Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει η αδερφή μου ένα Acer 7520G 3-4 χρόνων, με μία GeForce 8400M. Ενώ λοιπόν η γραφικών φαίνεται να ετοιμάζεται για φούντο σιγά σιγά (με τα windows 7 δεν έδειχνε aero και με τους τελευταίους driver έκανε infinite reboot), εδώ και καμιά- δυο μέρες ο οπίσθιος φωτισμός κάνει παιχνίδια αλλα δεν το κατάλαβε διότι νόμιζε οτι φταίει το screensaver :-( .

Και ξαφνικά τσουφ! Το backlight δεν λειτουργεί καθόλου...

1. Τι άλλο μπορεί να φταίει εκτός του backlight και πως το καταλαβαίνουμε;

2. Έχει κανένας καμία παρόμοια εμπειρία προκειμένου να έχω κάποια ιδέα για το κόστος είτε το προσπαθήσω μόνος μου είτε πάμε σε αντιπροσωπεία και γίνει εκεί η δουλειά; (πήρα ένα τηλέφωνο και μου είπαν 36€ για να του κάνουν τον έλεγχο μόνο :eek: )

Δημοσ.

2 πραγματα μπορει να φταινε. inverter ή backlight

εκτος το παιξιμο στην ενταση του φωτισμου παρατηρησες μηπως μια ροζ αποχρωση στα λευκα σημεια κυριως οταν ανοιγες το λαπτοπ και ηταν κρυο ακομα? η ροζ αποχρωση που σου περιγραφω ειναι ενδεικτικο ενος backlight που πεθαινει.

αν δε παρατηρησες κατι τετοιο δινω μεγαλυτερες πιθανοτητες να φταιει ο inverter.

τωρα. πως θα το διαπιστωσεις. η αληθεια ειναι οτι δεν μπορεις. ακομα και αν ανοιξεις την οθονη και δεις τον ινβερτερ δεν μπορεις να μετρησεις την εξοδο του γιατι τα πολυμετρα δε μετρανε τετοιες τασεις και επισης ειναι εξαιρετικα επικινδυνο (για αυτο και ο ινβερτερ ειναι μακρυα απο τη μητρικη λογω των υπερτασεων που δινει)

οποτε παιρνεις αρχικα ενα ινβερτερ απο ebay (γνωμη μου τον αυθεντικο γιατι αν παρεις κινεζικο μπορει και να μη δουλευει και να βγαλεις λαθος συμπερασμα)

αν δεν αναψει ο οπισθιος φωτισμος δοκιμαζεις με καινουργια ccfl bulb (λεγε με backlight). θα την δοκιμασεις πριν λυσεις το κυριως σωμα την οθονη. δεν ειναι ευκολο να αφαιρεσεις τη παλια σε αντιθεση με τον ινβερτερ που αντικαθισταται πανευκολα.

αν δεις οτι αναβει και με τους δυο ινβερτερ ξαναποσταρε εδω να σε βοηθησω για το πως να αντικαταστησεις πλεον την χαλασμενη ccfl bulb.

σου εφιστω την προσοχη παλι με τον ινβερτερ μην ασχοληθεις μαζι του οσο το λαπτοπ λειτουργει. :shifty:

καλη δυναμη και καλη υπομονη :rolleyes:

Δημοσ.

1. Τι άλλο μπορεί να φταίει εκτός του backlight και πως το καταλαβαίνουμε;

Με βάση αυτά που είπες η κάρτα γραφικών σου.

Μπορείς να δοκιμάσεις να τρέξεις ένα διαγνωστικό, για παράδειγμα το 3DMARK ώστε να εντοπίσεις εάν υπάρχει όντως πρόβλημα.

2. Έχει κανένας καμία παρόμοια εμπειρία προκειμένου να έχω κάποια ιδέα για το κόστος είτε το προσπαθήσω μόνος μου είτε πάμε σε αντιπροσωπεία και γίνει εκεί η δουλειά; (πήρα ένα τηλέφωνο και μου είπαν 36€ για να του κάνουν τον έλεγχο μόνο :eek: )

Οι περισσότερες 8400 και 8600 μετά την πάροδο 2-3 ετών βγάζουν πρόβλημα.

Λόγο του ότι είναι End Of Life (δεν πρόκειται να βγουν ξανά σε παραγωγή από τον κατασκευαστή τους), συνήθως βάζουμε αντικαταστάτες της ATI, την HD3470 ή HD3650.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...