Προς το περιεχόμενο

AMD HD7xxx series

John-lamia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα σου έλεγα να κάνεις τον σταυρό σου αν τα GPU blocks των επερχόμενων κονσολών φτάσουν τις μεσαίες κάρτες της επερχόμενης γενιάς.

Φαντάζομαι με αυτό εννοείς τα Xbox3/PS4. Προσωπικά για μένα αυτό δεν είναι καθόλου έκπληξη μιας και δε μπορώ να φανταστώ επανάληψη του σκηνικού του 2005/6 με τα RROD και τα YLOD που στοίχησαν δισεκατομμύρια δολάρια και εκατομμύρια χαμένες πωλήσεις.

Για το τρίτο της παρέας (το Wii U) έχεις κάποια εκτίμηση; Πιστεύεις πως η φήμη που μιλάει για RV770LE στα πρώτα dev kits έχει βάση; Αν ναι πιστεύεις πως θα έχουμε επανάληψη του σκηνικού με τα πρώτα dev kits του Χ360 και θα έχουμε αντικατάσταση με κάτι ποιο σύγχρονο στα ίδια περίπου κυβικά, ή το θέμα θα μείνει κλειδωμένο στο 770LΕ;

Επίσης κάτι πήρε το αυτί μου για 32nm GPU κατασκευασμένη από την IBM (σχεδιασμένη από AMD προφανώς!) για να μπει σε SiP (ή SoC) με την 45nm CPU της εταιρείας. Πόσο πιθανό το θεωρείς αυτό;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παιδια γέμισε το ιντερνετ reviews με την 7970!!!

ελπιζω να ερθει μια 7970 και στο insomnia για να μας δωσει και αυτο το δικο του-μας review !!!!

η καρτα ειναι πολυ δυνατή!!! και το ωραίο ειναι οτι εχει χαμηλή κατανάλωση και σε full load αλλά και σε κατάσταση idle !!!

μεχρι στιγμης τα κατα της ειναι 2 για μενα, το ενα η τιμη, ( αν και θα πεσει με τον καιρο ) αλλα και το οτι ειναι dx11,1 !!!! αυτο δεν ειναι κακο για την καρτα αλλα για μας που θα θελουμε windows 8 για να το αξιοποιήσουμε !!! απ οτι διχνει η microsoft θα σταματισει στα win7 μεχρι dx11. θα χρειαστεί να αλλάξουμε windows για τις καινουριες καρτες με dx11,1.

παιδια γέμισε το ιντερνετ reviews με την 7970!!!

ελπιζω να ερθει μια 7970 και στο insomnia για να μας δωσει και αυτο το δικο του-μας review !!!!

η καρτα ειναι πολυ δυνατή!!! και το ωραίο ειναι οτι εχει χαμηλή κατανάλωση και σε full load αλλά και σε κατάσταση idle !!!

μεχρι στιγμης τα κατα της ειναι 2 για μενα, το ενα η τιμη, ( αν και θα πεσει με τον καιρο ) αλλα και το οτι ειναι dx11,1 !!!! αυτο δεν ειναι κακο για την καρτα αλλα για μας που θα θελουμε windows 8 για να το αξιοποιήσουμε !!! απ οτι διχνει η microsoft θα σταματισει στα win7 μεχρι dx11. θα χρειαστεί να αλλάξουμε windows για τις καινουριες καρτες με dx11,1.

η κάρτα με αυτή τη τιμή είναι απογοήτευση...αν ήταν καμιά 150 ευρώπουλα πιο κάτω (άκου 500!) θα έλεγα οκ...οι επιδόσεις που έχει σε καμία περίπτωση δε δικαιολογούν αυτή την τιμή...το dx11.1 είναι ανύπαρκτο, έχεις δει εσύ παιχνίδια που να εκμεταλλεύονται σοβαρά το dx11?

η κάρτα με αυτή τη τιμή είναι απογοήτευση...αν ήταν καμιά 150 ευρώπουλα πιο κάτω (άκου 500!) θα έλεγα οκ...οι επιδόσεις που έχει σε καμία περίπτωση δε δικαιολογούν αυτή την τιμή...το dx11.1 είναι ανύπαρκτο, έχεις δει εσύ παιχνίδια που να εκμεταλλεύονται σοβαρά το dx11?

δηλαδη η 580 δικαιολογειται να εχει 450 αλλα η 7970 δεν δικαιολογειται να εχει 500?

εχεις δικιο, αφου η 7970 εχει τα 2/3 των επιδοσεων της 580, επρεπε να εχει και τα 2/3 της τιμης της.

ελεος, δηλαδη.

κι εγω θα θελα να ειχα δυο 7970 σε τιμη 200Ε, αλλα τζιφος

δηλαδη η 580 δικαιολογειται να εχει 450 αλλα η 7970 δεν δικαιολογειται να εχει 500?

εχεις δικιο, αφου η 7970 εχει τα 2/3 των επιδοσεων της 580, επρεπε να εχει και τα 2/3 της τιμης της.

ελεος, δηλαδη.

jesus, δε θα κάτσω να ασχοληθώ, αλλά δεν είπα πουθενά για 200(τόσο χαμηλά εννοώ)..500-150 κάνει 350...

όσο για την τιμολογιακή πολιτική σε παραπέμπω να διαβάσεις τι λέει ο ailuros στο νήμα σχετικά με τα 28nm gpus...

οι επιδόσεις της ζήτημα να είναι 25-30% παραπάνω σε σχέση με την 580, ενώ η amd έλεγε μια στάλα κάτω απο 6990...

ελεος, δηλαδη.

Φιλε η 7970 ηρθε να αντικαταστησει την 6970. Μαντεψε ποσο κοστιζει μια 6970 σημερα. Αυτη θα επρεπε να ηταν η φυσιολογικη τιμη της αλλα ελειψη ανταγωνισμου και αφου ειναι ισχυροτερη απο μια GTX580 την κοπανανε στα αφτια για τα πρωτα κοροιδα.

ρε παιδιά το έχετε δει τελείως λάθος το θέμα.

ρωτάω: Αν αύριο το πρωί η gtx 580 έκανε 300 ευρώ, πόσο θα πήγαινε μεθαύριο η 7970??

απλό είναι 350!

Αυτό που βλέπετε είναι ότι οι δύο εταιρείες αυτή τη στιγμή δεν δείχνουν τη διάθεση να χτυπηθούν μεταξύ τους.

Μπορώ να σας πω ότι δεν θυμάμαι άλλη τέτοια περίπτωση στο παρελθόν, θυμάστε τις πτώσεις στην gtx 285 απέναντι στην 5870? της 470 απέναντι στην 6870?

και εφόσον το φαινόμενο συνεχιστεί μπαίνουν μπροστά τρελά σενάρια:

1) Λόμπυ στις κάρτες και τρελό ξεζούμισμα

2)το "τρελό" Συγχώνευση AMD-Nvidia, ενάντια στην intel.

Οι δύο εταιρείες εκτός από τις κάρτες γραφικών, όπου ανταγωνίζονται, έχουν τεράστια γκάμα από συμπληρωματικά προιόντα σε όλες τις κατηγορίες από επεξεργαστές για desctop Και σερβερ μέχρι κινητά τηλέφωνα.

Φυσικά εγώ θα πόνταρα στο πρώτο!

Πάντως εγώ το πήρα απόφαση. Νομίζω ήρθε η ώρα να αλλάξω την 285gtx με αυτή την καρτούλα αλλά η αγορά θα γίνει τον Μάρτιο λόγο ότι θα είμαι εκτός ελλάδας για ένα +μήνα για δουλειά.

Πολύ καλή πρόταση αυτή της amd και καιρός να γυρίσω πίσω σε ati μετά από τόσα χρόνια σε nvidia. Είδα ότι έχουν βγάλει και driver για linux με την κυκλοφορία της. Λίγο ο επεξεργαστής που έχω δεν ξέρω κατά πόσο θα τραβήξει αυτή την κάρτα. Η cpu μου είναι η E8500 της intel.

δεν υπαρχει game dx11!!! τουλαχισρον καθαρο dx11!!!

το θεμα με την τιμη ειναι οτι η καρτα ειναι καινουργια και οτι θελει να βγαλει € και απο αυτους που τρεχουν πρωτοι να την παρουν αλλα και να κλεισει καμια τριπα απ την φολα που εφαγε με τους επεξεργαστες. γιατι στον τομεα με τις cpu ειναι πολυ πισω η amd, και τα χρηματα για ερευνες ειναι παρα πολλα, περισσοτερα απ το κενο που εχει απεναντι στην intel!!

΄Εχω κουραστεί να διαβάζω στο διαδίκτυο πόσο "δικαιολογημένες" είναι οι αρχικές τιμές των Tahiti. Οι υποστηρικτές λοιπόν της λογικής ότι είναι φυσιολογικότατο παρακαλώ να αναφέρουν αν θα αγοράσουν μια 7970 ή 7950 κατά την κυκλοφορία τους με τις υψηλές τιμές και αν όχι θα ήθελα να διαβάσω τον ΛΟΓΟ. Γιατί πολύ ωραίο είναι να μου τσαπουνάει κάποιος ότι είναι "ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ" αλλά όταν τον καλέσω να αγοράσει το εν λόγο προιόν να αρνηθεί γιατί απλά δεν θέλει να πιαστεί ΚΟΡΟΙΔΟ.

Του χρόνου τέτοια εποχή (αν επιβιώσουμε δηλαδή με τα περαιτέρω παλούκια που μας ετοιμάζουν....) θα είναι πολύ πιο ξεκάθαρο τι στόχο έχει ουσιαστικά η αλλαγή στρατηγικής της ΑΜD έστω και αν αποδειχτεί για την τιμή μόνο προσωρινό μέτρο. Στο σημείο που βρίσκεται σήμερα η ΑΜD με τις μονάδες γραφικών της συμπεριλαμβανομένων και των SoCs δεν έχει ανάγκη από τέτοιου είδους φθηνούς ενθουσιασμούς. Και αυτό θα γίνει στο άμεσο μέλλον πιο ξεκάθαρο.

΄Εχω κουραστεί να διαβάζω στο διαδίκτυο πόσο "δικαιολογημένες" είναι οι αρχικές τιμές των Tahiti. Οι υποστηρικτές λοιπόν της λογικής ότι είναι φυσιολογικότατο παρακαλώ να αναφέρουν αν θα αγοράσουν μια 7970 ή 7950 κατά την κυκλοφορία τους με τις υψηλές τιμές και αν όχι θα ήθελα να διαβάσω τον ΛΟΓΟ. Γιατί πολύ ωραίο είναι να μου τσαπουνάει κάποιος ότι είναι "ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ" αλλά όταν τον καλέσω να αγοράσει το εν λόγο προιόν να αρνηθεί γιατί απλά δεν θέλει να πιαστεί ΚΟΡΟΙΔΟ.

Του χρόνου τέτοια εποχή (αν επιβιώσουμε δηλαδή με τα περαιτέρω παλούκια που μας ετοιμάζουν....) θα είναι πολύ πιο ξεκάθαρο τι στόχο έχει ουσιαστικά η αλλαγή στρατηγικής της ΑΜD έστω και αν αποδειχτεί για την τιμή μόνο προσωρινό μέτρο. Στο σημείο που βρίσκεται σήμερα η ΑΜD με τις μονάδες γραφικών της συμπεριλαμβανομένων και των SoCs δεν έχει ανάγκη από τέτοιου είδους φθηνούς ενθουσιασμούς. Και αυτό θα γίνει στο άμεσο μέλλον πιο ξεκάθαρο.

το ερώτημα είναι γιατί τόσο θέμα με τις τιμές της AMD όταν η NVIDIA τιμολογεί έτσι από εποχής GEFORCE 2 (145.000 δραχμές την είχα αγοράσει)?

Γιατί Δεν υπήρχε αυτός ο πόλεμος τόσα χρόνια για την Nvidia?

Λοιπόν αφού βρισκόντουσαν τόσα χρόνια "κοροίδα" και πληρωναν τις 8800gtx, 280, 480 580 και λοιπά 500-550 ευρώ γιατί να μην τιμολογίσει έτσι και η AMD?

δεν το καταλλαβαίνω πραγματικά...

τιμολογεί έτσι γιατί ο ανταγωνισμός αυτή τη στιγμή έχει μείνει πίσω, και ακολουθεί pricing σαν performance leader.

Αν ο κόσμος ήταν "λογικός" και δεν αγόραζε τα υπερτιμημένα προιόντα της NVIDIA, ούτε η 580 θα έκανε 450-500 ευρώ ούτε η 7970 θα έκανε 550?

όμως ο κόσμος αγόραζε την 580 των 500+ ευρώ αντί για την 6970 των 300ων, και ας είχαν μόνο 10-15% διαφορά σε απόδωση...

Κάνω λάθος?

Τώρα όμως που η 7970 έχει 3 φορές μεγαλύτερη διαφορά από την 580 η τιμολόγιση είναι παράλογη...

εκτός και αν υπερτιμημένα είναι μόνο της AMD επειδή "δεν αξίζουν"?

Εγώ προσωπικά ήθελα να πάρω την 7950 στα 200-250 ευρώ, θα την πληρώσω παραπάνω (αν έχω).

Η ΑΜD δεν μπορεί να τιμολογεί με βάση το Σαββα, ούτε με βάση τον πιεζόμενο Έλληνα αλλά με βάση τη μεγάλη μάζα των καταναλλωτών διεθνώς.

Απορώ γιατί το κουράζετε το θέμα..

Η γνώμη μου είναι να περιμένει κάποιος την απάντηση της Nvidia(έστω το 104) και μετά να κοιτάξει τι θα πάρει, να έχουν στρώσει οι τιμές και να υπάρχει διαθεσιμότητα.

όμως ο κόσμος αγόραζε την 580 των 500+ ευρώ αντί για την 6970 των 300ων, και ας είχαν μόνο 10-15% διαφορά σε απόδωση...

Εγω γιατι θυμαμαι την 6970 να ειναι κοντα στην 570 αλλα λιγο κατω απο πλευρα αποδοσης? Με την τιμη της 6970 επισης λιγο πιο κατω απο της 570

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...