panther_512 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 psycho έχεις λάθος. ξαναδιάβασε σε παρακαλώ τα προηγούμενα πόστ μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Κλείσε τελείως τα φίλτρα να δεις τι εστί Bottleneck, εγώ καλά τα λέω, εσύ δεν τα έχεις δοκιμάσει όπως πρέπει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δεν έχει νόημα η κουβέντα μας. Η 7970 τρώει bottleneck από ι5-2500Κ στα 4.5GHz......... καλό σου βράδι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Μου φαίνεται δεν καταλαβαίνεις τι λέμε.. Είπα ότι στην ανάλυσή σου, χωρίς φίλτρα, η 7970 τρώει μπουκάλι.. Με φίλτρα, ΔΕΝ τρώει μπουκάλι, φυσικά θα μου πεις σε όλα τα παιχνίδια βάζεις φίλτρα, ναι οκ.. Αυτό που είπα εγώ δεν κατάλαβες. Όπως και να έχει, αυτή η ανάλυση δεν είναι για τέτοια κάρτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 θα υποστηρίξω phychoτο αστέρι μας ο οροκουσακι στη γνωστή ανάλυση με παρόμοια κάρτα με μένα έστω και πράσινη έβγαλε αν θυμάμαι καλά 42-43fps στο bench του tomb raider , τα ίδια δηλαδή που βγάζω εγώ σε 1080p με ίδιες ρυθμίσεις με χειρότερο επεξεργαστή (αν και είναι κλοκαρισμενος vs stock.. )με τη λογική της μικρής ανάλυσης θα έπρεπε να είναι πολύ πιο ψηλά μη πω να έχει και tress fx, όχι να βάζουμε περίπου τα ίδια και να έχω διπλάσια πιξελοπότε ναι στη μικρή ανάλυση μπορεί να έχεις μπουκάλι στη κάρτα από τον επεξεργαστή, για αυτό και οπότε θέλουν να συγκρίνουν επεξεργαστές σε παιχνιδια και να φανεί έντονα η διαφορά βάζουν αυτές τις μικρές αναλύσεις που συνηθως δεν εχουν κανενα νοημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Millennium Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Βρε qsis διάβασε ξανά τι λέει ο πάνθηρας.Sandy στα 4.5 και βάλε έχει ο άνθρωπος.Μη τον τρελάνετε.Ο orokusaki έχει χαμηλότερη ανάλυση νομίζω και έχει stock cpu με oc την κάρτα του... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 εχεις ενα δικιο, γιατι δε μπορουμε και να ειμαστε 100% σιγουροι σε ο,τι αφορα τον αλλο η μονη λυση ειναι να δοκιμασει τωρα που εχει μονη καρτα (γιατι εγω επιμενω οτι το cf ειναι τελειως αναξιοπιστο ) , να δει τι κανει απεναντι σε ιδιες καρτες στα ιδια παιχνιδια με αλλους που ειναι σε μεγαλυτερη αναλυση κανονικα δεν πρεπει να τον κοβει ο επεξεργαστης του Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
savakis Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 για να δούμε τι παίζει πρέπει να γίνει η δοκιμή που λέει ο psycho, να κλείσει τα φίλτρα και να το τρέξει και μετά να τα βάλει πάνω και να δούμε διαφορές. αν η διαφορά στα fps είναι μικρή τοτε τον κόβει ο επεξεργαστής και με φίλτρα. Επιπλέον και γενικό σχόλιο. Σε μικρή ανάλυση είναι λογικό οι 2*6950 να πηγαίνουν σφαίρα με οποιαδήποτε φίλτρα, ενώ και το 1gb ram πρέπει να αρκούσε. Επίσης για να φανεί το 384bit vs 256 χρειάζεται μεγάλη ανάλυση και δυνατά φίλτρα BTW εκεί που τώρα βλέπεις 1300 ΜΒ vram usage όταν ήσουν με τις 6950 μπορούσες να τρέξεις το παιχνίδι στα ίσια ακριβώς settings; ή no-go; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Ακούστε ρε παιδιά. Το σύστημά μου είχε την εξής εξέλιξη τα τελευταία χρόνια: ι5-750 @3.3GHz με ΑΤΙ 5870 1GB vram i5-750 @3.3GHz με 6950 1GB vram i5-2500K @4.5GHz με 2Χ6950 1gbvram και τώρα [email protected] με 7970 GHz edition 3gb vram. Σε όλα τα συστήματα εχω κάνει εκτενέστατα performance analysis με μόνη εξαίρεση τη νέα καρτούλα. ξεκινάμε από τα πολύ πολύ βασικά. Για να μπορούμε να επικοινωνήσουμε πρέπει τουλάχιστον να ξεκινήσουμε από μία βάση που θα είναι αποδεχτή από όλους: Ορίζουμε μία κατάσταση όπου το αποτέλεσμα, στη προκείμενη περίπτωση η απόδοση σε παιχνίδια, εξαρτάται από τους παράγοντες Α,Β,Γ,Δ . Bottleneck εξαιτίας του παράγοντα Α είναι όταν ανεξάρτητα από το πόσο θα αυξήσουμε τους παράγοντες Β,Γ και Δ, το αποτέλεσμα είναι αναλοίωτο και εξαρτάται αποκλειστικά από τον παράγοντα Α. Στο θέμα των παιχνιδιών, το περίφημο bottleneck είναι κάτι το οποίο το συναντάμε όταν μία σύνθεση αποτελείται από υλικά διαφορετικών γενεών. Δεν είναι δυνατόν να θεωρείτε ένα σύστημα το οποίο αποτελείται από high-end υλικά bottleneck. Δεν είναι δυνατόν να θεωρεί ο οποιοσδήποτε έναν i5-2500K στα 4.5GHz με 8GB ram και 7970 bottlenecked. Βottlenecked θα ήταν ένας Core Duo στα 1.6GHz με 2Χ 7970 Crossfire. Ο επεξεργαστής θα αδυνατούσε να χειριστεί το σύστημα. Για το θέμα της ανάλυσης: Δέν είναι θέμα bottleneck αλλά σε ποιά ανάλυση και με ποιά settings διαπιστώνεις ότι έχεις ικανοποιήσει πλήρως το παιχνίδι όσον αφορά τη GPU και πλέον εξαρτάται από τη CPU. Αυτό δεν είναι bottleneck. Όταν σε οποιαδήποτε ανάλυση με οποιοδήποτε setting η κάρτα γραφικών σου δουλεύει στο φούλ της, τότε ξέρεις ότι τα fps εξαρτώνται καθαρά από τη κάρτα γραφικών σου. Όταν σε οποιαδήποτε ανάλυση με οποιοδήποτε setting η κάρτα γραφικών σου δεν δουλεύει φούλ, τότε ξέρεις ότι τα fps καθορίζονται είτε από τον επεξεργαστή σου, είτε από την engine του παιχνιδιού είτε από vsync. Bottleneck λόγω ανάλυσης, θα σήμαινε ότι όσο και αν άλλαζες τους άλλους παράγοντες, τα fps θα παραμέναν ίδια. κάτι το οποίο δεν ισχύει. Στο παράδειγμα του Max Payne 3, το οποίο τρέχει με vsync, η συμπεριφορά της κάρτας γραφικών αναλόγως των settings είναι μιά φυσιολογικότατη συμπεριφορά κάρτας, η οποία αποδίδει ανάλογα με το φορτίο που θα της ρίξεις. Απλά με όλα στο φούλ και 8ΧΑΑ διαπιστώνονται τα όρια της κάρτας γραφικών. Τόσο απλό. πρόβλημα θα υπήρχε αν ανεξάρτητα από οποιαδήποτε αλλαγή στα settings, τα fps παραμέναν τα ίδια, οπότε και θα έπρεπε να βρεθεί ο παράγοντας που κρατά την τελική απόδοση αναλλοίωτη. Δεν υφίσταται αυτό το περίφημο "bottleneck" που ισχυρίζονται κάποιοι. Και επαναλαμβάνω, αν όντως ίσχυε κάτι τέτοιο και η ανάλυση αποτελεί bottleneck, τί θα γίνει αν αυξήσω ανάλυση??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Επειδή βαριέμαι να διαβάσω όλο αυτό το σεντόνι θα απαντήσω στην τελευταία σου ερώτηση. Εάν η ανάλυση αποτελεί Bottleneck, σημαίνει ότι όταν αυξήσεις την ανάλυση θα έχεις τα ίδια FPS ακριβώς και το Bottleneck θα εξαφανιστεί την στιγμή που θα βάλεις μια ανάλυση που θα σου βγάζει λιγότερα FPS. Η πολύ απλά προσθέτεις AA/AF. Δες τι εννοούμε για να καταλάβεις. HD5870 με i7 [email protected], Bottleneck σε 3 αναλύσεις. http://www.guru3d.com/articles_pages/radeon_hd_5870_review_test,23.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
savakis Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Τελικά το πρόβλημα πιο είναι δεν είσαι ευχαριστημένος με την απόδοση; κολάει κάπου η 7970; αν ναι σε ποιο παιχνίδι και με τι settings. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δέν έχω κανένα παράπονο. Απλά έκανα μία αθώα δήλωση ότι σαν πρώτη εντύπωση η 7970 GHz edition είναι στα επίπεδα του Crossfire (κατι το οποίο περίμενα), και ο psycho νομίζει ότι τρώω κάποιο "μπουκάλι", για το οποίο του τόνιζα ότι κάνει λάθος, όχι μόνο στο αν τρώω μπουκάλι, αλλά για τον ίδιο τον ορισμό που θέτει ο ίδιος ως "μπουκάλι" Εν πάση περιπτώση, έκατσα και αφιέρωσα το λιγοστό μου χρόνο να τρέξω benchmarks για να τελειώνει αυτή η ιστορία, τα οποία benchmarks παρουσίαζω παρακάτω. Αν διαπιστώνετε κάπου "μπουκάλι" πείτε μου, διότι εγώ είμαι τυφλός και νομίζω ότι το σύστημα λειτουργεί κανονικότατα............. Αυτά από μένα και τέλος. Να κάτσω να παίξω και κάνα παιχνίδι, γιατί για αυτό αγόρασα τη κάρτα και όχι να συζητάω τα αυτονόητα..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 ΄Επρεπε να κάτσω να διαβάσω 2 σελίδες για να καταλάβω τι εννοεί ο ένας και τι ο άλλος. panther_512, Βοήθησέ με πριν κάνω καμιά πατάτα (γιατί λυπάμαι αλλά τα αποτελέσματα του Heaven παραπάνω δεν βοηθάνε): τρέχεις σε οθόνη με ανάλυση 1360*768 ή κάνω λάθος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δες παράδειγμα.. Heaven με AA + Tessellation.. Βρε τρέξε κάνα παιχνίδι στις αναλύσεις που έχει από πάνω και θα σου πω εγώ για Bottleneck.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δες παράδειγμα.. Heaven με AA + Tessellation.. Βρε τρέξε κάνα παιχνίδι στις αναλύσεις που έχει από πάνω και θα σου πω εγώ για Bottleneck.. Μπορείς να κάνεις μια ανάπαυλα κατ' εξαίρεση μήπως καταλάβω τι λέτε τόση ώρα; Γιατί μην θαρρείς ότι έχεις δίκιο, υποψιάζομαι ήδη τι έχει γίνει απλά θέλω να βεβαιωθώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα