Προς το περιεχόμενο

AMD HD7xxx series

John-lamia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

50% πιο γρηγορη από μια 580 στο Bf3, σαν αρχίσουν να ανεβαίνουν τα ρολόγια η 7970 αρχίζει και δείχνει τα δόντια της.

Το θέμα είναι ποσο θα κάνουν οι overclocked εκδόσεις στα 1335 mhz που είδαμε από την Sapphire.

1325889231ktnbsox8vr71.gif

1325889231ktnbsox8vr72.gif

Τόσο πιο γρήγορη από μία 580 θα έπρεπε να είναι εξαρχής με Stock Clocks..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τελικά ο φίλος την πήρε την κάρτα που έλεγε?

Ναι ο κερατας και χαιρεται ,θα του πω να γραφτει εδω στο insomnia να μας δειχνει κανενα benchmark.Αναμενετε...

Τόσο πιο γρήγορη από μία 580 θα έπρεπε να είναι εξαρχής με Stock Clocks..

Για την ακρίβεια η AMD έπρεπε να τις βγάλει στα 1.1-1.2ghz σαν stock. Αλλα μάλλον στόχευσαν στα 925 για καλύτερα yields.

Με aftermarket cooling οι κάρτες θα είναι μια χαρά αλλα οι τιμές εδώ θα είναι για γέλια και για κλάματα

Για την ακρίβεια η AMD έπρεπε να τις βγάλει στα 1.1-1.2ghz σαν stock. Αλλα μάλλον στόχευσαν στα 925 για καλύτερα yields

Περισσότερο θα έλεγα για τους εξής λόγους:

1. Χαμηλότερο TDP. ΄Ενα 210W TDP είναι άριστο για marketing.

2. Mε 925 default γίνεσαι η χαρά των overclockers και των κατασκευαστών GPU.

3. Aν πήγαιναν την 7970 στο 1GHz ή και παραπάνω θα είχανε τα παραπάνω μειονεκτήματα και διαμετρικά μικρότερη απόσταση επιδόσεων με την επερχόμενη 7990 mGPU.

Αν δεν πέσουν στο ενδιάμεσο οι τιμές και ζητήσουν τελικά γύρω στα 8 κατοστάρικα για την 7990 θα προτιμούσες για αυτή την τιμή να έχει π.χ. 40% ή 20% μέση διαφορά επιδόσεων; Τα ποσοστά είναι μόνο χάρην παραδείγματος αλλά φαντάζομαι ότι καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.

Το θέμα είναι όμως, η 7990 θα είναι stock σε 925 core; Μιας και απότι φαίνεται αυτό είναι κάτι εύκολο με stock voltage για την 7970. Αν ναι, δεν θα κοντράρει στα ίσια 7970 σε crossfire(που θα κοστίζουν 200-300 ευρώ πιο πανω);

Συνήθως βλέπαμε mGPUs να τρέχουν σε χαμηλότερα clocks από την sGPU. Άμα ρίξουν κι αλλο τα ρολόγια για την mGPU, δεν συμφέρει να πάρεις την 7970 με καμια Twin Frozr ψήκτρα και να την Clock-άρεις στα 1.2-1.3 ghz, και προβλήματα λύνεις χωρίς crossfire και λιγότερο ρεύμα ξοδεύεις και πιο αθόρυβη κάρτα έχεις αλλα και η διαφορα σε επιδόσεις δεν νομίζω να είναι μεγάλες (συγκριτικά με τα 200 ευρώ επιπλέον που θα πρέπει να δώσεις).

Με τις επιδόσεις μιας 7970 τώρα, η mGPU δεν βγάζει νόημα αν τρέχει σε χαμηλότερα clocks από stock, αν πάλι τρέχει σε stock τότε δεν έχει νόημα το Crossfire.

[quote name='Ailuros' timestamp='1326198676' post='4497802'

1. Χαμηλότερο TDP. ΄Ενα 210W TDP είναι άριστο για marketing.

Παντως το να δινει με ρολογια γυρω στο 1100Μhz 220-230 ειναι μια χαρα..Καποιος το εκανε νομιζω στοκ εκαιγε 200 και με ρολογια περιπου εκει που λεω εκαιγε γυρω στα 230

ρε παιδιά απλά δεν χρειάζονταν να κλοκάρει πιο πάνω μια και την 580 την στέλνει ούτως ή άλλως στα αζήτητα.

οπότε απλά κρατάει περιθώρια για να στείλει στα αζήτητα και το kepler, με μια 7980 στα 1.2-1.3.

meanwhile , ο χρήστης την βάζει απευθείας 1125 και έχει στα χέρια του ένα κτήνος. :devil:

Σιγά το κτήνος..

Στα 1260Mhz έχει μια καλή διαφορά σε σχέση με την 580.

Κτήνος θα την έλεγα άμα ήταν 80-100% πάνω από την 580 στο μέσο όρο.

Σιγά το κτήνος..

Στα 1260Mhz έχει μια καλή διαφορά σε σχέση με την 580.

Κτήνος θα την έλεγα άμα ήταν 80-100% πάνω από την 580 στο μέσο όρο.

κόιτα αν η 7970 δεν είναι κτήνος τότε σίγουρα η 580 δεν κάνει ούτε για netbook... :-D

Κλασικές υπερβολές από Fanboi..

Ναι, ούτε η 580 φτάνει, αλλά ούτε η 7970 φτάνει.

Αδύναμες κάρτες είναι και οι 2.

Όποιος δώσει 570 ευρώ για να πάρει την 7970 είναι μεγάλο κορόιδο..

Κλασικές υπερβολές από Fanboi..

Ναι, ούτε η 580 φτάνει, αλλά ούτε η 7970 φτάνει.

Αδύναμες κάρτες είναι και οι 2.

ααααα, τώρα κατάλαβα παίζεις σε 5760*1080 με 4xAA.

ε τότε φίλε μου πρέπει να πάρεις 2 7970 για να παίξεις σαν άνθρωπος, γιατί με nvidia θέλεις 4 580 για να την παλέψεις :-D

τώρα για να κόψουμε τις μπούρδες, to hardware δεν θα φτάσει ποτέ το software γιατί υπάρχουν επιλογές χειρόφρενα μέσα στα παιχνίδια επιτηδες.

π.χ.

The Witcher 2 = Umbersampling

Metro 2033 = 4xAA + (κυρίως) DOF

Archam City = bugged dx11

Crysis 2 = exteme tesselation on flat surfaces + invisible surfaces

bf3= deferred AA

αν λοιπόν κάποιος θέλει να πατάει αυτά τα κουμπάκια πρέπει να περιμένει χρόνια για να έχει καλά fps, τότε βέβαια θα υπάρχουν νέα games με νέα κουμπάκια.

αν κάποιος είναι λογικός και παίξει με όλα ultra/full εκτός από τα κουμπάκια-παγίδες με thn 7970 τα σκίζει όλα, όπως και με cf - sli προηγούμενης γενιάς.

φυσικά εσύ τωρα το πας ότι αφού η κάρτα μου δεν τραβάει βάζω settings που δεν τραβάει καμία και είμαστε όλοι ίσοι.

για να το πούμε αλλιώς "αφού το αυτοκίνητό μου δεν πάει στην Αμερική (έχει θάλασσα στη μέση) βάζω στόχο το φεγγάρι, έτσι και τα αεροπλάνα σας είναι άχρηστα"

Εγώ θέλω κάρτα να κομματιάσει το Crysis και το Metro2033..Και μιλάμε για 1080P με AA

Η 7970 παίρνει μπούλο σε αυτά τα 2..Τι να την κάνω να μου δίνει 300FPS στο Call Of Duty που παίζει και με 6850..

Να είσαι σίγουρος ότι θα λέω τα ίδια και για το Kepler εάν δεν είναι όπως περιμένω, 30% πάνω από την 7970 τουλάχιστον.

Δεν θα βάλεις DOF στο Metro ;

Την παλεύεις ;

Το DOF στο Metro είναι όλη η υπόθεση, προσφέρει κινηματογραφική αίσθηση..

Όταν σκας 6 κατοστάρικα περιμένεις να κομματιάζει τα πάντα σε 1920*1080, όταν δεν το κάνει σημαίνει ότι είναι πεταμένα λεφτά.

Γκε γκε ;

Koolance HD7970 Water Cooling Block

Με τέτοιο θόρυβο ρίχνει και γκόμενες..

http://www.youtube.com/watch?v=dYvxA1MQEyY

Δεν θα βάλεις DOF στο Metro ;

Την παλεύεις ;

Το DOF στο Metro είναι όλη η υπόθεση, προσφέρει κινηματογραφική αίσθηση..

Όταν σκας 6 κατοστάρικα περιμένεις να κομματιάζει τα πάντα σε 1920*1080, όταν δεν το κάνει σημαίνει ότι είναι πεταμένα λεφτά.

Γκε γκε ;

μην αγχώνεσαι και εκνευρίζεσαι

1) dof στο metro είναι άχρηστο, δεν φαίνεται καν. Και αυτό γιατί όλο to game είναι σε κλειστούς χώρους.

πέραν από το ότι το φωνάζει όλο το web το βλέπω και μόνος μου :)

2) άρα αν πάρω ferrari (το αντίστοιχο της 7970 στα αυτοκίνητα ^_^ ) πρέπει να με πάει και στο φεγγάρι, τόσα φράγκα έδωσα.... :-D

δεν το αντέχεις που η 580 , και η πράσινη κυρία, είναι απλά Δευτεράτζα έτσι? :-D

κόιτα αν η 7970 δεν είναι κτήνος τότε σίγουρα η 580 δεν κάνει ούτε για netbook... :-D

Μα γιατι επιμενεις να συγκρινεις την 7970 με το αν ριχνει ή οχι στην 580 ?Εγω σου λεω παω με τα νερα σου της ριχνει και με νεους catalysts θα της ριχνει ακομα πιο πολυ ,και ? Αυτος ηταν ο σκοπος της amd?Σκοπος ειναι τι θα κανει με το kepler.Βλεπω και σε αλλα forum μου πετανε crossfire με 7970 και μου συγκρινουν με 580 sli, επιμενουν δηλαδη σε τετοιες ανουσιες συγκρισεις κατα την γνωμη μου .Φιλικα Savvakis ετσι ?Φιλος εισαι :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...