mamerlux Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση: Υπάρχει τρόπος να διακόπτω την πρόσβαση στο ίντερνετ, ενός υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος ενσύρματα στο ρούτερ, μέσα από το ιντερφέις του ρούτερ; ευχαριστώ!
poulinos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 συνηθως οχι.η θα πρεπει να αλλαξεις κωδικο η να βαλεις κλειδωμα με mac address η το ρουτερ να εχει επιλογη που να διαλεγεις ποιες ωρες θα εχει ιντερνετ η καθε ip.αυτο το ειχα δει περιπου στο zyxel.κατα τα αλλα να κανεις disconnect εναν client το εχω δει μονο σε ακριβα access points.σε κανονικο ρουτερ δεν θυμαμαι να εχω δει κατι τετοιο. στα Thomson εχω δει απλα μια επιλογη για allowed on wireless lan.Μαλλον το μπλοκαρει με Mac address.
in2dark Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Και γιατι δεν βρισκεις την mac address του και να του κοψεις την προσβαση εντελως;
barca10 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Και γιατι δεν βρισκεις την mac address του και να του κοψεις την προσβαση εντελως; Μιας και το ανέφερες. Μία απορία μου: υφίσταται mac address filtering σε ενσύρματη σύνδεση;
in2dark Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Εγω δεν το ξερω πως μπορει να γινει κατι τετοιο. Κανας αλλος σαινι εδω ισως... Ξερω μονο κατι μπορεις να κανεις με προγραμματα τυπου netlimiter
poulinos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Και γιατι δεν βρισκεις την mac address του και να του κοψεις την προσβαση εντελως; αν ειναι να το κοψει τελειως τοτε αν ειναι ασυρματα αλλαζει κωδικο Μιας και το ανέφερες. Μία απορία μου: υφίσταται mac address filtering σε ενσύρματη σύνδεση; δεν εχω δει να γινεται περα απο αυτο που εγραψα πιο πανω Εγω δεν το ξερω πως μπορει να γινει κατι τετοιο. Κανας αλλος σαινι εδω ισως... Ξερω μονο κατι μπορεις να κανεις με προγραμματα τυπου netlimiter netlimiter πρεπει να τρεχει local στο Pc.εκτος αν ολοι ειχαν σαν gateway ενα pc και οχι τον ρουτερ.
taazz Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Αν το router έχει ενσωματομένο firewall μπορείς να κλήσεις την πρόσβαση σε όποια IP θέλεις αν δεν έχει firewall δες μήπως μπορείς από ΝΑΤ να το κόψεις παίζουν διάφορα μέχρι και να ρυθμίσεις τον DHCP να δίνει IP σε εύρος που έχεις κλειδωμένο και να παίζεις μόνο σε N IP που έχεις βάλει manual στα σικά σου PC. Ένα κάρο επιλογές αλλά πρέπει να ξέρεις από δίκτυα και τι δυνατότητες έχει το router σου.
biomecanoid Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 @ mamerlux Έτσι απλά μέσα από το web interface του συνηθισμένου router που παίρνεις μαζί με την σύνδεση όχι δεν γίνετε. Αυτό θέλει extra εξοπλισμό hardware/software
poulinos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Αν το router έχει ενσωματομένο firewall μπορείς να κλήσεις την πρόσβαση σε όποια IP θέλεις αν δεν έχει firewall δες μήπως μπορείς από ΝΑΤ να το κόψεις παίζουν διάφορα μέχρι και να ρυθμίσεις τον DHCP να δίνει IP σε εύρος που έχεις κλειδωμένο και να παίζεις μόνο σε N IP που έχεις βάλει manual στα σικά σου PC. Ένα κάρο επιλογές αλλά πρέπει να ξέρεις από δίκτυα και τι δυνατότητες έχει το router σου. το Linksys ειχα δει να κανει κατι τετοιο.δεν θυμαμαι να εχω δει αλλο ρουτερ να το κανει.στα περισσοτερα απλα ρουτερακια στο nat Μονο On off διαλεγεις .στον dhcp απλα αν θα ειναι enable disable relay και το ευρος.πρεπει να εχεις σχετικα καλο ρουτερακι για να κανεις διαφορα και να φτιαξεις rulez στο firewall γιατι τα μισα ρουτερ απλα στο firewall σου λενε για protect απο επιθεσεις και οχι να φτιαξεις Rules. και βεβαια πολλες φορες σε ρουτερ που ρυθμιζονται ειναι δυσκολο να αλλαξεις πραγματα στο nat η στο firewall. @ mamerlux Έτσι απλά μέσα από το web interface του συνηθισμένου router που παίρνεις μαζί με την σύνδεση όχι δεν γίνετε. Αυτό θέλει extra εξοπλισμό hardware/software ναι λιγα ρουτερακια το κανουν καλως η κακως.η ευκολη λυση θα ηταν να μπλοκαρει οποτε θελει την mac address με permit deny list.
biomecanoid Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Το mac filter μπορεί να μην δουλέψει γιαti μερικά Modem/Router κάνουν apply το filter μονο στο Wifi, θέλει ένα test για να δούμε άμα το filter ισχύει γενικά η μονο στο Wireless κομμάτι.
poulinos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Το mac filter μπορεί να μην δουλέψει γιαti μερικά Modem/Router κάνουν apply το filter μονο στο Wifi, θέλει ένα test για να δούμε άμα το filter ισχύει γενικά η μονο στο Wireless κομμάτι. ναι για wireless το ειπα.δεν εχω δει ρουτερ να το πιανει σε καλωδιο οποτε αμα θελει να κοψει καποιον που ειναι με καλωδιο δεν θα πετυχει.thanxs για την διευκρινηση.δεν το εγραψα. σχεδον ολα τα ρουτερ το mac filtering το εχουν για το wifi
antbyron Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Το linksys wag320n που δουλεύω έχει access restrictions(ολική ή εν μέρη απαγόρευση) με ενσύρματο mac filtering μεταξύ άλλων
poulinos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 για αυτο και εγω πιο πανω ειπα για Linksys.αν θυμαμαι ειχε μια καρτελλα που ελεγε ποιες Ip να εχουν ιντερνετ και ποιες ωρες την ημερα αν θυμαμαι σωστα.το ειχα δει στο wag200.απο τα ελαχιστα ρουτερ.
antbyron Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 για αυτο και εγω πιο πανω ειπα για Linksys.αν θυμαμαι ειχε μια καρτελλα που ελεγε ποιες Ip να εχουν ιντερνετ και ποιες ωρες την ημερα αν θυμαμαι σωστα.το ειχα δει στο wag200.απο τα ελαχιστα ρουτερ. καλά θυμάσε.
poulinos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 ωραιο ρουτερακι αλλα το μεγαλο μειονεκτημα οτι σε γραμμες που ειναι χαλια η αποσυνδεση παει συννεφο.δεν την παλευει πολυ.με open wag κανεις ακομα περισσοτερα πραγματα δεν το δοκιμασα ποτε.λογω voip το αφησα στην ακρη το wag200
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα