Προς το περιεχόμενο

AMD HD7xxx series

John-lamia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Eνταξει ισχυει αυτο που λες εν μερει ισως ,τουλαχιστον και στην δικη μου καρτα με οc 16% παιρνω 16% περιπου και στα παιχνιδια ,απλα σκεψου και τι αντιπροσωπευουν τα ποσοστα αυτα ingame.

to 5-10% δεν λέει και πολλά, αλλά όταν βαλεις 20% πάνω πάς από τα 50 στα 60 fps και από τα 25 στα 30

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

to 5-10% δεν λέει και πολλά, αλλά όταν βαλεις 20% πάνω πάς από τα 50 στα 60 fps και από τα 25 στα 30

E ναι αυτο λεω man δηλαδη απο τα 50 στα 55 ή εστω στα 60 ,δηλαδη δεν ειναι κατι το φοβερο σαν αυξηση ,το νιωθεις μεν σιγουρα μεσα στο παιχνιδι αλλα οχι κατι extreme ...

Όλες οι ΑΤΙ αυτής της γενιάς φαίνεται να έχουν παραπάνω από το συνηθισμένο - γενναιόδωρο OC

Το +20% είναι στόχος εφικτός από όσο φαίνεται.

Ακόμα κι έτσι δεν είναι στα επίπεδα προσφοράς που είχαμε συναντήσει παλιότερα τις 6950 (κ 5850 και 4850 αλλα πάει μακριά η βαλίτσα και οι παραλληλισμοί είναι λίγο εκτός χρόνου)

Έχει αλλάξει μεν ο τρόπος που τοποθετούν τις κάρτες σε κατηγορίες τιμές.

Αλλά έχει τη λογική του.

Αυτό φαίνεται και από τον εσωτερικό ανταγωνισμό της ΑΤΙ, με παλιότερες κάρτες.

• Super Moderators

21% το GPU και 27% η μνήμη, χωρίς cpu bottleneck αυτό εγγυάται αύξηση περίπου 20% και αν η εφαρμογή ήταν bandwith limited έως και 27%...

κάνε δοκιμή στην δική σου κάρτα ανέβασε 5% gpu + 5% ram και τρέξε παιχνίδια, αν έχεις δυνατό cpu θα δείς 5% αύξηση..

imho, παντού δεν παίρνεις ακριβώς το ίδιο με το ποσοστό που έκανες o/c...

Ειδα τα υπολοιπα benchmarks.Ναι οκ δεν ειναι και εξωπραγματικες επιδωσεις,με προσγειωσαν λιγο,ναι με OC σε μερικα games η 7870 ξεπερναει την Gtx580... Απλα θελω να δω πως θα κινηθει η Nvidia... Ερε γελια αμα παει η 580 στα περιπου 350E, θα γελαω ΜΕΡΕΣ :D

E ναι αυτο λεω man δηλαδη απο τα 50 στα 55 ή εστω στα 60 ,δηλαδη δεν ειναι κατι το φοβερο σαν αυξηση ,το νιωθεις μεν σιγουρα μεσα στο παιχνιδι αλλα οχι κατι extreme ...

Απο τα 50 στα 60 ψιλοχεστηκες. Απο τα 25 στα 30 ομως η διαφορα ειναι τεραστια.

imho, παντού δεν παίρνεις ακριβώς το ίδιο με το ποσοστό που έκανες o/c...

Πουθενά και ποτέ δεν είναι σταθερά τα ποσοστά αύξησης των επιδόσεων. Ωστόσο με 21% πυρήνα & 27% μνήμη το να βγάζει μέσο όρο το 20% που ισχυρίζεται δεν ακούγεται εξωπραγματικό. Τώρα αν ο πραγματικός μέσος όρος σε τελική ανάλυση είναι στο 19% αφόδευσε η φοράδα στο αλώνι ;)

Στις ελάχιστες επιδόσεις όταν πας από 25 στα 30 να δεις πως φαίνεται η διαφορά.

Eιναι useless ομως καθοτι απο τα 25 στα 30 παλι unplayable ειναι το παιχνιδι man ,ενω οταν περασεις το ψυχολογικο θα ελεγα οριο των 60fps εκει αρχιζεις και κουνας πιο γρηγορα το mouse και νιωθεις δυναμη στην gpu.Ειναι θεμα που εχεις συνηθισει τωρα ,γιατι προσωπικα εγω δεν μπορω να παιξω με τιποτα κατω απο τα 50 fps .Aπο τα 60 στα 70 νιωθω την διαφορα οπως την μερα με την νυχτα γιατι εχω συνηθησει σε αυτο το πεδιο τιμων να παιζω .Ειναι υποκειμενικη ομως η αισθηση που σου κανει ,πιστευω ειναι και αυτο που λεει ο Ailuros οταν κλειδωσεις με oc τα min fps σε upper limit νιωθεις παλι καλυτερα .

Eιναι useless ομως καθοτι απο τα 25 στα 30 παλι unplayable ειναι το παιχνιδι man ,ενω οταν περασεις το ψυχολογικο θα ελεγα οριο των 60fps εκει αρχιζεις και κουνας πιο γρηγορα το mouse και νιωθεις δυναμη στην gpu.Ειναι θεμα που εχεις συνηθισει τωρα ,γιατι προσωπικα εγω δεν μπορω να παιξω με τιποτα κατω απο τα 50 fps .Aπο τα 60 στα 70 νιωθω την διαφορα οπως την μερα με την νυχτα γιατι εχω συνηθησει σε αυτο το πεδιο τιμων να παιζω .Ειναι υποκειμενικη ομως η αισθηση που σου κανει ,πιστευω ειναι και αυτο που λεει ο Ailuros οταν κλειδωσεις με oc τα min fps σε upper limit νιωθεις παλι καλυτερα .

μιλάμε πάντα για minimum και όχι για average.

Οπως και να το κάνεις 20% πάνω και 15% πάνω είναι σημαντικό, εισαι ένα μοντέλο πάνω χωρίς κόστος.

αν έχεις minimum 20-30 σε ένα game και καερδίσεις 4-5 fps είναι πολύ σημαντική η διαφορά. Με 23-25 fps min θα δεις κολληματα με 28-31 δεν θα τα δεις τόσο εύκολα. Επίσης σε competitive multiplayer το 50 με 60 fps έχει μεγάλη διαφορά...

Δεν είναι θέμα ποσοστών απλά και μόνο.Για να έχεις αυτό το 10-15-20 ή όσο θέλετε πείτε τελοσπάντων επιπλέον ποσοστό επιδόσεων, πρέπει να ανέβεις σκαλί δυναμικότητας gpu.Και η 6950 με την 6970 πχ δεν έχουν και καμιά διαφορά πάνω από 15%, αλλά έχουν μια σεβαστή διαφορά τιμής.Αν με την τιμή της 50ρας έχεις τις επιδόσεις της 70ρας νομίζω δε χαλάει κανέναν.Αν ο κανένας καταλαβαίνει με γυμνό μάτι τη διαφορά ανάμεσα στην 50ρα και την 70ρα ή δεν του αρκεί ούτε η 70ρα είναι τελείως διαφορετικό ζήτημα.

Κοντολογίς imho η διαφορά είναι μεγάλη με ένα τέτοιο oc.

μιλάμε πάντα για minimum και όχι για average.

Οπως και να το κάνεις 20% πάνω και 15% πάνω είναι σημαντικό, εισαι ένα μοντέλο πάνω χωρίς κόστος.

αν έχεις minimum 20-30 σε ένα game και καερδίσεις 4-5 fps είναι πολύ σημαντική η διαφορά. Με 23-25 fps min θα δεις κολληματα με 28-31 δεν θα τα δεις τόσο εύκολα. Επίσης σε competitive multiplayer το 50 με 60 fps έχει μεγάλη διαφορά...

Οχι για average συζηταμε και σε αυτο απαντησε ο ikaruga και μετα του απαντησα εγω .Απλα επιπροσθετως το min fps ειναι σιγουρα πολυ σημαντικο .Το average θα ειναι παντα το πιο σημαντικο μεγεθος ,αν θες μετα να πας σε αναλυσεις επι αναλυσεων καθεσαι και βλεπεις την διακυμανση των fps γιατι αν σου λεω εγω οτι πχ με την 7870 εχω avg 60 fps με min 40 ειναι μια αρχικη εκτιμηση ποσο καλα τρεχεις ,μετα κοιτας την διασπορα των τιμων γυρω απο το 60 .Ουτε το min οριο απο μονο του δηλωνει κατι αν πχ καποιος δεν το αγγιζει τοσο συχνα ,τα min fps ειναι ενα οριο που καποιος σκεψου μπορει να το πιασει και μια μονο φορα ,αν δεν δεις την καμπυλη συμπερασμα δεν βγαζεις .Για αυτο τον λογο υπαρχει το avg ,το min oριοθετει απλα το πεδιο τιμων σου .

Βλέπω ότι δεν υπάρχει κάποια κάρτα να αντικαταστήσει την 6870 στην νέα σειρά,

λογικά δεν θα βγει κάποιο κομμένο pitcairn (7790 ή 7830) για να καλύψει αυτό το κενό ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...