qsis Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Όλα νορμάλ είναι μην ανησυχείς Αν πάω στον υπολογιστή μου (γιατί είμαι στο κινητό) θα σου απαντήσω αναλυτικά σε κάθε ερώτημα σου, όμως όλα αυτά που γράφεις τα έχω συναντήσει και είναι νορμάλ ΑΡΑΞΕ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Ευχαριστώ, σε πρώτη φάση αυτό μου φτάνει και περισσεύει, για να ξέρω ότι δεν έχω θέμα επιστροφής/αλλαγής κτλ. Για τα υπόλοιπα δεν υπάρχει βιασύνη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Millennium Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Για τα παιχνίδια επικοινώνησε με το κατάστημα αρχικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Έπειτα από πολλή... φαγούρα και αφού σας έπρηξα με απανωτές ερωτήσεις σε διάφορα θέματα, αγόρασα & εγκατέστησα την Gigabyte 7950 Windforce. Ακολουθεί μπαράζ ερωτήσεων/παρατηρήσεων, you have been warned. 1. γέρνει αρκετά. 2. το GPU-Z δείχνει 1 Ghz GPU / 1250 Mhz vram σε στοκ ρυθμίσεις ενώ διαφημιζόταν με 900Mhz GPU clock / 1000Mhz mem clock. Είναι νορμάλ αυτό; Έχω ακούσει για το Ghz edition αλλά δεν θα το διαφήμιζε η Gigabyte; 3. Με γνώμονα το 2 (βλ 1 Ghz clock) θερμοκρασία 39° C idle / 70° C full load είναι ΟΚ ή να ανησυχώ; 4. Δεν είχε μέσα κουπόνι Never Settle, ενώ υπήρχε το αντίστοιχο banner στην σελίδα του προϊόντος. Να επικοινωνήσω με τον retailer(InfoQuest), την Gigabyte ή την AMD απευθείας; Θα βρω άκρη; 5. και τέλος, η Gigabyte δεν κάνει factory seal; Και το mobo της υπογραφής και η κάρτα ήταν σε κουτιά χωρίς αυτοκόλλητα/ζελατίνες και το ηλεκτροστατικό περίβλημα ήταν "σφραγισμένο" με ένα απλό σελοτέιπ. Είμαι εγώ παράξενος ή κάτι δεν κάνει καλά η Gigabyte; λοιπόν.. 1) οι κάρτες με windforce σε πολύ κόσμο γέρνουν, δεν είναι κάτι. παρατήρησέ βέβαια αν το φαινόμενο χειροτερέψει, απλά από ότι έχω καταλάβει επειδή γενικά υπάρχουν ανοχές σε κάποια σημεία για να συμβεί αυτό , από το βάρος συμβαίνει αλλά δεν επηρεάζει τη λειτουργία και η δική μου γέρνει και απλά αδιαφορώ 2-3) έχεις όπως κι εγώ ένα ξέμπαργκο bios -δεν υπάρχει καν στο site του κατασκευαστή*- που έχουν κάποιες πιο πρόσφατες gigabyte και έχει 1000/1250 αντί για 900/1250 (όχι 900/1000) που έχουν οι συνηθισμένες, απλά τσιμπάς 100mhz στο πυρήνα από το εργοστάσιο, δε σε χάλασε οι θερμοκρασίες είναι καλές δεδομένου ότι η τάση στο πυρήνα σου είναι αρκετά υψηλή σε σχέση με τις νορμάλ 7950 (1.25V που θεωρείται το μέγιστο "ασφαλές" ) και με βάση αυτό μπορείς να κλοκάρεις κι άλλο χωρίς να πειράξεις τάσεις 4) ναι κανονικά δεν έχει τίποτα μέσα μιλάς με μαγαζί και infoquest, λογικά θα ξέρουν να σου πουν 5) ναι η gigabyte δε σφραγίζει όπως άλλες τις συσκευασίες της, όμως η κάρτα φαίνεται αν είναι καινούρια.. πρώτα από όλα η δική σου με πυρήνα 1000mhz είναι σίγουρα από τη τελευταία φουρνιά των gigabyte και από κει και πέρα βλέπεις από σκόνες ή από χαρακές στο pci αν έχει χρησιμοποιηθεί μην ανησυχείς πάντως για το ότι δεν ήταν σφραγισμένη σε όλους έτσι είναι *είχε ανέβει μια προηγούμενη έκδοση του bios μας στο site της gibabyte (με συχνότητες 1000/1250), αλλά κατέβηκε σε λίγες μέρες για να μη το περάσουν άλλοι με 800αρες ή 900αρες κάρτες μάλλον.. στη συνέχεια βγήκαν και οι δικές μας στην αγορά με αυτές τις συχνότητες, αλλά το δικό μας bios δεν ανέβηκε ποτέ στο site της gb το έχει όμως αρετός κόσμος που πήρε κάρτα ειδικά από την άνοιξη του '13 και έπειτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Η κάρτα σίγουρα ήταν καινούρια, την πολιτική της GB σχολίασα. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες, κυρίως για το bios είχα κάποιες αμφιβολίες, αλλά άμα είναι σταθερή έκδοση και δεν έχει κάποιο θέμα (αν απεσύρθη για λόγους εμπορικής πολιτικής δλδ και όχι λόγω προβλήματος) τότε όντως δεν με χάλασε καθόλου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Havik Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Για την 760ti έχουμε κάνα νέο? κάτι άκουσα για κυκλοφορία μέχρι το 2014 και πιο συγκεκριμένα κοντά στο lunch τον amd. Wrong thread! Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2013 από Havik Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 λάθος topic όμως για την συγκεκριμένη ερώτηση... 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Havik Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 λάθος topic όμως για την συγκεκριμένη ερώτηση... lol ναι είδα το 7 και δεν διάβασα τπτ άλλο.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Η κάρτα σίγουρα ήταν καινούρια, την πολιτική της GB σχολίασα. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες, κυρίως για το bios είχα κάποιες αμφιβολίες, αλλά άμα είναι σταθερή έκδοση και δεν έχει κάποιο θέμα (αν απεσύρθη για λόγους εμπορικής πολιτικής δλδ και όχι λόγω προβλήματος) τότε όντως δεν με χάλασε καθόλου. Οι δικές μας σίγουρα αντέχουν τα 1000 για να πωλούνται έτσι, οι παλαιότερες όμως όχι απαραίτητα μιας και δεν πωλούνταν έτσι και ενδεχομένως δεν έχει ελεγχθεί αρκετά το θέμα για να τους αφήσουν να φλασαρουν αβέρτα bios Μην ξεχνάς ότι μιλάμε για εργοστασιακή αξιοπιστία, η οποία πρέπει να είναι εξασφαλισμένη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Δε θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά πάντως για το από πάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 σχετικά με τι ακριβώς; για το ότι δεν θα αντέξουν οι δικές μας ή για το ότι θα σήκωναν κι άλλες 100% τα 1000mhz; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prospector8 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Σιγουρα οι παλιες θα θελανε καποιο ελαχιστο βεβαια ρευμα για να ειναι super rock stable στα 1ghz core. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Χέρι στη φωτιά δεν θα έβαζα ούτε εγώ, οι πιθανότητες όμως είναι μάλλον με το μέρος μας Απλά το βρίσκω περίεργο που δεν το διαφήμισε η GB. 1 Ghz clock σε GPU που είχε 800Mhz reference clock και με σχετικά καλή ψύξη - σε πλήρες φόρτο δεν ξεπερνάει τους 70-71° C μετά από διαδοχικά Heaven/Valley benchmarks- θα έλεγα ότι είναι άξιο διαφήμισης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 η αλήθεια είναι ότι δεν το αναφέρει πουθενά, όμως υπάρχει. αυτό είναι δεδομένο τσίμπα και λίγο παραπάνω συχνότητα όποτε έχεις όρεξη και τέσταρε για σταθερότητα από catalyst, μην ασχοληθείς με afterburner κτλ.. κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις κι εσύ άνετα το 1100/1450 που έχω εγώ και είναι δοκιμασμένα σταθερό παντού, αλλά αν έχεις πέσει και σε καλύτερο κομμάτι ενδεχομένως θα μπορείς να παίξεις και πιο ψηλά πχ φίλου μου του κάθισαν οι μνήμες να είναι σταθερότατες σε 1575 , εμένα δε μου κάθεται δυστυχώς αν βάλεις τα ρολόγια εκεί που τα χω εγώ κερδίζεις άνετα τουλάχιστον ένα 10% (από το +20% περίπου που έχεις σε σχέση με μια 800αρα) και οι θερμοκρασίες σου δεν πρόκειται να ανέβουν καθόλου (η άντε να ανέβουν ελάχιστα) μιας και αυτές επηρεάζονται κυρίως από την τάση η οποία είναι από το εργοστάσιο "στο θεό" από την άποψη ότι δε θα χρειαστεί να παίξεις με ρεύματα, το πράγμα γίνεται πολύ πιο απλό επίσης να ξέρεις ότι η τάση σου είναι κλειδωμένη στο μέγιστο ανώτερο ασφαλές ,που είναι το 1.25V δεν μπορείς να ρίξεις καθόλου την τάση, εκτός αν φλασάρεις άλλο bios (κάποιο στα 900, χωρίς boost) , όπου κάνεις ό,τι θες . το δικό μας είναι περιορισμένο ουσιαστικά για αυτό δε σου πρότεινα να βάλεις afterburner, δεν έχει νόημα αλλά συχνότητα σε αφήνει να ανεβάσεις θα με ενδιέφερε να δω αν σου έκατσε καλό κομμάτι ώστε να έχεις σταθερότητα πάνω από 1100, γιατί το 1100 με αυτή τη τάση κατά 90% θα το έχεις για πλάκα και φυσικά θα με ενδιέφερε να δω αν σου έκατσαν και πιο καλά κομμάτια μνημών από μένα εγώ γενικά παρά τα υψηλά εργοστασιακά ρολόγια έχω μάλλον ένα μέτριο κομμάτι στο τομέα του o/c , το οποίο όμως όπως και να το κάνουμε κάνει παραπάνω από αυτά που υπόσχεται ο κατασκευαστής για μετριοπαθές κλοκάρισμα που έτσι κι αλλιώς θα έκανα για 24/7 καταστάσεις είναι μια χαρά αλλά για extreme κλοκάρισμα είναι μάλλον μπανάνα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Όχι δεν παίζει να αρχίσω τα φλασαρίσματα κτλ, αφού έκανε η GB την δουλειά με τα ρεύματα, για μένα δεν υπάρχει λόγος να τα πειράξω. Τα ρολόγια θα τα αφήσω ως έχουν προς το παρόν, πρέπει να βρω ανταπτοράκι πρώτα για τη 2η οθόνη, καθότι έχει καλώδιο VGA και η 7950 έχει μόνο 1 DVI-D έξοδο -.- Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα