Προς το περιεχόμενο

AMD HD7xxx series

John-lamia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

To θέμα του gaming σε TV είναι μιά μικρή επιστήμη. Είναι πολλές οι παράμετροι που παίζουν ρόλο.

Για το θέμα της ανάλυσης, αποτελεί συνάρτηση του μεγέθους της τηλεόρασης και της απόστασης που κάθεσαι.

Η 40-άρα τηλεόραση στα 1360Χ768 στα 2.5 μέτρα απόσταση έχει το ίδιο οπτικό αποτέλεσμα με ένα 20-άρι μόνιτορ PC σε ultra-HD ανάλυση με απόσταση 30 εκατοστών.

optimal-viewing-distance-television-grap

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναί, είναι τo αντιστρόφως ανάλογο από την οθόνη του PC, όπου αυξάνεις την ανάλυση για να μήν βλέπεις τα πίξελς, λόγω της πολύ μικρής απόστασης.

To "μακριά" είναι σχετικό. Κάτσε ενάμιση μέτρο απόσταση από 40-άρα TV ή 15-20 εκατοστά από το μόνιτορ και θα δείς ότι πρέπει να πάς πιό πίσω.

Καλά δεν πάει έτσι όπως ακριβώς τα λες..

Η TV έχει μεγάλο Dot Pitch, ενώ στο Monitor δεν είναι..

Η διαφορά κάνει μπαμ γι' αυτό και πολλοί δεν γουστάρουν PC Gaming με TV.

Το Monitor είναι άλλη κατάσταση..

Δεν θα επεκταθώ διότι είναι τελείως off-topic, αλλά το dot-pitch είναι μόνο ένας από τους πάρα πολλούς παράγοντες σύγκρισης μεταξύ των 2 gaming setups, αλλού υπερτερεί το ένα, αλλού υπερτερεί το άλλο και είναι καθαρά θέμα προσωπικής προτίμησης.

Το διάγραμμα επάνω είναι πάρα πολύ κατατοπιστικό για το θέμα της ανάλυσης σε σχέση με διαστάσεις οθόνης και απόστασης. Το dot pitch προσωπικά το θεωρώ από τους λιγότερο σημαντικούς παράγοντες, αν όχι τον λιγότερο. Ο τεχνικός όρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξηγήσει διαφορές στην οπτική απεικόνιση μεταξύ δύο πάνελς, αλλά πολύ δύσκολο να αποτελέσει το κύριο κριτήριο επιλογής, παρα μόνον αν συγκρίνουμε απολύτως όμοια πράγματα σε όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά.

Είσαι μεταξύ αγοράς 22 ιντζών LCD-TV  για σύνδεση σε PC για θέαση από γραφείο και 22 ιντζών μόνιτορ. Ναί εκεί θα μιλήσεις για Dot-pitch.

Για σύγκριση του 22 ιντζών μόνιτορ και της 55-άρας LED 1080p TV δεν τίθεται θέμα dot-pitch. Είναι παντελώς αδιάφορο.

To θέμα του gaming σε TV είναι μιά μικρή επιστήμη. Είναι πολλές οι παράμετροι που παίζουν ρόλο.

Για το θέμα της ανάλυσης, αποτελεί συνάρτηση του μεγέθους της τηλεόρασης και της απόστασης που κάθεσαι.

Η 40-άρα τηλεόραση στα 1360Χ768 στα 2.5 μέτρα απόσταση έχει το ίδιο οπτικό αποτέλεσμα με ένα 20-άρι μόνιτορ PC σε ultra-HD ανάλυση με απόσταση 30 εκατοστών.

Καθομαι σε 22'' full hd monitor στο μισο με ενα μετρο και εναλλακτικα σε τηλεοραση 42'' full hd στα 2 με 3 μετρα και τα pixel στην τηλεοραση κανουν μπαμ. Περιττο να αναφερω π.χ. στο ps3 που ειναι upscale απο 720p το aliasing παει συννεφο.

Εγώ ούτε pixels έχω, ούτε alliasing και μάλιστα σε 1360Χ768. Βέβαια έχει πολλά χρόνια που παίζω μονίμως με 4ΧΑΑ οπότε το alliasing είναι ένα θέμα που το έχω προσωπικά σχεδόν ξεχάσει.

Επίσης η εικόνα είναι καθαρότατη διότι στη συγκεκριμένη TV υπάρχει πραγματική αναλογία 1 προς 1 μεταξύ των pixels του οπτικού σήματος και των πραγματικών pixels του πάνελ στην HDMI σύνδεση.

Εσύ τώρα που βλέπεις πίξελς από τα 2-3 μέτρα απόσταση σε full hd κιόλας, χρειάζεται διερεύνηση. Το διάγραμμα που παρέθεσες είναι χιλιοδιαπιστευμένο.

Προφανώς και δεν είναι πίξελς που βλέπεις. Το πιό πιθανό δεν έχεις ρυθμίσει σωστά το σύστημά σου.

Ευχαρίστως να σε βοηθήσω είτε σε dedicated topic είτε στείλε μου pm.

Για το θέμα του PS3 είναι καθαρά θέμα παιχνιδιού. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τα παιχνίδια στο PC, με την μόνη διαφορά ότι στο 2ο μπορείς να βάλεις ΑΑ.

Εδώ το Super mario Galaxy στο Wii που είναι 480p και δεν έχει alliasing ή pixels ούτε για δείγμα. Νομίζεις ότι είναι HD σήμα.

Kαι ποιός ανεγκέφαλος ή Θεόστραβος κάθεται μόνο σε 30 πόντους απόσταση από μια 30άρα PC oθόνη; Γούστο σου και καπέλο σου αν εσένα σου αρκεί, αλλά να χαρείς οι περισσότεροι έχουμε αρκετοί εμπειρία να ξέρουμε μεγέθη και αποστάσεις όπως και ppi μεταξύ άλλων για να ξέρουμε τι αρκεί ή δεν αρκεί για τις δικές μας ανάγκες.

Οι σημερινές 40άρες τηλεοράσεις δεν έχουν φτιαχτεί για χρήση PC.

O καθένας έχει την άποψή του και δεν προσπαθώ να πείσω τον οποιοδήποτε. Παρακαλώ να παρακολουθήσετε την συζήτηση από την αρχή και να μου υποδείξετε πού προσπάθησα να πείσω ότι κάτι είναι καλύτερο από κάτι άλλο.

Ailoure το διάγραμμα δεν λέει αυτό που γράφεις, ενώ η υποκειμενική, πιθανώς αμφιλεγόμενη και υπο αμφισβήτηση από τον οποιονδήποτε προσωπική σου εμπειρία δεν μπορεί να συγκρίνεται με αντικειμενικά διαπιστευμένα διαγράμματα.

Ευχαρίστως να το συζητήσουμε σε dedicated topic ή σε pm και να μου παραθέσεις διαπιστευμένα στοιχεία που να καταρρίπτουν το παραπάνω διάγραμμα.

Επίσης, μπορεί για εσένα οι σύγχρονες τηλεοράσεις να μήν σου κάνουν, προφανώς όμως κάνουν για τα εκατομμύρια του κόσμου που παίζει στο σαλόνι του τόσο με τις τωρινές όσο και σύντομα με τις 1080p next gen κονσόλες, όπως και τα νέα living-room friendly PCs και το Steam-box που αναμένεται να κυκλοφορήσει.

Να παίζει τώρα ο άλλος αραχτός στο καναπέ σε 55-άρα full-hd τηλεόραση και εσύ να του λές ότι το 22-άρι μόνιτορ στο γραφείο σου έχει μεγαλύτερη ανάλυση, χαμηλότερο dot-pitch και μεγαλύτερο ppi......... Ξέρω κι εγώ? Ο καθένας με τα γούστα του. Ότι είναι σημαντικό για τον ένα, είναι αδιάφορο για τον άλλο.

Καθότι εδώ είναι το τόπικ για τις 7ΧΧΧ κάρτες της AMD νομίζω παραέγινε το κακό και δεν προτίθεμαι να συνεχίσω το offtopic. Μου έκανε ο Lunatic μερικές πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις, τις οποίες και του τις απάντησα, διότι έδειξε ειλικρινές ενδιαφέρον.

Τέλος και καλή συνέχεια.

O καθένας έχει την άποψή του και δεν προσπαθώ να πείσω τον οποιοδήποτε. Παρακαλώ να παρακολουθήσετε την συζήτηση από την αρχή και να μου υποδείξετε πού προσπάθησα να πείσω ότι κάτι είναι καλύτερο από κάτι άλλο.

Ailoure το διάγραμμα δεν λέει αυτό που γράφεις, ενώ η υποκειμενική, πιθανώς αμφιλεγόμενη και υπο αμφισβήτηση από τον οποιονδήποτε προσωπική σου εμπειρία δεν μπορεί να συγκρίνεται με αντικειμενικά διαπιστευμένα διαγράμματα.

Δόξα τω Θεώ αφού έχω φτιάξει πλείστα διαγράμματα στην ζωή μου κάθε περιεχομένουν ξέρω και να τα διαβάζω. Κανένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν κάθεται σε 30 πόντους απόσταση από μια 30άρα PC οθόνη και ορίστε ξανά η ΔΙΚΗ σου πρόταση όσων αφορά το θέμα:

Ευχαρίστως να το συζητήσουμε σε dedicated topic ή σε pm και να μου παραθέσεις διαπιστευμένα στοιχεία που να καταρρίπτουν το παραπάνω διάγραμμα.

Δεν συντρέχει λόγος να συζητήσω για κάτι που ξέρω από πρώτο χέρι ότι δεν είναι ιδανικό. Σου κάνει και αρκεί εσένα; Με την ευχή μου.

Επίσης, μπορεί για εσένα οι σύγχρονες τηλεοράσεις να μήν σου κάνουν, προφανώς όμως κάνουν για τα εκατομμύρια του κόσμου που παίζει στο σαλόνι του τόσο με τις τωρινές όσο και σύντομα με τις 1080p next gen κονσόλες, όπως και τα νέα living-room friendly PCs και το Steam-box που αναμένεται να κυκλοφορήσει.

Καθότι εδώ είναι το τόπικ για τις 7ΧΧΧ κάρτες της AMD νομίζω παραέγινε το κακό και δεν προτίθεμαι να συνεχίσω το offtopic. Μου έκανε ο Lunatic μερικές πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις, τις οποίες και του τις απάντησα, διότι έδειξε ειλικρινές ενδιαφέρον.

Τέλος και καλή συνέχεια.

Δεν σου φταίει κανείς αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις μια κονσόλα από ένα PC. Δικά σου είναι τα μάτια κάνε ότι γουστάρεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...