Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η κάρτα γραφικών είναι όντως καλύτερη; Αυτό είναι σημαντικό.

Το πως ονομάζει η κάθε μάρκα τα μοντέλα της, είναι θέμα marketing.

Το vaio είναι και 1 κιλό ελαφρύτερο - την εγγύηση με κάποια επιπλέον χρήματα (ούτως η άλλως το HP είναι πιο ακριβό) μπορείς να την επεκτείνεις.

Συγνώμη αν κουράζω.

Δημοσ.

Ρε παιδιά θέλω και εγώ να πάρω ένα λάπτοπ αεροπλάνο, αλλα έχω ενδοιασμούς με την θερμοκρασία. 1 ανεμιστηράκι έχουν αυτα μόνο?????

Δημοσ.

Η κάρτα γραφικών είναι όντως καλύτερη; Αυτό είναι σημαντικό.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nvidia_quadro. http://en.wikipedia.org/wiki/FirePro

αν θες cad και 3d χωρις σπασιματα ναι. οι drivers ειναι certified. π.χ φιλος μου πηρε laptop με την 540m και εχει θεμα με τους driver στο Maya. H Amd του ΗP ειναι αντίστοιχη σειρα.

εδω διαβάζεις για τις κάρτες http://www.notebookcheck.net/AMD-FirePro-M5950.51673.0.html

και αν η sony έβγαζε σειρα workstations θα το εβαζε και αυτη στο ονομα.

τωρα αν θες κατι για web και ταινιες και περιστασιακά 3D παιρνεις οτι σου αρέσει με αυτόνομη 1gb .

Δημοσ.

Φιλε akenaton βρεθηκα στη θεση σου και θελω να βοηθησω οσο μπορω.Περασε η κοπελα μου αρχιτεκτονικη και λογω οικονομικής στενότητας της εδωσα το δικό μου μηχανημα για να κανει τη δουλεια της.Την εβγαλε μεχρι το 6ο εξαμηνο σε σχεδιαστικά προγραμματα, autocad, 3dmax, sketchup, vray, photoshop, κακα τα ψεματα ομως οταν τα σχεδια αποκτουσαν τεραστιο ογκο και πολλα layers την ταλαιπωρουσε με κολληματα τη στιγμη που σχεδιαζε αλλα και κατα το scrolling.Ετσι βγηκα στη γυρα να της βρω κατι να κανει σωστα τη δουλεια της.Κατεληξα σε αυτό 799 ευρώ πριν εναμιση χρονο περιπου.Την εξυπηρετει απολυτα και με το παραπανω μεχρι και σημερα που ειναι στο 6ο ετος.Για να καταλαβεις, με το χερι στη φωτια σου λεω πως οποιοδηποτε μηχανημα φοραει καρτα γραφικων μεχρι τον αριθμο 119 της κατάταξης σε συνδιασμο με εναν i5 ή i7 ειναι το εργαλειο που ψαχνεις.Δε ξερω εαν σου εκανε καποιος πλύση πως χρειαζεσαι λαπτοπ εναμιση χιλιαρικου μιας και γραφεις "εως", η τεχνολογια παντως εχει φθηνηνει.Στο μοναδικο χαρακτηριστικο που δε θα κανεις απολύτως κανενα συμβιβασμό ειναι η αναλυση της οθόνης.Ψάχνεις αμιγώς σε full hd 1920x1080 καθώς χρειαζεσαι πολυ real estate για τα σχεδια σου, χωρις περιττά scrolling να σε καθυστερουν.Ελπίζω να σε προλαβα πριν γινει το κακο γιατι υποθέτω πως δε σου περισσευουν και να βοηθησα παρα να σε μπερδεψα περισσότερο.

Δημοσ.

@akenaton μπορεις να ανοίξεις αλλο θεμα να σου προτείνουν καποιο Dell ως 900.

εχουν 2χρονια on site εγγυηση και ειναι πιο ποιοτική κατασκευη απο τα Vaio.

αν ειναι για φοιτητή ολα τα λαπτοπ απο 700+ τα τρέχουν ολα, ειδικα το autocad.

απο εκει και περα πληρώνεις βασικα την οθόνη και την pro καρτα (που κανει μονή της απο 200€ εώς 400€).

+ τα καπως καλυτερα πλαστικά (& business εγγυηση). εχω 2 φίλους που δουλευουν 3D -

ο ενας Ελλαδα πηρε αcer με 650€, ο αλλος Αγγλια το lenovo στις £1500...

@tsakonass οντως και εγω δε καταλαβα. γιατι ανεφερε για εξωτερικο, ταξίδια, διαφορες χωρες κλπ :o

Δημοσ.

Στο μοναδικο χαρακτηριστικο που δε θα κανεις απολύτως κανενα συμβιβασμό ειναι η αναλυση της οθόνης.Ψάχνεις αμιγώς σε full hd 1920x1080 καθώς χρειαζεσαι πολυ real estate για τα σχεδια σου, χωρις περιττά scrolling να σε καθυστερουν.Ελπίζω να σε προλαβα πριν γινει το κακο γιατι υποθέτω πως δε σου περισσευουν και να βοηθησα παρα να σε μπερδεψα περισσότερο.

Δηλαδή ακόμα και αν η οθόνη είναι 15,6'.

Δεν χρειάζεται 17'?

Δημοσ.

Αυτα που λενε οτι σε 15" το 1080π κουραζει και αλλα τετοια ειναι μυθος.Αν σου φαινονται μικρες οι γραμματοσειρες και τα εικονιδια απλα τα μεγαλωνεις.

Δημοσ.

Ο χώρος όμως είναι επαρκής για σχεδίαση, η κοπέλα σου δεν είχε πρόβλημα στην 15αρα οθόνη σε μεγάλα πολύπλοκα σχέδια?

Δημοσ.

O χωρος ειναι επαρκης*.Σιγουρα σε ενα ενα 17αρι, ποσο μαλλον σε μια εξωτερικη 23 θα δουλευε αναμφισβήτητα πιο ανετα.*Οσες ιντσες και να χεις ο χωρος ειναι ιδιος, 1980 κουκιδες οριζοντια επι 1080 καθετα.Το θεμα ειναι ποσο μεγαλα θελεις εσυ να τα βλεπεις ή αντιστροφα εαν θες, ποσο μικρα αντεχεις. ^_^

@ipal μαλλον ο akenaton ειναι πτυχιούχος ή μεταπτυχιακός εξου και τα ταξιδια κλπ.

Δημοσ.

@ipal μαλλον ο akenaton ειναι πτυχιούχος ή μεταπτυχιακός εξου και τα ταξιδια κλπ.

το intro μου εκανε κατι σε πιο large :D. τοτε δε θα ήξερε ομως τι χρειαζεται? απλο ειναι, ολα τα φετινα λαπτοπ τρέχουν photoshop & autocad, μετα αν κανεις 3D full time τα σκάς απο λιγο ως πολυ. παντως αν ειναι επαγγελματίας μηχανικος η φιλη του, καλυτερα αν παει στα 900, να βαλει τα αλλα 300 σε δοσεις και να παρει το ΗΡ αν υπαρχει σε στοκ. (και μονο η extra εγγυηση κανει ενα 100€ + αλλα 100€ τα 7 Pro...)

παντως για τα 1980Χ που λες ειναι ανάλογα και την...όραση του αλλου. πολλοι πανω απο 1600Χ Δεν! ...και αμα ειναι και μαπα το panel. (γιαυτο οι W σειρες βγαινουν ακομα και με 3 επιλογές οθόνης).

Δημοσ.

O χωρος ειναι επαρκης*.Σιγουρα σε ενα ενα 17αρι, ποσο μαλλον σε μια εξωτερικη 23 θα δουλευε αναμφισβήτητα πιο ανετα.*Οσες ιντσες και να χεις ο χωρος ειναι ιδιος, 1980 κουκιδες οριζοντια επι 1080 καθετα.Το θεμα ειναι ποσο μεγαλα θελεις εσυ να τα βλεπεις ή αντιστροφα εαν θες, ποσο μικρα αντεχεις. ^_^

Επειδή έχω το συγκεκριμμένο λάπτοπ να πώ οτι δεν έχω κανένα πρόβλημα όσων αφορά την ανάλυση της οθόνης αλλά σε διάβασμα μεγάλων κειμένων στον internet explorer είναι κουραστικό το πολύωρο διάβασμα. Τώρα θα μου πείς οτι μπορείς να αλλάξεις το επίπεδο ζουμ αλλά ξεφευγει μετά το μέγεθος των γραμμάτων απο τα γούστα μου.

http://www.mgmanager.gr/product/25710/dell-xps-l702x-i7-2670-8gb-2x500gb-gt555-3gb-173-w7hp-64bit-2y-nbd.html

Επίσης αυτό που αλλάζει και είναι σημαντικό ανάμεσα σε 15αρα οθόνη λάπτοπ είναι τα dpi. Και επειδή στα 15αρια είναι μικρότερα τα dpi γι'αυτο θα πρότεινα αν θέλετε να παίξετε σε αυτή την ανάλυση προσωπική μου γνώμη είναι η μετάβαση σε λάπτοπ με 17αρι μόνιτορ.

Δημοσ.

το intro μου εκανε κατι σε πιο large :D. τοτε δε θα ήξερε ομως τι χρειαζεται? απλο ειναι, ολα τα φετινα λαπτοπ τρέχουν photoshop & autocad, μετα αν κανεις 3D full time τα σκάς απο λιγο ως πολυ. παντως αν ειναι επαγγελματίας μηχανικος η φιλη του, καλυτερα αν παει στα 900, να βαλει τα αλλα 300 σε δοσεις και να παρει το ΗΡ αν υπαρχει σε στοκ. (και μονο η extra εγγυηση κανει ενα 100€ + αλλα 100€ τα 7 Pro...)

παντως για τα 1980Χ που λες ειναι ανάλογα και την...όραση του αλλου. πολλοι πανω απο 1600Χ Δεν! ...και αμα ειναι και μαπα το panel. (γιαυτο οι W σειρες βγαινουν ακομα και με 3 επιλογές οθόνης).

Τα περί ταξιδιών ήταν για να δικαιολογίσω την αγορά του laptop έναντι ενός desktop. Δυστυχώς το δεύτερο δε βολεύει.

@tsakonass: Ευχαριστώ για την καθοδήγηση. Δεν έιναι για μένα όπως είπα το μηχάνημα. Κι εγώ κάποια πράγματα τα βρίσκω υπερτιμημένα, όμως δεν μπορώ να ρισκάρω να αγοράσω κάτι με το οποιο δε θα μπορώ να κάνω τη δουλειά μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...