Προς το περιεχόμενο

AMD HD7xxx series

John-lamia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στον Savakis πες τα και στα υπόλοιπα AMD fanbois που χαίρονται με τα σκέτα νούμερα και δεν κοιτάνε που ρίχνει την ποιότητα του Texture Filtering για να βγει πάνω από την Nvidia..

Εάν είχε την ποιότητα της Nvidia, δεν θα ήταν ούτε 10% γρηγορότερη..

Όποιος δεν έχει μυωπία και έχει εξασκημένο μάτι βλέπει την διαφορά η οποία κάνει μπαμ, όσοι δεν την βλέπουν ας πάρουν AMD.

ξέρεις τι λένε για την αλεπού έτσι? :-D

θες να το πούμε πιο απλά; όποιος θέλει να είναι πρώτος παίρνει AMD, όποιος δεν τον πειράζει να έχει παλιό και underperforming hardware μέσα στο μηχάνημά του μένει με τις Nvidia. :-D

όσο για το κέπλερ... πάει η CES και ούτε μια φωνούλα, αντε από Σεπτέμβρη και τα λέμε. Πάλι μεταξεταστέα η nvidia... ^_^

1325889231KTNbsOX8Vr_3_2_l.gif

1325889231KTNbsOX8Vr_5_2.gif

δεν είναι και τόσο κακό να είσαι δευτερος... αλλά εδώ οι πράσινοι πανε για δευτεράτζες .... :devil:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, η Nvidia είναι πίσω στα νούμερα(για την ώρα), στην ποιότητα όμως είναι ανώτερη όσο και να μας πονάει εμάς που έχουμε AMD.

Πληροφοριακά, έχω 6950 Unlocked..

• Super Moderators

Σε τι διαφερουν οι 2 εικονες ; :mellow:

η δεξία έχει αρκετά καλύτερο AF, λιγότερη θολούρα όπως ειπώθηκε...

το θέμα με τη διαφορά στα visuals όμως την καταλαβαίνες πχ μέσα σε ένα γρήγορο fps? γιατί οκ αν είναι να κοιτάω έτσι στατικές εικόνες και να τις συγκρίνω επί τούτου ναι και εγώ το βλέπω ότι η δεξιά είναι καλύτερη.

Ναι, σε κανένα Unreal μπορεί να μην δεις διαφορές..

Σε FPS τύπου Crysis όμως μια χαρά την βλέπεις την διαφορά.

Ειδικά σε παιχνίδια τύπου Skyrim..Άστα..

Μου φαίνεται δεν πιάνετε το νόημα.Το θέμα είναι πως η AMD έριξε την ποιότητα για να κερδίσει performance,αυτό δεν είναι ένα είδος απάτης? Δηλαδή να χάνεται ποιότητα απο 6970 σε 7970?

Και ας μην προλαβαίνω να παρατηρώ τέτοιου είδους διαφορές.

Ναι, σε κανένα Unreal μπορεί να μην δεις διαφορές..

Σε FPS τύπου Crysis όμως μια χαρά την βλέπεις την διαφορά.

Ειδικά σε παιχνίδια τύπου Skyrim..Άστα..

α οκ απλά απο περιέργεια ρώτησα και εγώ για να δω αν σε games πραγματικά φαίνεται η διαφορά

Πειράζει που εγώ είμαι επιφυλακτικός; Σε περίπτωση που η AMD έριχνε την ποιότητα δεν θα φώναζε "ΤΩΡΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ AF".

Ακόμα κάτι αναλυτικό πάνω σε αυτό, δεν είδαμε. Θέλω να δω μια αναλυτική σύγκριση στο AF και όχι μονο μια εικόνα που ένας θεός ξέρει άμα είναι fake η όχι (Χαρακτηριστικό παράδειγμα τι έκανα εγώ στο Photoshop μέσα σε 4 δευτερόλεπτα). Και από το AF η διαφορα σε επιδόσεις δεν είναι τραγικές, δεν βγάζει νόημα να χάλασε την ποιότητα εικόνας σε ένα ολοκαίνουργιο προϊόν.

Μπορεί και να σκαλίζει η AMD ακόμα τον αλγόρυθμο. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Δεν θα έχω άποψη μέχρι να μπορέσω να δω μια Tahiti από κοντά. Με τις σημερινές τιμές μπαρδόν AMD αλλά δεν θα πάρω.

Αλλιώς μιας και με προικίσανε με τον άχαρο ρόλο του ταξη-θέτη/mod θα σας παρακαλούσα να κρύψετε τις φανέλες, να σταματήσετε τις προσωπικές αλληλοπροσκλήσεις και να μείνετε όσο το δυνατόν γίνεται στο θέμα. ΄Οποιος έβγαλε το popcorn παρακαλείτε να φέρει το κουτί λίγο κι από δω να μασουλήσουμε και μεις λίγο.

Σε εξωτερικα περιβαλλοντα κυριως και με φωτεινα χρωματα πρωι πχ Skyrim ,Fallout τις διαφορες στην θολουρα τις βλεπεις και τις παραβλεπεις .Δεν κανεις βεβαια focus οπως στην photo του Psycho αλλα αν ξερεις οτι υπαρχει μαθαινεις να το βλεπεις μετα .Η ουσια ομως ειναι οτι αν η 7970 ηταν ενα 70-80% παραπανω απο 580 δεν θα συζηταγαμε τωρα για το AF.

Παντως το anandtech καλα τα λεει γιατι απο κει ειναι η φωτο..

http://www.anandtech.com/show/5261/amd-radeon-hd-7970-review/12

Τωρα... Και διπλα στο λαμπ τα παιδια απο 6970 σε 7970 καλυτερα λενε ειναι τα πραγματα...

Σε εξωτερικα περιβαλλοντα κυριως και με φωτεινα χρωματα πρωι πχ Skyrim ,Fallout τις διαφορες στην θολουρα τις βλεπεις και τις παραβλεπεις .Δεν κανεις βεβαια focus οπως στην photo του Psycho αλλα αν ξερεις οτι υπαρχει μαθαινεις να το βλεπεις μετα .Η ουσια ομως ειναι οτι αν η 7970 ηταν ενα 70-80% παραπανω απο 580 δεν θα συζηταγαμε τωρα για το AF.

Διαφωνώ κάθετα με το τελευταίο. Επαναλαμβάνω ότι δεν ξέρω ακόμα τι τρέχει με το AF στις Tahiti αλλά μέχρι και το Cayman ξέρω σίγουρα ότι επρόκειτο για algorithmic bug πράγμα ασυγχώρητο για την εποχή μας. Πάνω σε οποιεσδήποτε αλλαγές ενδέχεται να κάτσει και μια στραβή και να είναι προσωρινά έτσι μόνο στις Tahiti μέχρι να το ρυθμίσουν.

Η βασική μου διαφωνία είναι στο θέμα των επιδόσεων αδιαφορόντας για την ποιότητα απεικόνισης. Αν είχε λογική τότε γιατί να μην κατέβεις στα 1024 με μέτριες ως ελάχιστες ρυθμίσεις στα παιχνίδια χωρίς ΑΑ/ΑF και θα πετύχεις άνετα έτσι Χ περισσότερο επιδόσεις.

Στην εποχή μας και σε αυτή την κατηγορία τιμών είναι αυτονόητο ότι περιμένει κανείς τις υψηλότερες δυνατές επιδόσεις με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα απεικόνισης. Συγγνώμη που γίνομαι κουραστικός αλλά αν έκανε 250 κατοστάρικα μια 7970 δεν θα έμπαινα εγώ σε αντιδιαστολή με την τελευταία σου πρόταση να με νοιάζει τόσο πολύ η ποιότητα AF.

To ανισοτροπικό είναι κατά μια τεχνικά διαστρεβλωμένη έννοια επέκταση του trilinear που είναι ήδη ένα είδος εξομάλυνσης υφών. Μιας και πρόκειται για το εσωτερικό κομμάτι των πολυγώνων καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος κάθε καρέ που βλέπεις σε ένα παιχνίδι. Στην ανάγκη άντε να κλείσω το AA αν δεν το επιτρέπουν οι επιδόσεις, το ανισοτροπικό θα είναι το τελευταίο που θα κλείσω σε σημερινά παιχνίδια.

Παντως το anandtech καλα τα λεει γιατι απο κει ειναι η φωτο..

http://www.anandtech.com/show/5261/amd-radeon-hd-7970-review/12

Τωρα... Και διπλα στο λαμπ τα παιδια απο 6970 σε 7970 καλυτερα λενε ειναι τα πραγματα...

Θα το κατεβάσω αύριο το video να του ρίξω μια ματιά. Στο screenshot του Anand τουλάχιστον δεν βλέπω τίποτα μεμπτό. Ωστόσο ο Αnand με όλο τον σεβασμό που του έχω δεν είναι και κανένας ειδικός στον τομέα αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...