Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω μερικά DVD από eBay τα οποία επειδή είναι από αμερική δεν ξέρω αν θα παίζουν κανονικά, στις λεπτομέρειες αναφέρουν: Region Code: Region 1 NTSC

Το επιτραπέζιο dvd player μου είναι σχετικά παλιο (JVC XV-N33) οπότε υποθέτω δεν θα τα παίζει, στον υπολογιστή θα έχουν επίσης πρόβλημα;

Δημοσ.

Από παλαιότητα δεν υπάρχει πρόβλημα το θέμα είναι ότι οι «φέτες» που είναι από μάρκες τουλάχιστον σέβονται τα region και για αυτόν τον λόγο δεν σε αφήνουν να τα παίξεις.

Στον Η/Υ με προγράμματα που δεν κοιτάνε το region θα μπορείς να τα δεις π.χ. SMplayer.

Το βασικό αρνητικό των NTSC είναι ότι κατά κανόνα είναι interlaced που είναι χειρότερη ποιότητα.

Δημοσ.

Δηλαδή αν είναι να πάρεις ένα τέτοιο dvd για να το βλέπεις στην τηλεόραση με κάποιο dvd player είναι ανώφελο ακόμα κι αν το dvd player σου είναι καινούργιο;

Δημοσ.

Δηλαδή αν είναι να πάρεις ένα τέτοιο dvd για να το βλέπεις στην τηλεόραση με κάποιο dvd player είναι ανώφελο ακόμα κι αν το dvd player σου είναι καινούργιο;

Mπορείς να αντιγράψεις το δισκάκι με το dvd fab και να είναι region free, οπότε θα παίζει οπουδήποτε, ακόμα και σε φέτες dvd.

Υπάρχει επίσης τρόπος καθολικής παράκαμψης με διάφορα προγράμματα region free για υπολογιστή. π.χ.

http://www.videohelp.com/tools/DVD-Region-Killer

http://www.videohelp.com/tools/DVD43

http://www.dvdidle.com/el/dvd-region-free.htm

Όλα δωρεάν. Υπάρχει και το Anydvd αλλά δεν είναι δωρεάν και κάνει και άλλες δουλειές.

Μπορείς να ελέγξεις αν το dvd-rom σου είναι Region free με το Region Info (http://www.videohelp.com/tools/Drive-Region-Info).

Από παλαιότητα δεν υπάρχει πρόβλημα το θέμα είναι ότι οι «φέτες» που είναι από μάρκες τουλάχιστον σέβονται τα region και για αυτόν τον λόγο δεν σε αφήνουν να τα παίξεις.

Στον Η/Υ με προγράμματα που δεν κοιτάνε το region θα μπορείς να τα δεις π.χ. SMplayer.

Βασικά δεν λειτουργεί ακριβώς έτσι το θέμα. Το region το ελέγχει η συσκευή αναπαραγωγής (dvd player/dvd rom/dvd recorder) και όχι το πρόγραμμα αναπαραγωγής. Ούτε ακόμα και τα προγράμματα που έχουν υποκύψει στις πιέσεις των εταιρειών όπως το powerdvd δεν κάνει έλεγχο.

Αν βάλεις ένα αυθεντικό region locked dvd-video δισκάκι σε ένα dvd rom θα σου ζητήσει να αλλάξει το region στην ανάλογη περιοχή. Θα σου πει επίσης ότι θα έχεις το άλλες 4 αλλαγές (την 1η φορά και θα μειώνεται με κάθε αλλαγή) και θα κλειδώσει στην τελευταία ρύθμιση. Αυτό θα γίνει πριν ακόμα ανοίξεις κάποιο πρόγραμμα αναπαραγωγής, απλά με την αναγνώριση του δίσκου από το σύστημα.

Δεν ξέρω αν το smplayer παρακάμπτει το region check, δεν έχω μαζί μου αυθεντικό δισκάκι R1 για να το ελέγξω, αλλά δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο. Μπορεί να μην το ενδιαφέρει το region code αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει και σύστημα bypass του RC.

Το βασικό αρνητικό των NTSC είναι ότι κατά κανόνα είναι interlaced που είναι χειρότερη ποιότητα.

Αυτό φίλε το έχεις ξαναπεί αλλά δεν ισχύει. Το αν θα είναι ένα βίντεο interlaced δεν έχει σχέση με το ntsc ή το pal ή το secam. Έχει σχέση με τι είδους κάμερα έγινε η λήψη.

Αν έγινε με κάμερα που γράφει σε κασέτα μπορεί να είναι interlaced, εκτός αν έγινε de-interlacing στο post. Αν έγινε με κάμερα που γράφει σε φιλμ ή με ψηφιακή κάμερα δεν υπάρχει περίπτωση να είναι interlaced εκτός αν κάποιος το αποφάσισε στο μοντάζ. Σχεδόν όλες οι ταινίες και όλες οι σειρές έχουν τραβηχτεί με φιλμ ή ψηφιακά.

Τα προβλήματα με το ntsc είναι τρία:

1. Δουλεύει στα 60i frames αντί τα 50i frames που δουλεύουν οι τηλεοράσεις στην Ελλάδα (30p αντί για 25p). Αυτό μπορεί να εμφανιστεί σαν μικρά drop outs στην αναπαραγωγή της ταινίας, επειδή το dvd player προσπαθεί να ρίξει τα frames στα 50.

2. Η διαχείριση χρωμάτων είναι εντελώς διαφορετική και αν η τηλεόραση δεν έχει σύστημα που να μπορεί να διαχειριστεί το ntsc θα σου εμφανίσει το βίντεο ασπρόμαυρο. Παλαιότερα οι Ευρωπαίοι κορόιδευαν το Αμερικάνικο σύστημα παραποιώντας τα ακρωνύμια (NTSC=Never The Same Color) γιατί έπρεπε συνέχεια να ρυθμίσει ο τηλεθεατής την τηλεόραση του με ένα ποτενσιόμετρο HUE που άλλαζε τα χρώματα είτε προς το μωβ είτε προς το μπλε (νομίζω) μέχρι να έρθει (σχεδόν) σωστά το χρώμα.

3. Το καρέ είναι πιο μικρό στο κατακόρυφο. Το PAL είναι 768Χ576 ενώ το NTSC είναι 768X480. Επίσης, αν η τηλεόραση δεν ξέρει ότι πρέπει να μεγαλώσει το καρέ θα βλέπεις την εικόνα μαζεμένη προς τα πάνω και μια φαρδιά μαύρη μπάρα από κάτω.

--------------Πάντα φιλικά.

Δημοσ.

Τα προβλήματα με το ntsc είναι τρία:

1. Δουλεύει στα 60i frames αντί τα 50i frames που δουλεύουν οι τηλεοράσεις στην Ελλάδα (30p αντί για 25p). Αυτό μπορεί να εμφανιστεί σαν μικρά drop outs στην αναπαραγωγή της ταινίας, επειδή το dvd player προσπαθεί να ρίξει τα frames στα 50.

2. Η διαχείριση χρωμάτων είναι εντελώς διαφορετική και αν η τηλεόραση δεν έχει σύστημα που να μπορεί να διαχειριστεί το ntsc θα σου εμφανίσει το βίντεο ασπρόμαυρο. Παλαιότερα οι Ευρωπαίοι κορόιδευαν το Αμερικάνικο σύστημα παραποιώντας τα ακρωνύμια (NTSC=Never The Same Color) γιατί έπρεπε συνέχεια να ρυθμίσει ο τηλεθεατής την τηλεόραση του με ένα ποτενσιόμετρο HUE που άλλαζε τα χρώματα είτε προς το μωβ είτε προς το μπλε (νομίζω) μέχρι να έρθει (σχεδόν) σωστά το χρώμα.

3. Το καρέ είναι πιο μικρό στο κατακόρυφο. Το PAL είναι 768Χ576 ενώ το NTSC είναι 768X480. Επίσης, αν η τηλεόραση δεν ξέρει ότι πρέπει να μεγαλώσει το καρέ θα βλέπεις την εικόνα μαζεμένη προς τα πάνω και μια φαρδιά μαύρη μπάρα από κάτω.

--------------Πάντα φιλικά.

micos000 στη λίστα που λες γενικώς ισχύουν αυτά που λες.

Αυτό φίλε το έχεις ξαναπεί αλλά δεν ισχύει. Το αν θα είναι ένα βίντεο interlaced δεν έχει σχέση με το ntsc ή το pal ή το secam. Έχει σχέση με τι είδους κάμερα έγινε η λήψη.

Αν έγινε με κάμερα που γράφει σε κασέτα μπορεί να είναι interlaced, εκτός αν έγινε de-interlacing στο post. Αν έγινε με κάμερα που γράφει σε φιλμ ή με ψηφιακή κάμερα δεν υπάρχει περίπτωση να είναι interlaced εκτός αν κάποιος το αποφάσισε στο μοντάζ. Σχεδόν όλες οι ταινίες και όλες οι σειρές έχουν τραβηχτεί με φιλμ ή ψηφιακά.

H πρώτη παράγραφος όμως με τα θεωρητικά είναι εντελώς λάθος.

Δεν καμία σχέση το ψηφιακά με το φιλμ αν είναι interlaced ή όχι.

Είναι μεγάλη συζήτηση και δεν μπορεί να γίνει σε αυτό το φόρουμ.

Είναι εντελώς offtopic και σου μιλάω εντελώς φιλικά

Δημοσ.

Εγώ πάντως δεν έχω δει κανένα dvd (από σοβαρές ταινίες πάντα) που να είναι interlaced. Είτε αυτό είναι τραβηγμένο σε φίλμ είτε σε ψηφιακό μέσο.

Τέλος πάντων, εκτρεπόμαστε από το θέμα και η πολύ θεωρία φέρνει πονοκέφαλο. B)

Δημοσ.

Εγώ πάντως δεν έχω δει κανένα dvd (από σοβαρές ταινίες πάντα) που να είναι interlaced. Είτε αυτό είναι τραβηγμένο σε φίλμ είτε σε ψηφιακό μέσο.

Τέλος πάντων, εκτρεπόμαστε από το θέμα και η πολύ θεωρία φέρνει πονοκέφαλο. B)

υπάρχουν άπειρα σοβαρά ντοκιμαντέρ

και όχι DVD - ΒluRay: PAL 1080i50

όπως όλα του BBC - Planet Earth, Life, Human Planet

τα οποία θεωρούνται δισκάκια αναφοράς

όσον αφορά την ποιότητα εικόνας.

είναι τελείως διαφορετική κουβέντα το αν είναι ψηφιακή ή όχι η εγγραφή

από το αν είναι Interlaced ή όχι το υλικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...