Προς το περιεχόμενο

Μειώνονται οι πωλήσεις PC στην Δυτική Ευρώπη, αύξηση για την Apple

dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι αμέ. Αλλά δυστυχώς είναι αυτοί που είναι παραπάνω από προχωρημένοι.

Προφανώς και δεν έχεις ιδέα απο linux ;)

Δηλαδή, μιας και σου φαίνεται λογικό αυτό που είπες, ξέρεις πολλούς που θα ακούμπαγαν 1000€ και πάνω... από περιέργεια;

Να μου γνωρίσεις την παρέα σου. :mrgreen:

Ξέρω παρά πολλούς και μη μου πεις οτι δεν τους έχεις δει.

Ατομα που δεν σκαμπάζουν απο pc και κάθε 3ης και λιγο τσιμπάνε ιο ή έχουν πρόβλημα ακούγοντας για mac και πόσο "σταθερά είναι" προφανώς και αγοράζουν μακ.(εξάλλου και εσύ γιαυτό το λόγο αγόρασες ή κάνω λάθος;)

Οι περισσότεροι mac users εξάλλου δεν έχουν ιδέα από pc.

Και γιαυτό το λόγο αγοράζουν mac προιόντα καθώς τα θεωρούν top. Ελα όμως όταν θα πρέπει να μπει το vmware fusion ή το bootcamp τότε ψάχνονται για επίδοση κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν κάθισα να διαβάσω και τις 7 σελίδες του νήματος, αλλά μήπως, λέω μήπως, η πτώση οφείλεται στο ότι σχεδόν κανείς από όσους γνωρίζω δεν αγοράζει pc? Για τον απλούστατο λόγο ότι όλοι αναβαθμίζουν το υπάρχον μηχάνημά τους?

Προσωπικά αγόρασα έναν υπολογιστή το 1994, και στην συνέχεια έναν το 2000. Από εκεί και πέρα αναβάθμιζα το ίδιο case. Μπορώ να το κάνω αυτό με ένα MAC ή αν θέλω να βελτιώσω τις επιδόσεις μου αγοράζω ένα καινούργιος MAC? Το ότι αγοράζω ένα υλικό αναβάθμισης ανά εξάμηνο π.χ. φαίνεται κάπου σε αυτή την έρευνα? Η μετρήσανε τις πωλήσεις ολόκληρων συστημάτων από εταιρίες τύπου DELL?

Ειναι και διαφημιση η ολη φαση της ειδησης για να εντυπωσιασει.

Εχουν παρει τα πανω τους τα Macintosh Computers κσι αυτο φαινεται οσο δεν θελουν να το βλεπουν καποιοι.

Παντως η Microsoft θα απαντησει πολυ δυνατα με τα Windows 8, το νεο Interface του XBOX και μαζι με καποια αλλα extras που ερχονται...

Θα γινει μαχη!

Δεν κάθισα να διαβάσω και τις 7 σελίδες του νήματος, αλλά μήπως, λέω μήπως, η πτώση οφείλεται στο ότι σχεδόν κανείς από όσους γνωρίζω δεν αγοράζει pc? Για τον απλούστατο λόγο ότι όλοι αναβαθμίζουν το υπάρχον μηχάνημά τους?

Προσωπικά αγόρασα έναν υπολογιστή το 1994, και στην συνέχεια έναν το 2000. Από εκεί και πέρα αναβάθμιζα το ίδιο case. Μπορώ να το κάνω αυτό με ένα MAC ή αν θέλω να βελτιώσω τις επιδόσεις μου αγοράζω ένα καινούργιος MAC? Το ότι αγοράζω ένα υλικό αναβάθμισης ανά εξάμηνο π.χ. φαίνεται κάπου σε αυτή την έρευνα? Η μετρήσανε τις πωλήσεις ολόκληρων συστημάτων από εταιρίες τύπου DELL?

Σε νεώτερη έρευνα του Gartner οι απώλειες που εμφάνιζαν να έχουν οι εταιρίες στην Δυτική Ευρώπη υπερκαλύπτονταν στο διπλάσιο από τις πωλήσεις στην Ινδία (τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μάλλον κάποιο πρόβλημα με την βάση τους και δεν μπορώ τώρα να δώσω link, αλλά όταν θα διορθωθεί μπορείς να το ψάξεις στο press releases).

Αντίστοιχα εκεί θα δεις ότι έχουν αυξηθεί πολύ περισσότερο οι πωλήσεις smartphones και tablets, οπότε πέρα από το λογικό που αναφέρεις που έχει να κάνει με τις αναβαθμίσεις και το γεγονός ότι σε αυτό το πλέον διευρυμένο σύνολο που απέκτησαν pc η ισχύ επαρκεί, πολλοί προτίμησαν να αγοράσουν άλλες συσκευές και πιο συγκεκριμένα προτίμησαν τις φθηνές συσκευές (smartphones) με την Ταϊβανέζικη και Κινέζικες εταιρίες να αυξάνουν τα ποσοστά τους στο διπλάσιο μέσα σε ένα μόλις χρόνο.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πλέον το σύνολο αυτό που κατέχει ένα pc δεν έχει καμία σχέση με το σύνολο όπως αυτό υπήρχε πριν πχ 5 ή 10 χρόνια και αυτό δεν είναι κακό, το αντίθετο θα έλεγα, απλά δεν είναι ακόμα αρκετά ώριμο και δεν έχει αρκετές γνώσεις για να είναι σε θέση να συγκρίνει διαφορετικές υποτίθεται μεταξύ τους κατηγορίες συσκευών. :-)

όποιος μένει Καλαμαριά θεσσαλονίκη θα δει κάτι διαφημήσεις "Τα MAC δεν κολλάνε ιό"

αυτό και μόνο αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι πολλοί πέφτουν θύματα της προπαγάνδας των εταιρειών και πάνε αγοράζουν οτιδήποτε χωρίς να υπολογίζουν τον λόγο κόστος / ποιότητα

εάν θέλεις να πάρεις MAC, πάρε, αλλά μη μου έρχεσαι μετά να συγκρίνεις το PC με το MAC, όσες φορές έχω κάνει σύγκριση τα MAC πάντα υπερτερούσαν..

Δε θές να κολλάς ιό; ωραία τότε, μην είσαι βλάκας.

πολλούς που έχω ρωτήσει γιατί παίρνεις MAC και όχι κάτι άλλο, είτε μου απαντούσαν λέγοντάς μου άκυρα πράγματα τύπου "είναι πιο ασφαλή, πιο ωραία κτλ" είτε "ε αυτά δε παίρνουν όλοι; είναι της μόδας.."

άποψή μου: πολλοί ακολουθούνε τη μόδα, όχι επειδή είναι καλύτερη, αλλά πολύ απλά επειδή είναι μόδα και τίποτα παραπάνω, το ότι έχουν λιγότερες πωλήσεις τα PC είναι λογικό και έχω εξηγήσει γιατί σε προηγούμενό μου ποστ, αλλά μη μου έρχεται τώρα κάποιος να μου λέει πώς αυτό γίνεται επειδή τα MAC είναι καλύτερα διότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ατομα που δεν σκαμπάζουν απο pc και κάθε 3ης και λιγο τσιμπάνε ιο ή έχουν πρόβλημα ακούγοντας για mac και πόσο "σταθερά είναι" προφανώς και αγοράζουν μακ.(εξάλλου και εσύ γιαυτό το λόγο αγόρασες ή κάνω λάθος;)

Αυτό δεν είναι «από περιέργεια» - - είναι συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο τα αγοράζουν. Άσχετο αν ο λόγος είναι σωστός ή αν έχουν πέσει θύμα παραπληροφόρησης. «Από περιέργεια» παίρνεις κάτι που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει «για να δεις αν είναι καλό», όχι επειδή έχεις ακούσει ότι είναι καλύτερο απ' αυτό που έχεις.

Btw, εγώ πήρα iMac διότι ήθελα UNIX ή UNIX-like OS και να μπορώ να δουλέψω Adobe Photoshop. Χωρίς dual-boot ή virtualization, όπως έκανα με το Linux. Και χρησιμοποιώ ακόμα και τις 3εις πλατφόρμες - - έχω laptop με Windows 7 από MSDN, desktop σε ρόλο LAMP με Debian και φυσικά, τον iMac.

Οι περισσότεροι mac users εξάλλου δεν έχουν ιδέα από pc.

Και γιαυτό το λόγο αγοράζουν mac προιόντα καθώς τα θεωρούν top. Ελα όμως όταν θα πρέπει να μπει το vmware fusion ή το bootcamp τότε ψάχνονται για επίδοση κλπ.

Σ' αυτό δε μπορώ να σου απαντήσω καθώς από τους γνωστούς μου είμαι ο μόνος που έχει Mac. Πάντως αν κρίνω από το forum εδώ (και ξέρω ότι δεν είναι σωστό δείγμα, μιας και εδώ είμαστε όλοι tech freaks / enthusiasts / κλπ), οι PC users είναι αυτοί που δεν έχουν εμπειρία από την άλλη πλατφόρμα και όχι το αντίθετο.

Αυτό δεν είναι «από περιέργεια» - - είναι συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο τα αγοράζουν. Άσχετο αν ο λόγος είναι σωστός ή αν έχουν πέσει θύμα παραπληροφόρησης. «Από περιέργεια» παίρνεις κάτι που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει «για να δεις αν είναι καλό», όχι επειδή έχεις ακούσει ότι είναι καλύτερο απ' αυτό που έχεις.

μάλιστα οχι Γιάννης - Γιαννάκης.

Btw, εγώ πήρα iMac διότι ήθελα UNIX ή UNIX-like OS και να μπορώ να δουλέψω Adobe Photoshop. Χωρίς dual-boot ή virtualization, όπως έκανα με το Linux. Και χρησιμοποιώ ακόμα και τις 3εις πλατφόρμες - - έχω laptop με Windows 7 από MSDN, desktop σε ρόλο LAMP με Debian και φυσικά, τον iMac.

Και Θεωρείς πως είναι πολύ σημαντικός ο λόγος σου για να σκάσεις 1000+ ευρώ;

Σ' αυτό δε μπορώ να σου απαντήσω καθώς από τους γνωστούς μου είμαι ο μόνος που έχει Mac. Πάντως αν κρίνω από το forum εδώ (και ξέρω ότι δεν είναι σωστό δείγμα, μιας και εδώ είμαστε όλοι tech freaks / enthusiasts / κλπ), οι PC users είναι αυτοί που δεν έχουν εμπειρία από την άλλη πλατφόρμα και όχι το αντίθετο.

Αρα κατά κάποιο περίεργο τρόπο απαντάς σωστά; Μπράβο δίχως όμως κ σ'αυτο να σε έχω ρωτήσει.

μάλιστα οχι Γιάννης - Γιαννάκης.

Άμα θεωρείς ότι είναι το ίδιο, τι να σου πω.

Και Θεωρείς πως είναι πολύ σημαντικός ο λόγος σου για να σκάσεις 1000+ ευρώ;

Δε θα μου πεις εσύ τι είναι σημαντικό και τι όχι για μένα, ούτε το που θα διαθέσω τα χρήματά μου. Κι εγώ θεωρώ ηλίθιο το να διαθέσει κάποιος 500€ και πάνω για blocks, ρακόρ, ζουμιά και αηδίες για μια υδρόψυξη αλλά στην τελική δε μου πέφτει λόγος. Αυτός δε θα έπαιρνε ποτέ All-In-One μηχάνημα όπως εγώ (iMac), εγώ δε θα έπαιρνα ποτέ υδρόψυξη. Άλλες προτεραιότητες.

Αρα κατά κάποιο περίεργο τρόπο απαντάς σωστά; Μπράβο δίχως όμως κ σ'αυτο να σε έχω ρωτήσει.

Δεν απάντησα σωστά και το έγραψα κιόλας. Είπα ότι δεν είναι σωστό δείγμα οι χρήστες αυτού του forum.

Haldol, γιατί δεν σήκωσες τους servers σου στον iMac αλλά προτίμησες desktop pc και διανομή linux; Θέλω να πω γιατί ήθελες Unix λειτουργικό και από την άλλη πόσο προβληματική ήταν η χρήση του photoshop στα windows;

Για την υδρόψυξη που αναφέρεις, ΑΝ η apple αποφασίσει να την εφαρμόσει στα μηχανήματά της να υποθέσουμε ότι θα εξακολουθείς να θεωρείς ηλίθιο το ότι έχει δοθεί ένα μέρος του συνολικού ποσού εκεί;

Δε θα μου πεις εσύ τι είναι σημαντικό και τι όχι για μένα, ούτε το που θα διαθέσω τα χρήματά μου. Κι εγώ θεωρώ ηλίθιο το να διαθέσει κάποιος 500€ και πάνω για blocks, ρακόρ, ζουμιά και αηδίες για μια υδρόψυξη αλλά στην τελική δε μου πέφτει λόγος. Αυτός δε θα έπαιρνε ποτέ All-In-One μηχάνημα όπως εγώ (iMac), εγώ δε θα έπαιρνα ποτέ υδρόψυξη. Άλλες προτεραιότητες.

Οντως δεν μπορώ να σου πω τι είναι σημαντικό.Την υδρόψυξη ομως την κάνουν άτομα που είναι λίγο ποιο ψαγμένα σε θέμα hardware και συνήθως αυτή αποδίδει και σε επίδοση βλέπε o/c.

Αρα σε αποζημιώνει σχεδόν άμεσα (άσχετος αν δεν έκανα πότε μου) απο την άλλη το gui δυστυχώς δεν είναι σημαντικός λόγος ουτε 500 ευρω να δώσει κάποιος.

Αρα βρισκόμαστε σε αυτό που έχουν πει και άλλοι οτι το macintosh είναι καθαρά μόδα καθώς δεν προσφέρει κάτι παραπάνω, παρά μόνο ενα ωραίο desing.

Haldol, γιατί δεν σήκωσες τους servers σου στον iMac αλλά προτίμησες desktop pc και διανομή linux; Θέλω να πω γιατί ήθελες Unix λειτουργικό και από την άλλη πόσο προβληματική ήταν η χρήση του photoshop στα windows;

Για την υδρόψυξη που αναφέρεις, ΑΝ η apple αποφασίσει να την εφαρμόσει στα μηχανήματά της να υποθέσουμε ότι θα εξακολουθείς να θεωρείς ηλίθιο το ότι έχει δοθεί ένα μέρος του συνολικού ποσού εκεί;

Ξέρεις πολύ καλά οτι την υδρόψυξη υπήρχε επι εποχές powerpc. Οπως ξέρεις πολύ καλα οτι τοτε τα μηχανήματα ηταν απλησιαστα λόγω τιμής παρόλο που υπήρχε ακριβώς η ίδια "προπαγανδα" με σήμερα. Οταν κάτι είναι πολύ ακριβο δεν το σχολιάζει σχεδόν κανείς και κατατασεται στην κατηγορία του μυθικού.Οταν πέσει η τιμή και γίνει πιο προσβάσιμη από την μάζα,τοτε εξαφανίζεται ο μύθος και γίνεται αντικείμενο επικρίσεων...

Βεβαια αυτό συμβαίνει και με άλλες εταιρείς πχ. Ducati,παλιά ήταν απλησίαστες και μύθος.Τωρα πιστεψε με είναι αντικείμενο επικρίσεων και αρνητικού σχολιασμού....γιατί αυξήθηκαν οι πωλήσεις της και έρχεται αντιμετωπη με την αγορά.

Γενικό συμπέρασμα:Οτι δεν επηρεάζει ή δεν αλλάζει τα δεδομενα της αγοράς είναι μυθος ενω οταν την επηρεάζει γινεται ενοχλητικό....

Ξέρεις πολύ καλά οτι την υδρόψυξη υπήρχε επι εποχές powerpc. Οπως ξέρεις πολύ καλα οτι τοτε τα μηχανήματα ηταν απλησιαστα λόγω τιμής παρόλο που υπήρχε ακριβώς η ίδια "προπαγανδα" με σήμερα. Οταν κάτι είναι πολύ ακριβο δεν το σχολιάζει σχεδόν κανείς και κατατασεται στην κατηγορία του μυθικού.Οταν πέσει η τιμή και γίνει πιο προσβάσιμη από την μάζα,τοτε εξαφανίζεται ο μύθος και γίνεται αντικείμενο επικρίσεων...

Βεβαια αυτό συμβαίνει και με άλλες εταιρείς πχ. Ducati,παλιά ήταν απλησίαστες και μύθος.Τωρα πιστεψε με είναι αντικείμενο επικρίσεων και αρνητικού σχολιασμού....γιατί αυξήθηκαν οι πωλήσεις της και έρχεται αντιμετωπη με την αγορά.

Γενικό συμπέρασμα:Οτι δεν επηρεάζει ή δεν αλλάζει τα δεδομενα της αγοράς είναι μυθος ενω οταν την επηρεάζει γινεται ενοχλητικό....

Γι,αυτο και παντα υποστηριζα,οτι αν θες να παρεις mac,πιαστο κ σκασε!

Το ιδιο θα εκανα κ εγω,αν επερνα μια dukati,επειδη απλα τη γουσταρω και δε θα γυρνουσα να δικαιολογω τα 24+ χιλιαρικα που θα εδεινα,με ανυποστατα παραδειγματα/στοιχεια και επιδοσεις! :mad:

Ξέρεις πολύ καλά οτι την υδρόψυξη υπήρχε επι εποχές powerpc

Και που νομιζεις οτι το ξερει;

Μπορει να μαθε την apple απο το 2007 και μετα!Οπως πολλοι!Κακο να το κρύβουμε!?

Και που νομιζεις οτι το ξερει;

Μπορει να μαθε την apple απο το 2007 και μετα!Οπως πολλοι!Κακο να το κρύβουμε!?

Οσο μελετας τον αντιπαλο σου τόσο καλύτερα τον μαθαίνεις.Ξέρω οτι o digekas έχει μελετήσει την Apple αρκετά καλά ωστε να μπορεί να κάνει ερώτηση παγίδα στο Haldol...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...