ahristos Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 και τωρα αλλη ερωτηση.. αν εγω με στοκ ρευμα την φτανω 1050/1450 και φαν 35 % σε 53 θερμοκρασια max load... Ποσο μπορω ακομα να την κλοκαρω? και με ποιο προγραμμα΄? Εμένα έπιασε το Sapphire TRIXX. Ούτε το MSI Afterburner ούτε ακόμα και το GIGABYTE OC_GURU (έχω GIGABYTE κάρτα). Είχαν σαν μέγιστο αυτό το 1050 που δίνει και το CCC. Πήγε λίγο παραπάνω από 1120 αλλά από κει και πάνω ήθελε παραπάνω τάση από τα 1.138V που έχει σαν στάνταρ. Μνήμες δεν έχει καλές πάντως η δικιά μου. Προδιαγραφή 1250 και πάνε λίγο παραπάνω από 1300 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 οριστε και η ρομ της καρτας μου απο το gpuz https://dl.dropbox.com/u/17446443/Tahiti.rom @Qsis, απ'οσο παρακολοθούσα το τοπικ, σχεδόν όλες οι 7950 που πήραμε 5-10 τότε ταυτόχρονα (πριν κάτι μήνες) φθάναν 1200/1575 με στοκ τασεις. Εννοείται με το 20%. (το οποίο να σου πώ, δε δοκίμασω να το βάλω στο 0). Εφόσον δούλεψε εκεί, τη παράτησα κιόλας με ένα προφίλ που έφτιαξα... κι εμενα παει , δεν ειπα οτι δε παει ή κολλησε (και πλακα πλακα ακομα δε μου χει κολλησει ποτε ) απλα παιζουν καποια μικρα artifacts στο heaven , τα οποια δε ξερω αν τα προσεχουν ολοι.. θα παραμεινω 1100/1450 για καθημερινη χρηση με στοκ ρευμα οπου και δε ψηνονται τα vrms και δεν εχω ιχνος υποψιας προβληματος πιο πανω ειναι για bench , αλλα θελω o/c για καθημερινη χρηση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kanesaxo Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Kanesaxo με το bios της asus πιανεις τοσο??? Μπορεις να δωσεις λινκ με το συγκεκριμενο bios?? Κοίτα το στορυ. Η καρτα αρχικά είχε 900 πυρήνα σαν OC εκδοση προφανώς. Με το πρόγραμμα της asus, δε με αφηνε να ανεβάσω ρεύμα παρά ελάχιστα. Με Afterburner κτλ, ολα μια χαρά, αλλά με ταβάνι στα ρολόγια του πυρήνα τα 1200 Επειτα εκανα το update που θα βρείς στη σελίδα και τα στοκ ρολόγια ειναι πλέον στα 925/1250. Επίσης με το πρόγραμμα της asus, πηγαίνω με στοκ τάση 1200/1575, αλλά με AB μπορώ να ανεβάσω κι άλλο τα ρολόγια, αλλά οχι τη τάση πέρα απο 1.25 (απ'οτι θυμάμαι). Οριστε και τα bios http://www.asus.com/Graphics_Cards/HD7950DC2T3GD5V2/#support_Download_30 Y.D. δε ξέρω αν λέω βλακεία, ίσως τα bios της asus να είναι διαφορετικά; Διότι και στη 5870 που ειχα αγοράσει μτχ, ο subzero που την ειχε απο ΧΦΧ ΧΧΧ εκδοση που ήταν αρχικά της ειχε φλασάρει asus bios... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SOCRATIS1000 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 1200 core με μολις 1090 ρευμα?Γιατι αυτα ειναι τα στοκ ρευματα στην gigabyte 7950 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kanesaxo Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 1.125 ειναι στην δική μου Asus. Σε αυτή την εκδοση http://www.asus.com/Graphics_Cards/HD7950DC2T3GD5V2/#specifications Πάντα με το bios update το οποιο εχει τα ρολόγια που εγραψα παραπάνω. 925/1250. Τα κανονικά της ρολόγια ηταν 900 , αλλά δε παίρνω όρκο πως είχε και τότε ρεύμα 1.09 που αναφέρεις για τη GB. Κι αυτό διοτι δεν το θυμάμαι. Είχα κάνει update το bios 3-4 μέρες αφού την αγόρασα. Υ.Γ. κι οπως προανέφερε, μόλις το κοίταξα, αυτά τα κριάρια της Asus, δεν αφήνουν πάνω απο 1.175 ρεύμα απ'το επίσημο πρόγραμμα της. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 1200 core με μολις 1090 ρευμα?Γιατι αυτα ειναι τα στοκ ρευματα στην gigabyte 7950 not anymore πλεον δινουν και οι gb πονο (1.23 συμφωνα με gpuz ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SOCRATIS1000 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 αα γαιτι εμενα ειναι 1090 τα στοκ.Οποτε καρβουνιαζουν ,σωστα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kanesaxo Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Σιγά το κάρβουνο ρε σωκράτη! και 1.25 να την έχεις συνέχεια σιγά τ'αυγά. Απ'τη στιγμή όμως, που εχω (παιρνω εμένα για παράδειγμα) 1200/1575 με το δικό μου στοκ ρεύμα, για ποιο λογο να ασχολούμαι παραπάνω; 1200 μου φθάνουν. Τουλάχιστο για το δικό μου επίπεδο gaming. Χτύπα τη στ'αυτια, βαλε τα 1200/1575, δες με ποσο ρεύμα εινια σταθερή και φτιάξει ενα προφιλ και να το θέτεις μονο όταν παίζεις παιχνίδια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 δε ξερω αν θα καρβουνιασει , θα δουμε (3 χρονακια εγγυηση στα @@ μου κιολας) απλα υποθετω οτι ειδαν και αυτοι πως το πανε κι αλλοι στο 1.25 και ειπαν να το πανε κι εκεινοι (1.238 για την ακριβεια το τσεκαρα πριν, χωρις το +20% ,τελειως στοκ ρευματα) και λογικα θα το αντεχουν οι καρτες δε νομιζω να ειναι τοσο βλακες ολοι αυτοι που ανεβασαν τη ταση, μαλλον θα εχουν διαπιστωσει οτι αντεχει προφανως και δεν ειναι απαραιτητο τοσο ρευμα (γιατι και με 1.188 ηταν οκ ) , απλα υποθετω οτι το εδωσαν καλου καλου για να ανεβασουν αλλο ενα 100αρικο τη συχνοτητα και να μην βγαζει ασταθεια κανενας , αλλωστε αλλη 7950 με στοκ 1GHz εγω προσωπικα δεν ξερω.. αλλα με αυτη τη λογικη (οτι πλεον ανεβηκε τοσο η στοκ ταση ) τσιμπας αλλο ενα 100αρικο απο το catalyst τουλαχιστον (μετα παιζει ρολο και το κομματι) οι μνημες ειναι μνημες, αναλογα το κομματι κι εκει , η ταση τους ειναι μονιμα στο 1.5 δεν υπαρχει καποιος προφανης τροπος να τις πειραξεις απλα δε θεωρω κι εγω πλεον οτι αξιζει πανω απο 1450 , γιατι και δε κερδιζεις κατι σοβαρο σε επιδοσεις και ανεβαζουν αρκετη θερμοκρασια πλεον δηλαδη απο 1250 σε 1450 πηγα απο 78 σε 84 , δεν υπαρχει λογος για παραπανω (θα μπορουσαν να κανουν κατι καλυτερο για τη ψυξη τους , με τοσο μεταλλο που εβαλαν ) τεσπα βλεποντας benchmarks απο καρτες σε 1200 (και κατι ψιλα) και 1600 μνημες (που θεωρω οτι εχει τραβηχτει οσο δε παει το θεμα ) ειδα οτι η διαφορα σε επιδοσεις ειναι απλα αλλο ενα 10% εχω ηδη κερδισει αρκετα και σε σχεση με πολλες 7950 που καποτε ξεκινουσαν απο τα 800 και φυσικα για τα λεφτα που εδωσα, οποτε δε γινομαι απληστος θα μεινω εκει που ειμαι για οσο το δυνατον μεγαλυτερη αξιοπιστια τωρα να περασω το 1.25 για να παω 1200 (γιατι με στοκ ρευμα δε τα εχω και βαριεμαι να ψαχνω τα 1140, 1160 , 1170 κοκ ) το θεωρω υπερβολη , εχω πυρηνα το πολυ 67-68 βαθμους με στοκ ταση , μια χαρα για τη μακροβιοτητα της καρτας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Σταύρος321 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Μιλαμε παντα για 0% ρευμα σε 1050 1450 απο CCC... και το ανεμηστηρι οσο θελω εγω... Απλα αν με στοκ ρευματα την ανεβαζω χαλαρα τοσο, λογικα δεν θα μπορω 1150 και 1500 +? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Suleiman-Magnificent Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Οι μνήμες που φορούν οι διάφορες 7950 δεν είναι ίδιες. Διαφορετικές μνήμες μπορεί να φορούν και ίδιες κατά τα άλλα υλοποιήσεις μιας συγκεκριμένης κάρτας. Άλλες μνήμες παίζουν στα 1600 άνετα, άλλες δεν ακούνε καθόλου, άλλες μέτρια. Αυτές που βλέπεις στα 1600 δεν είναι απαραίτητα τραβηγμένες απ τα μάλλια. Το πιθανότερο είναι μάλιστα να παίζουν άνετα εκεί. Το 10% όταν μιλάμε για o/c δεν είναι αμελητέα διαφορά αλλά τεράστια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Το 10% όταν μιλάμε για o/c δεν είναι αμελητέα διαφορά αλλά τεράστια. σιγουρα οχι , ομως κοιταμε και το πιθανο κοστος και φθορες οπως επισης κοιταμε και απο πού ξεκινησαν πριν κανα χρονο οι 7950 στα 800-850 mhz και πλεον πουλανε και μοντελα με 1000 εμενα αυτη τη στιγμη με καθημερινες ρυθμισεις και καλες θερμοκρασιες με χωριζει ενα 10% περιπου απο σχεδον μαξαρισμενες 7950 που κοντραρονται με 680 και οπως ειπα κερδισα ενα 9-10 % απο οταν την εβγαλα απο του κουτι αυτο μου αρκει πιστευω 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Σταύρος321 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 εκανα καποια τεστ μπορω μεχρι 1200/1450-1500 Απο κει και περα μπλε οθονουλα =) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 εκανα και μια συγκριση στο valley με την 6950 1GB που ειχα πριν (ειχα κρατησει screen ) και εχω επιπλεον 67% στο avg fps με την 7950, not bad για 170 ευρω παραπανω 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Σταύρος321 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 crasharoun οι drivers εαν του χωσω πανω απο 1500 memory clock... γιατι ? ξερει κανεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα