Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους! Πήγα να εγκαταστήσω έναν HDD στο σύστημα και από εκείνη τη στιγμή ανάβει μόνο το λαμπάκι λειτουργίας της μητρικής, πάνω στην πλακέτα. Πάνω έχω 2 stick DDR2, επεξεργαστή Intel Quad (ο 6600)στα 2.4 GHz, 1 σκληρό ακόμα, ένα DVD-RW, GPU Ati Radeon 4850 στα 512 MB, συνήθως 2-3 USB και 2 ανεμιστηράκια 12 και 14cm. Η τροφοδοσία μου φτάνει στα 650 W (Chieftec 650W-14C 3ετίας) οπότε δε νομίζω να τίθεται θέμα υπέρβασης και η μητρική μου είναι η Asus P5Q-Pro. Αν και δεν ακούστηκε κανένας ύποπτος θόρυβος, υποψιάζομαι PSU κι ας ανάβει το λαμπάκι της μητρικής πλακέτας... Γνώμες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

ΥΓ: Αν υποψιάζεστε κι εσεις PSU, προτείνετε μου αν είναι εύκολο κάποιο ανάλογης δύναμης!

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δοκίμασες ένα Clear CMOS; Για βγάλε την μπαταριά της μητρικής για 1 λεπτό και ξαναβάλτην. (Ποτέ δεν ξέρεις)

Δημοσ.

Το δοκίμασα... Επίσης, δοκίμασα με ένα σιδεράκι να ακουμπήσω και τα 2 pins του power στη μητρική (μπας και χάλασε το κουμπί κλπ), αλλά τίποτα.

Δημοσ.

Τίποτα εντελώς δε δουλεύει, πέρα απ'το προαναφερθέν λαμπάκι... Από τα drives είχα βγάλει και τα 3 (sata), όταν έκανα τις δοκιμές. Για την ιστορία, αν και δεν έχει σημασία απ'όσο ξέρω, ο δίσκος είναι SATA 3, ενώ η μητρική σηκώνει sata 2.

Δημοσ.

Για να δεις εάν δουλεύει το τροφοδοτικό βγαλτο απο το κουτί και άναψε το βραχυκυκλώνοντας ενα πράσινο καλώδιο με ενα μαύρο

Δημοσ.

Τι εννοείς ακριβώς; Ποια καλώδια να βραχυκυκλώσω; Από το τροφοδοτικό -απ'όσο θυμάμαι- βγαίνουν 8 και 4 pin για cpu, 24 για μητρική, 2 των 6 για drives και αυτά για τα παρελκόμενα (ανεμιστηράκια κλπ). Πως ακριβώς κάνω αυτό που λες και με ποια καλώδια;

Δημοσ.

Τώρα κατάλαβα... Γείωση με τροφοδοσία... Μ'ένα συνδετήρα, έτσι; Δεν πιστεύω να είναι επικίνδυνο... Μήπως θέλει πλαστική λαβή;

Επίσης, τι θα πρέπει να συμβεί για να καταλάβω πως λειτουργεί;

Δημοσ.

Καλυτέρα είναι να έχει πλαστική λαβή μην τυχόν το ακουμπήσεις και πάθεις τίποτα .

Θα αρχίσει να δουλεύει το τροφοδοτικό εαν δεν είναι χαλασμένο

Δημοσ.

Μετα απο επιτυχες τεστ στο τροφοδοτικο και επικοινωνια μου με την asus μου ειπαν να ξηλωσω τα παντα,να αλλαξω θεση το jumper του clear, να βγαλω τη μπαταρια και να αφησω ετσι τη μητρικη για 2 ωρες. Το θεμα ειναι πως αμελησαν να μου πουν για τα τζαμπερακια στα υπολοιπα pins. Αυτα πρεπει να βγουν;

Δημοσ.

@raf το σχέδιο είναι λάθος ή κάπου χάνει τεσπα. Πράσινο με μαύρο ενώνει όχι μαύρο με μαύρο

14 με 15 δηλαδή

Μετα απο επιτυχες τεστ στο τροφοδοτικο και επικοινωνια μου με την asus μου ειπαν να ξηλωσω τα παντα,να αλλαξω θεση το jumper του clear, να βγαλω τη μπαταρια και να αφησω ετσι τη μητρικη για 2 ωρες. Το θεμα ειναι πως αμελησαν να μου πουν για τα τζαμπερακια στα υπολοιπα pins. Αυτα πρεπει να βγουν;

Τι εννοείς στα υπόλοιπα pins?

Αστο όπως σου είπαν για 2 ώρες και μετά βάλε μπαταρία και επανέφερε το jumperaki στη θέση που ήταν

Δημοσ.

Η δοκιμή του PSU που προτάθηκε δεν θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα.

Το PSU μπορεί να δείχνει ότι ξεκινάει, όμως, αυτό που έχει σημασία είναι τι κάνει όταν "τραβάει ρεύμα" το PC.

Αν το τροφοδοτικό την στιγμή που του ζητείται Χ ποσότητα "ρεύματος" δεν μπορεί να την δώσει και "γονατίζει", δεν μπορείς να το διαπιστώσεις έτσι απλά. Εκ πείρας, ένας καλός ηλεκτρονικός μπορεί να διαγνώσει το παραπάνω και φυσικά να το διορθώσει άν όντως είναι τέτοιο πρόβλημα.

Άλλη μια σχετικά δύσκολη περίπτωση, είναι κάποιο βραχυκύκλωμα.

Στην περίπτωση αυτή ενδέχεται το τροφοδοτικό να δουλεύει τέλεια και κατά την εκκίνηση του H/Y να ανιχνεύει το βραχυκύκλωμα στην έξοδό του και να "κλείνει" αυτόματα για να "αυτοπροστατευεί".

Εγώ θα πρότεινα το εξής:

Βάλε το τροφοδοτικό να λειτουργήσει ΜΟΝΟ με "την μητρική και την CPU" και τίποτα άλλο συνδεδεμένο.

Άν ξεκινήσει (θα το καταλάβεις από τα beep διαμαρτυρίας ότι του λείπουν διάφορα), σβήστο και ξεκίνα να βάζεις ένα-ένα και με την σειρά "μνήμες, κάρτα γραφικών, HDD1, HDD2, CD/DVD, λοιπά" και ΙΣΩΣ βρεί τι φταίει ή με πόσες συσκευές "γονατίζει".

Εχμ, στο παραπάνω ΥΠΟΘΕΤΩ ότι η motherboard έχει συνδεδεμένο κάποιο μεγαφωνάκι/buzzer στην κατάλληλη θέση ή τέλος πάντων έχει κάποια ένδειξη με την οποία να σου δώσει να καταλάβεις ότι ξεκίνησε.

@ASUS

Αυτή η asus την ίδια Π@π@Ρι@ προτείνει για όλες τις συσκευές της.

Και ψυγεία να πούλαγε, στο service πάλι αυτό θα απαντάγανε. :)

Sorry ASUS, I love you, all my motherboards plus my netbook are ASUS, but give me a break with the "unplug it let it rest for a couple of hours and then plug it back in" :)

Υ.Γ. 1

- "άναψε το βραχυκυκλώνοντας ενα πράσινο καλώδιο με ενα μαύρο"

* "Πως ακριβώς κάνω αυτό που λες και με ποια καλώδια;"

- "για το 24pin λεω. Και για βοήθεια ποιο είναι ποιο -> εικόνα και pin-out από 20pin"

* "Τώρα κατάλαβα... Γείωση με τροφοδοσία..."

Συγνώμη παιδιά αλλά πέρα από τα "έλα μωρέ, εννοείται" .... ΚΟ-ΛΑ-ΣΗ

Υ.Γ. 2

ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Ένας H/Υ (mboard με socket 775) ξαφνικά (ώ τι πρωτότυπο!) δεν ξεκίναγε.

Του αλλάζω το τροφοδοτικό, δούλεψε την επόμενη μέρα 1-2 φορές και μετά πάλι τέζα.

Αλλάζω και πάλι το τροφοδοτικό (ναι, ναι, έχω spares :P ) αλλά δεν μου έκανε την χάρη να ξεκινήσει ποτέ ξανά.

Δύο πράγματα μπορεί να έφταιγαν, καμμένη μητρική ή καμμένη CPU, αλλά επείδη δεν μπορούσα να ελέγξω τίποτα από τα δύο και επειδή ήταν και 6-7 χρόνων Η/Υ, έφαγε, σούτ :)

/fail :(

Δημοσ.

Δεν πειραζει,τη δουλεια μου την εκανα,οσον αφορα το βραχυκυκλωμα.εκανα αυτο που μου ειπαν στην asus,αλλα τιποτα...επισης,ψαχνοντας στο internet ειδα πως παιζει ρολο αν αναβοσβηνει το λαμπακι η οχι... Εμενα τρεμοπαιζει,αλλα δε ξερω σε ποια κατηγορια υπαγομαι,εχω θεμα η οχι;

Karmen, εχω διαφορα τζαμπερακια εδω κι εκει, για USB κλπ, αυτο εννοουσα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...