Προς το περιεχόμενο

AMD HD7xxx series

John-lamia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι xfx 7970 στα 1000 και η 7970 vapor ghz δεν ειναι voltage unlock ?

Αυτό δε το γνωρίζω, μιλάω συγκεκριμένα για τη vapor-x 7950 σε κάποια φόρουμ που έψαχνα όταν ήθελα να αγοράσω. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Η GTX295 την οποία είχα πάρει και 'γω μεταχειρισμένη ήταν δράμα..

Εκτός του ότι ο τύπος που μου την πούλησε ήταν Benchmarker και τις είχε τινάξει τα πέταλα με αποτέλεσμα το πίσω μέρος του PCB να έχει υγρασία ενώ στα παιχνίδια μετά από λίγη ώρα γέμιζε η οθόνη Artifacts.

Την έκανα RMA στα Multirama, μου έστειλαν καινούρια αλλά η κάρτα εξακολουθούσε να είναι fail διότι χτύπαγε 100άρια για πλάκα(Δεν είχα και καλό κουτί τότε βέβαια αλλά γενικά οι πρώτες GTX295 είχαν θέμα με τις θερμοκρασίες)

Τέλος πάντων την πούλησα, πήρα την 5870 και μου βγήκε μία από τις καλύτερες κάρτες που είχα ποτέ, το μόνο παράπονο ήταν το texture filtering.

Εμενα δεν ξερω ρε παιδια γιατι απο τις amd μου αρεσουν οι sapphire παρολο που οταν ειχα την 4870χ2 ειχα φαει χοντρο λουκι με τους drivers της και το usage ...To κουτι της ομως ακομα το βλεπω στο ραφι μου ,μου αρεσει πολυ ...:)

Ενταξει οκ δεν το γνωριζω αυτο γιατι εγω εξαλλου δεν ασχολουμαι με voltage οc στις gpu ποτε το αποφευγω.Οτι παει με στοκ ρευματα και μια χαρα...

Οι xfx 7970 στα 1000 και η 7970 vapor ghz δεν ειναι voltage unlock ?

Γραφει πως μενουν exemplaire κομματια στο amazon που σημαινει δειγματα.

Για ψαχτο λιγο καλυτερα να δεις τι παιζει!

http://www.amazon.fr/Sapphire-11196-16-20G-graphique-Radeon-PCI-Express/dp/B0091MER16/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1360874891&sr=8-1

αυτή η κάρτα έχει στοκ load voltage 1.25, δεν χρειάζεται παραπάνω και πολλές πιάνουν πάνω από 1150 χωρίς Afterburner ή τίποτα τέτοιο.

μένει ένα κομμάτι και θα φέρει άλλα σύντομα.

Την παρακολουθώ, εξαντλείται συνέχεια και ξαναστοκάρει.

Εγώ θα αγοράσω μέσα Μαρτίου, οπότε περιμένω να πλησιάσει η ημερομηνία για να τσιμπίσω μια.

• Like 1

Εγώ θα αγοράσω μέσα Μαρτίου, οπότε περιμένω να πλησιάσει η ημερομηνία για να τσιμπίσω μια.

Κάπου εκεί θα αγοράσω και 'γω, ετοιμάσου για κόντρες :)

• Like 1

http://www.amazon.fr/Sapphire-11196-16-20G-graphique-Radeon-PCI-Express/dp/B0091MER16/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1360874891&sr=8-1

αυτή η κάρτα έχει στοκ load voltage 1.25, δεν χρειάζεται παραπάνω και πολλές πιάνουν πάνω από 1150 χωρίς Afterburner ή τίποτα τέτοιο.

Oταν λες χωρις afterburner εννοεις οτι δεν χρειαζεται να πειραξεις manual τα ρευματα ? Γιατι αυτη ειναι χρονισμενη στα 925 οσο η κανονικη 7970 αρα εχει ηδη ρευμα στοκ παραπανω .

http://www.amazon.fr/MSI-graphique-Radeon-HD7950-Express/dp/B0089E69ZE/ref=sr_1_5?ie=UTF8&qid=1360874891&sr=8-5

επίσης καρτάρα.

Κάποιες από αυτές έχουν 1 8pin + 1 6-pin δηλαδή pcb 7970.

Κάπου εκεί θα αγοράσω και 'γω, ετοιμάσου για κόντρες :)

εννοείται αν και ο 1090 θα με χαντακώνει (ίσως να πάρω έναν 8320 κάπου εκεί κοντά)

Oταν λες χωρις afterburner εννοεις οτι δεν χρειαζεται να πειραξεις manual τα ρευματα ? Γιατι αυτη ειναι χρονισμενη στα 925 οσο η κανονικη 7970 αρα εχει ηδη ρευμα στοκ παραπανω .

οι boost έχουν 1.25 ρευμα default  (κοντά στο max 1.3) οπότε πειράζεις μόνο το CCC και αυτή η κάρτα έχει όριο 1200/1575 άρα δεν χρειάζεσαι έξτρα software για να την τερματίσεις .

Εκτός και αν είναι εξαιρετικά καλό κομμάτι και καβαλάει τα 1200 core

• Like 1

Πάντως αν τελικά πάω σε 670, θα πάω σε αυτή.

http://www.amazon.co.uk/EVGA-NVIDIA-Signature-Edition-Graphics/dp/B009GB17SI

H απλή FTW διαβάζω ότι κάνει πολύ θόρυβο..

Πάντως το Reference Design μπορεί να είναι πιο όμορφο(Κατ' εμέ) αλλά έχει άλλα θέματα που σε κάνουν να παρακάμπτεις την εμφάνιση.

Νομίζω ότι εσύ phycho , ότι και να πάρεις, θα κάνεις OC

Οπότε καλύτερα την 7970 που θα την φτάσεις πιο ψηλά τελικά

Άστον, η καρδιά του στην NVIDIA θα είναι τελικά.

Θα τον έχουμε να μας τα πρήζει με το microstuttering και το κακό texture filtering και ότι άλλο ανακαλυφθεί αργότερα στις AMD.

Από την άλλη βέβαια, καλύτερα να πάρει την 7970 έτσι για τιμωρία  :-D να γκρινιάζει αιώνια.

Microstuttering έχουν μόνο τα mGPU/SLI/CFx γι' αυτό και δεν πρόκειται να ξαναπάω εκεί ποτέ..

mGPU/SLI/CF = Plug and Pray

SingleGPU = Plug and Play

Easy stuff..

Μιcrostuttering μπορουν να παρουσιασουν και single gpu που οφειλεται ομως σε αλλη αιτια ...

Λοιπον σε οτι αφορα την xfx που λεγαμε χθες καπου διαβαζα στο forum της Oktabit οτι εχει προβλημα με το oc οταν της δινεις παραπανω ρευμα γιατι τα υλικα της ειναι δευτερης ποιοτητας .Ετσι ισως εξηγειται και η χαμηλη της τιμη ....

´´Σήμερα είπα να παίξω με την 7970 που έχω. Αυτή την "άθλια" με το revised PCB (Version 3.1) της XFX που δεν έχει ούτε Dual bios.

Τις έχω γράψει ένα σωρό bioses, ακόμη και εκείνο που μετατρέπει τις απλές σε GHz εκδόσεις και το οποίο αυξάνει την τάση στα 1,256 V, αλλά και πάλι επειδή μάλλον τα υλικά που έχει χρησιμοποιήσει η XFX είναι χαμηλής ποιότητας, ακόμη και στις στοκ ταχύτητες (1050 - 1500 MHz) στην συγκεκριμένη τάση, όποτε τρέχει μια 3d εφαρμογή κολλάει ο driver. Ενώ με το στοκ της bios πάει στα 1050 - 1700 MHz και ας είναι voltage locked.

Μακρυά από την XFX και τα revised PCB της!´´

Παραθέτω το πόστ του φίλου απο το φόρουμ της Oktabit στο οποίο αναφέρθηκε ο Κωνσταντίνος.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...