Προς το περιεχόμενο

AMD HD7xxx series

John-lamia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

GTX295 > 4870x2

GTX480 SLI > 5870 CF

GTX580 SLI > 6970 CF

Και στα Single μία από τα ίδια..Τώρα θα μου πεις για την κατανάλωση ρεύματος, ξέρω..

Όσο για το ανάλατο φαγητό, απλά γελάω, όπως είχε πει και ο ''σοφός'' Ailuros,

SingleGPU = Plug And Play

CF/SLI/mGPU = Plug And Pray(Και ειδικά για την AMD πρέπει να ρίξεις πολλή προσευχή)

Θες να πιάσουμε και τα περί Image Quality ;

Λέω αν θες..Γιατί το Texture Filtering της Nvidia δεν το έχει η AMD..Δεν ξέρω τώρα με το Tahiti αν βελτιώθηκε και πόσο.

Θα περιμένω το Kepler, ναι, για 2 λόγους 1.Θα έρθουν σε ισορροπία οι τιμές, 2.Ίσως να είναι G80/R300 Effect και να δω επιτέλους τις αναμενόμενες επιδόσεις.

Περίμενε παραπάνω shaders εσύ..Όπως και με την 6970, γυρνάς το διακόπτη και ξεκλειδώνει extra shaders.

GTX580 SLI κοστίζει 2 φορές πάνω από το 6970 cf και έχει 10% πάνω σε απόδωση

Gtx 480 sli κόστιζε 2 φορές πάνω από 5870 cf και μιλάμε ότι έβαζες μέσα στο pc 2 φουρνους , για θόρυβο? ούτε f-16 σε απογείωση δεν τις έπιανε.

Gtx 295 = την είχα και πέραν του ότι έκανε 3 μήνες να δουλέψει σωστά με τους driver ήταν 10% πάνω από 4870x2 με διπλό θόρυβο.

Για την 5870 τη σκέτη που σαπάκιαζε την gtx 295 με μικρότερο κόστος, θερμοκρασίες και θόρυβο και περιμέναμε 6 μήνες για να μας σερβίρουν την ψυσταριά την 480 τι λες?

νταξ , μπορεί σε κάποιον αρέσει το πράσινο σα χρώμα δε λέω...

ας αφήσουμε την ιστορία όμως, τώρα είναι το θέμα τι γίνεται που οι 580 δεν αξίζουν ούτε 300 ευρώ με την απόδωση που έχουν....

τι γίνεται τώρα που η AMD κλοκάρει το εργαλείο 50% κάτω από ότι μπορεί , λόγω του ότι απλά δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τις πράσινες θερμάστρες...

και τι θα γίνει που για να βγεί το κέπλερ θα έχουμε γενήσει κυριολεκτικά (9 μήνες), μην έχουμε πάει και για βάφτιση... :-D :-D

άντε να πάρουν μπροστά εκεί στην Ασία γιατί την έχουν ρίξει στον ύπνο και θα μας τα φάνε τα χρήματα οι καναδοί.... ^_^

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τι γίνεται τώρα που η AMD κλοκάρει το εργαλείο 50% κάτω από ότι μπορεί , λόγω του ότι απλά δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τις πράσινες θερμάστρες...

Το τώρα είναι σχετικό, κάτσε να βγει και βλέπουμε.

GTX295 > 4870x2

GTX480 SLI > 5870 CF

GTX580 SLI > 6970 CF

Και στα Single μία από τα ίδια..Τώρα θα μου πεις για την κατανάλωση ρεύματος, ξέρω..

Όσο για το ανάλατο φαγητό, απλά γελάω, όπως είχε πει και ο ''σοφός'' Ailuros,

SingleGPU = Plug And Play

CF/SLI/mGPU = Plug And Pray(Και ειδικά για την AMD πρέπει να ρίξεις πολλή προσευχή)

Θες να πιάσουμε και τα περί Image Quality ;

Λέω αν θες..Γιατί το Texture Filtering της Nvidia δεν το έχει η AMD..Δεν ξέρω τώρα με το Tahiti αν βελτιώθηκε και πόσο.

Θα περιμένω το Kepler, ναι, για 2 λόγους 1.Θα έρθουν σε ισορροπία οι τιμές, 2.Ίσως να είναι G80/R300 Effect και να δω επιτέλους τις αναμενόμενες επιδόσεις.

Περίμενε παραπάνω shaders εσύ..Όπως και με την 6970, γυρνάς το διακόπτη και ξεκλειδώνει extra shaders.

Θελεις να στειλουμε μαζι βιογραφικα στους πρασινους ? εχουμε ελπιδες με αυτο το τοπικ....Τωρα ομως σοβαρα, πρεπει να παραδεχομαστε καποια πραγματα.Αρχικα θελω να πω πως ειμαι και φανατικος amd φανμποι στους επεξεργαστες αλλα ξερω πως οι INTEL ειναι αλλιως, ετσι ειναι και εδω στις καρτες γραφικων πρωτα ειναι η nvidia με τεραστια προιστορια και μετα η ati , οι δευτερες ειναι ποιο value for money αλλα οι πρωτες αποτελουν αναποσπαστο κομματι ενοςαληθινου GAMER.

Η ATI είναι πιο παλιά από την Nvidia(Αν θυμάμαι καλά).

@ Savakis, να τα λέμε όπως είναι τα πράγματα..

Είχα κι εγώ GTX295 και για μένα προσωπικά δεν έκανε η κάρτα, όπως δεν κάνει καμία mGPU.

Επειδή είχα και GTX480, θα πω ότι δεν είχε καμία σχέση με αυτά που έλεγαν στα Reviews, ούτε θόρυβο είχε η κάρτα ούτε ψηνόταν(Πήγαινε 91-92C εντάξει κάρτα γραφικών είναι).Και ανέβαινε και αρκετά χωρίς έξτρα τάση.Μια χαρά ήταν η κάρτα για εμένα, το μόνο πραγματικά αρνητικό ήταν η κατανάλωσή της.

Εγώ πάντα παίρνω την Top SingleGPU, όποιος την έχει.

Τέλος με τις προϊστορίες από εμένα, καιρός να γυρίσουμε πίσω στο θέμα.(νωρίς το θυμήθηκα θα έλεγε κάποιος :)

Γουστάρω τα "ποιος την έχει μεγαλύτερη" ! Και ειδικά όταν λέμε ότι μας αρέσει! Τα quote μου έχουν σκοπό να σχολιάσουν και όχι "να την πουν"! Για τον καθένα περί ορέξεως.

GTX295 > 4870x2 -> 6 μήνες διαφορά στο release μεταξύ τους. (Τελικά αμφότερες απαράδεκτες κάρτες).

GTX480 SLI > 5870 CF -> 6 μήνες διαφορά στο release με αρκετά μουδιασμένο launch του fermi.

GTX580 SLI > 6970 CF -> Μεγάλη διαφορά τιμής αλλά η διαφορά σε απόδοση είναι σίγουρα μεγαλύτερη του 10%

Εγώ βλέπω πως σε 2 περιπτώσεις η ati έβγαλε μισό έτος πιο νωρίς τις ταχύτερες κάρτες στην αγορά ,με την πράσινη να μην απάντάει με κάτι πολύ καλύτερο, ενώ στην τρίτη που είχε ξεκάθαρα ταχύτερο προϊόν, μας μάδησε τόσο ώστε να κάνει την 6970 vfm. Δεν μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα κιόλας...

sorry για τα off topic...

Gtx 295 = την είχα και πέραν του ότι έκανε 3 μήνες να δουλέψει σωστά με τους driver ήταν 10% πάνω από 4870x2 με διπλό θόρυβο.

Απο ότι θυμάμαι η gtx 295 που κράτησα για λίγο , ήταν λίγο πιο ψυχρή και ήσυχη από την 4870χ2. Δυστυχώς και ελάχιστα καλύτερη...

Γενικά τα launch είναι παγίδες για συμπεράσματα γιατί πειράζουν και τους drivers για νούμερα στα bench. Φέτος προκύπτει πως η διαφορά μεταξύ 6970 και 580 παίζει γύρω στο 20αρικο%. Νομίζω πως πέρσι στο launch της 6970 , έπαιζε λιγότερο.

Γενικά τα launch είναι παγίδες για συμπεράσματα γιατί πειράζουν και τους drivers για νούμερα στα bench. Φέτος προκύπτει πως η διαφορά μεταξύ 6970 και 580 παίζει γύρω στο 20αρικο%. Νομίζω πως πέρσι στο launch της 6970 , έπαιζε λιγότερο.

Επαιζε λιγοτερο γιατι παντα σε ενα launch οι drivers ειναι πρωιμοι. Και ειδικα τωρα που οι δυο εταιρειες μπαινουν σε καινουρια αρχιτεκτονικη και μικροτερο μεγεθος.

Πάντως γουστάρω στα reviews κάτι "παχύρρευστα" σχόλια του στυλ : "At last , 7970 is THE sigle card that has the potential to play smooth Batman AC at dx11 maxed!!" Και όσο βλέπω τι σάπιο port είναι το game...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως γουστάρω στα reviews κάτι "παχύρρευστα" σχόλια του στυλ : "At last , 7970 is THE sigle card that has the potential to play smooth Batman AC at dx11 maxed!!" Και όσο βλέπω τι σάπιο port είναι το game...

Ολα τα games σαπια ειναι..μικρα, χαλια gameplay..Δυστυχως μικρες independent δουλειες δεν ανταμοιβονται...δυστυχως..

Επεξ/σία από Anubis13

Ολα τα games σαπια ειναι..μικρα χαλια gameplay..Δυστυχως μικρες independent δουλειες δεν ανταμοιβονται...δυστυχως..

Ισχύει σχεδόν πάντα (βγαίνουν 3 με 4 max καλά παιχνίδια το χρόνο), αυτό πιστεύω είναι η καλύτερη δικαιολογία για να καθυστερεί κάποιος την αναβάθμιση.

Θελεις να στειλουμε μαζι βιογραφικα στους πρασινους ? εχουμε ελπιδες με αυτο το τοπικ....Τωρα ομως σοβαρα, πρεπει να παραδεχομαστε καποια πραγματα.Αρχικα θελω να πω πως ειμαι και φανατικος amd φανμποι στους επεξεργαστες αλλα ξερω πως οι INTEL ειναι αλλιως, ετσι ειναι και εδω στις καρτες γραφικων πρωτα ειναι η nvidia με τεραστια προιστορια και μετα η ati , οι δευτερες ειναι ποιο value for money αλλα οι πρωτες αποτελουν αναποσπαστο κομματι ενοςαληθινου GAMER.

ενώ οι δεύτερες τι είναι μόνο για αναπαραγωγή ταινιών? :P

seriously είσαι φανμπόι και καλά κάνεις, η nvidia πράγματι έστω και καθυστερημένα πολλές φορές βγάζει singlegpu στη high end κατηγορία, ενώ η ati στοχεύει αυτή την αγορά μάλλον με mgpu (εγώ αυτή τημ αίσθηση έχω), αλλά μη λέμε ανακρίβειες όπως η παραπάνω, διότι μπορεί να μας διαβάζουν και παιδιά που δε γνωρίζουν και να παραπλανούνται νομίζοντας ότι μόνο με nvidia παίζεις πραγματικά τα pc games...

Αν η 7970 έβγαινε με τα ρολόγια που θα πρεπε να βγεί θα ήμασταν πολύ κοντά

στο R300/G80 effect

θα ήμασταν δίπλα σε αυτό με ρολόγια 1150.

με 1300+ είναι απλά πολύ παραπάνω. πολύ άνετοι το παίζουν στην AMD , κάποια πληροφορία έχουν για την nvidia...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...