Προς το περιεχόμενο

AMD HD7xxx series

John-lamia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μάλιστα και πόση μνήμη συστήματος χρησιμοποιεί το παιχνίδι σε κάθε από αυτές τις περιπτώσεις;

Δεν έχω καμία εικόνα σε αυτό, περιμένω να πάρω την κάρτα μου στο τέλος του μήνα και θα το διερευνήσω το game.

Το είδα live και δεν είμαι σίγουρος ότι δεν το έχουν βαρύνει επίτηδες....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν έχω καμία εικόνα σε αυτό, περιμένω να πάρω την κάρτα μου στο τέλος του μήνα και θα το διερευνήσω το game.

Το είδα live και δεν είμαι σίγουρος ότι δεν το έχουν βαρύνει επίτηδες....

΄Οπως είπα όταν πρωτοείδα την σελίδα στο guru3d καλή προσπάθεια αλλά δυστυχώς προχειρότητα. Πολλά παιχνίδια φορτώνουν κάποιες ποσότητες μνήμης από την μάνα τους στην μνήμη συστήματος ανεξάρτητα αν επαρκεί η μνήμη της κάρτας γραφικών ή όχι. Αν δεν εξερευνηθεί το κομμάτι αυτό τα αποτελέσματα δεν λένε και πάρα πολλά. Και για να ευλογήσω τα γένια μου ήμουν ο πρώτος πριν 7 χρόνια που έκατσε να αναλύσει την κατανάλωση μνήμης σε τρισδιάστατο με κάρτες γραφικών σε review.

***edit: για να μην το ξεχάσω η επερχόμενη κονσόλα της SONY δεν έχει τελικά compute only clusters στην GPU οπότε μπορούμε άνετα όντως να μιλάμε για 7800 εφάμιλλο hw και είναι ευχάριστο να κάνει κανείς λάθος σε αυτές τις περιπτώσεις.

• Like 2

Άργησαν. Υπάρχει μεγάλο κενό επιδόσεων και τιμής μεταξύ 7770 και 7850.

Κάτι τέτοιο έψαχνα πριν 3-4 μήνες, αλλά τόσο έκανε η 7770 τότε και δεν άξιζε. Ευτυχώς βρήκα κάτι παραπάνω και πήρα την 7850 έστω και με 1GB. 

Σήμερα στα 100-110 ευρώ η 7770 είναι εκεί που θα την ήθελα. 

Μιάς και είναι αυτό το νήμα για τις 7ΧΧΧ κάρτες, να αναφέρω την οριζόντια αναβάθμιση που έκανα, από 2X6950 crossfire σε 7970 GHz edition.

Στα μέχρι στιγμής τέστ, η 7970 GHz είναι περίπου από -5% εως +5% της απόδοσης των 6950. Με λίγα λόγια είναι το ίδιο πράγμα....

Update: Και μόλις διαπίστωσα ότι τα έξτρα GB RAM δεν δίνουν τη δυνατότητα για smooth 8XAA ακόμα και στην ταπεινή μου ανάλυση των 1360Χ768.

Στο Max Payne 3, με 8ΧΑΑ, τρώει κάπου 1300-κάτι GB Ram (από τα 900-κατι του 4ΧΑΑ) και τα frames πέφτουν στα 45, με τη GPU να δουλεύει 100%.

Αντίθετα, με 4ΧΑΑ το παιχνίδι τρέχει απροβλημάτιστα στα 60fps με τη GPU να δουλεύει στο 60%-80%. Σχεδόν ακριβώς όπως το crossfire.....

Ας έπαιρνες nVidia :P

Σε αυτή την ανάλυση στο είχα ξαναπεί ότι τρως γερό μπουκάλι..

Εκτός αυτού θα πρέπει να ρίξεις και ένα καθάρισμα καλό στους οδηγούς με το Atiman Uninstaller για να δεις την πραγματική δύναμη του GCN.

Η 7970Ghz κανονικά τις κάνει σκόνη τις 6950 που είχες.

100% χρήση GPU σημαίνει μπουκάλι από την κάρτα στον επεξεργαστή.

Και αυτό λόγω ανάλυσης, η GPU πρέπει να είναι στο 99%, όχι στο 100%.

Δεν έχει μπουκάλι όπως είναι με oc.Μόνο σε σπάνια περίπτωση σε κάποια παιχνίδια λόγω μηχανής και ανάλυσης και εκεί δύσκολα.Ας πει και τι χρήση έχει σε cpu.

Psycho, τί πίνεις και δεν μας δίνεις???

Δεν ξέρω από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω..........

Πρώτα από όλα είσαι υπερβολικότατος. Η 7970 κάνει σκόνη τις 2Χ6950???? Από πού κι ως πού? Έχεις δεί τα συγκρητικά???

Η 7970 είναι υποδυέστερη στη πλειοψηφία των περιπτώσεων από τις 6950 crossfire. Η 7970 GHz edition είναι περίπου στα ίσα, με άλλα τέστ να είναι λίγο πιό πάνω και σε άλλα λίγο πιό κάτω.

Η μετάβαση από 2Χ6950 σε 7970 GHz edition αποτελεί οριζόντια αναβάθμιση, διότι δεν αυξάνεις ουσιαστικά την επεξεργαστική σου ισχύ, απλά πάς σε μία κάρτα με λιγότερη κατανάλωση ρεύματος και χαμηλότερες θερμοκρασίες. Και τη δυνατότητα να ξανακάνεις crossfire μετά.

Ναί, σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπου τα παιχνίδια απαιτούν compute power, εκεί και μόνο εκεί θα δείς μεγάλη διαφορά. Και αυτό αποτελεί το 1% των περιπτώσεων.

Τώρα για το bottleneck............

Πού ακριβώς εντοπίζεις το "μπουκάλι"???????

Όταν σε ανάλυση 1360Χ768 η κάρτα δουλεύει 100% με 45fps, αν ανεβάσω ανάλυση τί νομίζεις ότι θα γίνει??? Ως δια μαγείας θα ανέβουν τα μίνιμουμ fps???? Θα λιγοστέψει το usage της GPU?????

Τί ακριβώς ορίζεις ώς bottleneck και ποιό είναι αυτό το μαγικό όριο ανάλυσης που καθορίζει ποιό component του υπολογιστή σου κάνει τη ζημιά??

Εγώ νόμιζα ότι το bottleneck αναφερόταν στα benchmarks σε διάφορες αναλύσεις όπου όταν η κάρτα γραφικών δουλεύει στο 100% τα fps καθορίζονται από τη κάρτα γραφικών και όταν η κάρτα γραφικών δεν είναι στο 100%, αλλά πολύ λιγότερο, τα fps καθορίζονται από τον επεξεργαστή.

Στο παράδειγμά μας τώρα:

Το Max Payne 3 με τα πάντα στο τέρμα και 1360Χ768 ανάλυση, με 4ΧΑΑ τρώει 900ΜΒ video ram και τρέχει κολλημένο στα 60fps με τη GPU να δουλεύει στο 60% με κάποια spikes στο 80%.

Mε όλα στο τέρμα και 8ΧΑΑ, τρώει 1300ΜΒ video ram και τρέχει στα 60fps, με βουτιές στα 45 όταν παίζουν πολλά πράγματα στην οθόνη και τη GPU να δουλεύει την περισσότερη ώρα στο 90-99%.

Εσύ τί λές ότι θα γίνει αν ανεβάσουμε ανάλυση???

Την απάντηση εγώ την έχω έτοιμη, διότι τα παιχνίδια μπορώ να τα παίξω σε ότι ανάλυση θέλω. Απλά το panel είναι 1360Χ768, οπότε και δεν έχει νόημα να τρώω τζάμπα ρεύμα για rendering σε υψηλότερες αναλύσεις.

Επίσης, όταν αναφέρομαι σε GPU usage 100%, εννοώ 98%-99%. Νόμιζα ότι αυτό είναι αυτονόητο.

• Like 1

Όταν είπα ότι τις κάνει σκόνη εννοούσα ότι δεν έχει Micro-stuttering μέσα, συνεπώς έχεις πολύ πιο Smooth Gaming.

Άλλα τα 30FPS της SingleGPU και άλλα τα 30FPS του CF/SLI/mGPU.

Δεν είναι αυτονόητο, διότι αν πάει η κάρτα 100%, ρίχνει μπουκάλι στον CPU, οπότε θα λες 99%.

Μπουκάλι σημαίνει πως αν πας τον CPU από 4.5Ghz, 4.7Ghz θα δεις σημαντική αύξηση στα FPS λόγω ανάλυσης, με λίγα λόγια η 7970 μπορεί να δώσει παραπάνω στην ανάλυση που παίζεις αλλά θέλει περισσότερα Ghz.

Αυτό που λές δεν είναι bottleneck.

Bottleneck από την CPU σε χαμηλή ανάλυση σημαίνει όταν η κάρτα γραφικών σου δεν δουλεύει στο 100% και πλέον τα fps καθορίζονται από τη ταχύτητα του επεξεργαστή.

Στη παραπάνω περίπτωση bottleneck από τη CPU θα είχες αν ότι αλλαγή και αν έκανες στα graphic settings για τη δεδομένη ανάλυση, τα fps και το GPU usage παραμέναν στα ίδια πλαίσια ακριβώς.

Που αυτό δεν συμβαίνει.

Bottleneck σημαίνει ότι η κάρτα έχει να δώσει πιο πολύ και δεν την αφήνει ο CPU.

Στην δικιά σου ανάλυση αυτό συμβαίνει κατά 90%, εκτός και αν ενεργοποιείς τέρμα τα φίλτρα σε όλα τα παιχνίδια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...