Προς το περιεχόμενο

AMD HD7xxx series

John-lamia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

:lol:

γιατι οχι 5 και 4.5 αμα το παμε ετσι ; το να συγκρινουν στοκ ειναι το πιο φυσιολογικο 

βεβαια στο o/c οι intel εχουν  πιο μεγαλα περιθωρια 

Φυσικά και η σωστή σύγκριση είναι σε stock ώπου η πλειοψηφία των χρηστών θα τους δουλέψει εκεί.Πιο πάνω από ivy πάνε οι vishera συνήθως αλλά συνεχίζουμε να είμαστε ΟΤ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι αλλα στα pc δε θα παιζουμε στο μελλον σε μονο 1080p και σιγουρα οχι σε 30fps 

οταν ενα παιχνιδι φτασει να βλεπει 8 πυρηνες σε κονσολα (κατι που δε θα γινει τα πρωτα χρονια , σε αυτο ειδικα συμφωνω , αλλα απο ενα σημειο και μετα θα γινει σιγουρα ) και γινεται port σε pc οπου παλι θα βλεπει 8 πυρηνες , εκει τι κανουμε; 

οι καρτες γραφικων θα εχουν ξεφυγει πολυ  απο την 7850 μονο και μονο αν θελουμε να μιλαμε για 1440p, τα επιπλεον εφφε στα pc θα εχουν ξεφυγει , οι οθονες θα εχουν ξεφυγει.. 

με τους επεξεργαστες ομως τι γινεται; μπορεις να πεις με το χερι στη καρδια οτι αν καποιος παρει 4πυρηνο μεσα στο 2013, θα ειναι οκ και το 2016-7 

και μη μου πει καποιος οτι αυτο ειναι παραλογη απαιτηση γιατι αυτη η κατασταση ισχυει απο το 2006 που βγηκαν οι c2d 

γιατι καποτε με τους διπυρηνους ακουγα οτι οι 4πυρηνοι δεν ειχαν νοημα και καλυτερα να παρεις δυνατο 2πυρηνο κτλ κτλ.. , ομως πλεον με το διπυρηνο δεν κανεις τιποτα οσο καλος και αν ειναι και ολοι λιγο πολυ εχουμε 4πυρηνους και αρκετοι ειναι με αυτους 3-5 χρονια και ειναι μια χαρα ακομα 

δεν εχω τις γνωσεις να υποστηριξω τη μια αποψη ουτε την αλλη, για αυτο και το εχω ειλικρινη απορια.. αξιζει καποιος το 2013 να παει απο 4πυρηνο σε 4πυρηνο τον οποιο εχει ηδη καποια χρονια και να ειναι βεβαιος οτι δε θα εχει προβλημα για αλλα τοσα ;

(μιλαμε παντα για gaming) 

εμενα παντως η αποψη μου ειναι οτι το καλυτερο ειναι να περιμενουμε , μεχρι να κυκλοφορησουν και οι κονσολες και να εχουμε port απο αυτες

Θεωρητικα ο 8350 θελει περιπου τους 8πυρηνες του στο 80% για να φτασει εναν i5 χρονισμενο 500ΜHz πιο κατω. Τωρα πιο παιχνιδι και με τι αναλυση και με πια καρτα γραφικων θα κανει των 8350 να δουλεψει στο 100% ειναι αλλη ιστορια. Οποτε για μενα το πιο efficient σημερα και σε 4 χρονια πεταμα και αγορα 8πυρηνου της προκοπης. Η μονη πραγματικη λυση αν θες με σιγουρια να παιζεις ανετα και το 2017 ειναι να παρεις καποιον 6πυρηνο i7. Αλλα η διαφορα στα χρηματα ειναι τραγικη,

νομίζω ότι αυτή η εποχή είναι η στιγμή που οι 4-thread cpu αρχίζουν να γίνονται κακή επιλογή on the long run.

Νομίζω ότι οι επιλογές ανεξαρτήτως χρημάτων είναι:

6core/12thread intel > 4core/8thread intel > 4module/8 thread AMD>4 Core Intel >3module/6 thread AMD > 2core/4 thread intel

τώρα για VFM 8320/50 all the way + έχει  φτηνά και καλά mobo

ναι αλλα στα pc δε θα παιζουμε στο μελλον σε μονο 1080p και σιγουρα οχι σε 30fps 

οταν ενα παιχνιδι φτασει να βλεπει 8 πυρηνες σε κονσολα (κατι που δε θα γινει τα πρωτα χρονια , σε αυτο ειδικα συμφωνω , αλλα απο ενα σημειο και μετα θα γινει σιγουρα ) και γινεται port σε pc οπου παλι θα βλεπει 8 πυρηνες , εκει τι κανουμε; 

Ρωτάμε αν όντως θα βλέπει Ν αριθμό πυρήνων ή Ν αριθμό threads. Τι είναι σημαντικότερο λες;

Συνεχίζεται να αγνοείτε το γεγονός ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός εφαρμογών είναι ακόμα single-threaded και σε πολλές δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα να πάει σε multi-threading η εφαρμογή. Για άλλη μια φορά δεν αυξάνεται αναλογικά με τον αριθμό των πυρήνων και οι επεξεργαστικές επιδόσεις.

οι καρτες γραφικων θα εχουν ξεφυγει πολυ  απο την 7850 μονο και μονο αν θελουμε να μιλαμε για 1440p, τα επιπλεον εφφε στα pc θα εχουν ξεφυγει , οι οθονες θα εχουν ξεφυγει.. 

΄Οσο μειώνεται ο ρυθμός αύξησης επιδόσεων στις CPU άλλο τόσο θα μειωθούν οι ταχύτητες και σε GPU. Τόσο η NV όσο και η AMD μάλλον δεν θα πάνε σε 20nm για την αρχή της επόμενης γενιάς το 2014 αλλά θα παραμείνουν αρχικά σε 28nm.

με τους επεξεργαστες ομως τι γινεται; μπορεις να πεις με το χερι στη καρδια οτι αν καποιος παρει 4πυρηνο μεσα στο 2013, θα ειναι οκ και το 2016-7 

και μη μου πει καποιος οτι αυτο ειναι παραλογη απαιτηση γιατι αυτη η κατασταση ισχυει απο το 2006 που βγηκαν οι c2d και μπορουσες να κρατησεις το μηχανημα σου για 3-4 χρονια στο χαλαρο 

Haswell vs. Ivy bridge = worst case scenario +10%/clock δες την πρώτη παράγραφο γιατί.

γιατι καποτε με τους διπυρηνους ακουγα οτι οι 4πυρηνοι (ειδικα οι πρωτοι που δεν ηταν τοσο καλοι) δεν ειχαν νοημα και καλυτερα να παρεις δυνατο 2πυρηνο κτλ κτλ.. , ομως πλεον (και οχι τωρα προσφατα , εδω και χρονια..) με το διπυρηνο δεν κανεις τιποτα οσο καλος και αν ειναι και ολοι λιγο πολυ εχουμε 4πυρηνους και αρκετοι ειναι με αυτους 3-5 χρονια και ειναι μια χαρα ακομα 

Τι προτιμάς έναν από τους πρώτους 4-πύρηνους ή έναν σημερινό διπύρινο i3 και γιατί; Είναι εντελώς άτοπη η λογική να μετράς ΜΟΝΟ αριθμό μονάδων ΧΩΡΙΣ να συνυπολογίζεις την πραγματική επάρκεια ανά μονάδα.

δεν εχω τις γνωσεις να υποστηριξω τη μια αποψη ουτε την αλλη, για αυτο και το εχω ειλικρινη απορια.. αξιζει καποιος το 2013 να παει απο 4πυρηνο σε 4πυρηνο τον οποιο εχει ηδη καποια χρονια και να ειναι βεβαιος οτι δε θα εχει προβλημα για αλλα τοσα ;

(μιλαμε παντα για gaming) 

εμενα παντως η αποψη μου ειναι οτι το καλυτερο ειναι να περιμενουμε , μεχρι να κυκλοφορησουν και οι κονσολες και να εχουμε port απο αυτες και απο οτι βλεπω μπορει η amd να μη μπορει να φτασει την intel per core, απο την αλλη η intel καθεται και ασχολειται με τα ανουσια ενσωματωμενα γραφικα (ειδικα για high end μοντελα ανουσια και μετα καθεται ο phyco και λεει για ψεκασμα και ταμπλετ.. οταν η μεγαλυτερη εταιρεια cpu στοχευει προς τα εκει..  ) και δεν προσπαθει να περασει τους 4 πυρηνες γιατι αυτη τη στιγμη δεν ειναι καθολου απαραιτητο 

οταν ομως χρειαστει δε νομιζω να δυσκολευτει καθολου να το κανει.. και τοτε περα απο επιπλεον εξοδα θα εχουμε και τρελη απαξιωση 

Κοντός ψαλμός αλληλούια: ένας καλός i5 μπορεί να κρατήσει για τον μέσο χρήστη μερικά χρόνια ακόμα. Σίγουρα όχι άπειρα αλλά στο ενδιάμεσο θα βγουν και γρηγορότεροι επεξεργαστές που να μην στοιχίζουν απαραίτητα μια περιουσία.

΄Οσων αφορά το θέμα των tablet/smartphones ή που κανείς σας δεν διαβάζει newsblurbs στο διαδίκτυο γενικά ή προσπερνάτε ηθελημένα αυτά που δεν ενδιαφέρουν άμεσα. Ο τόπος βράζει από σχετικά άρθρα και εδώ ένα πρόσφατο:

http://www.xbitlabs.com/news/other/display/20130307234000_Apple_and_Intel_Have_Discussed_Foundry_Deal_Media_Report.html

Αν υπάρξει ποτέ συμφωνία μεταξύ των 2 τότε όχι στο άμεσο μέλλον. Το θέμα είναι ότι οι πωλήσεις υποχωρούν και για την Intel και για σχεδόν όλες τις μεγάλες εταιρείες και κάπου πρέπει να στιριχτούν σε μια βιομηχανία που θα φέρει σε αντίθεση τεράστια αύξηση και αυτή είναι και θα είναι η αγορά των smartphones. Η Qualcomm που ειδικεύεται σε smartphone SoCs είχε αύξηση τζίρου 30% την προγούμενη χρονιά με όλες τις άλλες μεγάλες εταιρείες μεταξύ αυτών και η Intel να βλέπουν τα ποσοστά τους να υποχωρούν.

Αναλυτές θέλουν την Samsung για το 2013 να καταφέρνει να πουλήσει πάνω από 100 εκατομύρια high end smartphones. Πόσο καιρός θα περάσει να πουλάνε όλες οι εταιρείες ένα δις smartphones ετησίως και γιατί δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριo να φτάσει ποτέ ανάλογο αριθμό πωλήσεις CPU ή GPU σε ετήσια βάση;

Δεν είμαι σίγουρος ότι και οι 8 πυρήνες θα είναι διαθέσιμοι
για παίγνια στις επερχόμενες κονσόλες

Ένας δύο μπορεί να είναι αποκλειστικά για το ‘λειτουργικό’, και
μπορεί και κάποιος άλλος να είναι για εφαρμογές του λειτουργικού, από έξυπνες κάμερες-χειριστήρια
ως voip και άλλα ‘system-apps’

Θα δούμε …

Θα δούμε και τι σκέφτεται η MS …

Προσωπικά θα περίμενα να δώ και AI το οποίο να
απασχολεί περισσότερο από το 1-3% της πλατφόρμας … γιατί πολλές φορές το ΑΙ είναι
ακόμα στα επίπεδα παιχνιδιών που παίζαμε σε 386

Και το 4Κ που θέλουν να υποστηρίξουν έστω μόνο για Multimedia δεν είναι βόλτα
στο πάρκο … και δε ξέρω αν θα υποστηρίξουν 4Κ @ 60Hz που εμάς τους
PCαδες μας ενδιαφέρει. Μπορεί
να υποστηρίξουν μόνο 4Κ @24 και @30Hz

Να μου πεις εδώ δεν έχουμε δεί ακόμα 4Κ οι PCαδες … πόσο γρήγορα μπορούν να το φέρουν
στην αγορά οι κονσόλες ?

Νομίζω η nV βασίζει την υλοποίηση OpenCL και DirectCompute σε cuda,

Πολύ καλό από πλευράς επανααξιοποίησης κώδικα, αλλά εάν όντως
η MS σπρώξει το DC και η sony/apple την OpenCL
τότε μπορεί να χρειαστεί η nV και πιο low level υλοποίηση.

Δεν είμαι σίγουρος ότι και οι 8 πυρήνες θα είναι διαθέσιμοι

για παίγνια στις επερχόμενες κονσόλες

Ένας δύο μπορεί να είναι αποκλειστικά για το ‘λειτουργικό’, και

μπορεί και κάποιος άλλος να είναι για εφαρμογές του λειτουργικού, από έξυπνες κάμερες-χειριστήρια

ως voip και άλλα ‘system-apps’

Θα δούμε …

Θα δούμε και τι σκέφτεται η MS …

Προσωπικά θα περίμενα να δώ και AI το οποίο να

απασχολεί περισσότερο από το 1-3% της πλατφόρμας … γιατί πολλές φορές το ΑΙ είναι

ακόμα στα επίπεδα παιχνιδιών που παίζαμε σε 386

Και το 4Κ που θέλουν να υποστηρίξουν έστω μόνο για Multimedia δεν είναι βόλτα

στο πάρκο … και δε ξέρω αν θα υποστηρίξουν 4Κ @ 60Hz που εμάς τους

PCαδες μας ενδιαφέρει. Μπορεί

να υποστηρίξουν μόνο 4Κ @24 και @30Hz

Να μου πεις εδώ δεν έχουμε δεί ακόμα 4Κ οι PCαδες … πόσο γρήγορα μπορούν να το φέρουν

στην αγορά οι κονσόλες ?

Υπάρχουν σε smartphone SoCs ήδη 4k decoders. Mια στάλα fixed function hw είναι και για 60Hz στα 3840*2160 ένας καλός decodeer ούτε 400MHz συχνότητα δεν χρειάζεται. Αναπαραγωγή video είναι και όχι interactive τρισδιάστατο παιχνίδι σε αυτή την ανάλυση.

Νομίζω η nV βασίζει την υλοποίηση OpenCL και DirectCompute σε cuda,

Πολύ καλό από πλευράς επανααξιοποίησης κώδικα, αλλά εάν όντως

η MS σπρώξει το DC και η sony/apple την OpenCL

τότε μπορεί να χρειαστεί η nV και πιο low level υλοποίηση.

H NV αναγκαστικά υποστηρίζει και θα υποστηρίξει εκτενέστερα OpenCL. Στην small form factor mobile αγορά είναι μεταξύ των μικρότερων ψαριών αναλογικά μέχρι στιγμής. Φαντάζεσαι τι επιτυχία θα είχε ένα proprietary CUDA εκεί; Το θέμα είναι πότε θα αποκτήσουν οι Tegra GPU USC ALUs για αρχή για να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν για hetergeneous processing.

Σκέφτομαι να αγοράσω μια 7850 τώρα που έπεσε κάτω από 160. Το θέμα είναι αν αξίζει να περιμένω την 7790 που από ότι διάβασα θα είναι 10% χειρότερη αλλά φαντάζομαι θα έχει μικρότερη κατανάλωση και

Interestingly, the HD 7790 is actually based on the 28 nm Bonnaire XT
chip and uses the GCN 2.0 architecture that will also be used in the
upcoming Radeon HD 8000 series.

Υπάρχει περίπτωση μελλοντικά να την ευνοήσουν περισσότερο οι drivers λόγω αρχιτεκτονικής από ότι την 7850;

Τι λέτε;

Τέλος να υπενθυμίσω ότι η AMD ήταν αυτή που ήταν τόσο "έξυπνη"¨και πούλησε το τμήμα Imageon στην Qualcomm για πενταροδεκάρες. Tα Adreno mobile GPUs σήμερα που χρησιμοποιεί η Qualcomm είναι απλός αναγραμματισμός του Radeon.

ουτε που μου περασε στο μυαλο ο αναγραμματισμος :-D

ρε τους μπαγασες!

• Like 1

Υπάρχουν σε smartphone SoCs ήδη 4k decoders. Mια στάλα fixed function hw είναι και για 60Hz στα 3840*2160 ένας καλός decodeer ούτε 400MHz συχνότητα δεν χρειάζεται. Αναπαραγωγή video είναι και όχι interactive τρισδιάστατο παιχνίδι σε αυτή την ανάλυση.

H NV αναγκαστικά υποστηρίζει και θα υποστηρίξει εκτενέστερα OpenCL. Στην small form factor mobile αγορά είναι μεταξύ των μικρότερων ψαριών αναλογικά μέχρι στιγμής. Φαντάζεσαι τι επιτυχία θα είχε ένα proprietary CUDA εκεί; Το θέμα είναι πότε θα αποκτήσουν οι Tegra GPU USC ALUs για αρχή για να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν για hetergeneous processing.

Πιθανά και σε άλλες embedded λύσεις (TV form) να υπάρχουν PowerVR που δίνουν ‘σήμα’ 4Κ αν και δε ξέρω για 60Hz . Σε decoder κάτι θα έχουν σίγουρα αλλά δεν φαντάζομαι να είναι τελική λύση, υποθέτω ότι η επόμενη γενιά θα υποστηρίζει κανονικά offloading για βάρια H.265 streams. Αλλά δεν έχω δει embedded platform που να δίνει έξοδο για να συνδέσεις κάτι ακόμα. Να μου πεις πέρα από κάτι προβολείς, δεν υπάρχει κάτι άλλο ιδιαίτερο αγορά αυτή τη στιγμή. Σίγουρα πάντως είναι ένας παράγοντας και αυτός που θα τρέξει όλη την αγορά. Το 3D το ξεπεράσαμε, δε πούλησε lol, το 4Κ μπορεί να φέρει πιλήσεις στο μέλλον.

Σωστά το σημειώνεις ότι το cuda κάτω από ARM ακούγεται πολύ δύσκολο να πουληθεί. Φυσικά τα πάντα είναι ρευστά. Εάν βρεθεί

πελάτης να παραγγέλλει κάποιες δεκάδες χιλιάδες τσιπάκια … μπορεί και να δούμε κάτι τέτοιο. Αλλά θα είναι μονό για την επαγγελματική αγορά. Το να έχει cuda το κινητό/ταμπλέτα δεν απασχολεί κανέναν. Αντιθέτως το να έχει OpenGL ES 2.0 , OpenGL3, OpenCL 1.1 κ.ο.κ. Πριν λίγες μέρες είδαμε και υποστήριξη OpenGL ES 3.0 από Qualcomm πολύ πιο σημαντικό από cuda για μικροσυσκευές και το άμεσο μέλλον.

ουτε που μου περασε στο μυαλο ο αναγραμματισμος :-D

ρε τους μπαγασες!

OT αλλά ο αναγραμματισμός για mother in law είναι woman Hitler :P

Πιθανά και σε άλλες embedded λύσεις (TV form) να υπάρχουν PowerVR που δίνουν ‘σήμα’ 4Κ αν και δε ξέρω για 60Hz . Σε decoder κάτι θα έχουν σίγουρα αλλά δεν φαντάζομαι να είναι τελική λύση, υποθέτω ότι η επόμενη γενιά θα υποστηρίζει κανονικά offloading για βάρια H.265 streams. Αλλά δεν έχω δει embedded platform που να δίνει έξοδο για να συνδέσεις κάτι ακόμα. Να μου πεις πέρα από κάτι προβολείς, δεν υπάρχει κάτι άλλο ιδιαίτερο αγορά αυτή τη στιγμή. Σίγουρα πάντως είναι ένας παράγοντας και αυτός που θα τρέξει όλη την αγορά. Το 3D το ξεπεράσαμε, δε πούλησε lol, το 4Κ μπορεί να φέρει πιλήσεις στο μέλλον.

Σωστά το σημειώνεις ότι το cuda κάτω από ARM ακούγεται πολύ δύσκολο να πουληθεί. Φυσικά τα πάντα είναι ρευστά. Εάν βρεθεί

πελάτης να παραγγέλλει κάποιες δεκάδες χιλιάδες τσιπάκια … μπορεί και να δούμε κάτι τέτοιο. Αλλά θα είναι μονό για την επαγγελματική αγορά. Το να έχει cuda το κινητό/ταμπλέτα δεν απασχολεί κανέναν. Αντιθέτως το να έχει OpenGL ES 2.0 , OpenGL3, OpenCL 1.1 κ.ο.κ. Πριν λίγες μέρες είδαμε και υποστήριξη OpenGL ES 3.0 από Qualcomm πολύ πιο σημαντικό από cuda για μικροσυσκευές και το άμεσο μέλλον.

http://www.imgtec.com/factsheets/powervr/PowerVR_VXD_Video_Decoder_IP_Core_Family_%5B2.5%5D.pdf

Πρέπει να γραφτείς για να κατεβάσεις το whitepaper. Φυσικά και μπορείς να συνδέσεις ήδη σήμερα ένα smartphone με μια τηλεόραση, το θέμα είναι που θα έβρισκες σήμερα την 4k TV σε λογική τιμή....

΄Οσων αφορά το API support ισχύει το ίδιο πράγμα όπως και στο desktop: predominant hw wins αλλιώς αν υπήρχε σήμερα μια τέταρτη εταιρεία να βγάζει κάρτες γραφικών και έφτανε μονοψήφιο ποσοστό της αγοράς ποιός δημιουργός θα γύριζε το κεφάλι ακριβώς σε αυτήν; Επίσης ισχύει και εδώ το γεγονός ότι όταν παρουσιάζεται ένα καινούργιο ΑΡΙ φτάνει το hw να υποστηρίζει το ΑΡΙ για να μπορούν να ξεκινήσουν οι δημιουργοί δουλειά και η επάρκεια/επιδόσεις έρχονται στο μέλλον.

Τις περισσότερες δυνατότητες OGL_ES3.0 θα τις υποστηρίξει η NV, PowerVR π.χ. μέσω proprietary extensions. Mην φανταστείς ότι θα μπορείς να παίξεις ωστόσο ES3.0 mobile game σε καμία σημερινή λύση. Eδώ με ένα απλό ES2.0 benchmark της Kishonti αναστενάζουν οι περισσότερες mobile GPU πόσο μάλλον με ES3.0.

παιδια την καινουρια HD7870 την ειδατε ??????

ειναι καταπληκτική !!!! το μονο κακο ειναι οτι θελει 1450watt για να δουλεψει απο μονη της !!!!

την εχει γνωστο καταστιμα σε προσφορα αυτην την εβδομαδα !!!!

παιδια την καινουρια HD7870 την ειδατε ??????

ειναι καταπληκτική !!!! το μονο κακο ειναι οτι θελει 1450watt για να δουλεψει απο μονη της !!!!

την εχει γνωστο καταστιμα σε προσφορα αυτην την εβδομαδα !!!!

τι λες ?? ??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...