Προς το περιεχόμενο

AMD HD7xxx series

John-lamia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν ειναι οτι πληρωνεις παιρνεις. Απλα οπως ειπε και ο qsis, απο μια reference ειναι σιγουρα καλυτερη. Απο εκει και περα το να παιζεις με 1.2.3.4 βαθμους διαφορα, δε λεει τιποτα. Αν ειναι να επιλεξεις αναμεσα σε Sapphire ή Msi ή Gigabyte, παιρνεις οποια σου καθεται καλυτερα στο ματι. Αν σε απασχολουν οντως οι θερμοκρασιες, τις ξεχνας ολες και πας σε ASUS.

Έτσι ειναι απλα οι ASUS ειναι πιο ακριβες για αυτο το ειπα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατι ειχες Sapphire κ δεν εμεινες ευχαριστημενος; Δεν ξερω για τα bios, αλλα εγω πχ την δικη μου την βλεπω γενικα πολυ κρυα αν κ εχω παλιο κουτι με οχι κ πολυ καλο airflow...ενα exhaust εχω μονο και πανω απο 65 βαθμους δεν ανεβαινει (μιλαμε για θερμοκρασια δωματιου 28-30 βαθμους). Κατα τα αλλα θορυβωδης και ζεστη (71-72 βαθμους)  γινεται μονο οταν την πουσαρεις και ανεβασεις ρολογια!! Μεχρι κ τις 2100rpm που δουλευει σε stock ειναι μολις αισθητη...

Κατα τα αλλα βαση λογικης να το πας...το ενα ανεμιστηρι της vtx3d θα πρεπει να δουλευει με μεγαλυτερη ενταση αρα κ μεγαλυτερο θορυβο με οτι αποτελεσμα εχει αυτο κ στις θερμοκρασιες 1vs2 fan...

Κρυα η 7950 ναι, κρυα η 7870 XT οχι. Εχει μεγαλη διαφορα το μοντελο. Η λογικη μπορει να το λεει, αλλα εχω διαβασει πολλα για τις XT (αλιμονο, αυτην αγορασα). 2 φανς τοσο κοντα στα fins του heatsink μια χαρα μπορουν να ακουγονται και αυτο συμφωνει με οσα διαβαζω: ιδια temps, ιδιος θορυβος, ιδιες επιδοσεις. (αυτο για το bios παει στο οτι μερικα bios για καποιο λογο ζοριζουν πιο πολυ τα vrm- και πανω σ αυτο δεν εχω καταληξει σε ουσιαστικο συμπερασμα, απλη παρατηρηση οτι η sapphire εστελνε με τα πιο ζεστα στις περισσοτερες περιπτωσεις)

και παλι φιλε μου δε συγκρινεται με σε καμια περιπτωση με reference ψυξη, ας ειμαστε λιγο λογικοι 

ακομη και custom της sapphire με ενα φουρφουρι που να αφηνει να πηγαινεις στους 75 (ειχα τετοια καρτα)  δε συγκρινεται με reference 

ποτε δεν ειπα οτι ειναι χειροτερο απο reference, αυτο που ειπα εγω ειναι για τα περι καλυτερης ψυξης, αρα μεγαλυτερης αξιας, αρα δικαιολογειται η διαφορα τιμης εδω στην Ελλαδα (220 vs 240-250-260 γιατι δεν ειδα sapphire φθηνοτερα πουθενα και οταν αγορασα) που δεν πρεπει να ισχυει. Αφηνω μια πισινη γιατι δεν μου αρεσει να γινομαι απολυτος. Εγω τωρα που την αγορασα δεν προκειται να γραψω ποτε "παρε sapphire εχει καλυτερο συστημα ψυξης" γιατι δεν αξιζει 40 ευρω σε σχεση με το μονο fan. Εκει σταθηκα γιατι αυτο εγραψε ο φιλος πανω.

Μια χαρα ειναι οι ψυκτρες την Sapphire. Αν θες να δεις διαφορες στη ψυξη με ουσια, κοιτας της ASUS με το DCII. Ολες οι αλλες παιζουν με 1-2 βαθμους διαφορα.

το προβλημα ειναι οτι δεν εχουν ολοι υλοποιηση της 7870ΧΤ, και μιλησα συγκεκριμενα για την xt. Η sapphire γενικα απο οτι εχω δει εχει πολυ ανταγωνιστικες τιμες στα υπολοιπα μοντελα και την παω για αυτο.

Ουσιαστικα αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι και στις προτασεις πρεπει να το ενσωματωσετε σιγα σιγα. Πανω απ ολα το VFM αρα η sapphire δεν εχει νοημα στα 250Ε ουτε για το "ισως" καλυτερο συστημα ψυξης. Γιατι αυτο το εχω διαβασει πολυ συχνα στις προτεινομενες συνθεσεις και ειναι κριμα ;)

Το έχω αναφέρει ήδη, η Vapor-X 7950 ακούγεται αρκετά μετά το 50% (η δική μου έχει φτάσει τουλάχιστον μέχρι 57% απ' ότι έχω δει).

Ο qsis με τη Gigabyte λέει ότι ποτέ δεν έχει πάει πάνω από 50%, και μπορεί να είναι και 1-2 βαθμούς πιο κρύα απ' τη Vapor-X, οπότε +1 @ Gigabyte.

Το έχω αναφέρει ήδη, η Vapor-X 7950 ακούγεται αρκετά μετά το 50% (η δική μου έχει φτάσει τουλάχιστον μέχρι 57% απ' ότι έχω δει).

Ο qsis με τη Gigabyte λέει ότι ποτέ δεν έχει πάει πάνω από 50%, και μπορεί να είναι και 1-2 βαθμούς πιο κρύα απ' τη Vapor-X, οπότε +1 @ Gigabyte.

Δεν ειναι αμεσα συγκρισιμο το % του fan στις διαφορες υλοποιησεις, ειδικα οταν μιλαμε για αυτες τις 2 (2 φαν εναντι 3). Η συγκριση πρεπει να γινεται στον θορυβο και στην θερμοκρασια. Μπορει του qsis να ακουγεται πιο πολυ με λιγοτερο % σε συγκριση με την δικη σου σε μεγαλυτερα %. Γενικα παντως το τριπλο της gigabyte εχει παρει απο πολλους θετικες αξιολογησεις, και μαλλον της αξιζει.

Μόνο ένας από δω είχε και τα 3 συστήματα ψύξης και είχε γράψει συγκρίσεις

Καλύτερο με διάφορα είναι της Asus , αλλά μεταξύ gb , sapphire οι διαφορές δεν ήταν μεγάλες υπέρ της gb

Απλά είχε γράψει ότι η GB κάνει πιο ανεκτό θόρυβο, όχι ότι ήταν και τάφος συγκριτικά ή ότι οι άλλη ελικόπτερο

• Like 1

Σημερα παρέλαβα την 7970 vapor x. Η προηγουμενη ηταν 7870 sapphire dual x. Η νέα κάνει πολύ λιγότερο θόρυβο. Αλλα να σας πω την αλήθεια ο θόρυβος ούτε στη παλιά με απασχολούσε. Το ανεμιστηράκι δουλεύει οταν παίζεις αρκετή ώρα. Ταυτόχρονα συνήθως το ηχοσύστημα ακούγεται αρκετά πιο δυνατά :)

Σοβαρά τώρα. Δεν είναι πολλές οι φορές που τα ανεμιστηράκια θα δουλέψουν πχ στο 70%. Τις πιο πολλές φορές δεν ακουγεται ο θόρυβος

Η καρτα (7970 vapor x) κανει max out σε 1080p το crysis 3 σε στοκ ρολογια (1050) ( με ολα τα φιλτρα στο τερμα και motion blur medium καθοτι το high ειναι απαραδεκτο για gaming.βεβαια καποιες φορες τα frames πεφτουν μεχρι 27 αλλα ειναι στιγμιαιο και απολυτα playable. Πολυ καλες επιδοσεις στη πραξη ( γιατι αυτο εχει σημασια τελικα στο χρηστη) . Επισης επελεξα αυτη αντι της 770 καθοτι βρηκα σε ξενα φορουμ οτι τα νεα παιχνιδια θα τα αποδιδει καλυτερα η αρχιτρκτονικη της ati λογω κονσολων

Η Amd το δηλωσε αυτο. Μιλησε για πιο smooth μεταφορα απο τις κονσολες στα pc. Αυτο ειναι εννοειται καλο και βλεπω την Amd να παιρνει ανετα πρωτια στο gaming, Ισως ομως να ειναι και κακο, εαν η Amd αραξει σε αυτη την ιδεα και σε hi end pcs δε θα δουμε "τα γραφικα".

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Χαιρετώ σας!

Στο δρομο βρισκεται πλεον η παραγγελια μου ολοκληρωμενη, και θελω να αναφερω οτι ενω πηγαινα στην αρχη για 7950 Vapor-X αλλαξα σε Asus 7950 DC2T v2.. 20 ευρω ακριβοτερη αλλα εκτος το οτι εχει 1 χρονο+ εγγυηση (σε σχεση με την vapor-x) μου φαινεται και καλυτερη υλοποιηση (και μιας και το πλαινο στο 600Τ μου θα ναι full plexi συντομα, ειναι πιο γομαριδικη η Asus και θα φαινεται πιο τουμπανο το συνολο).. Εκανα καλα η εκανα *μακακια* που πηγα στην υλοποιηση της Asus.. Ευχομαι να μην κρεμασει λογο των 3ων slot.. (πολυ το βάρος!)

Απο θερμοκρασιες/αποδοση/oc ειναι οκ ή τσαμπα η τουμπανο ψυχτρα της?

Κατι διαβασα μολις σε πολυ παλια post σ αυτο το τοπικ σχετικα με ανεβασμα θερμοκρασιων μετα απο καμποσο καιρο, λογο του οτι ψιλο"κρεμουσε" η ψυχτρα και σταματουσε να ακουμπαει καλα πανω στο gpu.. Ισχυει να υπαρχουν τετοια θεματα? Μη κλαψω τα λεφτα μου πριν ακομα τρεξει το μηχανημα, κριμα ειναι..

Κατι διαβασα μολις σε πολυ παλια post σ αυτο το τοπικ σχετικα με ανεβασμα θερμοκρασιων μετα απο καμποσο καιρο, λογο του οτι ψιλο"κρεμουσε" η ψυχτρα και σταματουσε να ακουμπαει καλα πανω στο gpu.. Ισχυει να υπαρχουν τετοια θεματα? Μη κλαψω τα λεφτα μου πριν ακομα τρεξει το μηχανημα, κριμα ειναι..

Νομίζω ότι με τη version 2 που θα πάρεις λύθηκαν αυτά τα προβλήματα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...