεπουμε οτι η amd εκανε αρκετες ερευνες. οταν σου δεινει μια gpu στα 28nm με καινουρια αρχιτεκτονική και εχει βαλει μεσα την μανα της και τον πατερα της και σου βαζει και σος για να γλιστράει η τιμη της ειναι μια χαρα !!!

για δες ποσους streem processors εχει μια 5870 και ποσους εχει μια 7870 και μετα πες μου για το ποσοστο προόδου που εχει κανει στις επιδωσεις και στην καταναλωση. και δεν φτανει μονο αυτο, περασε το 1ghz συχνότητα λειτουργίας της gpu χαλαρα!!!και δεχεται και τρελο ο/c.

• Super Moderators

τέτοιο είδους πισακια ειναι πλεον για κατεβαστιρια.

τα οποία παίζει να καίνε παραπάνω ρεύμα από ένα Sandybridge :P

οταν την 8800 την εκαναν 9800gs, 9800gt, 9800gtx, 9800gtx+ plus, μετα την ξανα βάφτισαν στην κολυμπήθρα και την ειπαν 260 με 192sp και μετα την ξανα εβγαλαν με 213sp.

η 9800GTX+ plus= plus plus? :P

η GTX260 δεν έχει σχέση με τις προηγούμενες, μην λέμε ότι θέλουμε...

Από πληροφορίες που έδωσε ο Ailuros στο "διπλανό" thread και η nvidia θα κρατήσει πολύ υψηλά τις τιμές.

Οπότε αναγκαστικά πολλοί θα στραφούν σε κάποια λύση δεύτερης ή τρίτης γραμής.

Περιμένουμε να δούμε την τιμολόγιση της 7870 .

Εγώ προσωπικά σκέφτομαι για 7950 ή και 7870 με καλή ψυξη και δεν αποκλείω την 670 αν έχει λογική τιμή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...