Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η Αpple ενοποιει το iOS οπως και το λειτουργικο της οποτε γιατι η μαικροσοφτ να μεινει πισω και καταιδρωμενη;

Δλδ θα τρέχει ios στο imac ή osx στα ipad/iphone?

Και πότε θα γίνει αυτό είπαμε?

Δημοσ.

Thin clients υπάρχουν ήδη, το θέμα είναι ότι η επεξεργαστική ισχύ των SoC αυξάνει τόσο που δεν χρειάζεται πλέον να στηρίζονται σε δεύτερους ή τρίτους (βλέπε cloud) servers.

Δημοσ.

To θέμα είναι να έχεις ένα λογισμικο να τρέχει σε 2 πλατφόρμες!

Όσο για το αν θα τρέχουν τα προγράμματα της x86 σε win8 με ARM CPU, εμένα μου φένεται σαν πούλημα της Intel από την ms!

Και ίσως αυτός να είναι κ ο λόγος της μη πλήρεις ενοποίησης των win8 προ στο παρών!

Δημοσ.

Πως ακριβώς φαίνεται να το κάνει αυτό σωστά;

Αφού τα περισσότερα προγράμματα που θα τρέχουν αυτή την στιγμή σε Intel επεξεργαστές δεν θα τρέχουν σε ARM tablets/smartphones, (δες τα links του προηγούμενου ποστ μου).

Εξάλλου και τα smartphones/tablets της Apple SoCs με ARM έχουν, ενώ τα laptop/desktop της επεξεργαστές Intel.

Από την μία έχεις ένα κουτσό λειτουργικό πιο κλειστό και από μπούτια παρθένας που πας να σφηνώσεις σε λειτουργικό desktop και από την άλλη έχεις ένα λειτουργικό που θα παίζει σε ότι είδους επεξεργαστή θα υπάρχει στην αγορά και ανάλογα με αυτόν θα παίζουν ή όχι τα προγράμματα σου...

Χώρια του ότι θα βγουν και tablet με τους low voltage επεξεργαστές. Τα link που έβαλες είναι εδώ και πολύ καιρό γνωστά, δεν μας λένε κάτι καινούριο. Αυτό που δεν αναφέρεις είναι ότι φήμες λένε ότι η apple σκέφτεται να περάσει και τα laptop/desktop σε arm επεξεργαστές. Επέτρεψε μου λοιπόν να θεωρώ λοιπόν ότι η microsoft το κάνει καλύτερα.

Δημοσ.

Θα έχεις ΑΜΕΣΑ ένα κινητό που θα τρέχει Win8 + MS Οffice (που έχει γίνει ήδη ported για ΑRM)

Ξέρεις τι σημαίνει αυτό? Full productivity, οπουδήποτε βρείς μία τηλεόραση/οθόνη! :shock:

Δημοσ.

Από την μία έχεις ένα κουτσό λειτουργικό πιο κλειστό και από μπούτια παρθένας που πας να σφηνώσεις σε λειτουργικό desktop και από την άλλη έχεις ένα λειτουργικό που θα παίζει σε ότι είδους επεξεργαστή θα υπάρχει στην αγορά και ανάλογα με αυτόν θα παίζουν ή όχι τα προγράμματα σου...

Χώρια του ότι θα βγουν και tablet με τους low voltage επεξεργαστές. Τα link που έβαλες είναι εδώ και πολύ καιρό γνωστά, δεν μας λένε κάτι καινούριο. Αυτό που δεν αναφέρεις είναι ότι φήμες λένε ότι η apple σκέφτεται να περάσει και τα laptop/desktop σε arm επεξεργαστές. Επέτρεψε μου λοιπόν να θεωρώ λοιπόν ότι η microsoft το κάνει καλύτερα.

Its the other way around. :-)

Τα λειτουργικά των desktop περνάνε στα smartphone/tablets που πλέον έχουν τους πόρους να τα σηκώσουν και να τρέξουν τις εφαρμογές που τρέχουν σε desktop (αν όχι σήμερα πχ με τον τετραπύρηνο στα 2.5GHz και στα 28nm, τα αμέσως επόμενα 1-2 χρόνια)

Μέχρι να βγάλει η Intel επεξεργαστές που να μην είναι ενεργοβόροι και να μην χρειάζονται ψύκτρες, τι θα κάνει η MS;;; Γιατί στράφηκε στην Nokia;;; Τι επεξεργαστές θα φοράνε αυτά τα κινητά;;; Θα έχουν ένα κουτσουρεμένο ως προς την συμβατότητα λειτουργικό επειδή η Intel θέλει να μονοπωλήσει την x86 προς τα πίσω συμβατότητα;;;

Η Apple δεν διαρρέει φήμες, δεν το αποκλείω αλλά δεν το θεωρώ και δεδομένο, αντίθετα από την Nvidia μεριά έχουν πει ότι κάποια στιγμή θα βγάλουν risc επεξεργαστές για laptops/desktops/servers, από την άλλη έχουμε διανομές linux να μπορούν να τρέξουν σε αυτές τις συσκευές και η πλάκα είναι ότι δεν αποκλείεται να δούμε το wine σε ARM να τρέχει wintel κώδικα... εκεί να δεις γέλια.

Όπως έχω ξαναπεί πολλές φορές, η apple την έκανε μία φορά την μετάβαση με την rosetta, μένει να αποδείξει η ms ότι αφενός μπορεί και εκείνη και αφετέρου δεν είναι το "που-τα-βρήκες-μωρή-τα-λεφτά" της intel (σε αντιστοιχία με την μυξοπαρθένα που ανέφερες).

Δημοσ.

Ναι, χαίρω πολύ ότι οι soc επεξεργαστές σε όλες τους τις μορφές φτάνουν τις επιδόσεις των x86 επεξεργαστών. Μπορείς όμως να επιλέξεις. Τα win 8 θα τρέχουν σχεδόν παντού. Θα είναι το ίδιο πλήρες λειτουργικό παντού και μετά από εκεί είναι θέμα των εφαρμογών αν θα τρέχουν στο x86 ή στο arm tablet μου και ανάλογα με τις ανάγκες μου θα επιλέξω.

Δεν είναι όμως "ξερά" οι επεξεργαστές ο λόγος που πιστεύω ότι η microsoft το κάνει καλύτερα. Είναι ότι ο ένας πάει να κάνει "φορητό" το λειτουργικό του και ο άλλος σου δίνει το ίδιο με "φορητή" εμφάνιση. Και αν και κάνω εικασίες, η apple έχει δείξει ότι δεν θα σε ρωτήσει κιόλας. Θα κάνει αυτό που αυτή θεωρεί σωστό, βλέπε flash. Το πέταξε από το ios πριν πεθάνει. Μπορεί να συνέβαλε στον θάνατο του αλλά μέχρι να πεθάνει μειονεκτεί όπου αυτό χρειάζεται. Ξανά λέω εικασίες είναι, αλλά μπορεί να κάνει το ίδιο και στο θέμα που συζητάμε.

Δημοσ.

Ελπίζω να το λες σοβαρά και να μην αστειεύεσαι ότι τα SoC με ARM έχουν φτάσει τους x86 επεξεργαστές, όχι βέβαια τους κορυφαίους επεξεργαστές, αλλά τα netbook στενάζουν μπροστά στους τετραπύρηνους ως προς την επεξεργαστική ισχύ και ταυτόχρονα πέρα από το ότι καταναλώνουν πολλά watt (αδειάζουν τις μπαταρίες στο πι-και-φι) χρειάζονται και σύστημα ψύξης λόγω του υψηλού tdp.

Τι να το κάνεις το λειτουργικό όταν σε αυτό δεν μπορείς να τρέξεις τα προγράμματά σου... αυτό δεν λεγόταν για το linux;;; Τώρα γιατί να προτιμήσει κάποιος συσκευή (ή λειτουργικό) windows με risc αρχιτεκτονική όταν η ουσιαστική διαφορά είναι η προίκα του x86;;;

Να στο πω διαφορετικά, αν είχες αυτή την στιγμή την δυνατότητα να επιλέξεις μεταξύ δυο συσκευών με την πρώτη να έχει intel επεξεργαστή (με έστω καλή αυτονομία και χωρίς πρόβλημα υπερθέρμανσης) στην οποία θα μπορούσες να τρέξεις όσα προγράμματα έχεις σήμερα στο netbook σου και όχι μόνο και από την άλλη μία συσκευή με ARM επεξεργαστή που δεν σου έδινε αυτή την δυνατότητα παρά του ότι οι παραπάνω υποθέσεις της παρένθεσης σε αυτόν είναι δεδομένες, ποια συσκευή θα προτιμούσες;;;

Αν ήσουν λοιπόν από την μεριά της ms θα περίμενες την intel να βγάλει αντίστοιχων ως προς την ενεργειακή συμπεριφορά επεξεργαστές;;; Όταν βλέπεις ότι η intel (για την amd ούτε κουβέντα να γίνεται) έχει μείνει τόσο πίσω και από την άλλη οι risc έχουν κυριαρχήσει ολοκληρωτικά (υπήρξαν και κάποια tablets με atom αλλά δεν...) και τόσο η Nvidia όσο και πόσοι άλλοι ήδη βρίσκονται ή μπαίνουν δυναμικά στον χώρο ή στον χορό καλύτερα; :-)

http://www.anandtech.com/show/5098/applied-micros-xgene-the-first-armv8-soc

Η apple το έχει ήδη κάνει μία φορά τότε που άλλαξε επεξεργαστές και δεν το αποκλείω καθόλου ως ενδεχόμενο αν δει ότι προς τα εκεί τραβάει το μέλλον, το θέμα είναι ότι στήριξε τους πελάτες της με το να τους δώσει έστω και προσωρινά (επί 6 χρόνια) μία μεσοβέζικη λύση μέχρι να δώσουν οι εταιρίες x86 εκτελέσιμα, αυτό η ms η οποία δεν έχει σχέση με το hardware όσο η apple και φυσικά πολύ περισσότερους πόρους (δυναμικό) πολύ ευκολότερα θα μπορούσε να δώσει software λύση που να γεφυρώνει τις δυο αρχιτεκτονικές κάτω από το ίδιο της το λειτουργικό, το θέμα λοιπόν είναι ότι δεν θέλει (και γιατί; ) ή δεν μπορεί;

Δημοσ.

Αν το δημοφιλέστερο λειτουργικό για προσωπικούς υπολογιστές "το γυρίσει" σε arm τότε θα δω και όλες τις εφαρμογές που χρειάζομαι. Οι προγραμματιστές ενδιαφέρονται πριν καν εμφανιστούν για αυτό. Και επίσης σοβαρά το είπα ότι οι soc φτάνουν τους x86.

Για την ερώτηση που μου κάνεις σου απάντησα εμμέσως πιο πριν: ανάλογα με τις ανάγκες μου. Αυτή τη στιγμή έχουν περάσει από τα χέρια μου και τα δύο τα ipad και ένα galaxy tab 10.1 και σε κανένα δεν βρήκα νόημα/τρόπο να δουλέψω. Αν πάλι χρειαζόμουν ένα για την δουλειά μου και έπρεπε να τρέχει corel που υπάρχει μόνο για x86 θα θυσίαζα αυτονομία και θερμοκρασίες εννοείται.

Κατά τα άλλα χωρίς να θέλω να σε προσβάλω μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να παρακολουθήσω τι γράφεις με τον τρόπο που τα γράφεις. πχ την τελευταία σου παράγραφο δεν την καταλαβαίνω και γενικά ζορίζομαι πολύ να παρακολουθήσω την κουβέντα μας.

Δημοσ.

Να το πω τότε πιο απλά ώστε να γίνει πιο εύκολα κατανοητό, υπάρχει περίπτωση να στραφούν οι εταιρίες που παράγουν λογισμικό σε μία πλατφόρμα που δεν έχει πιάσει στον κόσμο; (ΟΧΙ)

Αν η ms δεν δώσει λύση τύπου rosetta θα πάει ο κόσμος (όπως και εσύ από ότι λες και υποστηρίζεις και είναι λογικό) σε arm συσκευή με windows; (OXI)

Άρα περιμένεις ότι η ms θα πάρει ένα μέρος της αγοράς του android/ios που τρέχουν σε arm; (ΟΧΙ, όχι τουλάχιστον όταν σε αυτά στο μεν android η μετάβαση σε πλήρη διανομή ήδη γίνεται σήμερα με chroot και αντίστοιχα στο ios είναι στην διακριτική ευχέρεια της apple να επαναλάβει ότι έκανε πριν χρόνια).

Εκεί λοιπόν είναι η ουσία, ότι τα tablet δεν προορίζονται σήμερα ουσιαστικά για εργασία, με το να αυξάνει όμως η επεξεργαστική τους δύναμη η ερώτηση που τίθεται είναι, γιατί όχι; Γιατί να μην έχουν ένα πλήρες και ολοκληρωμένο λειτουργικό ώστε κάποιος να μπορεί να κάνει την δουλειά του πέρα από το να ακούει μουσική, να βλέπει ταινίες και να σερφάρει/διαβάζει τα mail του;

Και η επόμενη ερώτηση που καλούμαστε να απαντήσουμε είναι το πως μπορεί να γίνει αυτό, και για αυτό γίνεται η κουβέντα και για αυτό υποστηρίζω ότι θα πρέπει να δώσει λύση η ms αφού δεν είναι μόνο τα tablets και smartphones αλλά όπως θα είδες στο προηγούμενο link η μεγάλη διαφορά θα έρθει στους servers και εκεί η λύση του linux σε διαφορετική περίπτωση θα είναι μονόδρομος.

Δημοσ.

Βασικά η MS έχει σκοπό να βγάλει Windows για ARM και το έχει πει πριν κάτι μήνες και σίγουρα οι προγραμματιστές θα ακολουθήσουν.

Αν η MS βγάλει τα Windows 8 για tablets με το κλασικό στιλ και τα Tiles , όπως και στα κανονικά PC και στα κινητά αφήσει μονό τα Tiles

θα κάνει πολύ καλό συνδυασμό. Φυσικά και θα είναι συμβατά όλα μεταξύ τους PC - κινητά.

Δημοσ.

Ρε παιδιά μην τρελαθούμε καμία εταιρία δεν είναι ανόητη, πόσο μάλλον ο κολοσσός της Ιντελ, Όλα είναι θέμα χρόνου και μάρκετινγκ. δεν αμφιβάλω πως η ιντελ παρακολουθεί ασάλευτη τις εξελίξεις της κάθε AMR και πετάξει κάνα τέρας για ταμπλετ ξαφνικά. όλα είναι θέμα χρόνου και μάρκετινγκ μη τρελαθούμε εξάλλου, για τώρα, την δουλειά που κάνεις στο pc δεν την κάνεις με την καμία σε ταμπλετ (ούτε την απολαμβάνεις το ίδιο, βλέπε παιχνίδια)

Δημοσ.

Τα win 8 θα τρέχουν σχεδόν παντού. Θα είναι το ίδιο πλήρες λειτουργικό παντού και μετά από εκεί είναι θέμα των εφαρμογών αν θα τρέχουν στο x86 ή στο arm tablet μου

το photoshop για χ86 και το photoshop για ARM ειναι δυο εντελως διαφορετικα προγράμματα ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

Δεν ειναι δηλαδη παταω ενα κουμπακι και τρεχει σε x86 και παταω το αλλο κουμπακι και τρεχει σε ARM.

Ακομα και τα windows που λες οτι θα εχει μεσα το tablet σου θα ειναι γραμμενα για ARM αρχιτεκτονικη, δε γινεται τα ιδια windows να τρεξουν σε χ86.

ΔΕΝ γινεται ενα προγραμμα γραμμενο για ARM να τρεξει σε χ86 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. Βλεπεις τι γινεται για τα χ64 και τα χ86, ακομα και σημερα δεν υπαρχουν ολα τα προγραματα για χ64, γιατι πολυ απλα δεν ειναι "παταω ενα κουμπακι και τρεχει σε x64"

Αρα πιο το νοημα αυτου που λες, και σε εχω ξαναδει να το γραφεις. Δε προκειται να σου δωσουν λειτουργικο που θα τρεχει σε δυο διαφορετικες αρχιτεκτονικες, γιατι πολυ απλα δεν γινεται.

Αν σου δωσουν τετοιο λειτουργικο , τοτε πολυ απλα θα ειναι ΔΥΟ λειτουργικα σε ενα DVD, και θα γλιτωσεις ενα dvd κατα την εγκατασταση και τιποτα αλλο.

Δημοσ.

Radiatedsoul, το photoshop που φέρνεις ως παράδειγμα δεν είναι γραμμένο σε γλώσσα μηχανής αλλά σε c++, οπότε όταν τα api και system call είναι τα ίδια και αυτό μπορεί να το κάνει το λειτουργικό ανεξάρτητα του τι αρχιτεκτονικής είναι ο επεξεργαστής, τότε οι εφαρμογές μπορούν να χτιστούν και στις δυο πλατφόρμες.

Μην βλέπεις την wintel περίπτωση μόνο, στο linux και δη στο debian πόσες εφαρμογές υπάρχουν που τρέχουν σε διαφορετικές αρχιτεκτονικές επεξεργαστών για να μην πω πόσες από αυτές τρέχουν σε windows. Πιστεύεις ότι τις ξαναέγραψαν όλες από την αρχή για κάθε μία διαφορετική αρχιτεκτονική;;;

http://distrowatch.com/table.php?distribution=debian

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...